Vadå, är det jul?

Trött tjej .

Halv sex imorse så tvingade jag mig upp ifrån sängen. Tro på tusan att jag ville ligga kvar och mysa flera timmar till. Men det fick jag minsann inte. Julafton, vad är det för påhitt?
Svårt att tro, men jag var först på plats i stallet redan innan klockan slagit sex. o7.58 stod min mobil på när jag tänt lyset och brutalväckt stackars hästar. Tog ett bra tag innan Calle kom upp på ostadiga ben. Stackare.
Blev julmust, pepparkaka och julklappsbyte varvat med att göra iordning stallet för kvällen.

Cyklade hem för att krypa ner i en ljummen säng ungefär en timma sedare. Pappa väckte mig runt tio och sa att vi strax skulle iväg igen. Upp och på med relativt ojuliga kläder, dra ett drag över fransarna och sedan hem till min äldsta bror. Syster, hennes respektive och söta Dixie var redan på plats. Helt otroligt!
Mamma kom, som alla förväntat sig, försent och det med en hel timma. Otippat.
Blev lite gröt och köttbullar där innan alla barnen fick öppna klappar. Tänk att jag också varit sådär hysterisk på att riva upp julpappret. Grejen är ju den att själva saken är rolig tills man får chansen att öppna nästa.

Sedan körde jag till Köping med pappa för att hälsa på farmor. Sötan. Skaplig förvirring när vi ställt in hennes Aladdinask (som hon verkligen inte skulle dela med sig av!) på hennes rum och det stod en likadan ute på bordet i allrummet! Aw.

Nu är jag hemma. Ska se om jag kanske kan få blunda en stund, ge pappa en klapp och sedan byta om för att bege mig hem till mamma för kvällen. Alla håller tummarna för att denna kväll slipper sluta i ångest och tårar.
Nej, sova var det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback