welcome my love

RiktigtRiktigtRiktigt härligt väder idag!
Hela dagen har gått åt till att vara glad och sprudlande över att solen har skinit och att snön sakta smälter bort. Hur underbart är det inte på en skala egentligen?! Så näste man (pappa har redan hunnit) som säger att det ska komma snö och bli kallt i helgen kommer få en smäll! Jag skojar inte.
Har varit fullt upp idag. Eller nja, fullt och fullt. Saken är ju bara att jag hunnit utföra en del. Jag brukar vara ganska dåligt på sådant annars. Hur som.
Vaknade och steg upp strax efter tio, halv elva eller något sådant. Kilade runt här hemma och gjorde ingenting. Vid tolv så mötte jag upp Amanda och vi cyklade till stallet. Tarja kom ner en stund och pratade innan vi red iväg. Så inväntade vi Fredrika och Benjamin. Calle höll på att skita ner sig när den vita klumpen kom nära. Red iväg och det blev en lång tur. Bort till kolonilotterna och cykelvägen tillbaka. Plutten fick ett ryck eller något ditåt när Fredrika lämnat oss, så Amanda dimper i backen. Landade mjukt i vilket fall. Sedan är det inte så långt ifrån marken heller. Huhu.
Väl hemma så bytte jag om och cyklade till Lidl, uträttade mitt där och sedan hem. Så hann jag med att traska över till fam O också. Mycket trevligt!

Imorgon blir det tidigt morgon,har fått det ärofyllda uppdraget att släppa ut hästarna. Sedan ska jag väl träffa Lindkvistoch hela det gänget. Tummen upp!
På måndag taggar vi för kallkök, tummen gånger två upp!

somwere over the rainbow

Annas annons var med i tidningen idag. Mitt namn var inte rättstavat. Alla som är förvånade räcker upp en hand. Hur kan det vara så svårt att stava Emilia fel, eller ens höra det namnet fel? De flesta man pratar med frågar ofta om jag hette Emelie eller Amelia. Har folk idag dyslexi eller är det något annat vajsing?
Nu var det stavat på något helknasigt vis och jag skakade bara på huvudet och kastade ifrån mig tidningen. Inte ens på dödsannonser kan de stava rätt. Tror ni det lönar sig att stämma Arboga tidning?

Imorgon, eller idag beronde på hur man vill tolka klockan, så blir det att kila över till Fredrika med Calle.
Blir nog en lång tur om vi ska hinna prata om allt som hänt. Uh,jag kan redan känna smärtan i rumpan. Calle kommer också ha smärta i rumpan, eller i hela kroppen. Han och Tarja hade tydligen varit ute och besökt byggplatsen i andra änden av Godby och de hade kommit iväg på en långtur. Så för min del blir det nog bara en skrittur. Calle har somsagt inte allt för bra kondis. Uh!

Och om ni undrar varför vissa ord är sammanslagna så beror det på att jag pillade på mellanslagstangenten.Den lossnade nästan. Men bara på vänter sida, så när jag gör ett mellanslag med vänster tumme så blir det inget. Mäkta irriterande.

Nu blir det de sista avsnitten på Scrubs S.5. (yy

more than a feeling

Oh my!
Jag somnade. Hur trött får man bli? Uh!
Hela dagen har alltså gått lite åt pipsvängen.
Först fick jag inte tag på fam. O så det blev ingenting där, sedan så somnar jag på soffan och vaknade för en stund sedan. Kul jul typ. Den som inte kommer kunna sova räcker upp en hand!
Måste vara städningen jag hållt på med idag som tröttade ut mig totalt. Har sorterat och fixat i de tre garderober som vi har i köket. Alla tre var i lika stor oordning som mitt hår på morgonen. Både jag och pappa är lika lata så när det torkat klart i torkskåpet (när vi tömt tvättmaskinen efter diverse tvättar villsäga. Ja, vi tvättar om istället för att hänga upp den!) så viker vi det någotsånär och sedan kastas det in i något av de tre skåpen beroende på vad det är. Varför ändra på ett vinnande koncept? Nackdelen är ju bara när man letar efter något eller inser att tröjan man ville ha inte är upphängd utan ligger fuktig i tvättmaskinen. Menmen.
Så idag, när jag ändå fick en himla massa tid över, så drog jag igång. Det blev lakan på en hylla, påslakan på en annan. Vips så hade jag trollat fram en hel tom garderob som jag sedan fyllde på med mina kläder. Så nu har jag två. Ser lite tomt ut. Någon som följer med ut och kollar efter kläder?
Fixade fram FYRA pappåsar fulla med gardiner, antagligen efter att vi bodde i huset. Och där kan vi tala om åtti-nittiotal! Storblommigt och spets. Men låt oss inte glömma rutigt och volanger! Kräkreflexerna arbetade ihärdigt.
Hungrig blev jag också. Gjorde pannkaka. Den första blev kanon, lite blek men ändå, sen orkade jag inte stå och pilla så jag vräkte på alla smet (skulle bara bli tre stycken ändå) så den blev.. tjock och trasig. Smakade ägg om det hela. Ägg och socker. Jag gillar ägg.

Igår fick jag med mig ett par skor i storlek 39 hem. Lycklig tjej!

uppdatering

Måndag - Stallet. Ska kolla efter något användbart i det som Totte ska elda. Hovslagaren kommer.
Tisdag - Ridskolan. Upp tidigt och ta kort på hästarna till hemsidan. Usk har gymkhana vid tolv.
Onsdag - Mor och jag till Örebro. Stallet.
Torsdag - Blir kanske ridhuset med Daniella och Ernst.
Fredag - Tjocka med tjejerna? Ridning med Fredrika och Benji.


Varför kan aldrig mina linser ligga stilla och inte märkas av?
Nej, gråta, det ska man göra tills man tar ur dom. uh!

you were right

Trött tjej!
En trött men mätt tjej.
Klockan nio ringde klockan så brutalt att jag kastade den i golvet. Men upp var jag tvungen att gå i vilket fall. Hästarna ville ut lika mycket som jag inte ville gå ut. Snön vräkte ner och termometern visade ett minusstreck. Jag kollar inte hur många grader, så länge det är ett streck där så är det kallt!
Hästarna blev glada. Rullpartyt satte igång direkt jag stängde grinden efter den sista hästen. Så det hela slutade med att det stod fyra vita hästar och käkade hö, men dom var lika nöjda för det.

Har dragit på mig raggsockorna, pyjamasbyxor och en risifrutti t-shirt. Det är så himla mysigt. Bara teet och filten som saknas. Men ska nog ta en dusch innan så jag får upp lite mer värme. Är ganska kallt här inne idag. Måste nog kolla gradantalet. Växer snart istappar ur näsan på mig.

Händer under veckan då?
Lov för fulla muggar här.
Måndag - Stallet. Ska kolla efter något användbart i det som Totte ska elda. Hovslagaren kommer.
Tisdag - Ridskolan. Upp tidigt och ta kort på hästarna till hemsidan. Usk har gymkhana vid tolv.
Onsdag - Mor och jag till Örebro. Stallet.
Torsdag - Blir kanske ridhuset med Daniella och Ernst.
Fredag - Tjocka med tjejerna?
Fullt upp med andra ord. När ska jag hinna sova?

Wild Hearts Can't Be Broken

Jag är vaken och uppe denna lördagseftermiddag.
Har faktiskt vart uppe ett par timmar redan, helt otroligt. Nästan fyra timmar för att vara exakt, det trodde ni inte va?! Anledningen är stallet. Hästarna ville gärna komma ut idag med så det var bara att kasta benen över sängkanten och trampa iväg. Var riktigt skönt ändå. Minus tio grader så det bet rejält i kinderna. Men det är härligt, jag gillar det.
Så jag pysslade lite i stallet och sådär. Calle måste ha trampat sig själv inatt för det hade runnit ganska mycket blod längs hoven. Men hur lyckas man trampa sig (eller göra illa sig öht) i mitten av kronranden? Men var varken svullen eller varm så då kan han skylla sig själv.

Farfar är hemma nu i alla fall. Känns bra. Får se hur det blir med lägenhet och sådär. Men nog med vuxenpoäng, ikväll är det filmkväll. SSG vilket innebär häst hela kvällen. Har letat runt som en galning i mitt rum efter Hidalgo-filmen men icke. Så nu är jag olaglig. Hittade dock massor av andra hästfilmer, hoppas jag får hem dom också. Zack Efron vad med i en utav dom, får se vad det blir för skitfilm. ><

den första är den bästa

Ojojoj, fick nyss ett hysteriskt samtal av en hysterisk tjej.  Hon kunde knappt prata då hon skrattade så.
Det roliga var att jag fått en hemlig beundrare;

"vilken het brud :O är hon ledig ???
isåfall mejla
[email protected]
jag har även skype om du är intresserad,
bori en lägenhet för 2 och är en ensam ungkarl på 40 + .
jag är 7 barnspappa åt 5 barn & saknar en livspartnerför frugan blev skjuten på älgjakten år 2006.
barnen är runt 6 år ..(ungefär)
På dagarna spelar jag biljard med Henke & jobbar på Sibylla , korvbaren du vet.
På nätterna sover5 jag för det mesta eller är inne på
paf.com
På söndagarna går jag i kyrkan var annat år.
Jag är curling intresserad och spelade i yngre år.
Jag har 4 katter i rasen Norsktallefjun.
namenen påde är ; katta, Busen, Loffe & den tredje blev överkörd av glassbilen, jag har fortfarande madrömmar.
Hoppas du hör av dej , väntar på svar.
Med all min kärlek : Putte (patrick) Sturesson."

finns att se på www.tobehappy.blogg.se

i just wanna hold you close

Howdy eller hur det nu var man sade.
Jag mår illa, trots att det var flera timmar sedan jag åt de där kokta morötterna. Är det något jag just avskyr så är det mjuka grönsaker. Kokade eller liknande, aldrig. Mamma tycker jag är löljig men det är farktiskt inte samma smak! Och ni som känner mig vet att jag avskyr allt med en geggig konsistens som känns som att det växer i munnen.
Praktik alltså. För en gångs skull så var det ändå ganska okej. Hon som tyckts ogilla mig var inte där och inte Lina heller. Var någon ny, Gertrud hette hon. Tummen upp för henne.
Till en början fick jag göra det jag gjort alla gånger, väga, diska och städa. Men inte sedan när de andra gått då sa hon att jag vid det här laget kunde det där och så fick jag göra himla massa annat. Strimla potatis, fixa jansonsfrestelsesåsen och sådär. Eller så hette den potatisfrestelse? Ah, någon frestelse av något slag var det!
Så jag trivdes ganska bra idag, bara för att det var sista dagen.
Slutade ganska sent, vi var bara två i köket så det fick bli som det blev. Jag lever.

Ska strax kila ut till stallet och se om jag kan göra något åt Calles fläsk. (y

Sportlov .

I'm more than a bird...i'm more than a plane

Hoppas verkligen inte att jag börjar bli sjuk!
Willy, som kom halvt döende i tisdags kan mycket väl ha basillat ner mig. Igår hade jag ont i halsen hela dagen men inte idag. Dock fryser jag som.. en.. glasspinne! Jag är trött och känner mig allmänt dåsig vilket jag har gjort hela dagen.
Så vi håller tummarna för att jag håller mig frisk. Alla tycks bli sjuka nu. Attans.

Gjorde individuella valet idag också. Jag och Ellen. Passade på att döda den otäcka röda saken på Christers kontor medans också. Så nu slipper vi den i alla fall.
Slutade me att jag läser företagsekonomi nu på hösten och psykologi under våren. Ska bli spännande. Alla andra har valt drycker men jag tror inte att ett liv som en alkis passar mig. Skämt åsido, men tror inte att jag kommer ha så stor nytta av en sådan kurs. Kommer säkert att bli själv på psykologin men det gör nog ingenting.

Matteprov idag också. Gick nog ganska så dåligt. T, A, E och jag satt och pluggade lite innan, allt det försvann när jag fick pappret framför mig. Dock slapp vi sitta kvar så himla länge för det var bara vi fyra i klassrummet så vi gjorde provet direkt. Superb! Jag och A blev kvar sist så nu vet jag att jag har rätt på en fråga i alla fall, en svår fråga. Tummen upp. Vi fick springa till bussen. Alex tyckte jag var panikig vad nu det innebär.

Nehej, nu ska jag nog hoppa in i duschen och se om jag kan få lite värme i kroppen ändå.
Sista dagen på praktiken imorgon, ska bli sååå himla skönt! Aldrig mer! (y


nobody knows

Jag borde verkligen plugga matte nu. Det plågar mig att jag sitter här istället. Jag vet hur illa det kommer gå imorgon och hur mycket jag kommer ångra mig att jag inte räknade de där talen och i alla fall försökte förstå. Men det går bara inte. Jag är inte på det där humöret att lösa uppgifter, inte ens de enklaste. F gick igenom en himla massa idag, men tror ni att jag ens kommer ihåg hälften av vad han sa?
Nejhej. Dock så får vi ha matte innan provet imorgon så tummen upp lite. Börjar vanliga mattelektionen kvart över två, slutar tre. Där börjar våran provtid (för oss som läser Akursen på ett år, resten av klassen läser på två år) och den slutar en timma senare. Hjärnan min kommer bli överhettad. Önska mig lycka till.
Vet inte när jag kommer hem imorgon alltså. Beror ju helt på hur snabb jag tänker vara. Huhu.

Var och hälsade på farfar på sjukhuset idag. Far och jag hittade en ny ingång som är närmare. Ni som har varit i västerås vet att det är ganska stort. Och att då gå in genom huvudentrén och sedan behöva gå genom hela byggnaden blir en bit. Hissar och gångar överallt. Så nu provade vi att åka runt och visst, vi får gå genom barnavdelningen men vad gör det? Vi kommer ju närmre. Tummen upp.
Sen blev det att åka förbi stallet där Linda fixat allt. Tackar och bockar för hjälpen. Så kastade bara in hästarna, en klapp på halsen och sedan ut igen. Inte lukta stall!
Nu sitter jag här och äter frukt på burk. Så himla gott. :*

Boken föresten. Den som vi läser på svenskan. Låt den rätte komma in.. Spyfärdig? Ja!
Hur trevligt är det att läsa in på detalj hur man tömmer en människa på blod? Eller hur hon flickan tuggar på människors halsar bara rakt av. Huvudet hade hon tydligen snurrat ett varv också, ljudet av krasande ben var beskrivet.
Jag brukar inte vara kräsen så men jag får kväljningar av att läsa. Sen ska vi se filmen också. Jag kan sträcka mig till att se hur man styckar en gris men där tar det stopp!

förändringsfaktor är kasst!

Jag är såhär nära på att kasta in datorn i väggen, slita av mig håret och skrika tills rösten försvinner.
Ibland är jag läskigt självdestruktiv, jag bet mig så hårt i läppen att det började smaka blod, bara för att jag blir så himla arg och frustrerad. Pappa slutade prata med mig och försvann fortare än kvickt in på sitt rum.
Det hela började med att jag var himla duktig och pluggade matte. Har ungefär halva kapitlet kvar och det är prov på torsdag. Jag förstår inte ens hälften så tillslut gav jag upp. Ska se om F kan hjälpa mig imorgon, trots allt är det hans jobb.
Hur som, sätter mig och beklagar mig över hur otroligt ful design jag har här på bloggen, jag har vetat om det länge men bara inte haft orken. Så nu när jag inte hade något bättre för mig så tänkte jag att jag kunde kolla över åtminstonde en ny header tills vidare. Allt frid och fröjd tills det förbaskade PS sätter igång. Jag har gjort det förr, både på egen hand och under de få medielektionerna jag hann ta. Tror ni att det fungerade? Tror ni att bilden, efter att jag flyttat den, gick att förminska? Jag vet att jag kan det, för jag känner det. Men nejdå!
Redan då ville jag kasta något i väggen. Sen så tänkte jag att jag kan ju kolla efter om jag hittar hur man gör på internet. Tror ni att jag fann något? Nejdå. Efter det så fungerade precis ingenting. Datorn hänger sig och det ena efter det andra.
Där någonstans bet jag mig i läppen och drog i mitt hår medans tårarna ville komma. Hur töntig får man bli egentligen?

Nu ska jag ta min förbaskade dator och kasta mig i sängen. Men med min tur så kommer inte filmen att starta heller, sedan så kommer skolan imorgon att gå åt skogen och nej fy, jag vill inte ens tänka på allt som kan gör amitt humör att gå upp i rök.
HEJDÅ!

meet the lovers

Jag överlevde tisdagen med nöd och näppe.
Ellen sände iväg ett sms vid sex och frågade om jag skulle på historian. Vi kom överens om att vi skulle ta tjugo över nio tåget in och strunta i historian. Sure. När jag kommer till stationen så hade hon tydligen försovit sig. Tummen ner.
Men med hjälp av Alex och Willy så gick det bra. Hur som.
Bussen hem var en mardröm! De trodde allvarligt att det skulle gå bra med en helt vanlig buss. Inte en sådan dragspel utan en stel pryl. Den som är snäppet mindre än dragspelaren. Ellehuuuur! Innan hälften av folket kommit på så var det fullt. Sedan skulle vi runt Köping också. Dock blev det varmt och skönt. Men vem vill sitta och andas in andras kroppsångor? huuu!

Fixade en ledighetsansökan idag med. Börjar nog redan nu bli lite nervös inför Jönköping. Fy.
Så ska jag bege mig och hämta mitt IDkort snarast med. De ringde idag. Tummen upp.

del 3 .

Kör en snabb update här på kvällen.

Jag kilade upp till stationen för att jag inte kunde sitta stilla här hemma. Lika bra att få se om det stod kvar. Jag gick längsmed alla cyklar som står inpressade i ett på tok för litet cykelställ. Hittade inte cykeln fören jag hade gått hela sträckan och insåg att han stod nästan längst bort. En enorm lättnat sköljde över mig. Pustade ut och cyklade hem.

For inte ut till hästarna fören klockan var runt fyra sedan. Men upp på Calle kom och jag iväg for vi. Traskade ut på den snöbeklädda stubben som finns en liten bit bort. Inte halt på vägen alls så tummen upp. Calle steppade på och frustade allt vad han orkade då han insåg vad han hade framför sig. Hur kan en häst älska att köra slut på sig bara för att man är på en åker? Dom springer ju inte alls lika fort när det är banträning. Knepigt.
Svår att hålla blev han med och speciellt på hemvägen. Så då tog vi andra åkern men det räckte inte. Den hästen skulle kunna springa tills han stupar! Så blev slutligen lite trav en bit innan jag fick ta kampen och gå lungt hem igen.
Förföljda blev vi med. Tror det var Tord. Men vad han går till Ängslogen för vill jag inte veta!
Sen fick jag ett smärre utbrott på att grimmorna hängde fel, tur att jag var ensam. Det måste ha varit en syn. Inga detaljer.

Nu ska jag och min protesterande mage gå till sängen.
Ciao.

del 2 .

Okej, nu ska vi alla ta ett djupt andetag!
Jag var glad i hågen, fullt påklädd och såg fram emot att få cykla iväg. Det är trots allt underbart väder ute.
Vet ni vad jag upptäcker när jag kommer till cyckelstället? MAMMAS CYKEL STÅR INTE DÄR! Panik AB.
Jag började lukta bränt av en arbetande hjärna. Kom på att den måste stå kvar på stationen sedan i torsdags. Jag åkte buss till skolan och pappa hämtade mig i Köping där vi åkte till farmor. Inte en tanke på cykeln.
Så nu har den stått där sedan torsdags vilket innebär att den stått där under helgen. Alla vet ju vad som oftast händer cyklar som står på stan under helgnätter. KUL JUL! Mamma kommer döda mig om det så bara är en repa i lacken.
Ska snart ta mina nervösa ben och kila upp för att se om den lever.
Stallet får vänta.
Önska mig ännu en gång lycka till!

another journey

Nu var det några dagar sedan det rörde på sig här inne.
Jag kan väl bara meddela att det inte hänt allt för mycket roligt för världen. Dock så har jag hittat på en del knasigheter.
Kan väl ta det dag för dag lite kort. Går det bra? Oavsett, här kommer det.

Fredag:
Ringde till mamma och beklagade mig om hur läget var. Inga bekymmer, hon ringde och ordnade så att jag var sjuk. Ont i halsen tror jag att jag hade. Nejmen, gör man så? Jadå!
Sedan blev man hämtad utan fam. Lindkvist. Fadern och sonen skulle till stockholm och de åkte ifrån arboga. Sedär. Jag och Ida hoppade av vid stationen och satte oss på ett tåg till Örebro. Halvvägs så insåg jag till min fasa att jag glömt biobiljetterna hemma. Smart tjej!
Men tillslut gick vi på bio ändå. I taket lyser stjärnorna. Egentligen en helt värdelös film.
Kvällen kom och vi gick på lan. Hallå, Emilia Saxin är på lan?! Något har verkligen gått snett! Hur som. Vad som hände när jag och fröken Lindkvist kom hem kan vi ju hoppa över. Huu!

Lördag:
Strålande väder.
Promenad till Nisses. Flera Oscarsfilmer spelades in. Tummen upp.
Resten av dagen så blev det film varvat med Guitar Hero. Spännande.

Söndag:
Kallt.
Film.
Hem.
Jag bakade en paj när jag kom hem. Den blev inte alls så god som jag hade hoppas. Pappa gillade den. Men han gillar mycket. Ganska händelselös dag må jag säga.

Idag då?
Varför sitter jag och bloggar klockan ett på en måndag?
Jo det ska jag tala om. Det är somsagt Måndag. Och vet ni vad det innebär? PRAKTIK!
Jag har insett hur mycket jag avskyr min plats. Det är en ren plåga. Så mamma var barmhärtig, även idag. Tummen upp för henne. Sista gången på fredag, jag får la masa mig dit för annars blir det att ta igen det någon annan dag och det vill vi inte! Lika bra att bli av med skiten på en gång.
Nu ska jag kila ut till stallet en stund. Hoppas på att hästens framskor sitter kvar. Tänkte pulsa lite i snön nu medans man kan. Och det går nog bra att gå i dikena skulle jag tro. Nu när båda bak är borta så blir det ju inte något sned belastning heller.
Först ska jag nog bara slita mig ifrån datorn och ta på mig ridkläderna. Det är det svåraste.
Önska mig lycka till...

trevlig sommar

rutor och hjärtan.
datakunskap.
Hjärtligt kul.

Pappa var ledig idag, det är ju lagom kul att gå upp klockan sex när han ligger och snarkar.
Så fick jag sitta bredvid en främlig på bussen för att Ellen skulle åka bil den svikaren.
Vi går sedan till historian och där är det ingen. Han frågade ifall vi hade fått papprena som vi ska ha till provet och det hade vi ju. Så då sa han bara hejdå. Tummen ner för det. Förstå, då hade vi kunnat ligga i sängen över en timma mer. Lagom kul.
Så nu är det min första lektion, efter att ha suttit och spelat kort sedan kvart över åtta imorse.
Jag är riktigt hungrig nu. Äger inte mer än tre och femtio i plånboken och det räcker inte ens till en frukt. Hur lågt är det inte det på en skala? Dock så avslöjade far min att han hade satt in pengar på mitt konto för någon dag sedan. Men han sa inte hur mycket så det lär bli spännande att kika senare. Men nu är det bara maten jag ser fram emot.
Senare idag så blir det att fara till farmor och deras anhörighetsdag eller något sådant. Inte tummen upp.

Nu ska jag fortsätta med att skugga rutor och skriva i hjärtan. :*

she is an easy lover

Om ni kollar på klockan i detta inlägg så är hon runt sju.
Gissa vem som är ensam hemma.
Hur kul är det på en skala?
Jag har inte ätit sedan ett idag.
Vem tror ni får en snyting när denne kommer hem?

Jag är arg.

river of dreams

Moder ringde idag och frågade om jag ville med på marknad. Självklart svarade jag.
Var faktiskt en lyckad marknad här i stan för en gångs skull (har aldrig riktigt fått rätsida på om det där ordet skall sitta samman?), mycket folk och trevliga saker att glutta på. Blev lite smått och gott. Godis var en självklarhet. Man kan bara inte gå på en marknad utan att köpa marknadsgodis. Det går bara inte!
Så blev det ett par varma sockor. Älsk! Han som sålde dem prutade själv, älskar att pruta! "Vad kostar tofflorna?" - "Tvåhundrasextio. Du få dem för tvåhundra." - "Sockorna då?" - "De kosta hundra, du få dem för sextio"
Kilade runt där lite innan vi stannade vi Ågården och fikade. Det var proppfullt med folk. Överallt! Visste inte att det fanns såhär mycket folk i Arboga. Haha.
Jag och fader for till Västerås sedan, hälsade på farfar och jag må säga att sjukhuset där är inte direkt litet!
Blev en glass på Donken sedan när vi åkte hem. Dom var inte snåla med vare sig glass eller daim. Tummen upp.

Imorse var hästarna knäppa.

Nu ska jag sätta mig och kolla lite på melodifestivalen med något av de nya téerna (böjning?). :*

over my head

Vad händer om jag inte kommer in på hotell?
Jag vill inte, vill inte, vill inte gå restaurang. Så är det bara.
Jag ångrar det lite, att jag hoppade av media för en sådan sak som att jag inte trivdes. Hur löjligt låter det inte, egentligen?! Det skulle ju vara jag, som fick mitt namn med i mediebranchen på ett eller annat sätt.
Hur ska man kunna veta vad man vill bli när man blott är sexton, om ens det? Visserligen kan man självklart läsa efter gymnasiet, men hur kul på en skala blir det? Först grundskolan, sedan gymnasiet och där inser man att man inte alls valt rätt och hoppar ner i skolbänken igen i minst två år till. Grattis!
Det finns två-tre platser, om ens det, för hotell (ingen hade ens nämnt något dyligt när man började) och vi är fem sökande. Ens utbildning är något man måste ha med sig genom livet, man måste kunna få ett jobb för att kunna hålla sig levande idag, och man måste göra någonting man står ut med för att orka kliva upp och få in de pengar som behövs.
Kommer jag inte in på hotell så låser jag in mig på rummet för evigt.

Tack och hej.


slut slutare slutast

Tummen upp för svenska grammatik!

Men jag är trött, speciellt i benen. Usch och fy för att jobba i ett storkök dagarna i ända.
Började nio som sagt (på Hällbacken här i stan Daniella!) och då var det frukost direkt. Drack te utan socker i, tummen upp för mig. Inte speciellt gott menmen, dog gjorde jag inte. Sen så for jag runt som en yr höna och fattade mindre än minst. Men något måste jag ha gjort rätt för att de var tydligen nöjda med mig. (yy
Vispat kräm, gjort lasange, diskat, städat, spola golven, vägt skinka, portionerat pizzasallad och så vidare i all oändlighet. Har haft igång säkert tre-fyra saker samtidigt. Mina händer gillade inte alla tvättar som man gjort!
Vi har fikat, ätit och skämtat genom hela dagen som har gått på sparlåga. Inte jäkta här inte.
Slutatde vid kvart i tre, som vi gör annars med. De sa att jag skulle börja klockan nio på måndag också.
In your face Alex. Huhu!

Och så har farfar blivit flyttad till Västerås för att de inte kunde hålla infektionen i styr här i Köping. Snacka om loosers.. typ. Så vi får la se vad som händer och sker.
Själv ska jag väl ta min cykel och bege mig ut till stallet för att fixa lite. Linda sa att hon skulle släppa in ikväll, vi får se vi får se. (:


someone should tell you

Liksom alla andra dagar har det gått segt. Man tycker ju att man borde vant sig men icke, här går allt lika långsamt som vanligt. Hände inte alls något roligt i skolan, inte så mycket mer än att jag och A pratade.. hela dagen.

Jag kan bocka av - att se ut som ett gult rymdmonster från min göra lista! Var somsagt och hälsade på farfar idag, som skulle ha blivit opererad idag. Vi kikade in i rum nitton men den säng som han legat i vad bäddad och tom. Så meddelade en sköterska att han fått byta rum och när vi går dig så sitter det en röd fin lapp på dörren. Vi fick då sätta på oss fina gula kappliknande saker. Ni vet sådana som kirurger har, öppna i ryggen. Dock var våra knallgula och med fina, lite mörkare gula ränder på. Vackrare kunde man inte bli! Så blev det att sprita händer och hela köret.
Rummet hade också som en sluss där vi fick sätta på oss dessa rockar, tvätta händer och allt det där. Mucho spännande. Sen mitt i allt så kommer sköterskan in och monterar upp en blodpåse. Woho tänkte jag. Dock var det en ganska häftig känsla, en himla massa blod i en påse. Tänk om man stack hål på den. Huuu!

Väl hemma så bakade jag. Tror nog att det blev mitt första lyckade bak!
Blev tillslut Snoddar eller vad de hette. Chokladrutor annars. Tummen upp!

Nu ska det bli en bok och sedan sova.
Imorgon är det praktik för min del. Klockan nio börjar jag, räcker väl med att jag går fem i nio här ifrån? haha.

he walks on, doesnt look back

Kanske kul att uppdatera? Nej.
Jag har nada blogglust. Eller skrivlust för den delen heller. Undviker att fatta en penna så långt det går och när jag väl skriver blir det som andra små kråkfötter bara för att jag inte orkar hålla pennan upprätt. Tack och lov för att man slipper nationella provet som härjar runtom i landet nu!
Vad har jag gjort annars idag då?

Började med att jag försov mig, skulle ju iväg med Ellen till västerås. Är man ledig så är man.
Skulle även släppa ut hästarna så att hinna till tåget var att glömma! Finns ju ett senare tåg, men eftersom SJ består av inkompetenta idioter så är det två timmar mellan tågen. Så vi struntade helt i det.
Jag for ut till stallet där man träffade på Pluttens nya ryttare. Ska nog bli bra det här.
Tog tillfället i akt och skuttade iväg med Calle. Tummen upp även idag. Jag tror faktiskt att jag är påväg igen, känns riktigt bra i sadeln nu. Dock så kör vi bara korta pass, slutar när det går bra. Tönt snabela.
När pappa kom hem så for vi till Köping en sväng. Inget spännande. Imorgon blir det operation. Läkarna tror även att han fått lunginflammation meddelade de här på kvällningen. Hurra!
Sen så nu på kvällen blev det en tur på cykeln för att natta hästarna. Resterande timmar har spenderats framför sista avsnitten Scrubs för säsong ett. Tummen upp.

Sätter punkt för detta genomtråkiga inlägg nu .

it's i new day in paradise for you and me

Farfar kom aldrig hem igår.
Men jag roade mig i stallet och tummen upp för det. Kastade mig upp i sadeln och denna gång i Wintecen som jag inte ridit i på evigheter. Det kändes.. annorlunda! Värsta sitsen fick jag och jag kände det bara genom att skritta lite på grusvägen. Jäklar alltså, det blir att komma tillbaka och rätta till alla fel i den sadeln igen då. Haha. Men Calle gick kanon.. mot slutet. Damphäst är det rätta ordet.
Nog om det.
Gymmade på idrotten, jag kommer få ont i bröstmusklerna!
Sen svenska, prov. Gick bra tror jag.
Livsmedel, hade läxa men ingen hade läst på.
Hotell, läxa där med.
Buss, hem.
Pappa hämtade, Köping igen.
Hälsade på farfar. Jag gick in i det rummet som de sa att han hade och så sa jag till pappa att han inte var där. Men joho, det var han som låg där. Jag kännde alltså inte igen honom. Helt förändrad på bara ett par dagar! Usch.
Men han var pigg, förutom att han åkt på feber och så. Tydligen ska han opereras på torsdag för polyper eller något sådant. Så vi får se efter det. Förhoppningsvis får han komma hem nästa vecka i alla fall.

När man åkte förbi Willys så måste man bara springa in och köpa B&J's. Men tror ni att det fanns där?
Dock så hann man in på Ica bredvid och handla. Tummen upp gånger två!

oh think twice

Smärta i hög grad idag då.
Jag har lyckats hugga av halva pekfingret på vänstra handen. Blodet sprutade typ.
Eller inte. Men en rejäl bit flög dän när kniven pressade sig fram. Nästan halva nageln fick sätta livet till och det blödde faktiskt. Ont gjorde det med. Så denna dag har jag mest gått runt och tyckt synd om mig själv och kommer nog att fortsätta med det.
Fick sluta massa mycket tidigare idag eftersom vi fick ha matsalen stängd. Ingen serveringslärare var där så det fick bara bli routarin (?) idag. Riktigt chill dag alltså. (:
Så nu blir det att städa undan lite här hemma för förhoppningsvis så kommer farfar hem idag. Och med tanke på allt så vill han nog inte hem till lägenheten utan får slagga här ya know.
Men när jag är klar med detta så tänker jag nog kila till stallet och tvinga mig upp i sadeln. Tror att jag känner ett litet sug efter att få komma upp i sadeln igen?!

Nu så ska jag tycka synd om mig själv ja.
*vinka*

Starts to whistle as he crosses the street

Nu är det en sådandär kväll/natt som jag inte kommer få så sovtid på. Är inte alls trött och förstår inte varför inte, jag är alltid trött.
Men nu sitter jag och kikar igenom lite nya bloggar och fastnade för denna blogg; http://makeupoholic.blogspot.com/ .
Jag tror bestämt att jag håller på att snöa in mig en massor på saker som jag inte hade en tanke på för ett par år sedan då det bara var hästar. Men så länge jag inte har för mycket pengar så kommer jag inte drunka i prylar som jag vill ha/prova. Tur nog.

Men nu ska jag kila till sängen och läsa en bok. Förhoppningsvis så somnar jag inom en snart framtid. :*

del två .

Papa kom hem nyss.
Med sig hade han ett stort kuvert. På det stod det Svensk Kassaservice.
Någon som kan gissa vad det innebar? huhu.
Jag fick äran att räkna en ytterst lilla sedelbunten som fanns i.
Jag må säga att jag blev helt till mig. Aldrig trodde jag väl att man kunde känna så genom att hålla i lite pengar..
Hur som, räknade, räknade och räknade. Tog sin lilla stund.
I tusenlappar och femhundralappar så blev slutsumman himla mycket pengar. 
Det hade farfar min gömt undan hemma (jag ska nog bli en sådan som rånar gamla!) och på det så har han konton på banken med. 
Pengar, en lägenhet och en katt äger han just nu.
Katten ja, ingen som har lust att adoptera en supermysig katt?


travel as the wind

nu är det söndag. Söndag eftermiddag om man ska vara exakt. Snart kväll också. Knepigt värre.

Denna dag har varit vigd åt att göra ingenting i princip. Eller jag har gjort en del, men det är ovärt att nämna just nu. Måste plugga lite ikväll tror jag. I alla fall på svenskan eftersom det är prov på tisdag.
Imorgon är det sista dagen på Culinaren, just för denna gång. Snart blir det att palla sig upp dit igen, efter att vi varit på APU.

Nu ska jag dö på soffan. Hejdå!