tjugonionde juli

nu är det såhär va att jag tänker göra min blogg ännu tråkigare genom att bara snacka ingående hästtrams. ;)

Ridskolan idag då. Var som sagt ett bra tag sedan jag var i stallet där då de gånger jag befunnit mig på det området så har jag varit i ridhuset eller paddocken.. Hur som. Var som vanligt dock bara sadelkammaren som innehar nu en gul skrikande färg som jag riktigt avskyr. Men hey, that's life!
Vart att rensa sargkanterna i ridhuset så att man kunde tvätta väggar/tak men högtrycktstvätten. Inte alls speciellt spännnade så vi gick och red istället. Anna, Emilia, Alexandra, Emil och så jag var det som håll igång hela dagen. Camilla var mest i vägen och skrattade. haha!

Red Fame först. Var verkligen superkul att sitta upp på skrället igen och se om man kommer ihåg hur hon fungerar. Gick la sådär. Hon var stel till att börja med och dryg i skänklarna, gick sakta. Fick senare ett spö och när hon blivit varm i kläderna gick hon relativ bra faktiskt. Ställningen i hörnen osv vart klockrena på slutet. Tror att det skulle ha gått bättre om man kunnat lägga in galopp för att få upp henne i varv menmen, det är ju bara igångsättning så det spelar ju ingen större roll. Men den hästen har mer saker innanför pannbenet än man vet för ack så duktig hon vart stundtals. :)

Sedan vart det att sitta upp på Kiara, en ny, helt främmande häst för mig. Trodde allt skulle skita sig inna jag ens hunnit komma upp i sadeln då hon var oerhört fladdrig med huvudet och rastlös. Ptja, jag avskyr sådant beteende i boxen. >< Menmen. Till en början var det hela en besvikelse. Hon var med huvudet överallt, facklade runt på spåret och hade noll koll. Och så fort man tog tag i tygeln så vart det rollkür för hela slanten eller så hamnade huvudet uppe bland molnen. Ville man ha henne ställd så kunde hon nästan bita tag i stiglädret osv.. >< (överdrivet ofc, men det kändes så!) Men efter cirka trettio minuter så hittade jag rätt knappar och hon gick verkligen som en klocka! Jag behövde knappt bry mig om någonting mer än att ha stöd i handen och använda sätet. Form, ställning och ja, you name it! Verkligen superhärligt..

Sist men inte minst (jag var den enda som fick äran att rida tre hästar) så vart det Millies tur. Jag var ganska opepp redan från början. En nordsvensk/ardenner (brukshäst iaf!!) som är seg och har ett klumpigt steg, tung i handen och nu precis hemkommen ifrån bete. Hur kul kunde det bli? Hur som, var bara att kasta sig upp och tygla problemet. Camilla trodde att hon skulle vara superseg och att jag skulle komma att få jobba jätte mycket vilket inte peppade upp mitt humör. Men ack så fel vi båda hade. Hon traskade på som om hon inte gjort annat och var allmänt framåt. Jag kan ju säga att henne tänker jag rida resten av veckan..!! Även denna gång slutade det superbra. Hon sökte sig neråt, trampade under sig och hade ett bra tempo. I skuggan så kunde man aldrig tro att det var en stor klumpig arbetshäst på flera hundra kilo, nej, det såg mer ut som ett kraftigt halvblod. Lång hals, superb form och ett guldsteg. Millie kan knappt gå bättre.. och det påpekade Camilla med! Så det vart att sitta av med ett leende.
Jag vet inte om det är jag som har utvecklats en aning för att få tre hästar som för två dager sedan kom hem ifrån bete att gå i någorlunda form (tänker på en viss Fame) eller så vart det bara en slump.
Men hur som, imorgon blir det uteritt om vädret är med oss. Uppe där vid tio, rida två hästar ungefär och sedan hem igen så det blir ganska okej.
Min solbränna nu är ganska snygg. Linne+stekande sol=snart flagning. Jag är härmed kräfta. :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback