del tre .

Inte okej!
Nu känner jag hur jag börjar bli lite smått stressad i skolan. Det känns som att snart kommer allt på en gång. Som när man står och ser hur vågen kommer mot en men man flyttar sig inte. Det är en ganska läskig känsla!
Vår smått störda och sega mattelärare (sämsta någonsin, och det är värre än Kjell!) pratade med oss 'fast lane' om matte b. Vi får ju gå över till den gruppen efter sommaren även om vi har något kapitel kvar och så. Men han trodde att vi var tvugna att göra nationella innan. Och vi (ska kanske säga jag eftersom det bara är jag som ska köra) är på näst sista kapitlet och ska då hinna klart med det samt det sista för att ha någorlunda chans på provet. Men nationella är ju på hela boken och lycka till liksom. Det är bara några veckor kvar och jag ska friska upp minnet på hela boken. Jag kommer blir så underkänd!
Sen så är det ju nationella i svenska snart med. Ganska skönt är ju att vi inte har i Engelska eftersom vår efterblivna klass läser även den kursen på två år. Sug!
Måste göra om ett delprov i matten innan sommaren också, inte heller tummen upp.
Men vad säger vi, klart vi kommer klara det?!

Nu ska jag smälta maten lite innan jag sätter igång och packar. Sedan ska jag hoppa in i duschen och gosa ner mig i soffan. Struntar i Villa och alla fjortissupare. Liksom, vad är det för coolt med att räka vattenpipa på en skala? Precis samma skit som vanliga ciggaretter. Uhh!

del två .

Glömde nämna både igår och idag.
Kommer komma en ny pärla till godby nästa vecka. Harry.
Mer får ni veta sen, när jag själv vel mer.
Halvblod och Harry är allt jag vet.

gokay acel

Nu ska vi göra en elipse!
Sitter alltså och avlider på datalektionen. Hur kan man plåga barn på detta vis?

Hur som, idag känns som en bra dag. En bra dag som kommer bli stressig.
Ska snart göra prov, som jag bara pluggat på idag. Fisk av allt, kommer inte gå bra! Fiskgratäng!
Efter skolan ska jag hem och packa så jag är klar tills imorgon, börjar nio så det lär bli att åka tidigt. Usch.
Sedan beror det på vilket humör jag är på och hur mycket klockan är på. Så jag kanske kilar ner till villa och träffar Ellen och några fler. Dom skulle tydligen grilla innan de skulle till någon fjortisfest.
Om inte annat så tvingar jag pappa att grilla med mig ikväll så blir det lite mysigt ändå. Grilla är så himla sommrigt. Jag blir glad av att grilla. Kanske är det bara för att det gäller god mat men ändå. haha. Det där läste ni inte!

Om jag inte skriver något ikväll så lär ni höra av mig på måndag eller så.
Men jag passar på att vinka hejdå till er. Puss ciao!

lying on the floor

Jag borde plugga för fullt just nu men det är det sista jag vill göra! Har inte ens öppnat boken trots att vi har fiskprov imorgon. Alltså är det ett prov man måste plugga till för att klara. För egentligen, hur mycket vet man om fisk?
Annars då?
Jag fick tag på mina chaps idag. Far och jag for till Köping där jag hittade ett par, helt okej men inte vad jag egentligen ville ha. De är i störst del gjorda av mocka men är resorliknande i skinn, dock är det nog inte äkta. Känns plastigt. Helsvarta och supersköna! Ännu bättre blev det när pappa betalade. Han frågade om jag ville ha något mer och pillade på ett par liknande skor som jag har nu. Men då sa jag att jag hellre köper ett par ridstövlar och det tyckte han lät som en bra idé, hoppas han fortfarande tycker det när jag hittar ett par bra. haha.

Måste nämna värsta framgången också. Efter mitt och Calles bakslag så orkade jag bara inte engagera mig idag för jag var inte på humör. Men han kändes jättefin och lagom framåt. Så istället för att dra igång dressyr så körde vi lite vad som kom oss för. Däribland att hoppa något skutt. Stod tre hinder som låg på mellan 30-45cm. En gång så landar Calle i galopp och jag låter honom fortsätta så vi tar två hinder utan att bryta av.
Provade i hans svåra varv, höger, och fattade galopp från början och hoppade och det gick verkligen kanon. Så tummarna upp för oss. :D

Hem till Tarja och snacka skit ochnu ligger jag här i sängen. Har böckerna bredvid mig så ska väl ta och läsa lite i alla fall. Imorgon blir det kanske att grilla med Pettersson och några fler töntar. Om jag orkar. Ska hinna packa också.
Varför har man inte en timme extra om dagarna?

designdjungel

Nu har jag kommit med en ny header. Lika dålig som alla de andra.
Munnen är helt pixlig och det är fel färger men när man en impuls-tjej så får man ta det som kommer helt enkelt. Synd att jag inte är världsmästare i PS liksom. Det är ni som får lida och jag skämmas.
Men imorgon tror jag att jag ska sätta mig ner en stund och knåpa ihop en ordentlig.
Tillsdess får ni nöja er med en.. konstig grej.

sängen kallar

inget speciellt helt enkelt..

Kom nästan nyss hem. Jag tänkte att om pappa kan komma hem sent så kan jag med. Jag är inte så bra på att hämnas tror jag. Ska träna på det där!
Har varit hemma hos mamma en stund, tiggt lite mat och busat ordentligt med Humle. Det är ganska konstigt. Jag blir väldigt sällan sjuk, men när jag blir sjuk så blir jag det ordentligt. Inte bara lite fjutt. Men jag blir frisk på ett kick. Himla mysko alltså. Så nu ikväll har jaghoppat omkring som en annan idiot och kastat pinnar. Inte ens en antydan på att jag under dagen knappt orkade sitta rätt upp på en stol.
Lantmännen är helkassa när det kommer till kläder. Fy vad besviken jag blev. De hade bara tattarskor, sådan jag inte tycker um. Jodphur eller vad de nu heter. Inget mer i skoväg. Totalt värdelöst. Så jag hotade pappa lite och vi ska förmodligen åka till Hööks imorgon och kolla.
Nu ska jag ut och knapra knäckebröd så jag kan riva ordentligt i halsen.
hard to love

Av tiden att dömma så är jag inte i skolan. Lite tråkigt.
Nejmen jag och Ellen skippade historian och tog tjugo över nio tåget. So far so good. Sen i skolan så kände jag hur trött jag var i hela kroppen och efter ungefär en halvtimma så var jag genomblöt. Då hade vi bara hunnit gå in och sätta oss i mitten tillsammans med de andra.
Men jag käkade lite i och hoppades att det skulle gå över men icke. Dock var jag med på idrotten för att vänta på nästa buss hem. Så nu är jag hemma. Trött och snuvig. Halsontet är mestadels borta. Kommer när mina små diskreta nysningar dyker upp bara. Annars så mår jag ganska bra nu faktiskt, det är nog mest för att jag är hemma. Tar det lungt och så.
Ska snart ta moppen till lantmännen. Tänkte svänga förbi affären och inhandla en B&J glass också. Mumsigt!

Hann prata med Christer idag med. Matte B kommer bli av nu och det är helsäkert. Så efter sommaren startas en ny klass bara för B'are. Kanonbra! Tummen upp.

del två .

Jag tror inte att jag kommer behöva köpa en egen lägenhet. Jag är ensam hemma så gott som jämt ändå. Far behagade sig att komma hem för ungefär en halvtimma sedan. Just det, klockan är då nästan elva. Hur kul är det på en skala?! Och jag som har varit helt slut i kroppen (och latmasken har slagit sig till ro ordentligt) har inte orkat ställa mig vid en spis och lagat mat, så jag har levt på två mackor och ett litet paket nudlar på hela dagen!
Får se om det blir skola imorgon, kanske inte hela dagen i alla fall. Men jag ska iväg till lantmännen och tröstshoppa imorgon har jag helt klart bestämt! Håller tummarna för att de har vad jag söker nu också.
Men sängen kallar.


du är allt jag har och allt jag ber om

Halv sex denna måndag. Hela dagen har gått åt att tycka synd om mig själv.
Jag har varvat med att äta halstabletter, nysa och äta glass. Till detta har jag kollar på film. Så sängen mest hela dagen alltså. Förbrukat större delen av en toapappersrulle.
Avsade mig stallet. Oavsett hur rastlös jag än är så skulle jag aldrig orka ta mig ut dit, inte ens med mopeden. Känner mig helt svag så ni borde verkligen tycka synd om mig!
Blir att fortsätta med att käka glass och kolla på tv resten av dagen.
Imorgon blir det nog skola oavsett, orkar bara inte vara hemma. Så ska jag kila ner till Lantmännen och kolla på shortchaps till helgen. Mina sprack härom dagen. Skitkvalitet egentligen. MH håller bara runt ett år men attans vad sköna kläder de gör! Uhu!
Men nu ska jag ta min pappersrulle och gå till min älskade tv.

del två .

Just nu så känns det som att jag fått plåster på såren.
Eller tja, går det att jämföra en dödsförkylning med sår? Svår fråga. Det får bli dagens i-landsproblem!
Jag lovar att jag kommer dö av den här förkylningen, helt klart! Har redan tryckt i mig två glassar i hopp om att bli frisk. Det blev jag inte. synd. Men då kan jag prova med en tredje!
Det jag ville komma till var att jag fick ett mejl ifrån Lena på Rocklösa och hon frågade om jag hade lust att arbeta i helgen. Mamma-barn läger. Får se om jag kan få till det med stall, skjuts och allt annat.
Så just nu ser det ut som att jag kommer få jobba;
1/5-3/5
21/5-24/5
28/6-11/6
Sedan väntar jag svar ifrån kommunen och om området här skulle erbjuda jobb. Kommer nog att bli en rik och bra sommar. En stor tumme upp!

hur säger man till någon att hjärtat längtar ut

Nu sitter jag här med en täppt näsa och knaprar halstablett efter halstablett. Ingenting smakar gott längre. Det är ju hemskt. Ingen mat smakar gott! Hur ska jag överleva?
Hur som, jag köpte Fisherman's Friend som är extra starka och huga! Där kan vi snacka om halstabletter. Tungan domnar ju bort i princip. Men jag slipper känna av halsen istället vilket jag ger tummen upp för.

Helgen har varit kanon. Eller ah, det postítiva väger upp det negativa om jag säger så. För vissa saker skulle jag aldrig i mitt liv ha velat uppleva. Usch! Menmen, en helg med många skratt och mycket trevliga människor.
Så nu har jag hållt igång varje helg i tre veckor. Inte kommer jag att få vila de kommande veckorna heller för jag och Lindkvist har redan hunnit boka upp varenda helg. Det är ju nästan läskigt. Men ska bli kul, riktigt kul!

Nehej, ska fortsätta med mina halstabletter och hoppas på att jag blir bättre snabbt!

twisted

Kan ju säga att Calle inte gjorde min dag idag!
Vi tog lite lätt träning och det gick kanon fram tills att vi inte alls kom överrens. Jag blev en aning stum i handen och hästen lyssnade inte alls på hjälperna. Så när jag gjorde en halvhalt för att få uppmärksamheten igen så reser sig kräket upp, jag hamnar på sniskan och han reser sig ännu en gång. Den sista gånger mest för att jag dunsade i ryggen och att den nog blev ett ryck i munnen. Satt kvar gjorde jag dock, arg som ett bi. Menmen, har haft framsteg så har somsagt väntat på ett bakslag och här kom det. Resten av passet så åkte huvudet upp så fort jag rörde tyglarna. Knashäst.
Bättre lycka nästa gång.

Annars så var jag till studievägledaren idag. Jag och Ellen.
Matte B är en garanterad valbar kurs för alla. Alla utom HR. Men han skulle se till att jag fick den kursen oavsett. Sedan skulle vi kolla på om jag kan få läsa svenska C och det kommer nog isåfall blir med SP. *skärrad gubbe* Till trean så blir det Engelska B så härmed kan ni kalla mig för plugghäst.

.

Varför jag fick för mig att blogga nu vet jag inte riktigt.
Kanske mest för att locka besökare? Nej, jag har nog bara inget liv. Så kan det ju vara ibland.
Det har varit åttor och invaderat vår skola tre dagar på rad nu. Läskigt.
Annars så har det varit en bra dag, uppdaterar nog mer om det senare.
Nu ska jag kila ut till stallet. Tänkte träna Calle lite. Sommaren är snart här och jag ser hur Calles mage växer bara han tänker på gräs. Usch!

give me more

Nyss vaknat av att ha somnat till ett par minuter. Hur skönt som helst. Är sjukt trött nu för tiden. Jag vill bara sova. Det är nog nog mest för att jag inte hinner sova. Jag har inte tid. Attans!
Drog mig länge för att stiga upp imorse kan jag ju lova! Det lockade inte att ge sig av till skolan. Nejnej.
Har nog lyckats sett sveriges sämsta film idag. Låt den rätte komma in. Helt kass var den. Både skådespeleri, kulisser och handling. Jag måste dra till med att säga att boken var hundra gånger bättre än filmen. Skulle jag inte läst boken så skulle jag stängt av filmen efter två sekunder.
Lyckades genomlida ett utvecklingssamtal idag med. Gick la ganska okej.
Så nu är jag hemma. Trött och ont i huvudet har jag. Ska knapra in mig en tablett och sedan fara ut till stallet. Får se om jag orkar anstränga mig idag.

sick of this

Så är det, jag är sjuk. Dödligt sjuk, jätte sjuk, massor av bakterier.
Eller något sådant.
När jag vaknade imorse så vad varje rörelse som att bestiga ett berg, inte något som är lätt. Så jag vankade tillbaka till sängen och somnade om. Men tillslut så orkade jag bara inte ligga kvar så det blev att kila upp och gå ett par varv i lägenheten innan jag insåg att jag inte kunde vara kvar hemma. Så med en lätt huvudvärk, tjock hals och med en trött kropp så tog jag halv tolv bussen. Så lite allmänt borta var jag med på två lektioner. Livsmedel och hotell. Gjorde ingenting på någon av lektionerna.
Klockan fem sedan så åkte jag och pappa och hämtade Greger, mopeden. Gick som en klocka efter ny bensin och olja. Så nu håller vi tummarna för att han klarar sig mist ett år till.
Tog en sväng förbi stallet och fixade kväll. Calle har fått nya skor, dock bara fram. Blir att köra barfota bak som vanligt i sommar.
Huvudvärken har vägrat att ge med sig så ska väl hoppa i säng snart och hoppas att den ger sig.

Imorgon är det utvecklingssamtal, önska mig lycka till!

along the road

Jag är sjukt trött. Skulle lätt kunna gå och lägga mig redan nu.
Varmkök idag på Culinaren. Inte något jag sett fram emot om jag ska vara helt ärlig. Alex och jag fixade fisken och vi är allt bra steek! När vi var klara med vårat så var inte Nicklas, Therese och Emmy klara med att steka kött, och efter stekningen så skulle det in i ugnen runt en timma. När de satte in sin första omgång så var klockan halv tolv och vi öppnade. Tur var väl ändå att det inte alls var mycket folk.
Annars så har jag lyckats bränna mig på salamandern och haft vattenkrig med Nicklas. Har inte undkommit varesig Alex eller Emmys handdukssnärtar heller. Attans vad ont det gör!

Lagat pannkakor har jag också gjort idag. Himla gott blev det.
Så ikväll ska jag höra med Ellen om historian och sedan har jag bara stämt träff med duschen och sängen.

catfight och tvär häst

Var ut till stallet en sväng. Jag vill inte säga någonting för då har jag ingenting sagt. Blir oftast lättast så tycker jag.
Men jag tog Calle och tränade lite och eftersom det har gått så himla bra så väntade jag bara på bakslaget. Jag tror att det hela dock berodde på mitt humör och att det var två småflickor med en ponny som inte har vett i kroppen som flängde runt samtidigt.
Jag hade fixat iordning några cavaletti och ett hinder som blev bra. Hur tror ni det gick? De tog helt över cavalettina och när Plutten hade hoppat så började den ena tjejen trixa med bommen för att P gick vid sidan. Jag kanske fick tillfälle att ta fem-sex skutt över mina perfekt uppställda bommar.
Men jag är ju den typen som lider i tystnad men skulle bra gärna vilja ha en laserstråle och skjuta folk.
Så träningen gick skit rent ut sagt. Jag blev upprörd på Calle när han inte gjorde som jag sa när jag var slarvig och inte sa någonting över huvud taget. Varför kan inte hästar läsa tankar? Så vi for runt som andra päron. Men blev lite galopp i alla fall. Han landade i galopp efter att ha kastat sig över ett hinder så jag lät honom fortsätta och det gick faktiskt ganska bra.

Cyklade över till Tarja en sväng med. Fick prata ut ordentligt och hon höll med till punkt och pricka. Så förhoppningsvis så löser det hela sig ganska snart. Så nu är humöret ganska okej, bara trött!
Och pappa gjorde min dag när jag kom hem. Klockan var ju runt tio och jag hade inte slängt in kockkläderna i tvätten ännu. Men när jag kom hem så luktade det äpple i hela lägenheten och i köket hängde rena kläder. Lyckan var gjord. Så nu kan jag bara gå och lägga mig. Himla skönt!
Tarjas katt hatar mig - jag hatar katter!

matchmaking

Jag är en riktig matchare idag alltså.
En lila bh (skrev jag verkligen det där?), rosa aktigt linne, rött hår och en annan nyans av rött på naglarna. Känner mig som att jag bryter lite emot vad som är rätt och riktigt. Men vet ni vad? Jag struntar i vilket. Annars hade jag fått skämmas.
Annars så sitter jag här nu, ensam (ah, pappa är hemma men ändå), hungrig och trött. Lite småtjurig fortfarande. Får ta tag i det där snarast möjligast.
Ska väl ta och tvinga pappa att göra iordning lite mat snart och sedan tänkte jag bege mig ut till stallet, får se om jag får rida idag då. *arg gubbe* Calleballe delar jag bara inte med mig av, så är det. Pff!

Imorgon blir det varmkök, får la se hur det slutar. Önska mig lycka till!

hufudstad

Lite putt och tvär såhär på kvällskanten men man får vara det iblen, ellehur?!
Jag blir bara lite sne när folk tar för givet och roffar åt sig. Men ska se om det går att lösa snarast möjligast för ska jag vara helt ärlig så vet jag inte riktigt hur länge jag kommer orka stå ut med allt.
Jag är nog bara lite gnällig. Är med barn tror jag. Attans! haha

Annars så har jag och Lindkvist spenderat dagen i stockholm vilket har barit en lyckad dag. Vi var till och med så pass duktiga att vi inte ens hade en tanke på att äta på Donkan. Nejdå, London blev det och fy vilket fantalalastiskt god mat!
Dock förstörde tanten på bussen hela hemresan. Hon skulle envisas med att tjöta i den förbaskade mikrofonen hela vägen till Arboga. Allt om norgeresor till de torraste skämtet. Hennes röst var inte hellar något att leka med. Dock fick vi frukt. Tummen upp.

Nu är vi trötta, ska sova. Ny dag imorgon!

diskberg och svettig rygg

Rubriken sammanfattade denna dag ganska bra.
Culinaren och servering idag igen. Blev bara jag och Alex vilket jag mest tror beror på att vi hade prov. Provet i sig gick väl helt okej. Skrev på allt utom en fråga som jag fick en blackout på. Men det ordnar sig.
Så sedan blev det full fart för att bli klara med matsalen. Servetter tog slut, bord skulle bord och ptja, det var fullt sjå. Till det så var Camilla på något knepigt humör vilket inte gjorde saken bättre.
Beställning efter beställning ramlade in och ganska snart så blev vi nästan fullsatta. Tänk er en matsal men trettio personer och två som serverar. Sedan att vissa var stora sällskap gjorde saken inte lättare.
Men vi klarade det galant, det var ju trots allt jag och Alex som arbetade.
Så nu är min sista serviringsdag gjord och förhoppningsvis så slipper jag det här igen. Verkligen inte ett jobb för mig. Jag kände hur jag skakade när jag stod stilla av stress och sådär. Lite läskigt faktiskt.

Nu ska jag ut till stallet en sväng skulle jag tro, eller om jag hoppar det idag. Skulle släppa ut hästarna men Ida kommer ikväll så tror inte att jag hinner det. Attans!
Så nu ska jag dö lite här innan det blir full fart igen.
Imorgon blir det stockholm. Vi gillar't!

makin' the most

Sexton minuter över sexton

Helt okej dag, liksom alla andra dagar i princip.
Jag orkade inte ta mig upp för att gå på historian idag så jag kilade iväg till halv nio bussen. Tror ni jag hann? Nejdå. Så blev hem en sväng innan jag tog tjugo över niotåget.
Data. Laga fisksoppa. Inställd engelska. Matte.
Vi kom överens om att vi 'fast-lane' ska läsa och göra nationella till jul istället för att stressa som bara den nu till sommaren. Sedan får jag se om jag tar matte b i tvåan istället. Skulle vara himla bra!
Åkte med Ellens syster hem vilket var supersoft. Så nu blir eftermiddagen och kvällen till att plugga. Ellen påminde mig om att jag har serveringsprov imorgon. Haha, den som är förvånad räcker upp en hand.
Fiskprovet blev i alla fall framflyttad en vecka vilket jag är glad över. Dock måste jag och Ellen skriva klart historian tills på tisdag. Attans bananer!
Men nu ska jag kila och fixa plugget. Ciao!

dancin' all night long

Idag så tror jag hela tiden att det är tisdag. Förbaskat att det ska vara så svårt!
Trött tjej imorse som somnade på bussen. Bara dryga lektioner.
Visade sig att jag fick mvg på dataprovet. Kanon! Två poäng ifrån fullt så jag är himla nöjd över det.
Efter skolan så blev det hem och kasta i sig lite nudlar innan jag cyklade till stallet. Träffade Tarja, Linda och Amanda där. Och med Tarja så fanns det en liten fuling, precis som Rudas och Kiwi. En nakenhund. Mini tror jag att namnet var.
Började med att renovera skogshagen. Johlin dök upp också.
Så nu är den hagen i topptrim och hästarna ska väl släppas där snarast. Får se när det bli, tänkte att de skulle äta upp mer av det som finns kvar av balen i rasthagen först.
Honkade på Johlin sedan. Attans vad fort det gick. Ögonen tårades av farten. Cooling jag är alltså!

Imorgon så lämnas Greger in. Hoppas för allt i världen att de kan fixa honom. Menmen, garantin är kvar.

Nu dusch och sedan säng tror jag ärligt talat!

del tre .

Nu känner jag hur lugnet sprider sig en aning.
Har skickat in novell och ordnat med praktikansökan. Pappa sa att det ska gå bra att skicka in via mejl och att de har ju den idag så jag är ju inte sent ute, tekniskt sett.. Haha.
Ska någon gång börja på historian som Ellen skulle ha fixat också. Men har ju tills på torsdag på mig så det är ju gott om tid. ;)
Annars så har jag fastnat för denna;del två .

för en timma och fyrtiotvå minuter sedan så skrev jag förra inlägget.
jag ville bara meddela att jag skrivit en uppsats på 1 210 ord och det var det sämsta jag skrivit. men det som måst in måste in.
nu är jag besviken.
ciao.

to the break of dawn

Det är tisdag idag. Det är tisdag idag. Tisdag,tisdag,tisdag! Jag har inte fått in det i min skalle utan jag går runt och säger att det är måndag. Lite irriterande.
Hade kanske en kvarts historia, nästan rekord.
Idrotten var en aning reko idag med. Hade tre helt sjuka lekar. Den ena gick ut på att man hade de minst målen och en boll. Till detta så fick vi någon klubba som liknade jätte tops. Med dessa gigantiska tops så skulle vi köra som innebandy.
Den andra leken hade man något som såg ut som en gramofonskiva. Eller tja, den var runt med ett hål i. Typ. Gjord av något ull-liknande. Sedan hade vi en bandyklubba som vi skulle ha upp och ner. Och sedan körde man. Även här som innebandy bara det att man inte själv fick 'dribbla' grejen över mittlinjen utan man skulle passa över den. Kul.
Tredje grejen var brändboll med en mjuk boll som man inte fick ta med händerna. Och tog utelaget (eller är det innelaget?) lyra så fick man inte springa. Kul.
Efter plugget så drog jag och Ellen och handlade glass. Så himla gott!
Ellen fixade också klipptid vilket jag också skulle ha gjort men jag bangade i sista stund. Får se om jag kilar ner dit någon dag sedan. Och slutligen gick vi till något kommunhus där jag skulle lämna in sommarjobbs lappen. Tror ni att det var öppet?
Hur jäkla tidigt går kommungubbarna egentligen? *Arg tjej!*
Men vi lade ner i brevlådan utanför och så får de faktiskt skylla sig själva om de inte är där sista inlämningsdagen. Men jag funderar på att skicka in ett via mejl också. För det kunde man, och hela dagen idag är sista dagen. Ända tills klockan tolv. Eller?

Kanske ska börja på svenskanovellen nu?

Mambo mambo eh eh
The babes are all around me
Mambo mambo eh eh
Dancin all night long
Mambo mambo eh eh
The babes are all around me
Mambo mambo eh eh
To the break of dawn

you make me feel better

Sådär ja. Sista dagen på lovet då. Underbart väder i alla fall.
Dagens idioti står inte jag för utan Karlsson. Han och mor satte upp ett högre staket igår. Eller, de höjde det befintliga staketet. Vi har ju somsagt en hund som jag misstänker lider av någonting, som hoppar över allt han kommer åt. Om det så är grinden in till mitt rum, grinden på verandan eller ptja, staketet i trädgården.
Men så misstänker jag att Karlsson inte har så många hjärnceller han heller, för han bygger klart staketet och sådär innan han börjar fälla träd. Tummen upp. Någon som kan räkna ut vad som hände?
Men visst, ett träd (inte så himla stort men stort ändå. Lagom) faller rakt ner på staketet och förstör fyra pinnar.
Sedan så kom bror förbi. Vi cyklade hem till far och var sociala. Jag var lagom social för jag stack till stallet.
Calle har nog börjat fått sina vårknäppar nu tror jag.
Han hoppade och studsade allt vad han orkade. Ända tills jag krävde saker av honom och genast blev han trött. Blev mest kondisträning idag. Drog fram några cavalettin och sedan byggde jag ett hinder.
Mätte upp bommarna så att han skulle få plats att trava över, men han ville visa sig duktig calle lille så han tog ett galoppsprång mellan varje. Kanske dags att höja svuårighetsgraden ett snäpp?
Och det vi hoppade låg nog på 60-70 cm och inte en enda rivning. Visserligen så tvärnitade han två gånger men det hör inte hit. Haha.

Inte har jag skrivit någon novell heller. Och den skulle man ha skickat in så att hon hann läsa den tills imorgon. Jag har börjat på flera olika men ingen ter sig att bli bra alls. Himla tröttsamt!
Inte har ellen gjort historian tills imorgon heller vilket innebär att det blir sovmorgon för oss. Huhu.

punkt

Dagen har varit kanon. Bara tummen upp förutom att jag har åkt på att få skoskav. Och inte på något vanligt ställe som till exempel hälsenan. Nej, jag har fått blåsor mitt under stortårna. Hur stora är oddsen liksom. Gå och dö typ.
Annars så har det väl inte hänt speciellt mycket. Ida var ju duktig med sin kamera. Vad blev det, fem-sju bilder? Haha.
Imorgon skulle det tydligen bli att plocka sly eller vad det nu kallades.

Ida och jag kom på att vi inte alls är allmänbildade. Ikke bra!

hönsmens och små prinsar

Pust. Nu är jag verkligen proppmätt!
Jag avskyr när det blir så himla många olika saker som man måste äta. För hur man än gör så blir det alltid för mycket och man äter tills man spyr. Visserligen kan man ju sluta så att man inte blir sådär äckligt mätt, men jag tycker att man inte känner det fören det är försent. Kanske jag som äter snabbt men jaja. Det får bli dagens i-landsproblem!
Farfar är här också. Trevlig prick!
Jag fryser just för tillfället om fötterna men detta skall åtgärdas. För är det något jag avskyr så är det när jag fryser om fötterna! Annars så väntar jag på att låta maten sjunka lite och illamåendet lägga sig en aning. Sedan blir det stallet en sväng. Ska fixa det jag inte orkade imorse och kanske hinna med att ge Calle lite stryk. Känner mig pepp på att sätta igång honom ordentligt. Har sagt det hur många gånger som helst nu men förhoppningsvis så är det allvar denna gång.

Nej, nu var det fötterna ja. Ciao!

natt

Idag var hästen dyr kan jag lungt påstå.
Eller ah, när jag kastade ett öga in i hagen så hade jag kunnat ge bort honom för max femtio öre. Lerig häst är aldrig någonting som man uppskattar! Men när jag väl var svettig och Calle bara fin på ytan så traskade vi iväg. Tog en sväng i skogen. Calle tyckte detta var himla kul för snacka om pepp häst! På stigen där det finns både rötter och lågt hängande grenar fattade han galopp och jag fick inte stopp på honom fören vid slutet (kan ha att göra med att det är vatten där men ptja). Så jag tänkte att om han nu är så pepp så tar vi vara på det. Blev galopp bort till ängslogen. Men så lätt kom han inte undan, nej det var kort galopp som gällde! Detta räckte dock inte. När vi vände så viftade han med huvudet och ville ha mer tygel, han steppade och frustade. Bara för att jäklas så tog vi kort trav, nedsittning och arbete!
När han väl insåg att jag inte tänkte låta honom dra iväg igen så kom han igång riktigt bra. Jag vågade till och med prova skänkelvikning i trav. I början fattade varken jag eller calle vad som hände men jisses vad snyggt det blev till slut. Samlad, kort trav och en oerhört lyhörd häst som flyttade för skänkeln. (Delvis spö också)
Men huga. Lycklig tjej snabela.

del två .

Haha, såhär kul har jag för tillfället.
(Kolla på eftertexterna med)

   

arrival to earth

Det är ganska sjukt, hittade två låtar som jag helt glömt bort igår. Lyckan blev som gjord eller hur man nu säger. Men saken är, det är två låtar ifrån en film. Transformers ni vet. Gulligt!
Ska se om jag kan hitta något att slänga in så ni kan få höra.

Annars idag så sov jag länge och det var superskönt! Halv tolv gav jag upp och kilade upp. Så bestämde jag och papa oss frö att fara in till västerås för att kolla efter ett nytt batteri till min moped. Farsgubben är ju så himla envis och tror att det är batteriet det är fel på. Men varför skulle det vara det liksom? Autokicken fungerar och ah, äh!
Men för att komma in i garaget och skruva loss batteriet så var vi tvugna att pilla fram garagenyckeln. Och jag får tummen upp för den hade jag tappat utanför dörren. Och för er som vet så har vi en trall med springor i. Ptja, resten kan ni ju räkna ut själva. Saken är ju den också att själva trallen är bredare än plankorna som sitter runtom. Det tog sin lilla tid att få upp den.
Väl inne i garaget så ger sig pappa med sin åsikt att det är batteriet det är fel på. Så nu ska vi bara ragga en bil med krok och putta upp Greger på en kärra. Måste hinnan nu innan garantin går ut. Snåljåpar är vad vi är!
Men vi for till Köping i alla fall. Handlade lite mat och hälsade på farmor som körde med samma gamla fråga; "När ska ni ha barn då?" Lite komiskt är det ju när hon tio minuter senare frågar samma sak igen.

Snart blir det väl stallet. Ska se om jag kan hinna med lite träning idag också. Himla länge sedan nu!


del fyra .

Hinner med en del fyra innan denna dag är slut. Har dock bara fyra minuter på mig så vi får se hur flink jag är i fingrarna.

Ville mest bara meddela att det var en underbar kväll. Kanske är mtovationen påväg tillbaka?
Hur som, just nu så fördrivs tiden med att knåpa ihop ett anslag till en rykttävling. Känner mig sådär barnslig. Konstigt.
Senare så ska jag väl börja på bedömningsprotokollet. Det kommer bli knepigare. Skulle ha haft ett dressyrprotokoll hemma så hade jag kunna tjuvat ifrån det. Dock är google min vän så ska se vad jag kan finna.
Nej, två minuter kvar av denna torsdag. Jag är törstig. Hejdå!

del tre .

Vad säger ni, något att satsa på till beach -10?


del två .

Nu är jag helt slut!
Det är så typiskt mig, att så fort jag sätter igång och städa så blir det bara mer och mer. Tillslut så står jag med saker över huvudet och fattar inte hur det gick till.
Jag drog fram dammsugaren och började lite smått, då blev det varmt och jag öppnade ett fönster. Då upptäcker jag massa saker som jag var tvungen att fixa. Kommer senare på att jag dammsög ju och fortsätter där. Så ut i köket där frukosten fortfarande står framme, eller disken i alla fall. Så blev det paus i dammsugandet och ptja, and so on. Så att dammsuga våran lilla lägenhet på tre rum tar mer än en timma kan jag ju lungt säga.
Mitt rum däremot orkade jag bara inte ge mig på. Låg kläder ifrån mina ouppackade väskor över hela golvet. Men jag löste det då jag snubblade när jag skulle komma fram till datorn. Jag tog alla kläder, oanvända som använda och stoppade ner allt i väskorna igen. Så nu åker jag ju på att tvätta allt istället. Men den dagen den sorgen.
Nu ska jag kila och göra iordning någonting att käka och sedan hoppa in i duschen.
Ciao!

STÄDHJÄLP ÖNSKAS!

hello world

Jag ställde klockan på rigning en timma tidigare än igår, varför visste jag inte då. Så idag så snoozade jag en halvtimma innan jag får ett sms av Tarja. Tror att det var ett kedjesms nu till påsk men min blonda hjärna har inte riktigt bestämt sig ännu. Hur som, första meningen löd; "När åker du?" Och genast blev jag klarvaken och insåg att det var jag som skulle kasta ut hästarna. Visserligen var klockan bara halv elva då så ingen dog.
Blev att trampa ut till stallet där jag fick rykta bort det värsta leran ifrån Calle så jag blev aldeles svettig. Hua!
Lovade pappa att dammsuga idag med. Så jag har väl fullt upp idag då.
Får se hur det slutar.

sammanfattning

    
   
  

Bild 1 . Vattenfall uppifrån
Bild 2 . Inzoomat vattenfall ifrån marken
Bild 3 . Syster och Bror
Bild 4 . Misslyckad hårfärgning gav mig rött hår
Bild 5 . Vackert väder erbjöd utesittning
Bild 6 . En sovande söt Dixie
Bild 7 . En aning inzoomad utsikt ifrån verandan
Bild 8 . Kiwis ena valp
Mer än så fångade jag inte


del två .

Bara ändrade planer, hela tiden.
Kent kom och hämtade mig så jag hann upp till ridskolan. Två timmar höll mötet på och vi var mestadels seriösa vilket är ett mirakel kan tyckas. Men det var ett himla bra möte! Nu ska jag sluta tjöta om mötet.
Efter att papa hämtat upp mig så tog jag cykeln direkt och for ut till Godby. Härliga Godby! Tankarna får virra runt bäst de vill och man kan bara vara. Jag gick runt och pulade medans jag pratade strunt både med mig själv och katten. Fick ordning på 'foderkammaren' som såg ut som ett bombnedslag och sedan fixade jag ordning täckena.
Egentligen tycker jag det är ganska kul att städa upp trots att jag uttrycker min ilska när jag inser hur bedrövligt det ser ut. Men vad skulle jag göra igentligen om det inte blev så stökigt efter mina hombres?
För i slutänden är det faktiskt jag som fixar ordning foderpåsarna som de bara klippt upp en del av, det är jag som viker ihop de torra täckena som hängt ett tag på samma plats där de hängdes för att torka. Men hur som, det är nog bara bra om de stökar till som de gör, för då får jag också någonting att göra. Tummen upp!
Calle såg ut som en flodhäst. Han var full i blöt lera hela han. FY!

Bilder från helgen kommer soon.

spin me up

Tidelido.
Jag var bokad idag. Men hockeynörden Daniela valde att kolla på damerna idag istället. Så jag blev bokad ikväll istället. För er intresserade villsäga.
Så jag har gjort precis ingenting idag. Det känns ganska konstigt efter att ha haft fullt upp hela helgen. Men jag satte näsan i matteboken ett tag i alla fall. Och lyckas kommit på varför chokladmaskinen krånglat så. Jag är nog ganska smart. Mer än så har jag inte gjort. Ganska långtråkigt.
Har gått och väntat på att klockan skulle ticka fram till 18.oo men efter att ha ringt till pappa så behöver jag inte vänta alls. Han fick jobba över (om han nu kan jobba över mer än han alltid gör) och därmed så kan jag inte tigga skjuts. Mamma svarar inte och Linda har ingen bil. Så uskmötet ikväll blir inte av för min del. Så himla typsikt nu när någon tjej ifrån SISU skulle komma. (Vad nu det står för. Hon skulle prata hur man kan söka bidrag och jag är alltid intresserad av pengar!)
Så blir väl bara en sväng upp till stallet och sedan slå en pling till D.

Värdelös ursäkt bby.

feelings that you don't know nothing about

Nu är man hemma igen.
Sitter här nyduschad och smälter allt som hänt under dessa dagar.
Mestadels har varit bra. Ska man bo tillsammans med tre Saxinare, en nybliven Saxinare, två hundar och tre valpar så kan det inte gå som på räls alla gånger. Och även om syster flyttat till ett större hus så blev det trångt ändå. Trångt och kallt. Dock så fick jag ganska snart lära mig hur man gör en brasa och håller den vid liv. Tror nog att dom tröttnade på mitt gnällande om hur kallt det var. Sedan ska ni veta, var det varmt dygnet runt. Men på dagarna fick kaminen vila lite, underbart väder ute.
Har varit med om spännande saker också. En dag så for vi över till Norge. Det var en obekväm resa! Jag fick nämligen trycka in mig i skuffen då Jocke också var med på den resan. Till råga på det så upptäckte jag en spindel också. Panik.
Men fram kom vi och fy vad fint det var. Vattenfall. Och inte ett litet sådant heller. Nej, det brusade som bara den. Trappa upp var det också. Bilder kommer nog att dyka upp.
Så besökte jag, syster och bror Dragonkullen. Jag har fått ett nytt 'vackraste ställe'! Först åkte vi en massa bil, kom fram till något som liknade en fotbollsplan, gick över den och kom på in på ett eljuspår eller hur det nu stavas. Ett belyst spår som man utövar fysik på. Vi traskade på en bra bit innan det blev till att braka in i skogen. Upp för berg klättrade vi och när jag trodde att syster lurat oss så var vi framme. Mäktigaste synen på länge!
Rakt nedanför oss så låg havet som en stor flod och Norge på andra sidan. Man kunde se hela Halden och de båda broarna. Solen låg på och reflekterade sig i vattnet likt glitter. Borta i horisonten kunde man se bort till Danmark. Nej fy, himla vackert var det! Så där satt vi ett bra tag innan vi traskade neråt igen.
Den dagens idioti var att minneskortet till kameran låg hemma hos Maria medans jag hade släpat runt på kameraväskan hela vägen. Lagom putt blir man.
Har gått och blitt rödhårig med. FY!
Jag hatar SJ!

Känslor man inte kan sätta ord på, hur ska man hantera det?
Hur kan man sätta känslor åt sidan och sluta bry sig?
En sak vet jag, all min respekt för både bror och syster är borta.