THE BOX

Till en synes helt harmlös film som handlar om en låda och moraliska val.
Denna film var obehaglig att se på, obehaglig att tänka på. Inte över själva filmutförandet utan innehållet. Den var riktigt skum och det höll både päronen och bror med om. Den berör på ett jobbigt sätt.

Handlar om ett par som får en låda utanför dörren. Ägaren till lådan dyker upp dagen därpå och berättar att dom har chansen att få en miljon dollar helt skattefritt om dom trycker på den knapp som finns på lådan. Haken i detta är att trycker dom på knappen så kommer en helt, för dom, okänd person att dö. Dom får alltså en miljon dollar i handen om dom dödar en människa som dom aldrig träffat.

Filmen i sig är ganska långsam och utdragen. Jag som har ett himla känsligt hjärta tyckte att vissa delar var 'hålla-för-ögonen' men det var enbart för att jag inte vill tro att alla som går bakom mig på ett bibliotek är kind of 'zoombies'. Eller ja, zoombie är fel ord. Dom är en del av en konspiration helt enkelt.

Sensmoralen i filmen skulle med stor sannolikhet kunna vara att man aldrig får någonting gratis här i livet. allting har konsekvenser och att vi måste värna om vårt egna släkte. Skulle du kunna döda för pengar?
"if we are ready to kill for material things, soon we all will die"

http://www.imdb.com/title/tt0362478/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback