blöt , blötare , blötast

Vid elva någon gång så begav jag mig ut till stallet.
Satte igång att mocka ur Calles box, kalkade botten och fyllde upp med höboss (som är till för att suga upp). Halmade och så klart. En av tre. Fy vale! Likadant med alla andra. Dessutom så har jag kånkat uppe på skullen. M a s s o r av halm skulle ner och det är inte det lättaste görat kan jag ju lungt påstå!
Fick ett ryck och föste undan höbalarna med. Dom tar upp så mycket plats där dom står i stallgången. Men varken T eller jag brukar orka fösa in höet där det egentligen ska vara. Men idag var jag duktig. Detta är inte heller så himla lätt. En rundbal väger mellan 3-400 kg så det är inte alls kul.
När klockan tickat på så dök T och hennes följe upp och det blev hög tid att ta itu med staketet. Upp kom det trots lite krångel.
Dock är vi inte klara. Fick upp både över och undertrådarna men nu återstår grinden och det utrymmet mellan grinden och stallväggen. Det får bli imorgon. Men sedan är vi helt klara.
Känns så otroligt skönt! Blir det minusgrader igen så är det bara att kasta in kusarna. Men eftersom vädret är så pass bra än så länge så kan dom pinas lite till.

Nu ska jag inta soffan och där tänker jag spendera kvällen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback