friheten är mindre än du tror

Nu var det snart en vecka sedan jag bloggade .. igen.

Inte mycket har hänt sedan dess. Lite jobb, lite stall och lite mys med pojkvännen,

I skrivande stund är jag hos just sistnämnda. Hans föräldrar är i finneland och jag ska tydligen agera hemmafru, kan han ju glömma! Det värsta med det hela är att jag förväntas agera taxi. Jag säger då det, skaffa aldrig en karl utan körkort! Haha, jag hatar att gå upp SEX på morgonen för att sätta mig i en iskall bil och sladda runt tillsammans med Södertäljes morgontrafik. Mitt morgonhumör är inte gjort för sådana situationer! 

Idag så var precis hela bilen full i is och jag fick elda på låset, redan då började jag bli irriterad. När jag låst upp (trodde jag) så fick vi inte upp dörrhelvetet. Alla dörrar satt fast. När jag sedan skrapat rutan lite så inser jag, artontusen svordommar senare, att dörren var ju låst. Jag hade alltså inte låst upp bilen utan låst den. Smartass! Gick finemang att öppna när jag väl låst upp. Ja herregud alltså!

Blir nog en hemfärd imorgon, jag är så stallsjuk att det kryper i fingrarna på mig. Tant T, RÄDDA MIG!

Det som är planerat i veckan är en utgång på fredag. Gayklubb i Örebro - awesome. VI var ju där förra månaden och jisses vad kul det var. Ragg och allting. Jag frågade mr J vad han skulle säga om jag berättade att jag 'råkat' ligga med en tjej, fick inget riktigt svar. Tror han skulle tända på det, bara att han inte vill erkänna. Haha! Nu är det ju inget att oroa sig för då jag inte har några som helst dragningar till flickebarn. (Det där lät ju lite.. perverst.)

Om cirka två veckor så får J sin lägenhet. Spännande! Fast jag, som inte ens ska bo där egentligen, är nog mer taggad än just J. Ikea och andra inredningshemsidor är välbesökta. Haha, tjejer alltså!

 


we will keep on dreaming

Å herregud vad skönt jag sov inatt! Somnade som jag skrev strax efter sju och jag är glad över att jag satt telefonen på ljudlös! Vaknade till vid tresnåret och kikade på mobilen, artonhundra händelser, jag stängde ner och somnade gott om! Tant T kom förbi runt halv nio och körde upp mig ur sängen. Så sov mellan 19-8.30 vilket var mer än välbehövligt!
 
For ut till stallet en sväng och tog en snabb vända med hästarna. Calle har lyckats med något igen och vänster bakkota var hård/svullen så även senorna. Dock inte öm alls eller någon rörelsestörning what so ever. Vi avvaktar lite men troligtvis så är han lite överansträngd ifrån all lera i hagen. Det är inte klokt! Trots att vi har en så pass stor hage med sina torra partier så väljer hästarna att inte vara ifrån höbalen och leran mer än när dom får komma in på dagen. Knasiga djur det där!
 
Vid ett så knallade jag ner till jobbet och tog mig igenom mitt kvällspass. Gud vad jag trivs på det här stället. Verkligen! Hoppas dom trivs lite med mig också, haha!
Gör sista passet för denna vecka imorgon, slutar två vilket känns megaskönt!
 
Ska när jag slutat göra något inte allt för roligt - byta ut mitt punkterade bakdäck. Så går det när man ska upp och köra på trottoarkanter.. Fybubblan. Stackars min pärla, han ser jätteledsen ut där han står. Men imorgon så rustar jag upp oss för vintern och kastar på vinterdäcken. Då har jag det gjort och jag slipper byta ut ena bakdäcket två gånger..
 
Nej, nu ska jag ta och krypa ner under täcket!
 
Just ja, fick en riktigt bra nyhet nu ikväll. Fick svar ifrån Vård & Omsorgscollege här i stan och jag kom in! Så lyckas jag bomma universitetsansökningarna så har jag alltid kommit in här! Känns så jäkla skönt att jag inte kan beskriva. Woopwoop!

ni är inte värda någon bild ..

Jag var uppe innan tuppen imorse. Tjugo i sex tog jag emot rapporten ifrån natten och sedan har det gått i ett precis hela dagen. De gånger det var lugnt så ville jag sjunka ihop på golvet och sova. Fy fan va tuff denna dag varit. Usch! Jobbet annars har gått kanon, så det är inte för det som det är tufft.
 
Åkte ut till stallet med tant T när jag slutat. Var så trött att jag inte ens orkade borsta hästen. Tur att T ställde upp och drog bort den värsta leran. Oavsett så tycker ju Calle om lera så det gör inte honom att gå runt och se ut som en lerklump hela han.
 
På T's inrådan så har jag ätit, duschat och gjort mig klar för sängen. Nu ska jag sätta telefonen på ljudlös, släcka ner i rummet och sova. Jag vet att klockan bara är sju men hela min kropp skriker efter sömn. Om inte annat så vaknar jag vid ett, två taget och är skitpigg - men då har jag fått sovit några timmar i alla fall. Ska försöka ringa farbror doktor imorgon och klaga av mig lite. Kanske ger han mig några roliga piller. Det behövs när jag kommer in i dessa perioder för kroppen tar så jäkla mycket stryk. Jag har svårt att sova som det är, redan innan jag har mina sömnlösa månader.
 
Nej, godnatt folket!

uprising

Det här med att sova är tametusan verkligen inget för mig, i alla fall inte på nätterna. Jag älskar att sova. Det är nog lite av ett tonårssyndrom?! Hur som helst, nu börjar jag komma in i en period där jag inte kan somna, oavsett hur trött jag än är. Jag sover ingenting på dagarna och nu på sistone så har jag blivit uppjagad utav tant T himla tidigt. Jag vet inte när jag sov längre än till tio senast. Knappt ens till nio.
Hur som helst, har haft tidiga mornar och fullspäckade dagar nu i ett par veckor, är svintrött på kvällarna och ögonen korsar varandra men sova det kan jag minsann inte ändå!
 
Tant T kom förbi på frukost (fast så givmild att hon fick mer än kaffe var jag inte!) innan vi fortsatte skitsnacket om hur otroligt korkade människor är ute i stallet. Tog en vända till Ängslogen i det underbara vädret. Solen stekte rätt bra där ett tag. Hur som helst, är inte så mycket spännande som sker i stallet. Eller jo, fast direkt spännande är det nog ändå inte. Att ta upp det i bloggen känns inte som en bra idé men kan förtälja att frustrationen är stor hos både mig och T. Hjärtskärande. Vi får hoppas på att alla människor tillsist tar sitt förnuft till fånga. Punkt.
 
Fick ett ledsamt meddelande utav T nästan precis när hon släppt av mig hemma. Deras lilla bjäbbapa lekte en tuff lek med en stor och hård bil. Tyvärr så lämnade han jordelivet. Så nu finns det ingen liten hårig nakenfis som skäller som en stucken gris när man prasslar i gruset utanför hans fönster. Lilla fina Mini! ♥
 
Efter att jag klappat den lille krabaten och sagt adjö var det jobbtime för min del. Inte alls speciellt taggad men plånboken säger tack om en månad! Har blivit inbokad ända tills på fredag. Så jag skulle vilja kunna sova just nu då jag börjar kvart i sju imorgonbitti. Woho, eller något sådant.
 
 

hela stockholm ser mig krönas

En vecka sedan jag uppdaterade. Nästan. Sex dagar.
Vad har hänt under denna tid?
 
Vi fick tag på hö tillslut, jävla skithö! Visade sig i efterhand vara ett riktigt kruthö och vi tänkte inte så långt innan vi fodrade vilket resulterade i svullna ben och lite feber. Hästarna fick stå inne ett par nätter och tugga en liten mängd hö och resten halm på kvällarna medan dagarna spenderades i hagen utanför stallet där det är (eller var) rejält med gräs. Vi skrittade hästarna till Ängslogen vilket var tacksamt för benen.
Nu är ordningen återställd med storbal i skogshagen och superleriga hästar - precis som det ska vara!
 
Jag har vart på min första riktiga konstert. Visst var jag på P&L en sommar men det räknar jag som festival. Denna gång var den en konsert, på riktigt! Sabaton av alla band. Kände mig lite malplacerad faktiskt. Blond och med fjällrävenjacka tillsammans med långhåriga killar (och tjejer med för den delen..) och riktiga hårdrockare/metalfans. Men jäklar vilken konsert! Herregud vad dom var grymma! Nu är jag ju inte alls sugen på deras kryssning i december. Ska börja räkna ner dagarna! Haha.
 
Pappa har dragit på sig en inflammation i munnen. Han ser ut som en hamster och ynklar sig här hemma. Gubbe lille. När jag ber honom att säga 'Sex Laxar I En Laxask' så tycker han att jag är elak. Jag, elak? Nejdå!
 
På lördag är det högskoleprov. Jag börjar bli nervös. Usch.
Nej, nu vet jag inte något mer jag känner för att skriva. Hejdå!
 
 

shine bright like a diamond

Jag har inte gjort många knop idag inte. Har glidit omkring i min onepice i stort sett hela dagen och sett allmänt korkad ut, inte så stor skillnad emot andra dagar med andra ord. Höhö.
 
Strax innan fyra så puttrade jag över till tant T i alla fall där vi började ragga hö. Vår leverans som vi beställde förra veckan har inte dykt upp inom beräknad tid och igår tog det slut. Tarja hade skrapat ihop stråna ifrån höboxen och kastat ut men det mättar ju inte våra tjockisar speciellt länge.
Efter ett par samtal så lyckades vi få fram fyra balar som vi for iväg och hämtade. Hungriga hästar tackade och tog emot. Dom får stå inne inatt och peta i sig hö och halm samt samla ihop lite energi. Men med tanke på hur odräglig Calle var att leda in ifrån hagen så hoppas jag att han är en smula lugnare imorgon.
 
Äsch, jag har inget vettigt mer att skriva så jag sätter punkt här.
 

i'm sorry babes

Ja, här ekar det rätt tomt tråkigt nog. Jag har inget riktigt bra svar på varför då livet rullar på och jag HAR saker att skriva. Dock tror jag att jag hamnat i en period där jag inte finner mig manad till att skriva, ser inte någon direkt tjusning i det. Ska se om den känslan försvinner vilket jag hoppas.
 
Kan passa på, nu när jag ändå skriver, att ge er en liten update om vad som hänt.
 
Hästarna är igångsatta och vi har hunnit med två pass på ridbana. Calle som förut ramlade och slog halvt ihjäl sig när jag gick och bajsade kan nu bajsa i traven. Han som behövde minst tre kilometers bromssträcka ifrån galopp har lyckats klara av gångarten på en volt - PÅ RIDBANA! Hur amazing? Har ju bara tagit 10 år utav hans liv..
Shalinka lyckas nästan hålla alla fyra hovar nära marken i galoppen, dock bara testad på ridbana än så länge. Hon går som en klocka när hon sätter hovarna i ridbanegruset. Som om gamle tanten aldrig lämnat banan.
 
Jag far fram och tillbaka till Södertälje likt en jojo. Hjärtat skrev på lägenhetspapper idag (eller ja, igår, Måndag) och han flyttar till egen lya om exakt en månad. Vi var in på IKEA här om dagen och kärade ner oss i en gudomlig soffa. Jag ska tjata hål i öronen på honom så att han köper den.
 
Jag har jobbat natt för första gången. Upplevde då även mitt första vak. Blandade känslor men det kändes bra. Spännande, obehagligt och vackert!
Har skickat in x antal jobbsök och även slängt iväg ansökan till högskola. Högskoleprovet skall skrivas om två veckor - kommer gå skit!
 
Min cykel är snodd, Arboga är en överfallsstad där någon/några ligister härjar och slår ner tjejer. Spännande!
Jag har inte mycket mer att förtälja, och inga direkta bilder att visa heller för att jag inte orkat ladda in dom i datorn. Suck on that!
 
Vi hörs när vi hörs. Tills dess, ta hand om varandra!