two more days to go

Bloggning om söndagens tävling kommer senare, när jag inte är lika trött.
Somnade som en stock igår och försov mig imorse. Jag vaknar inte helt utav mitt alarm som tjuter om ett brandalarm, men när jag får ett sms så kan jag slå upp ögonen och vakna. Det är ganska sjukt.
Jag och Alex hade rotary idag, helt sjukt drygt! Men vi hade strukturerat upp det hela så att det skulle gå snabbt och enkelt för oss att plocka av och fixa. Kanske till och med så pass att vi skulle hinna med den tidiga bussen.
Vad tror ni att dom inne i matsalen gjorde om inte förstörde allt?! Jag vet att det är inget att grina över men man blir faktiskt lite putt när det bara står travar med disk inne vid disken och det är ett enda stort kaos. Sedan, när man är i full färd med att diska och ber en utav dem att ta en back med glas så står denna bara där.
Slutade med att jag och Alex stod kvar till tre och fick diska, de andra två hade redan gått ner för att byta om. Någon som kan tänka sig varför man är helt slut om dagarna?

Men nu är det bara imorgon och på onsdag kvar för min del. Sedan blir det att sätta sig på ett tåg klockan 06.41 med mamma och fara ner till Göteborg där vi sedan byter och sitter några timmar till. Träffar bebis och små valpar. Ska bli hur skönt som helst att bara få komma bort ett tag och göra ingenting. För är det någonstans man kan koppla av så är det där nere!
Alex far uppåt han på fredag, så hur serveringen kommer klara sig då (och när kommer de får sluta?) har jag ingen aning om. ;) haha.

Nu, säng!

Remember my face.

Sådär ja. Lördag.
Skönare kan det inte bli. Sov utan att ställa klockan. Mycket uppskattat. Känner mig faktiskt lite utvilad för en gångs skull. Tummen upp.
Annars så väntar jag nu på att klockan ska ticka på. Om någon timma så blir det att åka till stallet och ordna inför flytten. Calle ska upp till ridskolan inatt. Tävling imorgon.
Så Tarja ska ta Calle och traska uppåt i bergen med mig bredvid för att fösa honom förbi alla faror. Kommer nog att gå bra. Hoppas bara att det inte bli dåligt väder nu, gårdagens snö håller sakta på att töar bort.
Men vi får se om vi kommer fram levande.

Attans, vem hade stallet imorse? o.o
Haha, måste kila!

dreamer

Glömde att berätta om min dröm. Eller dröm och dröm. Var inte en dröm eftersom jag inte drömde utan gjorde. Så man kan kanske kalla det för att jag gick i sömnen? Fast gick gjorde jag inte heller. Jag satt i sömnen. Det blev bättre.
Hur som, har haft utspädd jodopax på mitt bord i mitt rum. Det var ett bra tag sedan den hamnade där och ut till stallet har den inte kommit, konstigt nog. Var kanske en tredjedel i flaskan kvar, om inte mindre.
På golvet hade jag slängt min morgonrock och.. ehm.. underkläder. Hur som. Mitt i natten så har jag satt mig upp, tagit flaskan och börjat hälla ut innehållet på golvet. Jag hör hur det plaskar då mattan är dygsur och tänker att om jag häller det på morgonrocken så kommer den suga upp allt. Sagt och gjort, resten av det som fanns kvar i flaskan tömde jag på morgonrocken. Så imorse när jag gick upp och drog på mig rocken så var den blöt. En blick på den tomma flaskan på golvet fick mig att inse vad jag gjort.
Menmen, man kan ju använda jodopax för att få bort fläckar på vita hästar, så vi får la hoppas att mina kläder blir vitare än innan. Lite.. bruna nu.


road to nowhere

Dagens bästa säger ganska mycket om hur dagarna ser ut nu för tiden;
Alex hade glömt sitt busskort och var på vippen att inte få åka med bussen.
Annars åkte jag på att putsa bestick, det gjorde verkligen min dag. Niklas gjorde inte saken bättre.
Jag och mamma skulle köpa tågbiljetter men tror ni att maskinen fungerade?
När vi sedan skulle sätta in mina småmynt på banken så blev påsen i maskinen full, banken var stängd så det kunde inte fixa. Sämsta servicen jag någonsin haft har alltid varit kopplad till baken. Så himla värdelösa!
Till råga på allt snöar det också. Denna dag kan inte sluta bättre!

Dock tog jag och mor en fika, uppskattat!
Och snart tänker jag ta mig ner och sola en stund. Så himla skönt!

-

Bloggdesigner kan suga min .


punkt .

Noll motivation till någonting.
Allt är dött på alla fronter.
Jag skulle lika gärna kunna ligga som apatisk i sängen och stirra upp i taket. Det är det jag gör, indirekt.

Dagens spännande händelser;
På tåget imorse träffade vi Cajsa som vi inte sett på år och dar.
Dataprov.
Runt tre timmars hål.
Engelska
Matte
Och bråttom som vi har varje torsdag så knallar vi på tågspåret till stationen. Innan vi (Jenny och Ellen, jag) hinner upp på spåret fick vi vänta tills ett tåg passerat. Sedan när vi gått en bra bit så hör vi hur bommarna går ner och vi fick panik. Hann precis av spåret innan ännu ett tåg kom. Han gubben gav oss the evil eye. Vårat tåg var sedan över en halvtimma försenat.
Sedan har jag varit hur trött som helst om dagarna. Kommit hem och stupat i soffan direkt. Kul.

Någon som vill sälja ett spännande liv?

tingeling .

Jag måste bara få tillåta mig själv att fnissa lite när jag tänker på min nya header. Den är bra ful. Å andra sidan har den aldrig varit tilltalande men nu är det ju botten. Anledningen till detta är dock att jag väntar på tvättmaskinen och blev oerhört rastlös när far min gick till sängen. Har ingen att prata med, musiken skär i öronen och jag är grymt trött efter denna dag. Hujedamig.
Så jag tog en random bild, skickade in text och laddade upp. Fulare kan det inte bli. Min tanke var att kanske fräscha upp lite nu när våren är påväg. Men så slog tanken mig att jag inte har några bilder. Jag är så oerhört lat när det kommer till just det, fotograferingen. Der är verkligen superkul, när man väl kommit ut.
Så jag ska ta mitt pick och pack för att gå ut, någondag. Någon villig att följa med? Modegeeken Cajsa kanske kan ta ett stopp från symaskinen och joina. Vem vet?
Nu så ska jag ta och fixa kläderna tills imorgon, dela upp bilderna och skicka till ridskolan. Kanske de kan lägga ut bilderna denna gång, om de vet vad hästarna heter vill säga. De bilder jag tog ifrån polluxhoppningen har ännu inte kommit upp, det var ett tag sedan nu, och orsaken är bara den att de inte vet vilka ryttarna är. Jag är ganska trött på folket däruppe nu. Ta och byt ut stenåldersmänniskorna tack! Eller ge dem åtminstonde en startlista så att de kan räkna ut vem som hoppar vad.

Nu, tvättmaskinen och sedan säng!


no headline

Jag blir ledsen när jag kollar på min frånvaro procent. Det är så förbaskat när man försover sig och får vänta ett bra tag på att nästa buss ska gå. Man missar ju en hel del bara på det. Jag borde helt enkelt inte gå i en annan stad. Ska nog byta till vasa.
Men idag är jag hemma som sagt, mår som man förtjänar tänkte jag säga. Men det blir ju fel, så säger man ju när man är bakfull, eller? Hur som, vaknade upp med huvudvärk (beskyller linserna för detta) och en krånglande mage. Så hela dagen har gått åt att ligga stilla med en vetekudde. Någon mer än jag som vill byta kön?
Det har ringt tre eller fyra gånger idag, alla gånger med olika nummer. Jag som är så himla skraj har inte ens vågat svara. Haha. Ett nummer var från någon försäljare (nix verkar inte fungera..) och ett annat var från Lyktan här i stan. Det trejde var från någon här på området. Men liksom, hur läskigt är det inte, när folk ringer mitt på en vardag runt lunch? Tror dom verkligen att man är hemma? Jag blir rädd. (Ja, jag kollar upp nummer)
Nu ska jag ta och gå en vända i skafferiet för att sedan återvända till soffan.


easy come, easy go

Helkassa dagar. Jag behöver inte säga mer än så för det finns inget att säga i princip.
Bra har jag inte mått på hela veckan. Skulle inte förvåna mig om jag skulle bli sjuk. Har ju gått ett bra tag nu och trott att inom ett par dagar så kommer jag ligga däckad i sängen. Men det vill ju aldrig bryta ut. Hellre att man bli sjuk ett par dagar och sedan bli bra igen än att gå runt och känna sig allmänt dålig hela tiden. Men ikväll känner jag min sämre än på länge. Håller tummarna för att man blir sjuk imorgon då så man kan få säga att man håller på att bli frisk sen. Huuhu.
Annars så har det varit några prov. Hygien förra veckan, hoppas på det bästa. Kött idag. Det gick nog inte alls bra. Jag 'glömde' böckerna hela veckan och dagen innan så skulle jag ta hem allt (som vanligt), vad tror ni jag gör? Jomen visst, jag glömmer allt i skåpet ändå.
Men jag svarade på det mesta så vi får la hålla tummarna.
Och så fick vi tillbaka historiaproven igår. Tummen åt sidan. Mja. Fick 24 och 20 var g så jag är godkänd i alla fall. Men vår lärare är ju lite knas också. "G gränsen ligger ju på 20, men man är godkänd om man ligger därikring också. Så om ni har sjutton så är det klart att ni är godkända" Ska man gillat eller ska man gillat?
Sen har mobilen gått och fått ryck de senaste dagarna. Ingenting har fungerat som det ska. Sms kommer fram efter en dag eller mer, saker i kalandern försvinner och ptja. Så den är imlämnad nu. Så om ni inte fått svar på sms eller jag inte svarat när ni ringt så vet ni ju varför, såhär i efterhand.

USK möte ikväll också. Ganska trevligt. Träffade Madde igen efter jag vet inte hur länge. Kul att gamla kommer tillbaka. Hon hade ganska många tankar så tummen upp för det. Var väl ett ganska lamt möte om jag får säga det. Där ser man. Kastade in hästarna i Godby sedan också. Dom har också ryck.
Nu blir det sängen och så får vi se hur man mår imorgon. Ciao.

Time to buy and time to lose

Helkass dag. Mer behövs inte sägas.
Ingenting har varit tummen upp. Skulle lika gärna ha kunnat sova mig igenom denna dag och inte missa ett dugg.
Laus skar sig i fingret, det blev blod lite överallt. Han fick gå hem. Jag funderade på att sticka kniven i handen så att jag också fick sluta. Jag gjorde det inte. Tur.
Red en superkort vända med Calle. Orkade inte. Blev galopp på en supermjuk grusväg. Det är det jag gillar nu när kjälen släpper, mjuka vägar. Perfekt för galopp eller konditionsträning. Tummen upp. Det kanske var det enda bra som hänt idag, att vägen var perfekt.
Fick bli riktigt irriterad på C idag. Vägrade gå ut ur hagen till att börja med, stod och fåna sig i stalldörren för att sedan kasta sig i och sådär höll han på. Oavsett om vi skulle ut eller in i stallet så kastade han sig både hit och dit medans läpparna fladdrade som andra flygplan. Så bara för att vara jobbig tog vi ett steg i taget, drog ut på det så mycket som möjligt, in i stallet. Drog han iväg så fick han lov att backa och så började vi om. Ibland får jag tokryck och vill skicka på slakt direkt.
Funderar på att skippa historian imorgon och sova istället. Ta kompensationsledigt för idag. Huh.

And now I'm wondering if things'll ever change

Jag trodde inte att jag hade skinkmuskler. Eller jo, men inte att de kunde göra så himla ont!
Igår så offrade jag min enda sovmorgon för att kunna åka med pappa. Tack för det Ida!  Haha.
Dagen i stort gick ut på att vara i Rockhammars sporthall och utöva fysiska aktiviteter. Jobbigt värre. Blev bland annat badminton, innebandy, hopprep och diverse andra sporter. Jag och Ida samt Espen hann  med att tävla om vem som kunde springa fortast på en riktigt läskig maskin. Jag sträckte skenbenet. Inte allt för skönt.
Sen så utförde vi (läs jag!) några armhävningar, på knä givetvis, medans både Espen, Dan och Ida skrattade. Himla kul.
Väl hemma igen, runt nio slaget så orkade jag och Ida inte ens kolla på film utan vi fixade säng och sedan slocknade vi ganska snart. Efter några hysteriskt roliga kommentarer ifrån Idas sida. Vi går nog inte in på något närmre just nu. Hah.

Så idag är jag, även ida, ganska mörbultade. Vi vet att vi lever och har muskler. Var ett tag där då vi tvivlade. Men rumpan och ländryggen protesterar bara jag tänker på att röra mig. Så kvällen bjuder på en vetekudde och film skulle jag förmoda.
Ska hinna med att åka en sväng förbi broder den store också. De städade tydligen och hade funnit massa hästsaker från förra ägaren. Ska bli najs att kika igenom. Lutar mot att jag tar med allt som går att använda (även om vi inte har någon häst de passar på) och kastar ut detta i stallet som vi seran sliter oss i håret över för att vi har så himla mycket saker. Tummen upp. Vi är som tattare.

var ligger landet där man böjer bananerna

Det är fredag idag. Logiskt sett så är det lördag imorgon och gissa vem som tycker att det är olidligt skönt?

Culinaren idag. Var ganska okej i början. Jag fick arbeta helt själv i princip hela dagen. Det måste ju betyda att jag imponerar på Lillian eftersom de andra fick jobba tillsammans. Haha. Egot på topp.
Hur som, började okej som sagt. Sedan, när det strömmade in gäster så slog våra hjärnor knut på sig. Vissa bord hade inte bongar (lapp på beställningen) och så kunde serveringen komma in och säga att ett bord ville ha sin mat och vi stod och såg ut som idioter. Förätten tog slut så det blev att göra ny på rekordtid. Tummen upp.
Så dagen har varit att först göra en perferie (eller något i den stilen), en slags efterätt, pocherat ägg (koka ägg utan skal) och .. diskat.
Väl hemma upptäcker jag dagens idioti. Inga nycklar. Inser att de sitter kvar i låset på skåpet i Culinaren. Det där omklädningsrummet måste slå ut min hjärna eller något i den stilen. Hur kan man bara? Kent var inte på plats för att kunna låsa upp heller. Kilade hem till fam. O för att sedan ringa mamma så hon fick hämta mig.
Upp på staden, plocka upp bror och fixa några ärenden på staden. Fader var redan i staden så han kom och hämtade mig. Hem och äta och sedan stallet.
Calle var bara odräglig idag. Nejmen han var ganska jobbig. Dryg liksom. Gick bra och sådär men han var bara.. dryg! Höjde hindrena och sådär. Ett stopp men annars klockrent.
Linda kom ut sedan. Hon skvallrade om att Calle inte klarade av att ta bommarna vid volten med Tarja igår. Jag blev skadeglad och sa att jag minsann travade kort och lång trav över båda bommarna. (Står bredvid, blir alltså två olika stora volter). Kung.

Imorgon blir det fysik. Rockhammar med Lindkvist. Innebandy.


del två .

Vem kan tänka sig att vi överlevde datakunskapen. Det är nog nästan helt otroligt. Dock fick jag med mig oerhört läskiga papper hem som man tydligen skulle träna på hemma. Jo tjena.
Sista lektionen var matte idag. Fastlane fick tillbaka sina prov och dra mig baklänges men jag fick bara ett enda g. Tummen upp. Fem vg'n och ett g, jag och Ellen var bäst. Dock så gladdes inte vår lärare för detta prov. Men det är faktiskt inte alls så himla enkelt, att helt sköta oss själva utan någon 'vägledning' alls. Så fort det är någon ifrån den andra gruppen inne i klassrummet så blir vi helt satta åt sidan. Och eftersom att lektionerna är relativt korta så går dessa åt att ha genomgång med de andra och om vi behöver hjälp så kanske, bara kanske, finns det fem minuter kvar på slutet.
Det är så himla värdelöst. Bara för att vi vill läsa en kurs på ett år, i ett högre tempo, så ska vi klara oss helt på egen hand är helt sjukt. Snart får jag tuppjuck på den där skolan!

Tror till råga på allt att jag håller på att bli sjuk. Känner mig allt annat är bra. Fryser som en gris (om nu grisar kan frysa, det är nog inte omöjligt) och känner ett obehag i hela kroppen. Om inte annat så håller jag på att förvandlas till en vampys som i boken. Men nu håller vi tummarna på att min 'tycka-synd-om-mig-själv-kvällen' hjälper så att jag känner mig piggare imorgon. Är culinaren och sedan stall. Sen i helgen är det roligheter med fam. Lindkvist i stora Rockhammar. Tummen upp.

Ska bädda ner mig med te och en film nu.

fyllningseffekter och tabbar

Nu sitter man här igen. Det är som att ha samhällstjänst eller något i den stilen. Man är tvingad att sitta och plågas i någon timma två dagar i veckan. Hemskheter! Jag pratar nu såklart om datakunskap. Mina fingrar krampar snart och hjärnan har slutat reagera för länge sedan. Det är bilder som skall infogas, rutor som skall färgas och man ska bestäma hur många kolummer man vill ha i sin tabell. Visst, man får sitta och smygkika på internet men hur många sociala är inne vid denna tid egentligen?

Jag och Ann ska skjuta oss själva. Tack och lov för det.
Nu ska jag åter tillbaka till Word och se om jag kan slutföra mitt uppdrag innan jag stupar. Det är få som överlever.

mer jag vill ha mer, jag vill äga allt jag ser

tjugotvånollfem är klockan denna onsdagskväll.

Provet imorse gick ganska så kanon. Skrev på allt och det kändes ganska hyfsat trots att jag glömt allt hemma. Dock på bussen till skolan imorse så insåg jag att jag hade haft mitt hrblock med mig hem då hotellen följde med. Det får stå för dagens idioti. Vi var fem stycken som skrev, alla andra var för upptagna. Dock dök fru Lina och Therese upp lite senare. Skolkisar är vi hela bunten. Svenska, matte, engelska och sist data.
Det som är värt att nämna är väl egentligen bara engelskan. Vi gjorde en knut. En knut på ett snöre. Så kul har vi. Nejmen det var himla svårt. Nej, det är inte svårt att knyta en knut på ett snöre. Men saken var ju den att alla vi som var där fick hålla i ett snöre i vardera hand och vi bildade på så sätt ett långt 'snöre'. Mellan E och A så var det ett långt snöre och på den skulle vi få en knut, helt utan att släppa våra snören. Vi slog rekordet på tjugo minuter, hur bäst är man inte? Rekordet låg på 45 min och vi tog det på runt tjugo. Tummen upp.

Hann med tjugo över tvåbussen idag. Ovanligt.
Hoppade med Calle idag. Över all förväntan. Hästen är dyyr!
Någon har köpt med kaffe med chokladsmak (jag tänker inte ens prova att stava det där c ordet som det egentligen heter!) och jag har varit skeptisk. Men idag tog nyfikenheten över och jag var bara tvungen att blanda till mig en kopp. Det var varken gott eller äckligt. Dock måste jag påstå att det inte föll mig i smaken.
Nästa gång testar vi det där citrongrejset. Måste vara som te ungefär. Fast i kaffeliknande tillstånd. Tyskland slutar aldrig förvåna.

Nu blir det sängen med historiaboken. Godnatt.

 


del två .

Det är kväll nu och det innebär att snart kallar sängen. Ska bli oerhört skönt att krypa ner under täcket igen.
Kom iväg till skolan tillslut. Svenskan blev till att sitta vid en dator och förstöra för Alex. Det hela slutade med att han avslutade till medlemskap på Lunarstorm. Hur himla moget är det på en skala? Haha. Skulle nog faktiskt också ha gjort detsamma. Sedan så var det mässan i mitten som gällde. En himla massa högskolor fanns där och bjöd på godis samt lite spännande prylar. Jag och Josefine, trötta som vi var, bestämde oss för att besöka alla bord och ta minst ett papper ifrån varje. Gissa vilka som klagade när vi skulle hem. Men nu vet vi i alla fall vad samtliga högskolor erbjuder.
Livsmedelskunskap - gjorde ingenting. Hotell - jag och Lina började på kroppspråket och sedan fick vi sluta. Himla skön dag. Så buss hem, cykel i irriterande snö och sedan hem till farfar.
Gjorde iordning hans mediciner och kollade så att alla recept stämde och sådär. När Emilia varit framme blir det ordning och reda på saker.
På affären sedan så fanns det prov på te. "Inget te blir sig likt efter att du smakat på Dilmah" - Nej det kan jag hålla med om. Detta te smakade bark i princip. Och luktade värre än Elenis te. Illailla!

Dagens idioti då?
Hygienprov imorgon. Vart är mitt papper?
Dock är Ellen så söt att hon skriver frågor åt mig som jag ska få sedan.

Men nu ska jag gå och hälla ut mitt te.

oh yeah, thats me

Dåså. Jag sitter och bloggar klockan tio på en tisdagsförmiddag.
Någon som kanske har en minsta aning om varför? Nej, det är inte för att det är begravning idag eller så.
Just det, jag har försovit mig. Alla som är förvånade räcker upp en hand!
Vaknade av att jag fick ett sms av Ellen när klockan var på tok för mycket. Jag skulle ha fått en hjärtattack ifall jag skulle stressa för att hinna. Så då tänker jag ta halv nio bussen. Åter igen så vaknar jag av att sms ifrån E som undrar om jag är påväg. Hur mycket är klockan egentligen? Och att hinna med tjugo över nio tåget var ingen idé. Tio minuter ifrån säng till station är omöjligt.
Så nu sitter jag här och inväntar på bättre tider så jag kan göra mig iordning och hinna med tjugo över elva bussen. Kul jul!
Missade både historiaprovet och gympan. Tummen ner.
Sen såg jag att jag fått Ellens ledighet på fyra dagar nu på fredag. Soft. Undra vad jag ska hitta på då.

Ikväll blir det stallet en sväng. Klappa på hästarna och se så att folket inte rivit stallet nu när jag varit borta.

more than you now

Ett ord kan beskriva hela helgen. Underbar!
Mer än så tänker jag inte säga. För skulle man sätta sig och skriva vad vi gjort och hur det varit så skulle jag få sitta här ett bra tag och det känner jag inte för just nu. Och jag kommer nog inte göra det heller. To bad for you!
Så efter en utmattande helg så fick man stiga upp tio i sex (vilket jag aldrig gör ändå, men det låter lite bättre att skriva så än att jag stressar som bara den för att jag är så sent ute..) och jag ville mer än gärna ligga kvar. Men i och med att jag hoppade i fredags så var det min plikt att plåga mig själv idag.
Upp till Culinaren där jag fick vara ensam i bageriet och baka. Min bröd tappade alla fröna när det var klart. Surt. Men gott var det. Tror jag. Ingen klagade i alla fall. Sen så kom Emmy och hjälpte till och vi gjorde sorbe. Så mycket godare än att köpa i affär. Ganska eneklt om man har en glassmaskin med. Tummen upp.
Jag är helt trött i kroppen så snart ska jag och far hitta något att käka, sedan ska jag hinna med att duscha, dricka te och plugga till historiaprovet imorgon. Hur ska jag hinna med allt det där?
Lika bra att sätta igång direkt, ellehur?!

Moster blev man i torsdags med. Maria fick en flicka. Dixie.
En harmynt flicka. Det ska nog lösa sig. Saxinare är vikingar.

a few hour

Sådär ja.
Nu är jag nyduschad och sitter här istället för att fixa annat.
Men jag är nästan klar. Lite mer kläder ska ner och så ska jag fixa iordning duschväskan bara. Sen så.
Sen blir det att invänta Lindkvist och vi skaupp och prova biljettautomaten. Önska oss lycka till va?!
Uppdatering kommer antagligen efter helgen.

Ciao!

How can you save me, when you can't save yourself?

Gaah. Imorgon vid den här tiden så är jag verkligen inte hemma. Läskigt!

Försov mig lite imorse. Eller egentligen inte.
Någon grym huvudvärk. Skönt att lägga sig på soffan efter stallet tänkte jag. Nej, vi passade på att ta ett SSG möte istället. Lika bra ändå. Så med dundrade huvudvärk begav jag, Linda och Amanda oss hem till Tarja.
Sen hemma så blev det sängen med historia böckerna direkt. Inte kul. Jag läste igenom det mesta men på morgonen så tänkte jag att nej, lika bra att plugga och göra provet senare. För första gången fick jag frånvaro från historian. Tummen ner.
Men sen så somnade jag om och hade tydligen inte alls ställt om klockan. Så vaknade vi nio, slog på en film och väntade tills det blev dags att gå upp. Går ju ingen buss förens tjugofem över elva.
Väl på stationen skulle jag köpa biljett. Det gick ikke! Kort ogiltigt - köp avbrutet. Jaha tänkte jag och kilade över till bussen istället. Sen provade jag när jag var åter i Arboga men det ville sig inte det heller. Så jag gick till banken för att kolla om kortet var trasigt eller så men jag kunde ta ut pengar så det var inga problem. Ner till automaten igen och prova om det gick men nej. Så jag fick aldrig ut några biljetter.
Hur kul är det på en skala?
Blir att prova imorgon igen med Ida och går det inte då så slår jag någon. Hårt.
Men nu ska jag kila och peta ut linserna som faktiskt skött sig ordentligt. Sedan blir det upp relativt tidigt imorgon och hoppa in i duschen samt fixa med det sista.
Sängen kallar.

Önska oss lycka till!

del två .

Nu sitter jag hemma i mina jeanstights och den gamla skoltröjan. Hur mysigt som helst. Åtminstonde tycker mina ömma axlar att det var skönt med värmen. Har fått sjuk träningsvärk i axlarna sen gymmet igår. Otränad? Javisst!
Har frågat runt om de kan tänkas kasta in hästarna på lördag men nejdå. Får la se hur det löser sig. Tänk om jag inte kommer iväg. FY!
Snart ska jag sätta mig på cykeln och fixa stallet för kvällen. Sedan ska jag möta upp Amanda och Linda för en promenix till Tarja där det är dags för SSGmöte. SÅ de hur formella vi blir nu när det är nya medlemar med och så. Haha.
Men somsagt, om jag inte drar mig till stallet snart så lär jag få stressa rejält.
Ville bara meddela hur läget ser ut just nu. Jag vet ju att alla är så himla intresserade. (y

if only

Vad pysslar jag med nu då? Klockan är tio över tio i skrivande stund och jag bloggar. Det kan tyckas vara konstigt och det är det väl, till viss del. Jag har smitit med dom som håller på och forskar om skräckförfattare och sagt att jag ska hjälpa Ellen. Nu är det ju som så att jag och Ellen är ett team. Och ett team delar på saker, hjälper den andre så att säga. Så Ellen sitter bakom mig och skriver om någon Stoker och jag bloggar. Det är väl rättvist?! Ska sanningen fram så är det jag som sköter historiauppgiften (när jag orkar vill säga) och Ellen svenskauppgiften. Enkelt!

Vad ska ske annars idag då?
Lämnade in ledighetsansökan tills på fredag i vilket fall som helst. Kändes bra. Nu är det bara tågbiljetten kvar att ordna. Ska nog gå bra det med. Senare då? Först och främst ska jag klara av skolan. Slutar halv fyra idag så det blir en sen hemkomst. Pappa sa att vi skulle åka och hälsa på farfar men jag vet inte. Känns som att stallet lockar lite mer faktiskt. Har ju fått upp ridsuget en aning och framför allt tävlingssuget. Blir ju taggad när man ser transporten varje gång man tränar. Ska nog bli bra.

Men ska väl ta min blodsugarbok och läsa lite. Göra nytta som pappa säger.


always where i need to be

Den som ville ligga kvar i sängen imorse räcker upp en hand.
Jag och Ellen skolkade definitivt inte ifrån historian idag. Nejnej, vi är duktiga flickor. Nejmen vi tänkte att eftersomvi ska ha prov på torsdag (tror vi i alla fall!) så kommer vi säkert inte ha lektion idag. Brukar nästan aldrig ha det gångerna innan prov. Känns som att vi aldrig har lektioner. Men jag ska inte klaga, nejnej. Bara lite surt när man går upp vid sex, hoppar på bussen, har tio minuters lektion och sedan får sitta och göra ingenting i ett par timmar.
Så första lektionen idag spenderades på gymmet. Himla skönt är det faktiskt. Synd att man är ganska otränad. *vissel*
Slipper det kommande hotellprovet fick vi reda på också. Tummen upp! Så tydligen blir det inga prov alls i hotell, bara någon redovisning. Hur skönt blir inte det på en skala?!

Men så blev det en sväng förbi fam. O och tjattrade lite där. Trevligttrevligt! Hem för att hinna sätta sig innan far kommer och vi åker till farfars lägenhet (som fortfarande egentligen är Annas) för att mata katten och så. Himla snäll och gosig han var idag då. Långtråkigt kanske? Den katten är ju annars ganska galen men idag så satt han i famnen hela tiden.

Nu ska jag hoppa in i duschen och inte komma ut på ett bra tag.
På tal om duschar.. Vi ska kolla hur det blir för farbror Willy när han slår ut garderoberna och sätter in en jacuzzi. Och blir det bra och sådär så kan jag ju bara säga att jag äntligen kommer få min vilja igenom. Moahaha.

träsmak

NU är jag hemma. Prima dag. Tummen upp.

Tio i sex ringde klockan imorse, inte allt för kul. Upp och stryka kläder för att sedan bege sig till bussen.
Var helt okej på Culinaren. Har ju börjat med bordservering och det innebär att både varm och kall lägger upp mat på tallrikar. Jag och T var helt blåsta och förstod ingenting. C skrattade och förklarade som man bara förklarar för idioter. Sedan blev det klart för oss båda och det gick la bra. A var ännu klumpigare än vanligt och vi ska inte gå in på detaljer, för då lär han skämmas.
Sen så tåg hem. Tarja bad mig ta stallet. Jag hem, byta om snabbt och sedan iväg som ett skott. Hem och byta om, pappa kom några minuter senare och hämtade mig. Iväg till Köping.
Var på akuten ifrån sju ungefär och kommer precis därifrån nu. Kul jul. Jag förstår inte vad läkarna gör egentligen, mer än att springa fram och tillbaka i korridorerna och se allmänt jätte upptagna ut. Var någon som låg och skrek i ett rum hur länge som helst, en läkare blev upplyst om detta men ingenting hände. *skakar på huvudet*
Farfar fick sedan veta att han skulle läggas in, tur nog i Köping och vi for hem.
Han blev nekad till att komma in igår för att det bara fanns en tillgänglig läkare och de inte tyckte att han behövde komma in. Idag så blev det ambulansfärd. Himla sparsamt.

DAGENS IDIOTI;
Emilia Saxin lade ifrån sig sin telefon när hon bytte om ifrån kockkläderna. Sedan när hon var klar tog hon sin väska och Ellen under armen och gick därifrån. En bra stund senare inser hon att mobilen ligger kvar på samma ställe där hon la den och Ellen skrattade.
Jag ska nog skaffa sådana band man hade när man var mindre. Ni vet, 'världens bästa kompis' och de där banden. Som man hade miljoner av och dessa skulle abselut hänga utanför fickan. Ju fler desto bättre. Jag ska bli en trendsättare!

del två .

Dagens idioti.
Skulle somsagt bege mig ut till stallet, och då drog jag på mig de mjukisbyxorna som legat under soffbordet i storarummet under en längre tid. Inga kommentarer!
Hör då hur det klirrar till i fickan och jag, nyfiken som jag är, kör ner handen i fickan och vet ni vad jag gick upp? (nej det vet ni ju självklart inte men jag ska berätta det för er!) Mina nycklar. De spårlöst försvunna nycklarna låg nu i min hand och log elakt emot mig. Jag vet att mina nycklar bildar pakter emot mig, jag vet det bara! Elaka, själviska iskalla nycklar!
Så nu får jag gå och skämmas resten av dagen. Tur att det bara är några timmar kvar på dagen. Jag är så dålig på att skämmas.

Ni kan få en bild på mig som ögongodis. Typ.
             

make me belive .

Det är vår på gång. Jag känner det på mig. Har varit ovanligt pigg och glad de senaste dagarna. Kanske för att det blir ljusare för var dag som går? Jag gillar det oavsett.

Igår så vaknade man med världens huvudvärk. När jag fick ett sms ifrån Annica så kändes det som att huvudet blivit träffat utav ett tåg. Inte tummen upp där inte! Så jag spenderade mestadelen av min tid i sängen med en stängd dörr. Lite mysigt ändå faktiskt. Kikade på melodifestivalen på kvällen. Sämsta på länge måste jag ju bara påpeka. Vad har svenska folket för musiksmak egentligen? huuu!

Idag då?
Ingenting speciellt. For ut till stallet på eftermiddagen där sedan Amanda och Linda kom ut.
Tränade med Calle och Amandra slet lite med Plutten. Jag förstår fortfarande inte hur folk står ut med jobbiga ponnyer. Värsta jag vet, korv är vad de passar till.
Calle däremot blev jag riktigt stolt över. Han gick som en klocka i fredags när vi traskade hem och han gick minst lika bra idag om inte bättre. Han sprang inte på som han kan göra ibland utan höll det tempo jag ville, ökade steglängden i trav utan att kasta med huvudet och rusa. Han lyssnade till de minsta hjälperna och var riktigt ärlig genom hela passet.
Det som vi bara tränat på i skritten än så länge tog vi i trav och det gick faktiskt kanon! Blev mest sidvärtsrörelser och mindre volter som han i sommras nästan slog ihjäl sig på. Fin rygg då och då och riktigt bra bakbensarbete.

Men nu ska jag kila ut till stallet igen och släppa in djuren. Ut i mörkret och kylan.
Sommar, jatack!