Val i Sverige - Lek i sandlåda

Jag önskar att jag hade hunnit rösta idag - verkligen! Vissaerligen skulle jag ensam inte kunna säga till om så mycket men jag är missnöjd. Visserligen har SD vissa saker som faktiskt stämmer men dom går för långt. Otroligt för långt. Hur som helst..
Jag reagerade mest på när Lars Ohly vägrade sminka sig samtidigt som Jimmie Åkesson. Är det vuxna människor vi pratar om? Två vuxna människor tyckerjag borde beté sig sjukt mycket bättre. Eller visserligen är det Lars som tabbade sig i mina ögon - Åkesson kämpar och står bara för sina åsikter.
Vågar han inte en eventuell konfrontation med partiledaren för SD i enrum? Vågar han inte föra sin talan utan ha media som kan bevittna vad som sägs? Ohly är en vuxen man som ska representera ett parti, jag trodde att man tänkte längre än vad näsan räcker.
Bara för att man sitter i samma rum som en annan människa så betyder inte det att man släpper efter på sina egna åsikter eller andas in farliga 'rasistiskabakterier' utan jag tycker det är mer strongt gjort att gå in, vara oberörd och göra det som skall göras.

För att dra långa paraleller så är det i princip samma sak. SD vill minska invandringen i sverige, Ohly vill minska åsiktsfriheten. Jag vet att det kan låta skumt, men jag tycker att alla, oavsett åsikt, ska få framföra det man tycker. Om jag skulle ogilla invandrare så skulle jag inte vilja att min röst hamnade i skuggan, vart finns då min rätt att säga det jag vill? Varför ska bara dom som vill komma med bra 'kritik' få höras?
Nu har jag inte påstått att man ska få gå runt på gatorna och skrika massa förnedrande saker, noway. Jag menar bara på att i debatter och liknande så ska jag kunna få ha friheten att säga; "Jag vill inte ha in fler invandrare, låt Sverige få klara upp sina uteliggare, skuldfyllda konton och lågt listade människor i kris innan man tar in andra som ska ta utav våra skattepengar"

Nej, nu ska jag släppa min nattbloggning. Känner att jag snart kommer skaffa min ovänner i och med att folk kommer misstolka det jag skrivit. Och ja, såhär mitt uppe i valperioden blir man tokig i huvudet. Såre ska va!

Kommentarer
Anonym säger:

han visar bara att han inte tänker sammarbeta med jimmy åkesson...

2010-09-20 | 09:15:09
Riley säger:

Du har rätt, det är helt klart sandlådebeteende. Visst att han vill visa att han inte tänker samarbeta... Men i sminkrummet? Bättre då att visa det i riksdagen eller var det nu är de har sin sandlåda.



Finns tydliga orsaker till varför jag ställer mig neutral i politiken, gårdagskvällen visade på det ganska tydligt. Det leder bara till bråk.



Dock uppfriskande att läsa ditt inlägg, det var inte som alla andras :)

2010-09-20 | 09:36:12
Bloggadress: http://leavingfargo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback