kvällsbilder
Vi börjar med en bild som visar hur min mobil såg ut.
Sedan ett bildbevis på att han tuggar verkligen på allt!
Från fågleholkar till skor till pennor och tår.
Och vi avslutar det hela med en random bild på en söt hund.

Nu kan vi alla pusta ut

Jag vill bara meddela er om att hunden fortfarande lever och att bror är hemma.

Satt och pillade med telefonen framför tven medans jag blängde surt på hunden. Då plötsligt gick displayen sönder, trodde jag, men vet ni vad? Jag har under hela tiden jag använt telefonen haft skyddsplasten på och det räddade mitt liv för denna gång. Drog bort plasten medans jag höll andan och det fanns inte en enda skråma på displayen, förutom en minispricka uppe i vänstra hörnet men den syns bara när telefonen lyser. Attans så glad jag blev. Nu är det bara bitmärken som stör. Får fråga Mathilda om hon kan lacka om den. ;) haha!

nej, Tarja har nog dött så jag ska nog kila ut till stallet och kolla efter. Vi höres!

¤())=(%/&#&#&¤/&

Det är i detta skede jag ångrar att man skaffade valp. Jag har lust att slita huvudet av kräket och pressa testiklarna i vitlökspressen!
Dels har han hållt mig vaken större delen av natten, han har kissat på mattan utanför mitt rum så det vart morgonhälsningen, han tuggar på allt han kommer åt, han har tuggat sönder flera skor och nu, precis nyss så hörde jag att det dunkade till ute i storarummet. Vad tror ni att han låg och gnagde på? Jomen visst, min mobil. Och det verkar han ha gjort ett tag för bitmärken finns det över hela telefonen, en spricka i glaset och flera märken rakt över displayen. Han har även försört en av knapparna, den man svarar med i vanliga fall. Pappa kommer att bli sååå inte glad på mig.
På ett sätt har jag nu gett telefonen en egen prägel och så har jag ett minne av hunden vart jag än är (för att telefonen är ju med överallt) men på det andra sättet så är den ju inte vacker. ><
Nej, denna mobil komme rjag nu få dras med ett tag framöver tills jag har råd att skaffa en ny. Jag har nog allt en olycka över mig då jag aldrig lyckats behållt en telefon i över ett år. Om man inte räknar med tegelstenen till den mobil som alla hade. Nokian av något slag.

Kvällen bjuder på hundvakt tills mama och karlsson kommer hem. Sedan, om det finns tid före, så kilar jag ut till stallet och hjälper till att flytta hästarna. (:

30/8

Jag uppdaterade aldrig igår.. o.o
Så vad hände igår? Det var fredag om jag inte minns helt fel. Det betyder med andra ord skola. Jag skjutsade Mathilda till station i min limo medans Anna fick cykla bredvid. Mathilda började klaga på färgen men vadå, har hon aldrig sett en röd limo förut? Attans sikken bonde hon är!
Hade medieproduktion kommer jag ihåg minsann. Både A och B klassen samlades i musikrummet där vi fick lyssna på en stammande musiklärare. Han hette typ.. Kent tror jag. Hur som, fick reda på att jag hamnade i den grupp som skulle ha graf. först. Blir väl la sådär. Vet inte om jag är så jätte intresserad menmen. Får gå ändå i guess. Så gick vi runt och kikade på alla klassrum osv. Fick även göra IDkort som vi får lämna in om vi vill låna hem saker under lov osv. Superfult! (:
Men så blev det en lååång lunch eftersom vi fick en timme extra. Det hela slutade med att jag och Tomas (vår kontaktlärare) satt och disskuterade killar av alla saker. O.O Haha! Han trodde minsann att jag skulle hitta en satanist som var invandrare och ta honom som min kille. Han är en rolig kille. En rolig kille som är sådär komiskt djup av sig. Charmigt! Honom tycker vi om. Han har MDK-lektionerna om jag inte minns fel, mediekunskap.
Vår andra och sista lektion på fredagar är matte och denna gång som var våran första fick vi göra ett jobbigt svårt prov. Eller ptja, svårt och svårt var det inte. Men det var ungefär allt som vi gått igenom under nian så lite jobbigt blev det. Frågor såsom vad är differensen av 12 och 3, eller vad är produkten av 12 och 3 inledde det hela. Men eftersom jag är bäst så klarade jag självklart att fylla i alla uppgifter. (Seriöst alltså, jag skrev på alla utom en..!)
Mathilda och Dennis stod sött och väntade på mig vid stationen när jag kom med bussen. Sötnosar. (: Blev att dunka fjortismusik och nästan bli mosade in i räcket på hemvägen. o.o Idiot till lastbilschaufför! ><
Väl hemma så fikade jag på stationen i väntan på moder som sedan kom och vi kilade runt på staden. Beställde äntligen tid hos optikern. Så det blir linser snart vilket kommer att bli underbart! (: (:

Idag då?
Jag har varit en utemänniska idag. Svårt att tro.. Haha! Började dagen med att fälla träd. Eller tja. Kent och hans fader fixade träden, jag såg på. Men jag hämtade en skottkärra åt dem. Så lite aktiv var jag allt. Var ju till och med tvungen att ringa på grannen och fjäska.
Men sen så pillade det i kroppen så jag våldgästade Godby. Det var nästan full cirkus där ute. Hästar och människor överallt. Som det ska va! (: Sen så gick vi ute i skogen. Bara det är ju en upplevelse i sig härute. Man vet aldrig vart man hamnar minsann! Och jag hade en påse med mig i skogen. Så någon som ens har en susning av vad jag pysslade med? Nej, jag antog det för det ni nu ska få bevitta när något i särslag! Jag, Emilia Saxin plockade svamp i över två timmar och fann det.. roande! o.o *hjärtstillestånd* Efter ett tag och mycket frågande av svampar(jag tror Tarja vart lite trött på svampfrågor där ett tag.. haha!) så hittade jag kantarell efter kantarell. Så nu vet jag bergsäkert hur en kantarell ser ut och hur en Karl Johan ska kännas och se ut med. Riktig svampexpert jag har blivit. Jag borde ställa upp i VM i svampplockning. (: Eller kanske simning? För blöt blev jag allt. Vi försökte undvika kärren och igenvuxna hjulspår så gott vi kunde. Men jag ska ju vara överallt och ingenstans så POFF stod jag med vatten upp till anklarna. Roligt! (:
Jag och fru T gjorde det förbjudna (det som beliggs (finns det något sådant ord?) med dödsstaff, halshuggning med slö kniv) och red hästarna till sommarhagen i grimma och e t t grimmskaft.. Det var skoj. Jag har bildbevis så nu ska jag sätta dit Tarja.

Attans så långt, men långt är det till Kina med och folk åker dit (detta var alltså en färklaring varöf jag tillät det hela att bli så långt). Jag är smartast i världen. Hejdå!

28/8

Jag är trött..!

Klarade av att åka buss till skolan helt själv imorse. Dock satt Anna och Danela och peppade mig. Fast dom gick på sin buss före mig ändå. Kanske blir så att D kommer byta till Wenströmska. (:
Hade Naturkunskap idag. Torr kurs! Varför läsa en naturkurs på femtio poäng? Jag finner det helt meningslöst. Hade jag vilja veta någon om naturen så hade jag gått nv eller något.. Det märks att jag är pepp! Haha.
Fick se idrottshallen idag med. Det är superlätt att få godkänt och väl godkänt i idrott. Vara där, vara ombytt och prestera sitt bästa. Yess. Och det kommer nog inte bli svårt för denna kurs är jag pepp på. Vi kommer prova på allt möjligt. Spinning, kix'n box, yoga, träna i deras gym osvosv. Och eftersom det är tio olika idrottslärare så finns det ju möjligheter att prova på något galet. (: Vår idrottslärare är tex tränare på natilus så om vi missar en lektion så är det bara fråga så kan man få komma och träna gratis på natilus. ;) hah! Och vet ni mer? Läraren var även med i OS 1992..! Vindsurfing av alla sporter. Hon har även flera VM-medaljer i skydiving.. ;)
Menmen. Blir nog bra det här ska vi se.. (: Imorgon ska vi ha medieproduktion iallafall så det blir spännande.

Nej, nu ska jag sova då jag sjukligt trött..

Och hörrni, glöm inte att jag bajsar snett på er! (Attans, vad är det för klass jag hamnat i?)

Upptäcksfärd

Joho sönni, idag var och pollen ute och kikade i skogen. Bäst att passa på att lulla runt innan jakten börjar här i trakten. Då vill man inte visa sig i skogen för jägarna här är blir inte alls speciellt förtjusta när vi kommer.
Hur som, såg att bönderna Sonnerfeldt (jag har aldrig lärt mig att stava deras efternamn..) hade skördat åkrarna kring stallet idag. Gissa vem som vart glad. Mja, både jag och hästen.
Han var pepp till hundra redan när jag satt upp. Dock var det ganska lerigt (har ju varit flera cm vatten i flera dagar därute) så vi tog det lungt. Skrittade runt hela sedan kunde varken jag eller hästen hålla oss så det blev en galopp också. Slutade nästan i en avramling. Läskigt värre blev det! Calle sparkade bakut ett par gånger och jag, så glömsk som jag är, hade glömt att spänna de där extra hålen som man måste då Calle glömmer att spänna ut magen. Så jag kände hur jag gled och gled, hästen i full galopp och jag fick blackout. Tillslut tyckte hästen att det blev obehagligt så han stannade och jag slapp leran. Lite småkul faktiskt, han är smartare än man tror.
Men efter att han fått upp flåset och tillräckligt mycket lera på benen så tog vi en kort sväng i skogen. Sprang då på en stig som jag aldrig sett förut. Och hur många gånger har man ridit där..? Tre år..? Hur som, den var utmärkt med gula plastgrejjer av något slag och jag kom tillslut ut vid ett älgtorn. Mycket spänning blev det alltså. ;) Storartat slut må jag säga.
Så lite dystert vände vi om och traskade hemmåt igen.
Men jag måste säga att han var superduktigt idag. Jojo, han var lite väl het men lyhörd var han allt. Mjuk och formfar, kom även ner i form stundtals. Menmen, går inte alls bra att rida nu då tårna är borta i happaranda och skorna flyger snart av. Tror inte att dom kommer sitta veckan ut. Ska se när hovis har tid för att ta sig an monstret. (:
I helgen blir det eventuellt hagförflyttning. Yessssyess.

Nej, hejdå!

27/8

Okejokejokej. Tredje dagen idag alltså. Helt okej.
Började med att jag mötte upp med Mathilda och Ellenor, traskade till stationen där Julia stod med Anna, Masiel och Daniela. Väl i Västerås så försvann D och A iväg till plugget medans vi andra satte oss vid pressbyrån och tog det lungt. Tillslut så började M, M och E så då var det jag och Julia kvar. Hoppade på tian min insåg snart att det var fel buss ändå. Fick hoppa av och springa allt vad vi kunde tillbaka till stationen. Såg hur vår tia gick och tolvan hade gått för ett par minuter sedan. Kul tänkte vi och fick gott vänta på nästa buss. Detta gjorde så att vi kom runt fem minuter försent. Pinsamt!
Haft information idag med. Fått inloggningsuppgifter till pluggnet hetter det tydligen och träffat lite personal såsom skolsköterska, kurator och syo samt andra mysiga människor. (; haha.
Efter lunch blev det att gå runt lite på skolan och jag kan ju påstå att jag aldrig kommer att lära mig hur man går. Seriöst, det är som att hitta en nål i en myrstack. Sedan är det elever precis överallt helatiden. ><
Men vi överlevde dagen och fick träffa på fyllon när vi åkte buss till stan. Inhandlade en ny plånbok. Supernsygg. (; haha!
Träffade D och A vid Donken och drog då vidare till V-ås Fria och väntade på att M, M och E skulle ha rast. När detta inträffade så pratade vi med rektorn. Julia samt Daniela byter skolor och program till Fria. Det betyder att jag blir själv.. o.o Men jag hoppas att jag överlever. Huu! Jag och D orkade inte vänta på att Mathilda skulle sluta så vi drog hem. Trodde vi. Tåget var från en början tio minuter försenat. Sedan så vart det fel på tåget så det blev ytterligare tio minuter och när vi tillslut är en bit utanför Köping så skulle vi stanna och möta ett tåg. Tack sa vi och kom hem en halvtimme försent. Nu är jag hemma ändå. Ska kila ut till stallet sedan får vi se vad kvällen erbjuder.
Ciao!

26/8

Happ.. Har varken haft lust, ork eller tid att uppdatera. Inte nu heller faktiskt.
Efter att ha insett att jag går media nu så satt ejag mig och redigerade några bilder. Så nu har klockan sprungit iväg och jag måste sova. (:

Dock måste jag berätta att vi hämtade valp i söndags.
Hos uppfödaren fanns det sex stycken och vi skulle välja e n...!! Försök inse hur grymt svårt det var.
Men vi kom hem med lille Humlan dock. Humlan, Tippo, Fonzo, söthund, kräk, knasboll osvosv. Otaliga namn..!
Vi var hemma runt tio skulle jag tippa då någon jubelidiot skulle åka båt så det blev broöppning vid kanalen. Attans så roligt, vi skrattade hela tiden. (: Jag var inte hemma hos papa förrens vid elva. Jobbigt trött!

Första skoldagen har passerat med. Ganska intressant. Lite udda människor (läs; mycket!) som jag kommer skratta gott åt. Det som jag kanske inte är så himla glad över är att vi har fått minst en satanist med. Hurra! Honom ska jag konvertera minsann! (:

Idag var det andra dagen. Fick klippa och klistra lite. Skapa en presentation om en själv som sedan skall sättas ut i uppehållsrummet där andra ettor kan kolla.. o.o Sedan..sedan.. attans så pinsamt! Då ska dom ut i korridoren så i princip alla kan se dom.. Eller iallafall alla mediatöntar. Fyvale!
men jag tröstade mig själv med att köpa ett par jeans på rea idag. Pops är en underbara affär när det gäller jeans. Tvåhundra pix men det fanns allt flera för bara hundralappen. Puss!

Nej, nu ska jag fixa mig lite och sedan hoppa i säng.

24/8

Mitt i natten skareva!
Ville mest meddela att precis ingenting hände under dagen.
Jag vaknade, kollade på tv, åt mat och lite sådant. For och tankade mopeden, fyllte på olja. For till stallet, hälsade på hästar och töntade mig. For hem till mama, åt lax, tog hunden ut på sista promenaden innan stormen, tog bilder på djuret. Satt framför datorn, spionerat på ryssar som säkerligen stulat något. Starka misstankar! En skåpbil stod vid garaget här nedanför ett bar tag och ptja.. efter en timme(?) så for den iväg. ><
Mama var hos Lena som hade 'tjejtkväll' , pffh sa jag och Kent och sade i kör; 'kärringträff'. (:

Jag kommer vara så trött imorgon! Ska upp om.. ehm.. fyra timmar. Och inte för att jag kommer somna nu på någon timme heller så det är bara räkna ner. Haha. Mamma sa att jag säkert kommer sitta upp till klockan sex och sedan sova i husbilen. Men vadå, jg kommer somna i husbilen hur som helst. Sådäså!
Menmen, jag kommer då bli hundvakt på vägen hem. Två valpar plus en hundfarbror som dreglar på mitt och Idas godis? Ehm..! PLUS att vi kommer åka så det blir vingligt. Attans. Jag får la ta på mig plastpåsar på fötterna, då gör det inget om hundarna gör sina behov inne. Haha! Nu var jag rolig.
Nej, humor är på noll så jag ska sluta nu.

Så det blir att åka bil i över tolv timmar imorgon. Så ha det skönt i era sängar nu.. (:
CIAO

       

22/8

Okej, jag erkänner. Klockan säger att det redan är den tjugotredje men inte min värld.. (:
Vad har jag hittat på idag?
Masade mig upp vid elva eller något sådant. Håller inte koll för det är på tok för ledsamt..! Efter detta hände det precis ingenting. Tråkig dag. Stall, handlade lite, hem igen, haft mysigt framför tven med en godisskål osv.
En helt vanlig svensson dag. Men nästa vecka blir det andra bullar. Wiho vad det ska bli tidiga mornar! Attans!

Kvällens bild.

Mysigt hår.
Godnatt!


old stuff

Min mobil dog idag. Jag vart ledsen. Mycket ledsen. Nu har jag min gamla. Den suger apa. Den går sönder så fort man andas på den. Papa ska lämna in den trasiga imorgon. Jag har inte sagt att jag hade den i fickan när det regnade. Men experterna på butiken får allt gissa sig fram. För dom är väl experter right?! Många av mina telefoner har gått sönder när jag haft dem i fickan, eller hade dem i fickan tills de ramlade ut. Jag borde ha som mama. Telefonen i ett snöre kring halsen och sedan nerstoppad i bh'n.
Hejdå.

21/8

Det känns som att jag ändrar mig angående mitt hår var femte minut. Just nu så ligger mätaren på 'älskar det'!

Somnade framför ett simpson-avsnitt som jag laddade hem igår och då var klockan runt tolv skulle jag tro. Fötter samt vader värkte efter våran tripp till Stockholm under dagen. Men ack så skönt jag sov! Vid åtta vaknade jag helt utvilad och pigg. Dock kom jag inte upp ur sängen vid elva. Typiskt mig eller vad?
Stack till staden vid tolv och hann precis till Bella då klockan slog halv ett. Spejsat!
Nu kan jag garanterat säga att jag gick in som en tjej med fult slitet hår och kom ut som en annan människa. Attans så snygg jag vart! Kommer ta ett tag att vänja mig må jag lova!
Det som hände var att vi kapade lite på längden (ytterst lite, fem cm!), tunnade ur håret en aning och klippte upp det lite grann. Sedan så kapade vi luggen. o.o Så här sitter jag nu i en rak lugg som känns sjukligt ovant! Vill bara blåsa bort den ifrån pannan.. (: Hårfärgen är inte alls så förskräcklig och det tyckte inte Bella heller, hon höll också med om att slingor skulle ljusa upp det lite. Så blir att köpa slingor sedan då, men denna gång ska Anna joina! ^^
Bild på det hela kommer senare när jag är hemma hos papa igen!

Ciao.


ATTANS!

Kul, verkligen.. Jag blev sååååååå nöjd. :D
Att jag aldrig kan hålla mig och inte utöva saker jag inte har aning om en enda gång. >< Gaaaaah!
Okej, nu sitter jag här efter att ha sköljt ur toningen, grejat lite och slutligen fönat håret (ah, tven har jag klämt in också) och ptja.. Vad ska jag säga? - Brunsvart?
Jag vet inte alls vilken färg det vart överhuvudtaget. Och så insåg jag att jag inte alls fått med allt hår. Snyggt värre! Och jag vill inte bleka håret heller eftersom mitt hår är så pass känsligt (får risigt hår efter en dusch hemma hos Lindkvist!) så känns det inte som ett val. Men jag tänkte ju lägga in slingor så förhoppningsvis blir det hela lite bättre och så får vi hoppas på bättre lycka nästa gång ellerhur?!
Får la se vad Bella säger imorgon. ;) haha!

Nej, nu blir det film och sedan sova minsann!

20/8

YEPPYEPP, mystisk kommentar ifrån förra inlägget. Dax att leka dektektiv nu kanske? (:

Hur som, spenderat dagen i huvudstaden idag med Cajsa och Julia. Mycket trevligt. Jag tänker inte alls säga vad vi gjort men det mysigaste var nog när vi satt vis slussen, åt glass och kollade på båtarna i strålande solsken. Underbart värre!
Menmen, nu är jag sexhundra kronor fattigare men ack vilken bra dag..

Har varit en sväng ut till stallet och klappat hästarna och nu sitter jag och fräter bort mitt hår.
Och jag som är så duktig och tar vad som ser bra ut och betalar har nu köpt toning istället för färg. Så det blir att punga ut pengar igen om ungefär sex veckor..  >< Kul! Och jag som sa till Anna att hon skulle vara med att köpa färg och hjälpa mig för jag köper ju bara fel. Menmen. Nu blir jag brun, på snudd till mörkbrun (fick inte köpa den mörkaste brun för Cajsa..), och jag ska klippa mig imorgon. Yessyess.. Kommer väl sluta med att jag får köpa mer färg imorgon för att det som inte blev färgat nu kommer synas när håret ryker. Haha!
Nej, nu måste jag verkligen kila för att skölja bort miljöförstöringen..

Ciao!

19/8

Dagens händelser?
Ptja.. Jag var över till familj Olofsson en stund på eftermiddagen. Äntligen klar med boken, snart är jag och knackar på dörrar. ;) haha!
Efter fam. O så for jag vidare till Farfar och Anna där vi fikade, kollade på hästar samt fotboll. Var trevligt..! Blev en femhundring rikare med. Där ser man! Jag känner mig verkligen elak när jag kommer dit och får pengar hela tiden. Och jag sa flera gånger om att jag inte vill ta emot dem men icke. Den mannen är envisare än en åsna kan jag ju bara meddela..! Och han påstod att jag var ung och spred pengar överallt omkring mig så jag var alltid i behov av nya. :') Min farfar är bäst. Haha!
Så efter Saxinbesöket for jag vidare till familjen Karlsson som var mitt uppe i att äta upp köksbordet. Nej, nu vart det allt fel. Dom åt mat PÅ köksbordet. Så var det ja! Hur som, jag tackade nej till maten. Jag förstår inte varför man alltid ska envisas med att förstöra god mat genom att hälla ner massa.. annat! En massa grönsaker, kryddor och annat grejs. Jag gillar sakerna i fråga men har alltid tyckt att det blir godare om man får plocka till sig sakerna i efterhand! Jobbigt att tugga kokta grönsaker osv! (Där har vi min 'konsistens-fobi', avskyr verkligen när det blir som.. klet i munnen utan att tugga. (Med vissa undantag!))
Blev bokiset vid sju idag istället för vid sex. Gick lika bra det må jag påstå. F kommer att försvinna nu i slutet av september.. Men det kanske är lika bra då jag inte förstår vad han håller på med. Antingen har han sina 'kompisrelationer' väldigt intimt eller så är han bara dum i huvudet. Ni får välja själva..! Menmen jag ska leva i celibat resten av mitt liv, det kommer ju läsa diverse problem!

Nej, nu ska jag verkligen sova så jag är utvilad till resan imorgon! :)
På söndag blir det att hämta hem valpen och helgen efter det så ska jag tydligen ta hand om b å d a kräken.. ><
Påminn mig varför folk skaffar valpar! Suck

Godnatt! (Jag kommer hamna framför en film nu istället för att sova!)


Sömnlös

Tjoho.
Efter att ha sett en ca tre timmar lång film så är jag inte ett dugg trött, bara.. dryg.
Filmen Sex and the city fick stå för nattunderhållningen och jag med mina fjortisfasoner tyckte att den var.. skaplig. Den var i sig helt händelselös, förutsägbart och allt vad som hör sådana filmer till, men jag gillar den ändå. New York och hela den faderuttan fick mig att falla. Yess, töntvarning.

Fick förövring vinter-nostalgi här ikväll.. Eller vinter och vinter. H ö s t e n. Lovade fader att ta ut soporna och som den lydige dattorn som jag är så masade jag mig trött ut vid halv tio snåret. Dit jag ville komma var att ska man ut med soporna så passerar man ett stort äppelträd och ptja, jag har ju redan tuggat i mig de vi hade hemma och det är alltid gått med färska egenplockade äpplen. Jag fick dock nöja mig med helt gröna då de halvt röda satt längst upp logiskt nog. Väl inne igen så var det lika bra att dela på otäckingarna för jag kände inte riktigt för att upptäcka ett djur i ett halvt uppätet äpple.
Papa fick vara min försökskanin och han fick inte ett förvridet ansikte när han tuggade (inte på tok för mycket vill säga) så jag vågade mig på att prova. FY vad gott det var..! Ni vet den där friska goda nästan sura smaken?! Jag skulle kunna äta sådana äpplen dagarna i ända. Nej.. Nu är snart hösten här och goda äpplen kommer med den.
Blir att ta härliga uteritter i fallande gulbruna löv. Underbaart!

Imorgon blir det nog att hälsa på fam. Olofsson. Supertrevligt! (:
Sedan tänkte jag mig att fara vidare till farfar och Anna för en fika och slutligen slagga hemma hos mama.

Händelselöst

Okej.. dagen har spenderats med att lyssna på Charta77 samt Lasse Lind och en snudd på Jason Mraz. Kul liv..!
Skulle vara spännande att börja skolan snart. Yessyess, gärna imorgon om jag får be? Nejnej, vänta en hel vecka minsann.
Hur som.
Fick en fundering här idag när jag och fader satt och matade oss själva med ungspannkaka.
Hur odlar man ekologiska blåbär och hur odlar man oekologiska blåbär?
Nej, nu ska jag fortsätta med det jag höll på med innan. Rensa iTunes från värdelös musik.

Charta77 - Om livet är skolan

Dagens låt

Jag är härmas-drottningen, okrönt ofc.

Denna sång har hållt sig kvar ett bra tag nu. Simon Webbe är kung!

Morgonilska

Okej, inte direkt morgon men jag vaknade för max en timme sedan.
Hade ställt klockan på tio men tror ni verkligen att jag gick upp då? Haha!

Har väl absolut inget vettigt att säga men jag tänkte bara informera er om att humöret faktiskt sjönk en aning då jag läste Julias blogg (twinkly @ devote). Vår underbara syo ifrån Sture har.. s l u t a t. Jag som hade hoppats på att få berätta att jag kom in på skolan jag ville trots att flera lektioner spenderats nere hos honom. (Det där kan ju misstolkas fel men jag tar risken). Fasbaskade gubbe. Så, någon som joinar och hemsöker honom när han sover nu ett par nätter? (:

Nehej, nu ska jag se till att göra något vettigt.
Antar att det blir stallet här framöver och sedan tänkte jag mig att besöka moder en snabbis. Yessyess, jag är upptagen idag!

Ajajaj!

Nu har jag plåstrat om långfingret på vänster hand samt ringfingret på höger hand.. Jag måste seriöst sluta pilla bort skinnet på sidorna utav naglarna! ><

Jag ville mest meddela att jag är grymt opepp förtillfället. Mejlade precis på en hästannons. En tjej ville ha hjälp med sin lilla uppfödning (halvblod) samt så ville hon ha lite motionsträning till sian två tävlingshästar. Stallet ligger 8 km ifrån Arboga, Himmeta mao, och ptja det blir ju ingen sträcka så.. Kan ju vara världens tilfälle för min egna del att få ta hand samt rida fler hästar. Jag kommer ju utvecklas enormt. Men, det stora men'et (!), Calle. vackra, underbara Calle. Hon andra ville ha hjälp minst tre dagar i veckan utan några som helst kostnader, transport finns på gården och det enda jag behöver stå för är väl träningskostnader osv om jag vill det.. Jag har fått sådan grym ångest över att jag ens mejlade henne. Sviker jag min egna pärla?
Jag vet ju att jag skulle få komma och rida Calle när jag vill osvosv men kan men verkligen ge upp hästen som man innerst inne älskar? Visst finns det tillfällen som jag vill skicka aset på slakt, det finns tillfällen jag har lust att låta honom svälta eller stå ute i hagen i tjutande snöstorm bara för att jag är så himla trött på öket. Men trots detta så käns det som att han och jag.. det ska bara vara vi helt enkelt.
Nu sitter jag och har ångest för någon som kanske inte ens kommer att hända inom en snar framtid. För annonsen var trots allt inte insatt igår.
Men vi får se vad livet har att erbjuda men just nu är jag erbjuden en säng. Godnatt!

Inte alls..!

Det kanske var lika bra det.
Snubben som sålde objektivet ville inte bara sälja en sak utan allt som ett paket. Och vad ska jag med ännu ett kamerahus till? Ida, du är inte intresserat utav ett mucho billigt kit (kamerahus, objektiv och lite annat)? (;

Men det är mer som inte gått som jag ville idag.
Lampan här precis intill mig som ska sprida ljus över tangenterna dog bara sådär. Jag har nog en liten glödlampstomte under srivbordet. Skulle vara lite kul att se hur många glödlampor jag faktiskt avverkar på ett år.
Men hur som, fixade och trixade lite så nu har jag en annan mysig lampa som egentligen är en sängbordslampa vid min sida. Dock lyser inte denna så starkt som jag önskade men hey, jag har ljus.
Här var det inte slut, nejnej. Min svaga punkt fick sig en törn lite senare med. Elektronik. Fy vale vad frustrerad jag blir, och speciellt när det krånglar konstant. Skulle kolla på en trevlig film och tänkte då koppla in mig på minnet för att se om det fanns något spännande där. Gick det tror ni? Nehejdå..
Men med några väl valda ord och sladdryckande så gick det igång och jag kom in. Grattis! - Så dejtat datorn har jag nu gjort precis hela dagen.
Tristessen kom dock över mig och jag med min otroligt starka fantasi gjorde en kladdkaka. Det gick.. ehm.. inte bra! För det första så insåg jag på tok för sent att det saknades ett ägg för de som fanns i kylen (i en annan förpackning) var ack så gamla, sedan så fanns det precis med smör så att det skulle räcka till mig. Men där hejdade pappa mig, för han ville tydligen steka mat också. Det blev då att ta en tripp till Mathilda som generöst delade med saj av det där goda.
Tror ni att kakan blev bra då? Självklart inte. Seg smet plus för kort stund i ugnen. Attans!
Nej, Ida är och förblir kladdkakedrottningen tillsammans med Cajsa!

Helt.. pank!

Jag borde inte..! Och jag vet så väl själv att jag inte borde, men det är ju superkul!
Okej, ni kanske undar vad jag babblar om. Objektiv såklart! Har nu spenderat ett par timmar med att kolla igenom diverse olika objektiv som passar den förbaskade kameran jag dragit på mig. det är verkligen superkul när jag inte kan välja och vraka bland de billigare sorterna utan för vandra upp bland flera tusenlappar bara för att få AF..  ><
Hur som, har hittat tre intressanta varav en är mucho intressante! - Nikon AF-S DX 55-200 .. Är en aning sugen på samma Tele men med VR också fast det spelar inte någon större roll om jag ska vara ärlig. Haha.
Menmen, mejlade nyss en gubbe som inte bor på tok för långt bort (Sigtuna) som hade just det objektivet. Men jag vet inte vad han vill ha för den så det blir en överraskning såhär på helgen.
Men ruinerad lär jag ju bli i vilket fall som helst, med eller utan objektiv.
Ska somsagt till Stockholm här i veckan och dagen efter blir det klippning. Sedan ska jag väl till att lägga en peng på sadeln med så jag kan lätta samvetet en aning. (:
Men jag vill bara upplysa er om att jag härmed sparar (efter denna vecka!) till ett objektiv. Så bjud inte med mig till shoppning, donkan eller något liknande för då är ni elaka. Haha!

nya rubriker, nytt utseende

Yess, tänkte förändra lite smått här nu så får vi se hur länge det håller i sig.

Jag vill först tacka Thom för det nattlånga samtalet igår. Du fick mig att se allt från en annan vinkel och jag uppskattar det! (: Så jag kom inte i säng förrens runt halv två då jag absolut inte var trött. Läsning tills klockan ver tre skulle jag förmoda. Men det var skönt konstigt nog.
Så det har tagit ut sin rätt idag. Är något grymt trött och jag mår inte alls bra. Pirrar i kroppen på ett speciellt sätt. Kommer antagligen bli sjuk nu sista veckan på lovet. Skulle inte förvåna mig!
Så idag har det blivit att sitta framför tven med en kopp varm choklad. Mysigt!
Får se om jag behöver pallra mig ut till hästarna eller om jag kanske slipper, skulle vara skönt för en gångs skull..!

Nej, nu ska jag fortsätta med att göra ingenting.
Ciao!

sjuttonde augusti

haha, skriver detta inlägg direkt efter att jag postat det förra. Myyysigt! ;)

Tänkte bara upplysa er lite om vad som komma skall.. ;

20/8 - Barnbidrag ; Julia, Cajsa och Jag far till Sthlm
21/8 - Klippning
22/8 - Far och hämtar valp
25/8 - Skolan börjar


sextonde augusti

Yesss, nu är man här again.
Att man alltid ska hamna här tillslut. Har dragit mig för att ens logga in hela kvällen, eller ah, den del av kvällen som jag varit hemma på.
Fart hela dagen i princip. Men det går lungt att säga att jag har stressat långsamt. Okej, ska sanningen fram så har jag inte stressat alls idag. Riktigt skönt för omväxlingens skull. (:

Vaknade av mobilen som tjöt vid halv nio då jag tänkte gå upp men tja, jag är ju inte precis den som självmant kliver ur sängen oavsett dag eller situation. Hur som, kom inte upp ur sängen förrens klockan närmat sig halv tio och huset låg öde varpå det fanns en sovande hund nedanför sängen. Papa lovade att han skulle hämta upp mig om en halvtimme dvs runt tio någongång. Vet ni när han dök upp? Halv tolv..! Och jag hade ju meddelat Tarja om när jag på ett ungefärum skulle vara i stallet så ptja, irriterad var ju bara förnamnet då jag fick reda på att han befunnit sig hemma hos Keller och bara druckit en kopp kaffe. Paaah! ><
Menmen, väl i stallet så blev det till att arbeta igen. Att det aldrig blir klart. Förstår inte. :'D Skruvade en massa men som hjälp fanns starke Kalle som fixade både det ena och det andra med skruvmejseln. Och han köpte till och med bullar och dricka när han hämtade hunden. Snacka om service. haha!
Men nu ser ni är det inte mycket mer som ska till innan stallet är klart för denna gång. 'Medicin-skåpet' blev målat invändigt idag så de saker som skall in där ligger i stallgången och så skall skåpet målas svart utvändigt. (Vitt innuti för att snitsa till det hela..)
Vi har fått upp fyra hyllor inne i sadelkammaren, fixat till sadelhängarna så de tar mindre plats och lite annat smått. De förra annordningarna tog så grymt mycket plats men nu kan vi se halvväggen vid sadelkammaren. ;) Bara det är ju en stor förändring. Sedan har vi fått upp diverse korgar och småsaker som får undan rätt mycket så för tillfället kan man säga att vi är.. organiserade. ^^ Speciell känsla må jag säga.

Vid halv sex sedan befann jag mig hemma hos Mathilda där även Ellenor, Anna, Julia, Masiel, Linn och Daniela befann sig. Snajtsigt. Vi käkade tacos och hade lite mysigt. Anna fixade även mitt hår och det vart supersnyggt! Kommer förmodligen dyka upp någon fjortisbild snart så då kommer ni se hur jag såg ut. Trevligttrevligt. Det hela slutade i att båda Anna, Ellenor och jag hade likadana frisyrer. :')
Menmen, kvällen fortgick och tillslut tröttnade jag, Daniela och Julia så vi tog en promenix. Stötte på Ellen, Cajsa och random people på stan så det blev att prata lite innan vi gick vidare. Mystiska saker sker i Arboga ska jag ju bara påpeka! o.o

femtonde augusti

Nu är jag hemma.. äntligen!

Det har väl inte hänt allt för mycket idag. R och E kom ut en sväng så det var trevligt minsann..
Hästen vägrade lasta sig idag. Jag vart riktigt frustrerad. Trött, ville hem, jobbig häst och noll medgörlighet från hans sida. Slutade i att jag höll linan och puttade upp honom för rampen. Ptja.. Mitt tålamod har inte varit speciellt lång dessa dagar kan jag ju upplysa folket om.
Väl i Godby igen så kom det ut en svettig häst, men det skyller vi Kent för. Han var ju värre än Matias att köra. >< Hur som, det var varmare i transporten med så ptja. När hästen väl var tillbaks i kära hagen så blev det att pilla lite i stallet. Så nu har vi fått upp några gallerkorgar och hjälmkrokar.. :) Blir en aning annorlunda nu än det var förr. Men somsagt, det hela blir mucho bättre.

Imorgon blir det att pilla mera och då kommer nog allt upp om vi arbetar på.. Senare på eftermiddagen så blir det att traska över till Mathila där fjortisvännerna befinner sig. Så ska vi väl antagligen inhandla mat och sedan hem och laga. Riktigt mycket vuxenpoäng.. :) Nehej, nu ska jag ut till päronen och glo på tv.

Ciao

fjortonde augusti

Hellu!
Idag är en typisk 'gör-precis-ingenting' dag och det har jag och Lindkvist klarat av ganska bra.
Bakat kladdkaka har vi gjort och sjungit oss hesa på singstar. Myysigt!
Resten av dagen kommer antagligen spenderas på samma sätt.
Ciao

tionde - trettonde augusti

Hejsanhejsanhejsan!
Blir en uppdate här på ett par dagar i ett svep nu då. Mycket har allt hänt må jag säga.

Söndag:
Till att börja med så har jag ju varit hundvakt hela helgen. Så jag vart relativt stressad här på morgonen när jag insåg att hunden skulle ut innan jag for också. Menmen, träffade trevligt folk där på morgonkvisten för att sedan följa med Lindkvist och lämna av transporten vid stallet. Sedan blev det att packa det sista hemma hos papa och för första gången på evigheter cykla ut till stallet. Jag måste medge att jag saknar cyklandet och tänker nog allt återuppta de dagliga cykelturerna till stallet. Hög myshetsfaktor på det må så sägas!
Väl i stallet igen så träffade jag en målande Tarja och yngsta dottern Natanya. De hade bra fart på målandet kan jag ju påstå för undan gick det allt! Lite annat än mig och kusins flamsande. ^^
Hur som. Runt fyra så dök broder Saxin den äldste upp och tarnsporten kopplades till bilen. Följden av min familjs oerhört superb'a kommunikation gjorde så att även fader Saxin fick komma ut och vi packade in alla saker i hans bil. Kul.
Vid fem kanske klockan hade hunnit bli så närmade vi oss Lindkvist vilka också mötte oss när vi kom. Hästen lastades av och släpptes i hagen. Efter det så tog kvällen slut ungefär.

Måndag:
Hästarna släpptes tillsammans i hagen vilket gick jätte bra. Inga sparkar, tjuvnyp eller bakåtstrukna öron. Dock har hästen dragit på dig två bitmärken vilka var ytliga. Han borde tuffa tillsig lite istället för att vara en feg toffel.
Red iväg en sväng och Calle borde få bättre kondis.. Hårdträning för hela slanten nu då!

Tisdag:
Inget intressant hände.

Onsdag:
Blev att gå upp tidigt imorse för att fara in till Arboga då både Ida y Linus skulle klippa sig. Själv bokade jag en tid innan skolstarten. Tummen upp!
Sedan, när Lindkvist rakat av sig håret så blev det att gå till stationen där vi hoppade på random tåg och landade i Örebro. Träffade på fjortisvännerna.
Slösade pengar idag. Ett par skor till hösten, hårinpackning, hårsnoddar och ehm.. Loka och tuggummi. Haha! (:
men ska väl antagligen till Sthlm med Julia y Cajsa (tror Julia nämnde någon mer menmen) senare så får väl se om jag finner något då. Reorna är ju slut nu. ):

hejdå!

nionde augusti

Yessyess!
Idag har jag gjort.. ehm.. äh ,det var inget!

Strömavbrott på en hel timme, jag dog nästan. Mystiskt telefonsamtal från Sala.
Riktigt oväder. Emilia är hungrig.

Ha en bra dag!

Glömt bort helt att säga att jag nu sett Nordman live. Puss på dom verkligen! <3333333 typ.
Och jag har försökt förklara vägen till Karlstad till ett par norrmän. Men det hela slutade med
att jag inte ens visste vägen till Örebro och hänvisade tanten till grabbarna Sonnerfelt.
"Dom är riktiga bönder" - "Er dom riktige bonder?"

åttonde augusti

Ännu en gång en sen kväll vilket gör så att det blir en uppdatering dagen efter.
Hursom.
Johlin kom över till mig runt halv tolv eller något liknande. Vi åkte först och tankade och sedan till stallet där vi satte igång att måla direkt. Gick super. Så nu är Pluttens, Russens och Calles box helt klara (förutom ett par vågräta pinnar som vi glömde) och nästan hela foderboxen är ready! Det är hur skönt som helst att det snart är över. Men har man målat i fem dagar från elva på morgonen till helv tio-tio på kvällen så tröttnar man vilket jag gjorde ganska snart. Så vid tre hpörde vi Donkas glassreklam och bestämde oss för att vi var glassugna. Så det vart att fara ut till Donkan och tjocka lite. Muuums!
Men eftersom jag är hundvakt i helgen så blev det att gå ut med hunden och efter det så var det ganska onödigt att åka tillbaks till stallet. Istället somnade jag framför tven. mys!
Jag var extra kocklig av mig idag då jag kokade ihop en helt egen tacos. Haha! Trodde ni inte va. Avnjöts framför tven med hallonsoda som mor mig snällt köpt hem.
Vid åtta kom fader över med lite pengar (här suger vi ut allt vad vi kan!) och strax efter det så begav jag mig av ner till staden där jag sedan mötte Tarja och Jonas samt Zeke. Vi träffade Anna efter en stunds letande och sedan så kollade vi på riddarspelen. Vem tror ni glömde kameran? ;) -.-'
När dessa var slut och klockan tickat sig fram emot tio så gick jag på Johlin, Micke och ungarna. Så jag övergav Tarja och co för att leka med småkusinerna i parken. kulkul. Men det blev raltivt kort då jag lämnat en kissnödig hund hemma. Inte för att det går någon nöd på honom men det var en bra ursäkt. haha!
Jag överlevde natten ifrån inbrott och våldtäcksmän vilket jag är mycket tacksam för! Gissa om jag vart rädd när jag helt lungt går med hunden i mörkret och så plötsligt kommer det två bilar som kör sakta. Men det var tur nog snyggbilarna som kom. Jag tror att många som är med på medeltidsdagarna sover här ute för jag har sett massor av konstigt klädda människor. ^^ Dock hade jag 112 inslaget på mobilen hela rastturen. Är man fegis eller vad?! x)

Imorgon blir det att ta pick och pack och fara hem till Ida med hästen. Kommer bli spännande minsann!


sjunde augusti

Jag är supertrött trots att jag haft rejäl sovmorgon idag.
Gick upp runt elva och slöade omkring här hemma då jag väntade på att Tarja skulle höra av sig. Dock så tog rastlösheten över och jag bad fader skjutsa mig till stallet då det regnade runt ett eller något. Så det var att sätta igång att måla direkt.
Kort sumering;
Alla vitt (så vitt vi vet. Kul skämt det där vart nu då! x)) är nu klart samt allt guld. Kusin kom ut då kärringen är igång och förstör igen så hon blev satt på att måla alla krokar och diverse saker i guld. Vi är på G med det svarta och om en vägg så är två boxar helt färdiga.
Tänkte komma iväg relativt tidigt imorgon och måla för annars kommer vi aldrig bli klara. Blir dock själv då Tarja jobbar så känner ni att ni vill hålla mig sällskap så varsågoda och ge en hjälpande hand. förhoppningsvis så blir det svarta klart imorgon. Kan ju måla på lördagen med om det är så.
Men imorgon blir det att vara hundvakt också. Mama och Kent skulle iväg någonstans hela fredag samt lördag. FF! ;) Sedan på kvällen så tvingar jag med Tarja och ungarna till stadsparken eller vad det heter och kollar på riddarspelen. Ska se om det går att få någon snygg bild. :)
Menmen, nu ska jag sooova!

sjätte augusti

Hur gick det idag då?
Det var onsdag kan jag ju nämna (uppdaterar dagen efter). Solen sken när jag klev ur sängen vid nio vilket är sällsynt i dessa dagar. Mysigt värre! Jag fundrade skarpt på att ta cykeln ut till stallet och det skulle vara superskönt. Men jag avböjde. Latmasken i mig tog överhand. Jag var iallafall ute i stallet till tio och morgonpigga Tarja var redan i full gång att måla det vi glömde måla med blanksvart i måndags. Konsigt att man upptäcker sådant dagen efter.. ;) Men det vart att sätta ta upp guldet igen. Supersnyggt!
Jag har ingen aning om hur mycket klockan var men vi fick besök sedan av Josefine och två av hennes barn. Kollade på hästarna, fikade supergoda kakor och kelade med katten. Sypermysigt! Senare på eftermiddagen så dök Carin upp och höll oss sällskap ett tag. Alltid kul att höra hur det ser ut. :) pepppepppepp! Menmen, POFF sade det och färgen rann ut och vi vart helt mållösa. Inte pepp! Erik dök upp i rättan tid för att vi skulle kunna klaga men han hade inte alls tid att åka iväg och köpa färg. Då snodde vi hans pickup (som jag totalt älskar!) och for iväg till ÖB. Tror ni att dom hade guldfärg eller? Nej of course not. Så vi handlade allt utom färg och for vidare till till Lantmännen men kom tolv minuter försent. Attans tänkte vi och for vidare till Byggtjänst men dom stängde halv sex. >< Så vi fick fara hem tomhänta. Dock så hitade vi vit färg och Erik sa att det var bara att ta. "Är ni nöjda så är vi nöjda". Snacka om att vi pressar dom i rättan tid. Torken ska bli klar till nästa vecka (sakerna dom beställde passade inte. Nya kom vid niotiden. Nästa vecka ska de skörda osv). Men vi började med den vita färgen iallafall. Jag tog väggarna i stallgången och Tarja tog den vattenbaserade färgen inne i boxarna. Vem vill ha förgiftade hästar? (Tja, så som Calle slickar och gnager så skulle han vara ganska stendöd efter ett tag!) Så nu är det vita i stallgången helt klart (om det inte behöver lite extra today) och det är två boxar kvar. Så vi lär ju börja med det svarta idag också samt göra klart guldet. Sedan är det bara smådetaljer kvar och vips är vi klara.
Ska bli kulkulkul! Menmen, slitgöra!


femte augusti

Hejsanhejsanhejsan!
Jag ska nog konvertera till att bli svart..! Jag har redan börjat så jag tänkte att det är lika bra att fortsätta. :)

Målade idag somsagt.. Men först vart det en iskall tripp till ÖB där jag inhandlade rollers, cider och kakor. Man kan ju inte jobba på fastande magen. :'D Men jag stannade till hemma hos mama och fick i mig lite frukost och så. Sedan blev det att fara ut till stallet där Tarja redan satt igång. Suresure. Vart att spotta i nävarna och ta tag i en borste och skrubba väggar idag med. Men inom en timme drygt så var alla boxar tömda på skräp och det som inte fick plats i sadelkammaren ställdes antingen ute i gången eller i mitten av en box. Så foder står i samma box och de två sängborden står i en annan. Kul information.. ;) Jag tänkte mest på om ni tänkte besöka oss inatt så vet vi vart sakerna står. ;) haha!
Men plötsligt så stod vi utan jobb då alla väggar var skrubbade osv, alla fönster var putsade och taket rengjort. Tänkte att det var lika bra att sätta igång att måla på en gång. Och eftersom vi inte fått färg till taket ännu så kunde vi inte måla svart utan det blev galler. Så fönstergallrena blev de fösta att få blanklack. Dock bara de yttersta spjälorna då de innre ska vara i guld. :* Kommer bli döläckert. ^^ haha! Vi hann även med alla boxgaller och järnlister. Äver när så kommer allt galler vara blanksvarta ytterst och med guld innerst. Yess.
När vi i princip var klara på kom papa med pizza som var mycket uppskattat! Jobbat i ca åtta timmar på bara kokor och cider så vi ganska hungriga. Svarta om fingrarna (eftersom vi inte tänkt till för att skaffa fram lacknafta) stod vi och åt pizza. Supergott!
Imorgon hoppas vi på att färg till taket kommit så vi kan sätta igång med det. Annars blir det att ta det vita på väggarna. 
Hur som.. Blir la bra.. :)

Lärdommar;
1. Hammarlack påverkar hjärnan!
2. Läs på burken innan om den är vatten eller lacknaftabaserad!
3. Spindlar är oerhört jobbigt äckliga.

Det är helt sjukt egentligen.. Jag är i stort sett hur mycket somhelst i stallet men jag klarar ändock inte av spindlar. Ryser ända uppe i hårbotten..!

.  .  .


fjärde augusti

Yess, värkande fötter och smalben men ack så lent hår!
Gick upp runt halv tio då jag insåg att ingen var hemma mer än hunden. Liksom, vem får för sig i jobba på en måndag? Antingen så har världen förändrats eller så är det jag som är slut i huvudet. Välj själva!
Hur som. Vart att fara till stallet till elva, utan saltsten. Menmen. möter Tarja och vi sätter i stort sett igång på en gång. Rensade bort allt längst in i stallet. Krokar skruvades bort, spikar krängdes ut och bräder blir bortslitna. Jag skulle tippa på att vi haft bort över hundra spikar som inte fyllde någon nytta överhuvudtaget! Kunde sitta en bräda fastskurvad (!) men ändock så var de tydligen tvugna att spika i tre spikar ändå. Och vi fanna spikar på alla de platser där de antagligen inte fyllt någon funktion. Ja, jag säger då det. Så det blev att ta till kofoten och våld. :) haha!
Vi har även borstat väggar, tak och golv fria från halm, damm och spindelväv. Och idag har jag lärt mig en viktig läxa; i spindelnät finns det spindlar! Och jag må då säga att Godby är spindelvänligt då alla våra spindlar allt får växa sig feta och stora. :D Kul tycker Tarja, utrota hemskheterna säger jag! Nejmen jag ljuger inte om jag säger att de är stora på en tia i bara kroppen och feta som stenar. Huuu! Panikpanikpanik, speciellt då jag fick en i handen! Attans vad jag skrek och fy så både Tarja och Elin skrattade. Just ja, Elin dök upp och gav oss en hjälpande hand med. Uppskattades mycket!
Jag tog till mig uppdragen att fixa fönstrena också. Så nu kan men se ut vilket är en stor skillnad från innan! Haha! Nästa sommar bli fönstrena vårt projekt. De skall målas och kittas om, sedan blire finfint!
Elin for till träningen vid tre fyra eller något sådant så jag och Tarja slet till klockan sex - halv sju skulle jag tippa. Då fanns det inte mycket spindelväv kvar eller damm för den delen heller.
Så imorgon blir det att börja måla den bortesta delen i stallet. (Alla saker befinner sig nu i den närmsta delen emot stalldörren och där skall det målas när det bortesta är klar.) Blir det traditionella färgen svart och vitt i boxarna medans fronterna till boxarna är svarta. Den 'nyuppsatta' väggen blir även den svart och vit och de bärande stolparna är vi ännu obeslutsamma om. Ska de vara vita eller delade?
Gallrena blir målade i en blanksvart färg och taket vitt ofc.. Alla detaljer såsom krokar, låsannordningar till boxdörrar osv blir i guld. Medicinskåpet blir svart skulle jag tippa med de nuvarande hästarnas namn i guld. Ungefär som en minnestavla. :) Inser nu att när jag skriver det så låter det inte alls särskligt snyggt men attans så snyggt det kommer bli. Alla förutom guldet är det som stall Godby var målat i först så vi väcker det gamla till liv. Spännande!
Så hela dagen, infrån elva till sex har vi levt på vatten, damm och muffins. Nu värker somsagt mina fötter och vader men mitt nyduchade hår är verkligen superlent av någon skum anledning. Jag ska börja duscha en gång i månaden iställer för varannan.. :) haha!

Storm ute så uppdaterar jag inte på flera dagar så har jag dött. Ciao!

trettioförsta juli - tredje augusti

Okej. Får la bli en kort update här nu då..

Torsdag:
Vaknade som sextonåring. Kändes konstigt nog helt.. vanligt. Haha! Hände precis ingenting i stort sett. For upp till ridskolan vid tio ungefärum där vi satte igång och putsa utrustning samt duschade av de hästar som inte blivit duschade ännu. Red och så med. Vart Kiara och Fame denna gång och jag må säga att det gick super! :) Det var verkligen samspel från början till slut och tja, jag log när jag satt av båda gångerna. Tänk att man kunnat gå frammåt när man sitter och harvar på en banan till häst dagarna i ända.. ^^ Haha! Men det är la kul. Direkt efter ridskolan så mellanlandade jag hemma och hävde i mig lite mat innan jag for vidare till Godby och träffade Tarja. Hon provred sadeln och var mycket nöjd. Nu ska vi bara ta ut den på en lite längre tur för att se hur den sitter. Så det lär ju bli en ny sadel i alla fall. Spännande! Duschade alla hästarna med, russen uppskattade detta tokmycket!
Ida dök upp också.

Fredag: 
Strängnäs för hela slanten, andra gången på en fredag. 
Lördag: Supermysigt och tårfyllt - behöver man beskriva dagen mera?
Söndag: Dramat piggade upp stämningen en aning. Avsked till underbara vänner dock. 

Idag har jag även bakat. Jag är liksom lite av en mästerbagare. Drömmar vart det av smeten. Skulle först ha bakat en sockerkaka men när jag smält smar och så, så insåg vi att det fanns noll med ägg hemma. Yessyess, så det vart kakor istället. Blir bara godare för varje gång. :'D

Nej, jag ska väl få lite sömn i mig för imorgon blir det att gå upp skapligt tidigt då med. Vid tio ungefär tänkte jag inbefinna mig på lantmännen och inhandla en saltsten till kräken i Godby för att sedan fara ut och möta Tarja där. Blir städning hela dagen är det bestämt. Måste komma igång att måla så snabbt som möjligt. :) Där vart hela veckan uppbokad med andra ord. ;) haha. 
Ciao!