jag kommer inte på ett enda skäl ..

Söndagen började såhär;

Men jag piggnade till ytterligare efter någon timmas sömn på soffan (så jag slapp den snarkande krokodilen i sängen..) och drog upp grabben. For till affären för att inhandla lite till Tacosen som gjordes iordning när vi väl kom hem igen.
Spontant så packade jag ner lite kläder och bad pappa skjutsa oss till min bil så följde jag med grabben till Tälje för biomys med ett par andra snubbar och snubbelinor. Rätt tråkig film. Kan kasta upp en recension lite senare.

 

Så idag kom jag hem och for över till tant T för en kopp kaffe och lite prat. Allt lika varmt men trevligt - haha!
Har dessutom bestämt mig för att följa med till syster imorgon. Söta lilla Dixie blir ju tre denna vecka. Skitunge! Ska bli mycket trevligt. Ibland är det synd att dom valt att bo så långt borta, man träffas ju så himla sällan. Denna resa så lovar jag att jag ska knäppa kort och uppdatera bloggen - datorn följer med.

Dags att packa kanske? Klockan är midnatt och jag har varken packat, tvättat eller duschat. Skills.

SSKtröja (södertälje s-någonting klubb? HAHA). Enda anledningen till att jag drog på mig den var för att den var förbaskat skön!


jag har inget mer än mina tankar

Efter många om och men så kom tillslut min grabb hit. Det var en nerslagen lokförare, missade tåg och taxi som aldrig kom. Tog närmre tre timmar för honom att åka en timmes resa hit. SJ levererar.
Jag var tacksam för att jag tagit stallet under den tidiga eftermiddagen och bara kunde kasta in hästarna i ett helt färdigt stall efter en snabb middag på Subway. Färdigsminkad var jag dessutom så bara hem och byta kläder samt dra på klackarna.
Det sämsta måste ha varit mina leggings jag drog på mig när jag skulle hämta på stationen. Visste att det var hål på ett mindre passande ställe men jag trodde det skulle hålla sig i skinnet. Hade jag inte mycket för när jag klev in i bilen och hålet gick nästan ända ner till knäet. Hur pinsamt att gå in på Subway klädd som en fet slampa? Jisses säger jag bara! Haha - skönt att jag inte bryr mig så pass i slutänden..

Lördagskvällen var den bästa på riktigt länge. Jag hade så grymt kul och hela stämningen var så jäkla chill att jag inte kan sätta ord på det hela. Jag och grabben for över till systrarna Andersson för lite förpärla. Jag fick äntligen öppna min Koskenkorva med hallonsmak som jag trånat efter. Riktigt farlig tillsammans med sockerdricka - saft! Inte en enda smak av alkohol även om jag blev girig och blandade en 50/50. Måste jag säga att jag lååångt inne i dimman?

Taxibuss in till Källarn - höjden av lathet. Helt ärligt så är det ganska mörkt. Vet att jag träffade Alex som åter jobbade i baren efter en lååång period av Thailandjobb och att jag pratade med DJ'n. Sen satt jag och grabben helt plötsligt på Kebabhouse och åt kebabtallrick?! Taxi hem efter det i alla fall. Sov som en prinsessa och vaknade likadant. Ibland är det skönt att vara ung och som oftast hoppa över baksmällan.


our days apart

Vad har hänt under veckan som gått?
Jag har inte direkt haft någon lust att uppdatera. Jag vet inte riktigt vad som finns att skriva.

I måndags var jag över till tant T med familj som förlorat en familjemedlem under veckan. Det är alltid svårt att veta hur man kan hjälpa på bästa sätt. Jag kan bara hoppas att dom känner att jag alltid kommer ställa upp och finnas för dom. Det är min lilla extrafamilj som jag haft så otroligt roligt med. En sådan underbar familj är sällan man finner och får dela livet med! Jag är otroligt tacksam för att jag fått dela alla minnen med er!

Så i tisdags packade jag in just T i bilen och for till Örebro där det var tatueringstime. En mycket vacker drake och fem ägg sitter nu för evigt på hennes rygg. När den är klar så kommer det vara så jäkla snygg!

Har annars haft stallet hela veckan. Lite mysigt såhär faktiskt. Att få spendera så mycket tid med hästarna - hade nästan glömt hur det var att längta dit. Underbart härligt nu när det börjar bli bättre och varmare väder. Måste sätta igång knubbisen ordentligt så vi får ge oss ut längre turer nu till våren.

Just idag är jag så himla partysugen att jag snart faller av stolen. Men det är inga roliga som vill åka över till Köping så jag får vackert sitta hemma och rulla tummar. Imorgon verkar det som att det ordnar upp sig dock. Jag håller tår och tummar för det. Alkoholiserad? Nejdå..

Grabben dissar mig för hockey ikväll men imorgon kommer han allt över. Jag ska kasta upp honom på hästryggen, fast det vet han inte om ännu. Hehe. Spännande!

Nikke Borg i Örebro står för bläckkonsten!


Finland - Lördag/Söndag

Efter en sen kväll så fick vi sova ut och var inte ute ur det hus vi sov i, förrän vid tvåtaget.
Åkte in i grannstaden (vars namn jag glömt) för att hämta upp en och sedan fara vidare till deras bror vars dotter fyllde två. Så blev tårta, massa kakor och saft.
Att leka med barn som inte kan ett enda ord svenska är inte det lättaste. Även barn kan idiotförklara en ganska duktig och jag höll mig därefter till soffan. Haha!

Pojkarna bastade sedan på kvällen men jag som avskyr bastu höll mig utanför och försökte istället hålla mig vaken.

Blev en tidig morgon på Söndagen. Halv sex skrek mitt alarm och det var bara att gilla läget. Upp och packa iordning allting för att sedan kasta sig in i bilen och fara tillbaka till Åbo. Sicket skitväder! Man underhåller inte sina snövägar på samma sätt som vi gör hemma i Sverige och att åka på dessa samtidigt som det blåser halv storm är inte det roligaste. Speciellt inte när man tillslut mötte plogbilen som begravde hela bilen i snö - skapligt nervkittlande att ligga i knappa 80 km och inte se ett jota under ett par sekunder. Halt som en isbana och skarp blåst rakt ifrån vänster. Nej, det gör jag gärna inte om.

Väl framme i Åbo så var det i princip bara åka upp på båten och få i sig lite frukost innan man däckade i sängen. Lite småsegt fram emot kvällen för det finns inte speciellt mycket att underhålla sig med på båten vid den tiden.

Allt som allt så var det en rolig resa. Har träffat massor av nya människor och dessutom varit i ett helt nytt land. Det enda ordet som helt har fastnar är fisk.. Vem lär sig vad fisk heter på finska liksom? Haha.
Väldigt få bilder dock vilket alltid är tråkigt såhär i efterhand.


Finland - Torsdag/Fredag

Det gick bra att köra inne i Stockholm faktiskt. Var rätt lungt med folk och sådär. Det värsta på hela resan måste ha varit rampen upp till båten. Alla är ju så himla stressade att alla åker på en gång vilket leder till att det blir kö på rampen. Jag ville vara lika cool och körde jag också. Skulle jag ju inte ha gjort - fick ju stanna mitt i rampen. Jag som har så jäkla svårt för det där med start i backe. Tur nog gick det bra, luktade bara lite bränt. Haha!

Båten gav sig sedan iväg runt åtta och det blev riktigt god mat och lite tax free innan det blev sängen och jisses vad bra man sover! Det är ju en himla stor vagga hela båten.
Så var vi i land runt åtta på morgonen igen om jag inte minns fel. Åtta finsk tid alltså.

Då var det dags att åka av båten och ta sig mer innåt landet. Tusan vad fartkamror dom har! Helt sjukt - överallt. Jag som dessutom inte är riktigt van med deras hastigheter var tacksam för att tjatpellen satt bredvid och noterade skyltarna! Eller ja, den tiden han var vaken alltså..

Staden där deras bror slagit sig ner i hette tydligen Viiala (smart att grabben har samma lösen till datorn.. höhö) och var en liten skithåla a lá Valskog. Dock fanns det TRE mataffärer. Fattar ni? Tänk om Valskog skulle tränga in tre affärer liksom..

Jag sov på soffan, grabben, hans bror och kusin spann fast min bil och drog (tillslut) upp den med en traktor medan resten av skaran bakade tårta i köket. Mer spännande än så blev det inte.


have faith in love

Jag tänkte bara meddela att jag är hemma i Sverige igen, med en bil utan bucklor. (ETT enda kärringstopp på HELA resan..) 

Men för tillfället så är jag verkligen inte på skrivarhumör. Det är lite mycket som rör sig i huvudet just nu. Jag kan inte låta bli att känna mig lite down när jag vet hur orättvist livet har behandlat en familj. Några som verkligen inte har gjort sig förtjänt utav det. 
Mina tankar går till er och ljuset på bordet är tänt hela kvällen. Ni är så otroligt starka!

NEXT UP: Finland

Ja jäklar, jag är faktiskt lite nervös. Inte för själva resans mål eller något sådant. Nej, utan för att det är jag som kommer köra bilen. T som egentligen skulle köra har tydligen dragit på sig halsfluss (hell no att jag är i närheten av honom! Haha) och tänker stanna hemma. Så grabben ringde och frågade mig idag om jag kunde tänka mig att köra istället. Ehm.. jaha! Jag tänkte inte så mycket på det just då, men nu efter lite mer eftertanke så slog det mig att det innebär en resa genom i stort sett hela Stockholm. Kul.. Jag som blir hysterisk i Örebro liksom.
Ska sedan upp och in på den förbaskade båten. Lycka till att min bil kommer vara buckelfri väl hemma sedan igen. Haha, jag lovar att hålla er uppdaterade!

Igår betalades första avgiften till Alanya. It's really happening! Kanonskönt det ska bli!

Annars så rullar livet på rätt okej. Jag inväntar ett eventuellt jobbsamtal. Har inte berättat för er kära läsare om detta, men det är lite för att jag inte ska hoppas på för mycket - även om chefen meddelat att jag är starkt med i deras planering. Men det visar sig om inte allt för många veckor. Mer om det senare!
Ellenor har dessutom gett både mig och Daniela en spark i baken så medan vi satt och mumsade på Kinarestaurangen så fyllde vi alla i en ansökan om semestervikare inom äldreomsorgen. Hon ska även ta med oss till hennes chef (E har redan jobb där..) imorgon för att prata med henne och berätta att vi är intresserade. Ska nog bli bra det här!

Fast vill sig livet som jag vill så blir det jobb i Stockholm och flytt dit. Jag som alltid sagt att jag aldrigaldrig skulle flytta till huvudstaden. Men jag vet att ibland måste man vika sig för en stund. Så som sagt, jag inväntar jobbsamtalet och så får vi se hur det blir denna sommar och vilka beslut som fattas.

Kvällen spenderades tillsammans med denna, pappa och teven. ♥


i turn the music up

Jag har egentligen inte så mycket att förtälja om dessa dagar som passerat. Så jag skickar in några bilder istället. Inte några direkta spännande bilder men hade ni förväntat er något annat? Nej..

Börjar med en bild ifrån förra lördagen hos Masiel.
Vid denna tidpunkt var bordet fortfarande torrt..



Det hela spårade när Metin kastade fram denna och det var 'längst vinner'


Dagen efter så mös jag och Humle framför fönstret.
Några minuter senare så skulle vi ut på promenad och jag provade på tyngdlagen. ONT!


For hem till grabben i torsdags och han bjöd på mat. Mycket mat! ♥


Sen, man som han är, så hade han såklart inte koll på vad han planerat..
Slutade med att jag fick gå på hockeyn som jag försökt undvika.
Sverige vs. Finland där, såklart, Sverige vann!


For hem till mig igår, lördag, och kilade sedan över till Örebro för bio.
Mission Impossible . Helt okej film!

Nu är jag hemma ett par dagar vilket innebär att jag får ligga och bre ut mig precis hur mycket jag vill i sängen! Lycka på hög nivå. Jag slipper dessutom dom förbannade snarkningarna. Hehe.

keep on dreaming

Ni anar inte hur sugen jag är på att få åka iväg till turkland redan nuuu! Det ska bli så himla skönt att det inte finns ord. Jag ska vräka i mig goda drinkar och glassar. Varva med supergod mat och sockerfyllda karameller. Jag menar, är man redan tjock så behöver man ju inte oroa sig för en kalori till.. höhö. Simpelt. Klockren.
Till detta spektakel får jag med några av dom personer som ligger mig närmast hjärtat. Kan det bli så mycket bättre?

Härligt va?! Nu ska vi bara invänta slutet på april..
Men redan om en vecka byter jag ut vackra Sverige mot detta;

HUR FAN SKA DET GÅ?



my love for you isn't borrowed

Nu är det sådär länge sedan jag bloggade igen.. FY SKÄMS!

Några spännande nyheter? 
Jag hämtade ut mitt körkort, bara sådär tre månader försenat. Skönt att vissa myndigheter kan glömma bort en ibland, varför kan inte sådan ske vid typ böter också? Aja! 

Gjorde min första vurpa denna vinter och det må jag säga straffar sig nu dagarna efter! Var ut med Humle och skulle ner för våran lilla slänt här precis utanför. Jag hade inte mina bästa vinterskor på mig för dessa är totalt svinhala och speciellt på snö!
Hume stannade uppe vid staketet och skulle kissa, så jag tänkte passa på att smita ner så han inte kunde dra mig ner. Men jordens dragningskraft var tydligen starkare för ner på rumpan föll jag, hårt! Jag hoppas innerligt att ingen på Rasta såg mig, annars hade dom fått sig ett gott skratt i alla fall. Granntanta skrek rakt ut "Men kära barn!" med förskräckelsen i rösten. Hon är bra söt. Humle tyckte dock det var kul och tog genast upp leken med sina tänder.. kul!

Har bokat solresa dessutom! Dixie hade fått en resa utav sin gammelmormor och syster frågade om inte vi syskon kunde följa med. Jag är som sagt aldrig sen på att nappa så här om dagen bokade vi ett hotell men sedan så hade syster bokat via ett annat företag så då bokade jag ett hotell där med. Men lutar åt att det blir det första hotellet ändå. Kändes mer rätt faktiskt. 
Så den 28'de (eller 29'de beror på vad vi väljer för hotell) åker jag, grabben och Mårten till Alanya! Hur awesome? 
Bror den äldsta med familj kanske också kommer vilket blir spännande. 

Annars så åker jag och grabben till finland med hans syskon den sextonde. Spännande indeed!

hon hoppas och tror att det inte ska vara försent

Vet ni vad som låg i min brevlåda idag? Förutom brev ifrån farbror blå så var det ett paket. Eller ni vet bruna vadderade kuvert? Ett sådant var det och genast blev jag otroligt nyfiken - speciellt för att det var också ifrån farbror blå. Så jag slet upp kuvertet och där ligger min väska.
Det svarta väska jag blev av med förra helgen. Innehållet i väskan var mitt IDkort, busskortet och en hel tia! Jisses, stenrik.

Min fråga är då - varför inte ta busskortet? Det är ett kort som fungerar i stort sett hela Stockholmslän och kan vara nytankat för en hel månad. Knäppskallar. Hade dom dock tagit det så hade jag skrattat för tiden på kortet tog slut i söndags. Men hade kunnat vara..!

Min andra fråga - varför skickar polisen hem en trasig väska? Kedjan var trasig och hela botten söndertryckt, den är platt som en pannkaka. Kunde dom inte bara skicka hem ID't och busskortet istället? Ibland är rättsväsendet lite för snälla.

Min bror frågade om jag ville pimpla imorgon. Min tredje fråga är - va fan har det flugit i honom?

Ja jisses vilken vecka..

over and out

Åh, herregud. Jag måste bara få berätta!
Jag har sovit HELA NATTEN! Så amazing.
Var så trött att jag somnade framför datorn i sängen medan jag skrev.. ungefär. Då var klockan kvart i nio. Jag vaknade av att jag snarkade och när jag gick på toa var jag så trött att hela kroppen skakade. Kilade tillbaka och gjorde kväll, men när jag väl skulle till att somna så gick det inte. Slog på en film och mös en stund.
Vid tolv (efter ett intag av ett piller) så kom John Blund tillbaka och jag somnade. Sov sedan utan problem tills pappa var uppe på toa men jag lyckades somna om ändå. Så nu har jag sovit över tolv timmar. ♥

Dagen tänker jag spendera med mitt ryggont och sedan mys i stallet. Funderar på att bege mig hem till mamma och mysa med dom ikväll. Jag är grabbledig i helgen. Känns lite udda men ska nog blir bra.
Över till Masiel imorgon då hon och några till har lokalfest för att dom fyller snart. Ska bli chill!

Nej, över till Tycoon Zoo nu.. ;)

i heard you liked the wild ones

Min 'sovplan' gick i stöpet direkt! Var dödstrött vid tio att jag gick och lade mig före pappa (det händer en gång i kvartalet.. typ!) och toksomnade. Vaknade som vanligt halv ett och var färdigsoven. Dags att inse att jag blivit biten av en vampyr och detta är första omvandlingsstadiet - nattsömnlöshet. Hehe. Passa er!

Höll mig vaken, åt frukost och slocknade på soffan strax innan nio. Tur nog hade jag ställt ett alarm 'i fall att' och det var ju tur. Skulle möta upp en pojke ute vid Donken för att sälja några komvuxböcker. Fyrahundra ner i fickan - tack! (Visserligen halva priset emot vad jag betalade menmen..)

Mårten var med så jag bjöd honom på lunch innan vi brummade ut till Tjurlången och rastade Rudas ordentligt. Han tycker det är kul den lilla skiten. Far runt som en iller med sin militärgröna helskroppsstrumpa och tjuter. Mårten tycker det är minst lika roligt och springer som en dåre han också! Haha.
Jag stod mest still och bad om att isen (som låter oroväckande hemskt!) skulle hålla. Speciellt då vi passerade en spricka och syskonkärlek som vi har så börjar M att hoppa upp och ner just där. Moget!

For hem och precis när jag slagit ner röven så plingar mamma på dörren och hon var lite pratsjuk. Fast jag schasade iväg henne för att möta upp Daniela för en fika på Saga. Julia följde också med och det var tal om zoombies, pensionärer, jobb och så himla mycket mer. Trevligt!

Nu är jag hemma och jag känner lyxen - pappa lagar maten idag! Amazing! Jag tänker slå ner mitt feta arsel till färdiglagad varm mat och äta utan att jag behövt lyfta ett finger. Händer allt för sällan. Vardagslyx!
Sedan ska jag dra på mig långkallingar för att mysa med hästarna en stund.