"vet du hur det känns att ha en pistol riktad emot ditt huvud?"

Att det aldrig kan vara nog. När man väl räcker sig emot toppen så kommer någon och slår undan ens ben. Det här är verkligen inte kul längre. Inte för någon av oss. Kan det bara inte räcka snart? Jag orkar inte kämpa längre, det får vara bra snart!
Man hör hur folk blir hotade både till höger och till vänster, men att själv bli hotad inger en enorm fruktan. Speciellt när man hör den andres röst. Ett äckligt lugn och hes röst som uttalar orden som får en kall kåre att ila längs ryggraden. Jag skulle vilja sätta mig ner i ett hörn och stänga av. Helt.
Nu har min bror varit med om tillräckligt, och resten av min familj med.
Inatt kommer det inte bli många timmars sömn. Två timmar härifrån sitter några som inte vill alla här i världen något gott.
Nu överdriver jag säkert igen, men jag o r k a r  i n t e .


nörd , nördigare , nördigast

Klockan halv nio klev jag upp ur sängen idag. Det var plågsamt!
Jag fick sätta mig på min kära moped och gasa upp till ridskolan. Lasta på Camaro och Pricken varpå den första totalvägrade. H var kanske inte riktigt van med hur det ska gå till vid lastning. Att ridskolan överhuvudtaget lämnar ett så pass stort ansvar till honom tycker jag är ganska dumdristigt. Det var bara ren tur att C inte skadade sig, så pass illa var det. Jag kunde heller inte göra så mycket i och med att han tog över helt och showade sina 'kunskaper'.. Men sedan så kom Ingela och gav mig en hjälpande hand så vi fick på båda hästarna och kunde köra iväg.
Kaos när vi kom fram var det med. Varken han eller jag visste vart vi skulle och att ta en sak i taget fanns inte i hans värld tydligen. Det var en sadel på lite halvhjärtat, stänga bakluckan på bilen, komma och spänna sadel lite mer, ta fram nästa sadel ur bilen, springa och kolla om han såg de andra ifrån klubben och ptja.. pust!
Men nu ska jag sluta med detta förtal, han ställer upp och försöker i alla fall det är ju guld värt.
Ännu lite mer krångel blev det eftersom vi var två personer och två hästar. Man ska ta betalt, prova hjälm, kasta upp och sedan gå.. Men det gick bra! Faktiskt.
Skrapade ihop en hel del också vilket är tummen upp.

Sedan har dagen bara flytit på och jag har inte gjort någonting..!
Måste dock sätta mig och fixa iordning lappen till Luciakandidaterna som måste upp. Detta är prio ett ikväll. Men prio ett får vänta, nu är det duschen som står först.

soft saturday

Nu passar mina strumpor in. Det står nämligen Soft Saturday på dom. (Ja, jag har veckodagarna på mina strumpor!) Och det är perfekt för idag. Varesig pappa eller jag har gjort något vettigt idag. Vi har inte ens lagat mat, blev baguetter i ugn för någon timma sedan. Vi har inte ens varit nere och låst upp dörren.
Min fot tackar i alla fall. Har börjat kunna gå normalt nu, eller någorlunda normalt.

Gårdagskvällen gick åt till att kika på Stockholms International Horse Show. Svt är guld värda som beslutat sig att sända det via webben. Kärlek till dom. Hoppas bara tittarsiffrorna blir så pass höga att dom fortsätter med det!
Missade dock Briar och Jan imorse, dom gick inte enligt schemat på hemsidan så jag missade dom. Inte okej! Det var ju deras avslutningsuppvisning tillsammans. Usch!
Men nu ska jag återgå till hästeriet.

Ska föresten hjälpa till på ponnyridningen imorgon. Inte alls kul eftersom jag måste vara uppe på ridskolan kvart över tio. Hallå, det är ju sjukt tidigt! Förhoppningsvis så är det inte så många barn ute vid den tiden som är sugna på att rida. He-he-he.

k l a n t a r s e l !

Jamen då var jag igång igen. Jag och mitt flyt alltså. Dock har ingenting kunnat förstöra den här dagen. Helt otroligt alltså.
Började sådär mysigt bra med att cykeln dog ännu mer idag. Den gick supertrögt och jag hann ett par meter innan kedjan gick av eller något ditåt. Hade inte riktigt mycket tid till att kolla efter. Tror tiden hade tickat på till fem-tio över och det var med andra ord max 12 minuter innan bussen skulle åka. Panik!
Jag fick ta Greger. Det gick på någon minut och jag behövde inte alls anstränga mig. Lovley.
Tränade med laget vi satt ihop till volleybollen om ungefärum en vecka. Vi var grymma förra veckan men idag.. ptja. Milt sagt så var vi kassa! Fick till och med straff på tio armhävningar. Men gick la bra ändå.
Vi slänger in en aulaskrivning på detta. Vi går igenom att debattera och citera i våra uppsatser. Småtråkigt sådär. Så det blev uppsats i aulan, gick käpprätt åt.. ehm.. ja. Värre är dock när jag ska lämna in mitt papper. Jag satt på näst sista raden, det vill säga nästan högst upp, och började gå nerför trapporna. När jag nästan är framme, alltså nästan längst fram, så vet jag inte vad jag gör. Trampar snett eller något så hela foten viker sig och jag far stupalös framåt. Dock kom jag inte lägre än att jag hamnade på knäna. Mitt onda knä.
Ni vet känslan då man bara vill skrika, lägga sig och rulla runt - så ont gjorde det. Men det var bara att bita ihop, resa sig och se glad ut trots att illamåendet sköljde över mig.

Nu lallar jag runt med en svullen fot och ett blått knä och tycker synd om mig.
Detta var inte min dag..


just friends

Nu ska jag vända på pannkakan och säga att jag mår bra. Eller bra mår jag väl inte ännu, men bättre. Det här har med andra ord inte varit en skitdag - även om jag påstått det flera gånger idag.
Mitt hår har levt ett eget liv vilket jag inte tycker är okej men det fick la gå idag. Varken S eller C var på jobbet idag, elakt nog säger jag att det var skönt. Jag och Josefine jobbade med Camilla och detta var en av de bättre dagarna. Tummen upp för det. Hon ska dock sluta vilket är tummen ner.
Hann med tidiga bussen för att C är så pass snäll och lät oss sluta, underbart! Men på hemvägen bestämde sig min cykel att dö. Ptja, dö en smula i alla fall. Hjulet är glappt och tenderar att lägga sig och skava på ramen. Heter det så? Hur som helst, det är sjuuukt jobbigt att cykla i alla fall.

Och efter min lilla tupplur här hemma så fick jag ett sms så förhoppningsvis blir min kväll kanon. Töntigt kanon. Ida tänkte spontanåka till skutt. Men det beror nu på om vi fixar skjuts hem. Undrar hur det kommer gå imorgon? Äsch, det är inte ofta jag tänker på konsekvenserna.


world so cold

Jag har slutat kämpa. Jag bryr mig inte längre.


right round

Imorgon ska jag chocka. Rejält.
Emilia Saxin ska kliva upp runt fem och sitta på en buss kvart över sex.
Är man inte duktig från början så får man offra sig. Jag ska få det där med utcheckningar att sitta stenhårt!
Nu blir det verkligen sängen!

-

Tre ord.
Jag orkar inte


My weakness is that I care too much

Jag vet inte varför jag skriver blogg. Det är på något sätt ett skönare sätt att ventilera sig på än att använda papper och penna. Folk kan ta del av ens tankar och vardag (även om den är tråkigare än gamla gubbar) på ett sätt som aldrig skulle kunna ske utanför internet. Det känns samtidigt så himla konstigt att blotta ens själ för människor jag inte har en aning om vilka de är. Men sedan kommer inte allt ut här på bloggen. Det skulle bli för personligt, för mycket för främmande människor. Det skulle även bli för mycket för människor jag känner, jag håller det för mig själv ändå. Jag vill inte att folk ska tycka synd om mig, det är där felet ligger. Jag har så mycket jag egentligen vill säga, så mycket som jag vill få ur mig som skulle göra att jag skulle må bättre.
En vacker dag kommer jag nog att få ur mig min historia, men idag låter jag den vila, precis som alltid.

Meningen med denna uppdatering var mest att jag precis var hem till mamma. Jag orkade inte gå på rättegången. Det skulle bli för mycket för mig i dessa dagar. Till min lättad, om jag får uttrycka mig så, så blev det inget idag. De som åtalat bror kom inte och det hela flyttas fram. Det känns skönt, för som redan sagt, jag är redan pressad till det yttersta så ett bakslag vet jag inte om jag hade klarat.

Nu tycker ni säkert att jag överdriver, och det gör jag säkert.. Men det är ingen, och då menar jag ingen, som vet bakrunden till det här. Det är så himla mycket som ligger under ytan och bubblar, så mycket jag fått gått igenom. Det jagar en, ärligt talat så kan det kännas som en b-film ibland. När någon i filmen helt plötsligt stannar upp och man får ta del av dennes förflutna. Situationer som påminner om vad som hänt, river upp gamla sår.
Det finns människor som har det värre, inget snack om saken, men ibland är det tillåtet att skita i precis alla andra och bara fokusera på en själv. Just för tillfället skiter jag fullständigt i alla andras problem oavsett om jag vill det eller inte. Jag orkar inte med fler än mitt egna spöke just nu.

Jag önskar att jag kunde stänga av, bara för en dag.

you make me fight to the end

En totalt oredigerad bild på monstret.


Agobra Cannes -02


..

Jag är så jäkla trött på alla andras problem som de öser över mig.
När ska någon fråga mig hur jag mår?


Det var länge sedan klockan tickat så här långsamt. Ångesten över imorgon väller över mig.
Minnen från förr dyker upp. Får se om jag orkar åka dit. Vet inte om jag orkar med resan ännu en gång.

no headline

Så jäkla kass dag så det är inte sant! Han regnat från morgon till kväll.
Men jag var duktig och tog in Calle en sväng. Gullegris är han trots allt. Så vi mös lite i stallet, underbart. Han fick sedan stå och torka en stund medans jag pliockade undan. Soptippen Godby typ. Jag var på jäkla dåligt humör att jag skrev en mycket arg lapp. Tarja skrattade dock åt den fick jag reda på sen. Jag är med ansdra ord inte alls bra på att vara arg. Attans!
Kastade in russen också. Dolly var blöt hel och det har regnat så pass mycket nu att dom inte har haft en chans att torka mellan varven. Så jag fixade iordning Pluttens box lite mer och så fick de gå in där. Dolly fick täcke på sig medans Cesar fick ta av sig sitt regntäcke. Himla guld det täcket har vart. Aldrig att jag trodde det skulle hålla så pass bra som det gjort. Har inte funnit hästen blöt innanför en enda gång under den månad som han har gått med det! Otroligt!

Upp till ridskolan för showmöte. Blev inte så mycket klokare på det men ändå. Vad som skedde där uppe är inte värt att förtälja, hjälpte till med lite saker och så vidare. Vi i Usk pratade ihop oss om saker och annat trams.
Bara tuffa hem i regnet sedan. Men inte riktigt hem, Godby först. Nattade hästarna och drog av Dollys täcke som var genomblött. Stackarn.
Så imorgon är det bara att ge sig ut och släppa ut monstren.

Rättegång imorgon med. Usch. Ångesten skriker inom mig.

who needs pictures

Orkar ingenting. Kaputt.
Men jag ska nog se till att tvinga mig att åtminstone ta in C och borsta lite, så han inte blir helt förvildad.
Är inte alls pepp på att rida i eftermiddag heller, trots att det är ponny. Men ska ändå bli så jäkla kul att få rida favoritponnyn igen. Alla tävlingar vi vägrade ut oss på och alla de gånger han bet sönder min jacka, han var alltid min favorit. Tjockponnyn.

Här är han i alla fall, dock oredigerad varpå konvertering till svartvit..


Camaro


walk on by

Hej och hå är nog det jag har att säga. Slutkörd tjej i princip. Får ta och tagga ner lite tror jag. Prioritera sömn är något jag måste göra. Igår tog jag en powernap vid åtta, sov till nio då jag gick upp och drack lite vatten. Bytte om och kröp ner i sängen igen. Somnade och vaknade av mobilen vid åtta då jag fortfarande var som en zoombie.
Men det var bara att kasta benen över sängen och masa sig upp. Bussen gick till skolan kvart över nio. Öppet hus för fulla muggar. Så jäkla värdelöst. Jag satt vid ett bord och hade tråkigt genom hela dagen. Kilade dock bort till vår korridor och snodde åt mig lite thaimat. Tummen upp för det.
Klockan ett var det bara att sätta sig på bussen och ila hem fort som sjutton. Byta om och fara vidare till ridskolan. Tog först kort på lucia-kandidaterna vilket gick på mindre än tio minuter.
Sedan fick jag hjälp av Lovisa att fånga ett par hästar på bild. Dessa ska upp på hemsidan. Gick kanon, ljuset verkade vara perfekt. Men det visar sig när jag ser dessa i större format på datorn.
Blev ombedd att föreviga en ponnyridning också. Var med en farmor och hennes barnbarn. Alltid lika kul att se.
Och slutligen stannade jag kvar för att se (och skratta åt) Anna på Mille som longerades av Camilla. Dom tre ska göra något voltige/teater-aktigt under julshowen. Såg faktiskt ganska bra ut. Ingen avramling i alla fall.

Imorgon blir det fullt upp då med.
Godby först, tänkte nästan våga mig ut en liiten runda med C bara för att det var så pass länge sedan. Men så ska jag upp och rida Camaro på ridskolan. Huga. Har som sagt inte ridit ponny på sju-åtta år!
Så blir tidigt i säng idag med. Ska bli skööönt!

do you love me

Jag var hemma idag. Sov för länge. På tok för länge. Ont i huvudet. Migrän. Usch!
Pappa har tydligen inte ringt och sagt det heller för när jag vaknade så var det tre obesvarade ifrån köping. Attans bananer. Hoppas bara att Josefine såg mitt sms. Kunde inte ens prata i telefon utan att huvudet hotade med en sprängning.
Men nu mår jag bättre. Eller ja, så pass att jag kan uppdatera bloggen. Har inte så himla mycket spännande att förtälja idag heller.
Fick ett mejl ifrån Anna idag med. Missade ju USKmötet så hon uppdaterade mig lite. Blev massor av saker som komma skall nu inför julshowen.
Btw, jag ska rida p o n n y!!!!! Vet ni hur länge sedan det var eller? Vi i usk ska tydligen vara de sju dvärgarna i en ponnygalopp. Camilla hade utsett mig till trötter då jag gäspar mig igenom mötena. Men tillbaka till ponnyn. Nu tänker ni; den fetknoppen kan väl för sjutton inte rida ponny, stackars häst. Det tänkte jag med först. Men ponnyn, eller maxad ponny är han nog, går med på handikappsridningen med vuxna. Desstom red C honom för inte så länge sedan och hon är större än mig. Ganska mycket. Så det ska nog gå bra.
Men bara tanken; ponny - känns så himla avlägset. Har som sagt inte ridit ponny sedna jag slutade på ridskolan vilket är himla många år sedan. Spännande!

21/11 - Öppet hus Ullvi 10.oo-13.oo . Fotografera Luciakandidater ridskolan 12.oo . Hur?
22/11 - Genrep julshow 15.oo
25/11 - Foderclinic med Linda Kellberg 18.oo Ridskolan 50:-
29/11 - Julpynt ridskolan . Ponnyridning på stan 14.45-16.oo ridskolan
3/12 - Kranstillverkning ridskolan 18.oo
5/12 - Genrep julshow 16.3o
6/12 - Julshow 15.oo

All the things we been through

Har inte alls mycket att förtälja idag. Har inte hänt speciellt mycket. Inte mer än att jag fått prata massor av engelska, inte okej! Det är en massa pingismänniskor som bor på hotellet då det antagligen är tävlingar. Många av dessa är långt ifrån svenskar och det skrämmer mig lite. Speciellt när de kommer fram till disken och jag bli så illa tvungen att förstå. Internet är en sak de flitigt använder, går åt flera internetkoder. Bara så ni vet det alltså!
Har sjukt ont i mina fötter, det är bland det värsta jag vet. Har till och med lagt i korkkilar i mina skor men det hjälper en kvart kanske. Får se till att köpa skor med ordentlig sula kanske? Ridskorna skulle vara perfekt ur den synpunkten, om det skulle uppskattas är en annan femma.

Men nu blir det en lååång varm dusch och sedan sängen! Underbart.


movietime

Åkte snålskjuts med Maggisch hem idag. Tummen upp för sådant.
Men jag tänkte mest berätta vad jag kikade på för film igår. Eller filmer.
Fick hem Fjorton suger och det ledde till att jag blev sjukt sugen på sommaren. Fy vad härligt med sommarkvällar. Hur som, sedan började jag kika på Fucking Åmål och det ledde till att jag gick runt hela morgonen idag och pratade som dem. Typ som de gör i Linköping. Inte okej!
Höll på att dö när killarna jämförde mobiler. Dom hade antenner!! Sedan fanns den hederliga Nokia 3310 med. Snake liksom. Tummen upp för det!

Denna dag har på tal om ingenting varit ganska sjuk. Började med tåget då. Sedan när jag och Maggisch skulle checka in flertalet gästerfanns de inte med? Internetbokningarna var som bortblåsta och de hade till och med ringt för att kolla om bokningarna hade gjorts och de fanns absolut med (enligt de olika bokningssajterna alltså).
Jag fick dessutom springa som en dåre med en doftspray och spraya igenom ett par rum. Plötsligt kommer en gäst ner och säger att han inte kan bo i ett rum för att det stinker. En annan gäst kommer ner och säger att det dunkar i hela rummet vilket det också gör på rummet ovanför honom.
I svitenfungerar inte lamporna och vi hade när vi gick av våra pass så fanns det bara ett rent och ledigt rum kvar.

Btw, mina fötter dunkar så ska kila till sängen där jag lär slockna direkt.

train on fire

Precis som rubriken löd var jag med om idag. Precis efter Valskog så stannar tåget och efetr tio minuter eller något ditår så säger en röst att alla som sitter i första klass, tågets sista vagn, skulle flytta fram till vagnen före eftersom de skulle ta reda på vad det var som fyllde vagnen med rök. Vi blir stående ett tag till innan vi kunde åka igen. När jag passerar vagnen på perrongen sedan så är det svart i första klass och alla fönster var nere.
Det är rätt åt alla de snobbar som väljer första klass och tror att dom är något.
Någon dag ska jag köpa en 1'a klass bara för att liksom. Om jag inte blir för snål. Det återstår att se.

För tillfållet har jag sjukt ont i mina fötter. Står här bakom disken och hoppas att ingen gäst ska komma och ställa någon svår fråga. SVarade föresten i telefon idag och det var en utlandsmänniska det vill säga; han pratade engelska med mig och det betyder ytterligare att jag fick prata engelska. HAn frågade om telefonnummret till hotellet. Det gick bra. Tror jag. Usch.

Nu ringer det igen. HEJ!


between the lines

Jo jag är fortfarande hemma. Men idag är det meningen att jag ska vara hemma vid denna tid. Min praktik börjar inte fören kvart över två och tåget går tjugo över ett, det innebär att jag har lite dötid att fördriva.
Dagens i-landsproblem är att det regnar ute och jag måste gå till stationen. Jag hatar att gå, cykeln är min bästa vän. Har dock varit två i-landsproblem idag. Det första var när jag skulle föna håret och kleta i värmeskydd. Jag köpte ju ett nytt under tjejkvällen här i stan. Men det visade sig ju vara värmeskyddande hårlim, det skulle hur osm fungera precis som alla andra värmeskydd.
Grejen var den att det var supertrögt och ville knappt fastna på håret. Inte okej. Händerna blev helt klibbiga och ptja. Det var en obehaglig upplevelse. Nu när petar i håret så fastnar det prcis som jag lämnade det. Så lim var det i alla fall. Haha.

Nej, nu ska jag göra något vettigare.

 


get me started

Och vad gör fröken Saxin hemma nu? Jadu den frågan ställer jag mig ofta.
För att ge ett enkelt svar på den frågan så låter jag det bli; Jag kände inte för att gå till skolan idag.
Det är inte svårare än att stänga av alarmet när det ringer och somna om för att när man vaknar inse att man försovit sig. Så nu är det ganska försent att börja fixa sig, bussen går klockan 13.oo.
Men naturkunskap och företagsekonomi kan jag klara mig utan.. faktiskt!

Föresten.. Min kära klasskamrat Willy skrev att dom kollade på en film och något svärd. Det tycker jag är ganska knepigt. Ja inte det där om svärdet för det är typiskt Pelle, men att de har natur NU. Den lektionen börjar inte fören om en halvtimma. Detta måste utredas!
Nu har jag fått svar på dagens fråga. Gubben har slagit samman klasserna idag. Jag ska då inte ha någon ogiltig frånvaro på hans lektion i alla fall. Jag kanske hade räknat med att ha lektion tio över ett? Eftersom jag inte har någon lektion innan så kan han inte skylla på att jag skulle sett någon ändring på tavlan. Never att jag går med på det här. Rätt ska vara rätt! Ehm.. ja!


saxin vs. trafiken

Det där med trafik och bilar är verkligen inte min grej!
Jag tuffar på i godan ro på min moped och är påväg till stallet. Kommer fram till korsningen och kollar laglydigt mig för innan jag åker ut. Men när jag kommit ut på vägbanan så inser jag att det är en stor vit skåpbil påväg rakt emot mig. Denne lägger på en tvärnit så det skriker om däcken innan h*n lägger sig på tutan.
Jag skämdes som en gris och satte av i full fart därifrån med skakande knän. Jag är så himla vårdslös men jag lovar, jag såg verkligen inte när den kom!

Annars var jag på bio idag men mina bröder. 2012. Ganska överdriven men grymt bra ändock! Jag är inte gjord för sådana filmer föresten. Mitt hjärta går i 110 och jag spänner varje muskel i kroppen när det är precis på håret. Sedan hatar jag filmer som alla slutar på samma sätt. Varför kan aldrig huvudpersonen dö? Det skulle ju vara ett oväntat slut om något!

"ni verkade lite sugna" - piiinsamt!


"men åk dåååååååååååå.."

Typ så lät det i bilen idag. Inte okej. Jag ska aldrig mer köra med min mamma!
Jag kommer till en korsning, stannar och ska till att köra igen. Bilen dör.
Jag får vänta då jag missade min chans, när jag ska åka så dör bilen igen, jag hamnar en bit ut på vägen.
Får en bil bakom mig så ligger så pass nära att jag inte kan backa, får stå kvar med nosen på körbanan.
Ska köra igen då mannen i baksätet vrålar att jag ska köra. Bilen dör åter igen, nu står jag halvvägs ut i korsningen. Det kommer en bil ifrån vänster som måste stanna, massor av bilar kommer ifrån vänster = Jag kan inte köra.
När det blir fritt ska jag köra, både Kent och Mamma gapar. Bilen dör och jag vill bara ge upp allt och gå därifrån. Vid den tidpunkten ber jag alla i bilen hålla k*ften och vips så åker jag därifrån och genomfarten i den korsningen kunde komma igång igen.
Ut till stallet kom vi och jag vägrade köra hem.

Varför ska jag lära mig köra när jag ska gifta mig så pass rikt att jag inte behöver? Värdelöst!

not yet..

Nej, jag har inte gått över to the dark side.. ännu.
Tror inte att det blir nu heller. Börjar må bättre.
Köpte några piller på apoteket igår. Jag var inte först på plats trots att de precis öppnat. Men jag var trea och det är ganska stort det med. Så jag fick med mig några tabletter emot halsen som skulle vara jättebra (vilket de också är!) och så en nässpray men menthol. Dock inte så himla trevligt eftersom det visade sig bli superstarkt. Det riktigt bränner i näsan sekunderna efter användning. Inte speciellt kul måste jag påstå. Så nu vet jag det till nästa gång.

Min hosta börjar ge sig, det håller sig kvar men är inte lika smärtsam. Så ptja.. jag börjar bli frisk och ser fortfarande ut som en människa och inte ett svin så det är ju postitivt. Tror jag.

Annars ramlade jag och blev lerig då jag och mor gick hem ifrån ÖB. Mer än så tänker jag inte berätta. Pinsamt!

morgonstund har guld i munn

Vad gör jag vaken så här tidigt? Jadu, det undrar jag med!
I vanliga fall så skulle MTV ha stått och skrålat medan jag farit runt som en yr höna i hopp om att finns två matchande strumpor. Men idag sitter jag här med två tjocktröjor, leggings, raggisar och nattens tofs mitt på huvudet. Mina andetag låter som en skadeskjuten kråka, mina ögon är svullna och torra medans min näsa är som cement. Jag mår alltså allt annat än bra.
Denna förbannade hostan gör inte saken bättre, speciellt inte nu när jag vaknat med världens halsont och igensvullen hals.
Har försökt att somna om sjuttioelva gånger men det slutar med att jag nästan kväver mig själv. Så kilade upp och vispade iordning lite nyponsoppa som jag knappt får i mig då min strupe är som ett sugrör.

Så nu har jag bestämt mig för så fort apoteket öppnar så ska jag fara dit och inhandla lite grejer. Kanske även smita in i affären bredvid och sno med mig något gott som tröst? Sedan ska jag fara hem till mamma och beklaga mig tills hennes öron blöder! Eventuellt hosta lite på henne så att hon också blir sjuk.
Men jag kommer inte hem för hennes skull.. Nej! Hon har mer hostmedicin!

don't speak

Mina understa framtänder gör verkligen svinont! En av mina högsta önskningar är att dra ut dom. Skuller vara en sådan lättnad att slippa dessa förbenade ilningar. Jag har också varit på dom så pass att den ena är lite lös. Eller så är den bara det för att retas. Jag vet inte. Snart åker dom ut i alla fall.

Jag lever fortfarande.. Konstigt. Men det kanske är lika bra. Vad skulle världen vara utan mig? Hur som, mår bättre nu faktiskt. Nu är det mest hostan som irriterar mig. Mina lungor krampar i desperata försök att kväva mig. Men jag är iskall. Typ. Nej det är sån här hosta som gör ont, riktigt ont. Så det kommer en tår ibland. Fast det kan bero på att jag är så himla töntig med, tror nog mest på det.
Prata det kan jag knappt. Eller jo, den dagen jag förlorar talförmågan så kommer jag begå självmord. Men min röst låter.. inte okej. Så nu vet ni det med.

Blir nog hemma från praktiken imorgon med. Vill inte riskera att hosta en gäst i ansiktet. Vore inte så bra.


tuffa tider

Såja, snart är jag antingen död eller förvandlad till en gris. Det känns mest som om jag kommer dö faktiskt.
Huvudet är garanerat påkört av en buss, jag har satt en malon i halsen och någon stoppar miljarder med nålar i mina muskler. Det här är inte okej. Febern stiger rakt uppåt så snart är jag riktigt het. Men ont gör det. Har så fruktansvärt ont i hela kroppen. Nästan så att jag vill gråta. Ärligt talat alltså. Känns som en jätte tagit upp mig och gör tusen nålar på hela kroppen samtidigt som han slår mig i huvudet med ett träd.
Lungorna värker i varje andetag och jag känner hur hjärtat slår. Dessutom ilar det i de främste nedertänderna så jag blir galen. Det är så himla synd om mig.
Jag fick till och med min bror att hämta en treo och det är storslaget, inget han gör i första taget.
Fixade dock en tripp till Vilsta med mamma, halstabletter och lite annat mums. Fick även med mig hostmedicin hem, tack!

Bara jag som tycker hostmedicin smakar gott?

high fashion

Jag har nog fått en släng av något jag inte vill ha. Hostan börjar framträda och det är inte okej!
Har knappt varit utanför dörren idag vilket har varit superskönt. Mått som en kratta.
Dock blev det en sväng ut till stallet, vi var tvugna att få ner stolparna idag. Tord hjälpte oss med två saker. Dels att få ner stolparna men också att inse att traktorer är sjukt läskiga! Vissa stolpar lutade så pass att de skulle bli snea om vi inte stöttade dem medans T pressade ner dem, så vi fick stå under skopan och ptja. Hur känns det att ha en stor tung skopa över huvudet som är påväg ner emot en? Kärringar som vi är så var det inte speciellt roligt. Endast tre stolpar knäcktes så det gick ju bra, trots allt.
En liten detalj hade vi dock glömt och det var skruvar så tyvärr kunde vi inte få upp isolatorerna. Tråkigt, typ. Ehe.
"Ahmen du vet sådana rör.. Dom ihåliga.." - Dagens citat (Jag tänker inte skämma ut mig så jag tänker inte säga att det var jag som sa det!)

Förhoppningsvis blir det Marieberg imorgon. Måste verkligen inhandla en ny jacka. Usch.

magic night

Trött tjej! Trött ensam tjej. Trött ensam mätt tjej.

Någon som sa fredagsmys? Absolut! Pappa är och super någonstans så jag har hela lägenheten för mig själv hela natten. Dock är jag inte speciellt förtjust i att vara ensam hemma, alltid trevligare med sällskap. Hur som så hade jag inte behövt vara ensam, M och J hade kunna tänkt sig att kika på film och sådär men ikväll kände jag för att vara ensam. Sitta och sjunga med i låtar och vara allmänt töntig.
Så nu är det tv och lite chips som är kvar på dagens måste-lista. Sånt gillas ju. Inget bra på tv bara, det gillas inte.

Imorgon blir det eventuellt jobb på ridskolan. Hästarna ska fotograferas till hemsidan. Sedan blir det hagbygge i Godby. Tråkigt men måste göras.

words by heart

Nu är humöret ganska bra igen. Helt sanslöst. Man skulle kunna tro att jag var värsta pms-kärringen men icke.
Jag kilade ut till soffan direkt efter att jag skrivit förgående inlägg och sov i sådär fyrtio minuter. Sedan ringde det på dörren och där stod Mathilda och Julia.
Vi traskade ner på stan där det var såkallad tjejkväll. Dock ganska folktomt. Men hur som, vi gck direkt till Hårman där Anna jobbade ikväll. Julia intog bordet med förfriskningar direkt och hon stod mest där hela tiden.
Jag fick med mig något värmeskydd som visade sig vara hårlim med. Knasigt. Man fick gratisprylar där med. En minishampoo och en miniinpackning.. Sedan någon helskum grej som jag antar att man ska ha på huvdet efter duschen så håret torkar. Kan kasta in en bild sen.
Så blev det lösnaglar också. Supersnygga. Färdigmålade och med blommor på. Passade perfa. Ni kan få bild på detta sen med. Orkar inte knäppa egna så väntar på att M ska skicka. :)

Ellenor kom också efter en stund och Julia drog hem runt det med. Men jag, M och E kilade hem till M och fixade naglar och tittade på Inlåst. Ganska trevligt. Jag och E fick för oss att härma M med tandsmycke. Så vi snodde en pärla och tog nagellim. Så nu är det något ovanligt under läppen som skaver. Hoppsan.


Jag har fortfarande inte sådär rött hår..


holdin' on to you

V Ä R D E L Ö S T !

Om ni bara visste hur arg jag är just nu. Det är helt sjukt, men det sjukaste med det hela är att jag är så förbannad på att det snöar. Trött som bara den satt jag med Lina på tåget, började sedan cykla hemåt men när jag skulle ta av mig skorna hemma så slog blixten ner. Det läcker in vatten när jag går och det har gjort strumporna blöta, då när jag ska dra av mig skorna/stövlarna så följer hela innanmätet med. Jag blir verkligen förbannad och sliter av mig skorna så ptja.. jag kommer inte kunna använda dom igen. Så de ligger slängda där nere i hallen och snart hamnar de i soptunnan!

Så jag hoppas att jag och far kan åka och köpa ny jacka och nya skor. Ska snön fortsätta vräka ner såhär pass så är det nog på tiden. Jag vill inte!
Och vi som inte är klara med hagen uti stallet heller. Detta är inte bra..!


   Utsikten ifrån vardagsrummet                   Utsikten ifrån lilla köksfönstret
 


me, my yoke and i

Nyss utkommen ifrån duschen. Attans så skönt det var. Rakat, smörjt, filat, peelat och skrubbat. Det ni.
Just ja, har hunnit målat naglarna också, var behövligt kan jag ju säga. Så ska snart kila till sängen men innan så blir det återfuktning. Lägg det på minnet, efter duschen ska man smörja in sig ordentligt. Mycket viktigt. Ha-ha-ha. De gånger jag kommer ihåg det då är det storslaget. Men nu ska jag verkligen göra det, har jag kommit så här långt så kan jag inte ge upp. De gånger man är så här ordentligt så ska det vara ordentligt också.
Funderade ett tag på att göra det där med plastpåsar. Man masserar in olja (olivolja eller vad som) på fötterna och trär plastpåsar över detta. Sedan får det sitta över natten och på morgonen har man mjuka fina fötter.
Dock tvekar jag, inte riktigt min grej det där.

Men nu blir det duntäcket och så invänar vi en ny dag. Usch.

cold water

Jag är så himla trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Man kan ju inte stupa i säng nu, klockan är ju bara tjugo i sex! Attans bananer.
Kan meddela att jag sitter och väntar på att min mor ska ringa, hon ska hjälpa mig med att lämna tillbala jackan ifrån Hööks. Ganska på tiden nu för snart har det gått en månad. Får se hur det blir, vill det sig illa så får jag betala frakten på skiten med, och det vill jag ju inte. Men det är upp till bevis senare.

Praktik idag med. Dock började jag åtta idag vilket är toktidigt! Har gjort massor idag om man jämför mot igår då jag fick klippa julbordsbroshyrer. Nej, idag så svarade jag i telefon (även om jag råkade koppla bort samtalet), lade in hur många bokningar som helst och stod i lunchkassan. Hoppas dem inte fick så stora problem med att räkna denna ikväll. Kommer fortfarande inte överrens med den där apparaten. Har inte en enda gång räknat rätt när det ska kontolleras. Det är ju sjukt!

Det här samtalet ägde rum på bussen hem med min far;
"Jaha, är det din telefon som krånglar? Jag blev förbannad på min" -Emilia
"Nej du ska inte bli arg på din, det var den här skittelfonen som strejkade" - Pappa
"Men då så.. Jag håller på att frysa ihjäl, jag måste köpa en jacka"
"Ja, du skulle ju ha en såndär Canada Goose jacka. Men du tycker ju dom är så långa"
"Du vill bara att jag ska ha en sån för att det är ett dyyyrt märke"
"Ehm.. nedå.. he-he-he. Dom är.. varma!"

oh yeah, you're gone

Vem kommer på idén att göra ett tvprogram och Ullared?
Hur som så skulle jag också vilja spendera 50 tusen där. Det om något var ju ganska sjukt. Hennes man och tändvätskan var inteheller så pjåkig. En halv flaska tändvätska på tre-fyra kolbitar. Det brann i alla fall.

Men nu idag är det tisdag och jag sitter fortfarande hemma i linne och underkläder. Bra jobbat tänkter ni men så är verkligen inte fallet, jag ska till praktiken idag. Men jag börjar inte fören klockan tre idag så det är tummen upp. Dock skulle jag ha varit i Köping nu om jag skulle ha kommit i tid eftersom bussen går 13.oo eller 14.5o och det tar runt tjugo minuter att åka. Så oj, jag kom visst några minuter sent idag, missade bussen.

Men nu ska jag ta och fixa iordning mig och pilla lite.
Trött redan nu, hur kommer det bli ikväll då? Pappa kommer och hämtar mig vid nio, usch!
Hoppas på god hotellmat dock.


Nej, mitt hår är inte så rött som det ser ut..


need a little help

Naturkunskapen slutade för fem minuter sedan och jag kunde nästan inte bry mig mindre. Orkar bara inte med måndagar. Värdelösa. Jag bryr mig heller inte om svampar eller rullstensåsar. Det är helt ointressant!
Sedan orkade jag bara inte gå upp imorse. Somnade nog kvart i fyra så det var bara skönt att sova. Dagarna runt fullmåne borde inte få finnas. Fullmåne borde inte få finnas alls. Jag kan bara inte somna och när jag väl sover så blir jag ändå inte utvilad. Kanske bor en varulv inuti mig?
Men nu är jag uppe, påklädd, målad och redo. Eller det sistnämnda är jag nog aldrig. Tror jag.
Febern sitter fortfarande kvar i kroppen men det är som en fis i rymden. Dagens måsten kommer före. Dock inga större grejer.
Ska bege mig hem till mor till fyra och äta lite mat, sedan ska vi lämna in mitt paket ifrån Hööks. Värdelös jacka!
Stallet ska jag klämma in där med. Så somsagt, jag kommer inte att arbeta ihjäl mig.

Imorgon är det praktik och jag vill inte, vill inte, vill inte!


värdelööööst!

Jag skulle aldrig ha åkt hem till tant T igår. När jag väl vaknade idag, som var vid elva tiden, så var jag supervarm och snurrig. Traskade in till soffan och mös ner mig där, där jag också somnade, och sov två timmar till. Så för ungefär en halvtimma seda vaknade jag och nu sitter jag här och vet knappt vad jag pysslar med.
Att skriva det här lilla inlägget har tagit mig mer än tio minuter. Jag orkar knappt trycka ner tangenterna! Då är det illa.
Nu ska jag kila ut till soffan och sno pappas choklad. Håll tummarna för att jag inte åker på en dundersjuka.

Vem vet, det kanske var de amerikanska bokspindlarna som attackerade mig igår. Jag vet inte riktigt vad de har för 'bieffekter'. Värt att kollas upp. Obehagliga kryp. Räcker med de kinesiska vattenspindlarna vi har i stallet!