stay close to me

Sooovmorgon imorse. Så jäkla nice - speciellt när man legat vaken och hostat en hel natt. Förstår inte varför det inte vill gå över någon gång. Bortbortbort.

Mamma kom i alla fall och hämtade upp mig idag runt halv ett. Hon skulle in till Köping och kolla efter ett par byxor - blev lite mer än ett par byxor. För oss båda.
Men det är sånt som händer.. vad ska man göra åt det liksom? Att shoppa kläder är en mänsklig rättighet - eller borde vara det åtminstone.
Ett par leggings i chinosmodell, en oversized stickad tröja, ett linne och så en ny mascara. Härligt värre. Sista slantarna på kontot slurpades upp. Inte okej att jag nu måste betala mina kommande skor med sparkontot. Jag kan helt enkelt inte hantera pengar.

Sen blev det praktik - suger getpung.
Någon har tydligen sett mig ute i stan (Arboga/Köping) under lördagen. Kul att folk kan säga så - när det aldrig skulle kunna hända. Småstäder - skitstäder.

Nu blir det en dusch och sedan sängen. Ska fortsätta med mitt hostande.


shoeshoppning

Ohno.. Har precis lagt sjuhundra kronor på skor. Farligt att ha koll på sina egna pengar - förut gick allt genom pappa och han kunde minsann neka mina inköp. Nu får jag göra precis vad jag vill. Kanske inte det bästa för min impulsivitet brukar inte vara speciellt billig.
Men hur som helst.. Blev ett par boots och ett par sneakers.

Annars så har jag kikat på valet. Är ju stor nu så jag får ju också rösta. Kommer bli knas.
Veckan kommer bli seg - sämsta praktiken. Ska tametusan byta. Usch.
Kan det inte bli helg på en gång?
Älsk kommer förhoppningsvis hit, utgång med bästa Johanna och annat mys.





you mean the world to me

Just nu känns livet ganska bra. Lena ben, underbar bodymilk på kroppen och jag är sjukt pepp.

Skolan gick helt okej. Känns bra konstigt att vara där igen, och dessutom tillhöra en avgångsklass. Nu är det slutspurten verkligen. Det är redan tal om högskoleprov, slutbetyg och jobb. Tanken skrämmer mig lika mycket som det lockar. Jag är än så länge rätt taggad på att kämpa upp mina betyg detta år.
Nog om betyg. Hade estetisk verksamhet idag. Jag och några andra ifrån klassen har valt dans. Men eftersom jag fortfarande hostar mina lungor ur kroppen så satt jag på sidan istället. Men attans så taggad jag är för att börja dansa nunununu! Ska bli grymt kul.

Engelska B med Josefin ska också bli helt okej. Äntligen en normal engelskalärare. Man kanske lär sig lite mer i denna kurs än under hela Akursen. Den som lever får se.

Pussen


you can't stop me

Halsontet börjar komma smygandes tillbaka. Sägs ju att man ska vara dålig i tre dagar och det borde innebära att jag ska bli bättre nu. Men inte då. Min kropp vill nog busa till det lite mera - tråkigt nog.
Men jag börjar få herpes i hjärnan utav att stanna inne så idag tar jag och Mathilda en sväng på stan. Ska fixa lite saker och sedan så ska vi fika. Får se om min röst kommer bära mig genom hela dagen. Den som lever får se.

Men nu ska jag kila och dra en borste genom håret som jag missat de gågna dagarna.

Btw, har fått en ny iPod. Touch heter den - ser precis ut som gamla iPhone. Går i princip att göra allt som med telefonen utan att ringa. Great! Tack pappa ♥

-.-

Okej - sliten tjej!
Känns som om någon hällt syra i mina lungor. Eller det gjorde det imorse i alla fall. Varje andetag var en smärta, har börjat avtagit i alla fall. Näsan är täppt och halsen ömmar. Det här är inte min dag helt enkelt.
Det positiva idag är mitt konto. En hel hög med pengar har tassat in och det tackar man ju inte nej till.. Dock så ger jag vuxenpoäng tummen ner - skatt. Jag har jobbat på mycket att jag betalar massor i skatt och kommer inte heller få tillbaka på återbäringen. Sådant suger ganska hårt. Men jag får vara glad att jag får vård den dagen jag krockar med bilen.

Nej.. Något varmt att dricka i soffan nu - där jag tänker stanna resten av dagen!


Jag bjuder på den ..


"Emilia, klappa inte hundarna"

Min mamma förbjöd mig stenhårt att röra vid några som helst djur på Kreta. Tror ni jag löd? Hah, trodde hon ja. Jag klappade och gosade - nu har jag nog fått rabies.
Redan på flyget hem så började det onda i lungorna och snart hostade jag med. Den här natten har det inte blivit mycket sömn. Hosta, ont i halsen och svullen så jag knappt kunde andas. Grät när jag drack vatten och tyckte mycket synd om mig själv.
Så jag stannade hemma idag. Men det löste sig ganska bra för Scheele ringde och frågade om jag ville flytta min praktik tills söndag istället. Skulle tydligen vara någon mässa då.

Bror kom förbi med sin nya dator. Snacka om tönt. Han sitter och töntar sig i storarummet nu, funderar på att joina honom.

I helgen blir det nog Södertälje. Ska bli mys. : )

"Det som händer på Kreta - stannar på Kreta!"

Okej. Första inlägget på lite mer än en vecka. Ni kanske är sugna på att höra vad som hänt? - Jag tänker berätta oavsett.

Som jag skrev i förra inlägget så väntade vi på Ellenors pappa och tillslut så satt vi faktiskt i bilen påväg emot huvudstaden. Min mage gjorde saker jag inte trodde gick när vi var precis intill Arlanda och såg planen ovanför oss. Väntan på Arlanda var ganska dryg, men vi får skylla oss själva som var där så jäkla tidigt.

Jag och Ellenor hamnade vid fönstret. Vi var dom som hördes när planet ökade i fart och slutligen släppte trygga marken. Men attans så häftigt det var alltså. Ovanför Polen sedan så tändes bälteslampan och vi trodde att nu var slutet kommet. Vi fög rakt igenom ett oväder och bytte kurs i sista stund. Rätt häftigt att se blixtarna under sig. Det var något man säkert inte kommer se igen. Klarade oss gjorde vi.

Drar bara en lite kortare sammanfattning, tror inte att ni är så intresserade av en dag-för-dag förklaring.
Vi har i alla fall chillat vid polen, solat, badat i havet, blivit sura på jobbiga försäljare, köpt skivad melon för fem euro och varit ute sent om kvällarna.
Tempen har varit mellan 35 - 40 grader varje dag med vindstilla. Till och med grekerna beklagade sig över värmen och då är det ganska illa. Vi kirrade kalluft (nej, jag tänker inte ge mig på att stava det!) till lägenheten i alla fall och det var verkligen värt det! Jag sov i långbyxor och tjocktröja efter det. Massa mys.

Vi har ätit på underbara restauranger med utsikt värd att döda över, druckit helt amazing drinkar (med risk att låta mer fjortis är jag egentligen är) och ätit glassar som "knullar i munnen" som vår kära Julia uttryckte sig.
Något som kan bli ganska jobbigt är alla de som jobbar på restaurangerna och försöker få en att äta på just deras restaurang - finns ganska många! Speciellt en som hade någon typ av kinaställe som låg precis på den väg vi gick för att komma ner till staden. Han pratade med oss v a r j e gång och det är ju inte bara en gång man går den vägen. Tillslut så svarade vi inte ens på hans hejande utan bara gick och då slutade han - sista dagen.

Bardisken var något vi sa att vi skulle dansa på och det var ett måste så ptja, på bardisken var vi. Vi dansade, skrattade och svettades tills våra muskler (eller mina och ellenors i alla fall) gav upp och inte bar oss längre. Hej träningsvärk!

Resan hem gick bra också. Planet lyfte halv två på natten, vi var trötta som gnuer. Vänta nästan två timmar på Arlandra tills bussen gick. Framme i Västerås så gick vi bort till E och J's skola där dom skulle fixa lite innan vi kilade vidare till Donken och tog en frukost. Ellenor lämnade oss och vi gick bort till stationen för att bli hämtade av mamma.
Så jag har sovit, packat upp en aning, försökt få mig en bild av vad som hänt och sovit lite mer. Jag är fortfarande lika trött som innana. Illa.

Praktik i morgon, skönt att börja tre. Ska möta Mathilda vid tolv, göra lite ärenden och sedan hem till henne. Ska bli myyys. Nej.. Sängen nu!

Jag och Ellenor blev jagade btw.. Av fyra äckliga greker mitt i natten. Vi gömde oss i någons trädgård ett bra tag innan vi fick klättra över ett staket och springa vidare. Jag skar upp mina ben. Illa. Alla är inte lika trevliga som andra må jag säga. Bland det värsta jag varit med om alltså. Något jag gärna inte upplever igen!

HEJ KRETA!

Oh hej och hå.. Sitter hemma hos Ellenor nu och är sjukt nervös.
Vi försöker få Per att få ur tummen ur rumpan och skjutsa oss till Arlanda. Går inte så bra. Men snart är vi på väg och attans så nervös jag kommer bli. Julia ljuger bara och säger att hon inte är nervös. Hon kan gå och gömma sig!

Nej, nu ska jag stänga av datorn och vara social. Det är btw nästan trettio grader där borta - dö!

hothothot

Pappa och jag tog en biltur idag - med mig bakom ratten.
Besökte farmor först, hon var rätt sliten tråkigt nog.
Sedan skulle vi äta. Vi åkte lite överallt! Slutade med att vi skulle äta svindyrt på ett gästgiveri någonstans utanför Västerås. Fråga mig inte vart för jag vet inte! Jag körde liksom vilse i Kungsör idag så ah, pappa tycker jag ska ha en gps på mig vart jag än befinner mig. Jag håller nog med.
Men tillslut så gav vi upp, åkte hem och grillade en hamburgare istället. Så det kan gå.

Nu är min resväska packad. Nej nu ljög jag igen. Jag är nästan klar. Som vanligt drygar jag och jag kommer få göra allt imorgon istället. Klockan tio ska jag vara hemma hos Ellenor. Det är ganska tidigt med vad gör man inte? Vi ska ända göra massa saker där borta på Arlanda.
Växla pengar, köpa lite mat som vi kan äta första dagen och så ska vi se till att äta själva också. Bagaget ska checkas in och vi ska hitta. Det är bara Julia som flugit förut - jag och Ellenor håller på att dö redan nu. Jag skojar inte. Min mage är så nervös att jag inte vet vart jag ska ta vägen. USCH!

Håller på att ladda över ny musik till mobilen (min Ipod är hos Ella så jag kör på mobilen istället. Den går ändå att ha med på flyget så..) sedan så ska jag pilla lite mer på packningen, duscha och krypa ner i sängen. Nervös som tusan. Fy!

update

OHO DÖR! Jag har precis hämtat en .. grön resväska. Den är grön! Fattar ni eller. Förstår ni hur utskrattad jag kommer bli på Arlanda eller? OMG på det som man säger.
Nej.. jag ska kasta in en bild på den sen. Nu ska den packas i alla fall. Hur klarar man maxvikten? Jag menar, den ligger på 20 kilo och väskan väger ju redan fem så. Good luck!

Ni får en egobild så länge. Var ett tag sedan jag kastade upp en sån. Och dagen till ära så sitter gårdagens smink kvar och jag är en trött chey.
Får se om min kära Ann kommer hit och vi myser ut en stund ikväll eller inte. Den som lever får se.


"haha, men dig känner jag ju!"

Ojdå.. Vad hände igår? Lättare är nog att säga - vad hände inte igår?

Träffade upp Johanna med hennes örebrokompisar på stan och kirrade lite allt möjligt. Det tog ett tag innan jag insåg att det var Emelie Oscarsson som var med. Snacka om paff jag blev. Henne hade jag nog inte tänkt mig att se. Men det var kul. Riktigt trevligt folk. Blev balkongsittning med Ellen och Amanda ett bra tag där på kvällen. Riktigt roligt faktiskt!
Vilka var inte ute igår? Tror jag hade min socialaste kväll någonsin igår. Så det ska vara.. Ellen och dom kom inte in på krogen i alla fall, synd för dom. Typ.
Nej.. nu känner jag hur det här inlägget spårar ur. Men ptja, jag och Johanna lyckades i alla fall, vi kröp!

Btw, träffade Bäck igår. Hur länge sedan var inte det? Detsamma med Elin och hennes lillasyster. Uhja.
Det var polisernas kväll igår, vart man än kikade så var de gula västarna där. Jag klarar mig alltid dock. Great!

Men nu ska jag kila över till kusinen och sno hans resväska. Den är grön. Illa.
Puuussen!

baby, just kiss me

Har ju inte uppdaterat bloggen men vart finns orken?
Det är kalasvarmt här! Kom hem onsdagskväll, spöregnade. Skulle se Nordman som spelade här i stan, men tror ni att jag hann eller? Illa, tråkigt, förfärligt! Haha.. Något i den stilen.
Men jag slocknade direkt i min stoooora underbara säng efter ett mysigt samtal med pappa. Så sedan har jag bara drällt runt, kikat på film, duschat osv. Underbart.

Igår blev det en sväng till banken. Uppdaterade mitt kort, så kommer få ett visa-kort nu. Skaffade telefon och internetbank och kollade om mitt nuvarande kort fungerar utomlands och det skulle det.
Pappa var även med så vi kollade i hans bankfack. Deras sedlar var stora som berg. Jag skojar inte.. Hundralappen var i princip som ett A4papper. Så det var trevligt att se vad han sparat på.

Idag så släpade jag med familjen ut till Kanalcafét. Mamma, Kent, Mathias med två barn, Syster med barn, Jocke, Mårten, Nakenfisarna Rudas och Kiwi sedan pappa och jag då. Himla mysigt var det! Vi barn badade och attans så skönt det var. Svinkallt dock! Men fikade och tjötade lite. Kikade på när dom slussade en snabbis med.

Sedan så kom Julia, Ellenor och Isabell över. Vi skrev ut våra biljetter. Fattar ni att det bara är TVÅ dagar kvar. Eller ja.. hela lördagen och nästan hela söndagen. Ska bli så sjukt roligt! Dör en smula varje gång jag skänker det en tanke! Haha.

Sen nu har jag inte bestämt mig, om jag ska kirra lite dricka och chilla ute med Johanna mf eller om jag ska vara helt osocial och sitta hemma ikväll. Blir en utgång med Ann imorgon - nyktert dock.
Dagens i-landsproblem!

Baaaaaaaby - kom hem!

leave me alone

Såg ut som hej kom och hjälp mig i butiken idag..
Det var jag och Elina som stängde igår, och vi fick inge tid till att städa alls under kvällen. Så imorse så var det bara uppackning som gällde och det höll jag på med hela dagen. K och M rev ner hela väggen där hästtäckena varit och alla var överallt - ingen tid att städa. Men så kan det gå.
Jag fick en arg kund också. Han tyckte minsann att vi var bra dumma som behövde legetimation när vi skulle ta betalt i svenska kronor. Han var dock dansk.

Annars så har jag sovit en stund när jag kom hem. Myyycket skönt! Ska tydligen äta nu.
Missar Nordman imorgon också. Hela min värld raserar! Illa.
Saknar min bby gör jag med. Orka att han åker till finland och myser i en stuga utan mig liksom.. Kom hem nu tack?!

slå klackarna i taket

Oh hej och hå. Ungefär så skulle jag kunna sammanfatta gårdagen. Helt sjukt alltså.
Syster ringer mig på jobbet och ber mig ha full tank i mopeden. När jag kommer hem så är det fanta och rosé som serveras till goooott grillat kött. Sedan blev det lite chill i soffan innan jag och syster blev uttråkade, fixade oss och satte oss på mopeden (ajabaja!) och tuffade in till Strömstad. Väl framme så lyckades vi på något vänster att få in mopeden i hennes studio och sedan satte vi oss utanför och fortsatte på vårat rosé i avskurna plastflaskor. Sådär riktigt välvårdat. När flaskan var slut så låste vi bakom oss och kilade ner till hamnen. Hamnade inne på Skagerak och fastnade i dimman.

Om vi ska köra en kort sammanfattning; Mycket parkbänksittning med trevligt folk, Maria fann en vattenslang som hon lekte ganska bra med - jag tog skydd bakom en norrman (dom är bra ibland!). Vi har skrattat så vi gråtit, skrämt folk och lekt sköldpaddor mitt i hamnen (eller ah, syster lekte, jag tittade på).
Fyra olika båtar hann vi besöka, ätit torkat lamm och varit halvvägs ner i vattnet. Jag och en funnen vän gick vilse, råkade sätta på en pump och ramlat i buskar.
Jag blev bjuden på chillingpölse med lumpe - kycklingkorv i lumpe (Lumpe är som ett svenskt tunnbröd fast mindre och massa smak i.. typ. haha) fast den matade jag hundar och måsar med istället.
Träffade en duracellkanin också. Norrmännen har fått för sig att mjukisoveraller är snygga, så därför hade denne man en skrikrosa på sig. Jag och syster trodde vi skulle dö. Men han var snäll. FIck sitta i hans båt och kika på soluppgången. Vid sju så togvi mopeden (ajabaja!) och for hem. Klockan åtta stog vi hemma och stekte köttbullar.

Idag har varit en seg dag. Mycket seg. Därför har jag legat i sängen och ätit ostbågar hela dagen. Illa!

mama, take me home

Okej.. Nu var det fyra dagar sedan jag uppdaterade bloggen. På tiden att jag kanske berättar vad som händer här borta i ingensmansland?

Min födelsedag var helt okej. Jag var nog nyktras av oss alla i stort sett hela kvällen, jag som såg till at vi fick en taxi och såg till att den också blev betald. Hemma vid halv fyra och äta potatisgratäg och sedan sova. Ledig dagen efter.
Sedan hände det inte så mycket mer spännande saker fören på tisdagen - bby åkte hem och lämnade mig ensam uppe på vinden. Inte okej alltså. Stryk ska han ha.
Jobbat hela veckan efter det. Blev strömavbrott i torsdags - slog ut hela vårat system så det blev som på den gamla goda tiden - skriva kvitton för hand. Men det gick tydligen bra ändå. Alltså gjorde jag inga större fel när jag skulle föra in allt i systemet sen.. Annars händer det inte så mycket mer spännande grejer än sådant.

Idag blev det ytterligare ett avbrott på elen, men nu klarade sig systemet vilket var skönt. Jag gick och köpte glass också. Han den snygga skrattade åt mig när jag beställde tre glassar och skulle försöka få med mig alla. Men gott var det!

På onsdag blir det hemgång. Ska bli så jääääkla skönt så ni förstår inte. Sova i egen säng, duscha hur länge man vill, slippa frysa, veta att man har något att äta hemma jämt och kunna stöka runt i alla rum utan att plocka undan efter sig. Niiiiice på hög nivå.
Utgång på onsdagnen med, älskade Nordman spelar i Arboga. Great!

just messing around

Mycket har hänt under dessa senaste dagarna. Så mycket att jag inte vet vart jag ska börja, eller med vem.

Jag har myst med älsk, fyllt arton, vandrat i dimman och massor mer. Jag orkar inte ta allt nu - för humöret är inte på topp. Händelser som vrider om hjärtat, tankar på hur det borde vara och känslor som rusar i kroppen.
Varför gjorde du det? Varför är du inte mer lik honom? Varför är du inte här? Tre olika människor, som alla rör till det  mitt liv.

Nu är jag ensam. Elakt nog så måste jag erkänna att det är skönt. Det ska bli underbart att återgå till rutinen igen, jobba ikapp mina slöa dagar. Jag vill åka hem - gräva ner mig under täcket.