in your hands

Okej. Idag är det måndag. Någon som missat detta?

Grabben och jag kastade benen över sängkanten strax innan elva och styrde kosan emot Västerås runt tolv. Jag körde vilse. Som alltid. Tror min GPS ska sluta vara så jävla obeslutsam. "Nu kör vänster!" - Sitter på en avfart som svänger skarpt höger och när jag kommer fram till korsningen "Nu, kör höger!" och så visade det sig bli åt pipsvängen i alla fall. Men vi kom fram - tillslut.
Jag hittar inne i tingshuset som jag hittar i min egna ficka. 'Vi' fick till och med samma dommare som sista gången jag var på rättegång (med annan målsägande..). Vill även minnas att försvarsadvokaten varit med under något tidigare dessutom. Haha. Klippkort!

Målet var om misshandel. Grabben hade blivit tillklippt av en helt random efter ett krogbesök i Västerås. Mannen blev i alla fall dömd idag. Även om jag tycker att han ska straffas på något sätt så tycker jag det blev en himla hård dom. Han dömdes till misshandel (där minstraffet är fängelse) men i och med att han hade så 'fläckfritt register' samt godtog samhällstjänst så fick han 50 timmar plus skadestånd till grabben.
Jag menar. Ska vi bura in alla som slår någon på käften (visserligen så sprack läppen denna gång men det är ju inte så svårt.. som försvaret också sa) så förstår jag att Sverige inte har råd med fängelse..
Hur som, 50 timmar, skadestånd på tusen samt gick ca 5 tusen tillbaka till staten (dvs, han fick ingen reseersättning och då hade han åkt ifrån Småland!) .

Slapp undan böter dessutom. Stod ca en timma över det vi betalat i parkering. Skills.
Iväg till Erikslund för paketshopping. Tur jag hade grabben med mig - jag slapp bära!

Nu är han hemma i alla fall. Jag ska krypa ner i sängen (HELA SÄNGEN FÖR MIG SJÄLV! <3) och kika på några avsnitt Skilda världar innan jag sooover.
Långt inlägg, hujedamig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback