tjugoförsta juli ; dos

Nu har dagen passerat liksom alla andra dagar. Imorgon blir det tio dagar kvar tills jag är sexton. Det låter spännade..!

Vid två så drog jag ut Greger ur garaget och susade in till staden. Konsum för att vara exakt. Där väntade Julia på mig. Anna hoppade av men vi var lika glada för det. Så vart det att köpa hårfärg och sedan bryta mot ett par lagar.
1. Jag skjutsade Julia utan hjälm
2. Jag körde där inte ens cyklar får åka
3. Tänkte inte stanna vid STOPP (men vadå, jag kan också vara laglydig?!)
4. Körde på cykelväg
Men vi överlevde och det var vi glada för. Så vart det att färga mitt hår först. I love it..! Så nu ser jag chokladig ut i håret. Nästan så att jag vill äta upp mig. Eller nej. Det blir nog hårigt.. >< Hur som. Är inte helt nöjd så jag ska skaffa lite ljusa slingor och fixa men det får la bli sedan. Ida, är du villig att ställa upp nästa vecka?
När jag var helt färdig så var det Julias tur. Dock insåg hon (och jag blev också varse om det pga hennes skrik) att hon köpt fel färg när jag redan blandat. Istället för svart så vart det blåsvart och tja, det vart inte vackert! Men man kan inte arbeta på fastande magar kom vi överens om och gick ner till pizzerian (som ligger bekvämt nog precis nedanför) och beställde mat innan vi fick gå till Konsum och köpa en svart hårfärg. Till pizzerian, upp och äta och sedan for jag hem. Har ju hästkräket att kolla till med.
Tog med mig kameran så det lär väl dyka upp några bilder. (Har ni lagt märke till att jag hela tiden säger att det kommer komma bilder men att dom aldrig kommer? Ptja, jag är laaat!) Tänkte att jag kunde ha på raw-format (som jag tydligen inte haft innan). Sägs ju att det blir superbra bilder och att man knappt behöver redigera mer än lite ljusättning och liknande. Bra tänkte jag och knäppte på. Kul insåg jag när jag laddat över bilderna. Kunde inte se en enda. >< De förhandsgranskningsprogrammen jag brukar köra i stödjer inte raw. huuu! Men så efter en och en halvtimmes letande på internet så finner jag sidan jag behövde. Adobe Photoshop Lightroom! Detta räddade min kväll. Humöret dalade starkt neråt men nu är jag på topp igen! Var ett bra redigeringsprogram till raw filer med så jag kommer säkerligen använda det. Dock fick jag bara ner ett trettiodagars.. >< Menmen. Har fixat formaten i kameran nu så jag har både raw och jpeg samtidigt :)
Hur som, sitter nu och omformaterar 184 bilder och jag njuuuter för lyckades tillslut klura ut hur man omformaterar alla samtidigt. kuuuul! :D
Nej, nu ska jag nog kila vidare. Ciao!

Onsdag: Rixfm med Lindkvist
Torsdag: Barnvakt åt småkusinerna
Fredag: Sammis
Lördag, Söndag: Barnvakt åt småkusinerna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback