do you remember?

Glömde helt bort en sak. En tråkig sak. Mycket tråkig sak!
Igår fick jag och Josefine prata med två ettor som funderade på att gå hotell. Dom nämnde då att det var någon som dött på Scheele. Jag och J hade ingen aning om detta och frågade Gunnel idag.
Den man minst trodde, och den man minst ville (om man nu får säga så..) är borta. Hon både jag och J fastnat mest för, det klickar liksom direkt när man träffar henne. Så störtskön människa!
Vi har varit på hotellet mindre än ett halvår om man lägger samman dagarna, men ändå känns det så himla tungt. Jag har ingen att tigga skjuts av längre på tisdagskvällarna när det var hon och jag som stängde. Ingen jag kan följa med ut när denne ska ta en rökpaus.
Känns så himla ovärt att en relativt ung människa med en hel familj hos sig ska försvinna sådär.
Nej, det kommer inte kännas speciellt bra att börja jobba på tisdag nu. Speciellt inte när det är M man egentligen ska möta. Kommer bli tomt!

vad tusan är det här?

Har inte den här stan råd med snöröjning eller? Mitt humör går spikrakt neråt så fort jag kliver utanför dörrarna. Så jäkla värdelöst. Fick GÅ med cykeln i decimeter hög snö till bussen. Lågskor hade jag med i och med att min fot inte alls mår bra längre.
Hade hoppats på att dom plogat ordentligt nu på eftermiddagen men har dom det? Klart dom inte har! Eller ptja, plogat på sina ställen har dom väl, men för att inte slita på plogarna så låter dom det vara ett par cm kvar av snön - försök cykla i det!
Hur svårt på en skala är det att kalla ut fler som plogar och med jämna mellanrum? Nejdå, istället lägger vi flera miljoner på en ful naken staty mitt i stan. USCH!

Resten av kvällen kommer spenderas med näsan i en bok eller knapprandes på tangenterna för att mejla in sjuttioelva uppgifter. Den där Marcus är inte nådig med saker. Invigningar, budgetar och annonser - han vill få oss utbrända!

you never gonna belive me

Så jäkla kasst humör när jag kom hem att jag skulle kunna slå in dörrutan. Det är detta förbaskade väder! Varför blev jag född i Sverige för och inte i ett varmt land?
Det har kommit sjuttioelva meter snö, det blåser riktigt mycket och är svinkallt! Det är tametusan inte roligt för fem öre. Jag blir så arg när jag inte kan cykla ordentligt.
Ringde till pappa det första jag gjorde när jag kom hem och sa att jag tvärvägrade att cykla till stallet. Så han skulle hämta upp mig - SKÖNT!

Annars så vaknade jag i tid imorse. Var vaken redan tio över sex oxh insåg att jag fick sova nästan en hel timma till. Visste inte om jag vågade så min kropp var på helspänn vilket innebar att jag vaknade var tionde minut. Men upp kom jag. Slaggade en timma hemma hos Sabina med eftersom jag tog bussen halv nio istället för tåget tjugo över nio - för lat för att gå från stationen.

Efter skolan kilade jag, Sabina och Therese upp på stan efter att ha blivit totalt mosade av Alexander. Den tokern fick både mig och Therese att bli helblöta. Inte okej.
Vi köpte det vi behövde och sedan delade jag och Sabina på en kebabpizza. Nu är man klar för kvällen på den punkten. Great!
Sedan så blev det bussen hem för min del. Trött som en gnu är jag!

Vill ha helg och sommar nu tack!

vinst, spikmatta och prov

Usch, jag orkar inte blogga och allra minst lägga upp bilder. Så värdelöst känns det nu.

Hur som helst. Vi körde final idag i volleyboll. Var ju vi fem ifrån 08HR som körde emot fem ifrån 09HR och vi började helkass rent ut sagt. Låg under med flera poäng och spelade som ett gäng enbenta flodhästar. Ganska snart kom vi ifatt och det blev ett jämt slut. Vann dock första settet och drog iväg under det andra. Andra settet vann vi med säkert tio poäng och gick därmed vidare ytterligare.
Så om några veckor blir det tääävling. Lite tråkigt dock är att det kommer vara på Ullvi. Vi som hade hoppats på att få åka iväg. Menmen. Nu taggar vi!

När jag kom hem så ringde Tarja. Blev upphämtad och vi kastade ut Maria i stallet. Tydligen har vi blivit erbjudna ett hästbyte. Det låter spännande!
Finns en gård lite längre bort som har ett halvblod, med dottern ska ta körlicens och frågade om dom fick låna Plutten. Jag som kört honom vet att han är en tuff men genomsnäll ponny att köra. Lite väl mycket vilja kanske. Hur som helst. Nu spånar vi på om det kanske är så pass spännande att byta kusar. Dom tar Plutten och vi tar Fiona. Jag lär återkomma med mer info!
Skulle ha årsmöte ikväll med varken jag eller Tarja var på topp så det blev aldrig av. Konstigt nog.

Hemma och vände åter igen. Kilade över till Mathilda och kastade ner mig på hennes spikmatta. Fy tusan vad ont det gjorde. Blev i stort sett bara varmt och man blev trött.. Kan nog vara skönt direkt innan man ska sova. Vill nog inte göra om det dock.

Prov också. Full rulle här nu!
Har diabetes, laktos samt gluten prov imorgon.
Fetter på torsdag.
Lämna in Arbetsmiljön - Utbrändhet tills på fredag
Och svenskan skulle vara inlämnad för lääänge sedan!

Nu skiter jag i detta inlägg. Orkar inte bry mig det minsta!

godnatt

Snart blire en dejt med sängen. Supertrött tjej!
Hästarna fick sovmorgon imorse dom med. Lite väl länge kanske. Vid tio var jag ute men dom levde i alla fall. Så hem och hjälpa pappa med att ta ner julen. Aldrig en dag för tidigt.
Mathilda drog med mig ut på en promenad. Vi kilade till stallet och fixade natt samt pratade skit. Vi håller tummarna för henne nu. Superspännande! Hur ska jag kunna hålla mig en hel vecka? Jag vill veta nuuu.
Hur som helst, jag är sjuuuukt sugen på egen lägenhet. Blir inte bättre när M's kille Dennis får sina nycklar snart. Dessutom så har Lina kirrat lägenhet med. Alla bara flyttar. Jag vill med!

Dagens stora fundering är om jag ska orka gå på engelskan imorgon och ha tre timmars hål. Eller skippa den och ta ett bussen in. Miiicket svår fråga!

half of my heart

Har egentligen inte mycket att förtälja.
Släppte ut hästarna, hem och sova någon timma, fixa sig och sedan iväg.
Strax efter klockan två var jag, Mamma och Kent ute hos familjen Lindkvist tillsammans med massor av andra människor. Blev tipspromenad och korvgrillning på fotbollsplanen i skogen. Ganska mysigt. Kallt om fötterna dock.
Sedan gick vi hem till dom och fikade supergott innan vi fördrev tiden med sång och spel. Åt soppa gjorde vi med. Massor av mat. Tummen upp.
Vid nio tiden kanske så hoppade jag in i E och C's bil tillsammans med P. Ett stopp vid stallet blev det. Kastade in hästarna och pratade om vinterpäls som fascinerade dom. Väl hemma så kikade jag och pappa på en film. Rusch Hour 2, kan det ha hetat så? Hur som helst. Nu sitter jag här och funderar starkt på att dejta sängen.

oh, i'm sorry

Sluta tjata efter uppdateringar.. :3

Blev varken det ena eller det andra. Igår så blev det inte alls mycket skola - ajabaja!
Mamma kom och hämtade mig vid tvåtaget någongång, for till Köping och letade skor. Blev ett par Uggs. Eller ja, fakeuggs. Supersköna. Sedan så passade jag på att smita in på Intersport och köpte en mysdräkt. Behövligt! Vet inte vart alla mina tjocktröjor tar vägen. Sedan så käkade vi lite för att sedan fara hem.
Hur det såg ut hemma ska jag kasta in en bild på. En sak är bara den att Humle måste ha övernaturliga krafter. Han kan bli platt och flyga - det ni!
Sov även kvar hos mamma, myys.

Så idag blev det skola, inte något spännande sådär. Mamma hämtade upp mig på stationen och vi for ut till Pops. Jag har ju lyckats spruta foundation på min underbara tröja. Mamma skulle sedan fixa och hälle på Klorin. Den tröjan blev inte så vacker. Skulle leta efter en ny men dom fanns inte kvar. Sådant är livet.
Köpte dock en ny grep på Granngården. Lyckades döda den förra för ungefär femte gången.
Humle har ännu en gång visat sina superkrafter och haft sönder buren en smula. Helt otroligt!

Nu blir det stall och fredagsmys.

fields of gold

Jag kom upp imorse, konstigt nog.
Denna gång lade jag telefonen låångt borta på bordet samt satte igång ett litet resealarm. Vilket tror ni ringer? Självklart vaknade jag upp av att det lilla alarmet tjuter, tio minuter efter att telefonen skulle ha pipit. Knas minst sagt!
Annars har det varit ganska okej idag. Foten har gjort ont men inte mer än vad man klarar av. Massor av nior vällde in i köket. Ganska drygt. Marcus tjötade om och om igen om sitt kranvatten, McDonald's kycklinghamburgade samt slängde med dessa kycklingben konstant. Jag tror jag kan upprepa vad han sagt under denna dag med lätthet. Vi retade honom för det.
Laga lite mat fick vi göra med. Jag gjorde ungsbakad potatis. Supergott! E och T gjorde baconköttbullar (?) medan J och L fixade ihop något wrapsliknande med currykyckling. Riktigt gott blev det faktiskt.

Slutade fem över elva, tog halv ett bussen hem och nu är jag här. Blir stallet lite senare, när jag orkar.
Ska försöka ladda upp några fler bilder ifrån helgen med. Den som lever får se..

uhhf

Höjden av klantighet var något jag lyckades med idag. Ni är inte förvånade hoppas jag.
Går helt normalt ifrån köket in till storarummet för att sätta mig i soffan. Dock kom jag inte framåt utan neråt. Trampade snett eller vad jag än nu gjorde, så vek sig foten och tyngdlaget tar över.
Lyckades bryta av en gren på julgranen som fortfarande står framme, men det syns inte nu för jag är så himla bra.
Blev att halta till duschen och slå på kallvatten. Stod där ett tag innan en ispåse åkte fram. När foten sedan var iskall så nöjde jag mig. Köldskador på detta behövs inte. Så nu när foten var tinad och torr blev det en linda.
Får se hur det känns imorgon, förhoppningsvis lyckades jag unvika en svullen blå fot i alla fall.

Slutar fem över elva imorgon föresten. Fick tydligen första kökspasset imorgon. Suger!
Niorna ifrån KAK-regionen kommer och ska kika.
Surt bara att bussen hem går tio i elva..


look of today

Haha, så går det när man försover sig.
Ignorera tröjan btw.


morning sun

Nu har jag försovit mig TVÅ dagar i rad. Jag är så jäkla värdelös!
Jag blir bara så arg på mig själv, ska det behövas trettiosju alarm för att jag inte ska kunna stänga av dessa och somna om? Nu är jag på riktigt dåligt humör, det här har förstört hela min dag.
Frånvaro i massor första månaden i skolan. Med idag ringde jag i alla fall mamma som ska ringa skolan. Lite bättre i alla fall.

En liiite bra nyhet är dock att jag precis i skrivande stund fick ett sms ifrån LensWay (edit, TVÅ sms). Det stod att dom skickat min order och det kommer komma med posten inom två dagar. Snabba gubbar det där. Från att linsen inte fanns alls till att bli skickade på fem dagar är tametusan bra!

Oj vad synd att nästa tåg går tjugo över ett (om tjugo min) och efter det runt två vilket innebä ungefär en halvtimma i skolan. Hoppsan.

rubrikmiss

Oho, fick nyss ett meddelande av Mathilda: "Vill du ha en Herman?" En skum fråga!
Denna 'Herman' visade sig vara en deg som man ska mata. Hur mysko som helst. Så nu ska hon göra en Herman, mata den i ett par dagar sedan dela den och ge mig en bit. Så himla kul.
När jag fått min Herman så ska man fortsätta att baka. Tillsätta andra ingredienser och göra det till någon smetliknande grej. Sedan in i ugnen och efter det glasyras. Spännande pryl må jag säga!

http://www.kokaihop.se/recept/vanskapskakan-herman

Annars så väntar jag på min far som ska ta mig ut till stallet. Jag är så jäkla lat idag. Han ska iväg och handla sedan för att efter det hämta upp mig igen. Tummen upp för det. Man får ha sådana dagar ibland, speciellt när man vaknar klockan två på eftermiddagen. INTE okej!

Såg Avatar igår. Verkligen inte så bra som alla säger att den är. Visst, den var la spännande och så, men i över två timmar? Noway! Ganska lame med alla dessa 'robotar'. Annars var det bra gjord. Men då var Brüno, som jag såg efter, mycket mer i min smak. Klockren!

pictures

Orkar inte lägga upp många bilder just nu för dels så ser jag knappt något - tagit ur linserna, sedan så är jag grymt trött! Några kommer nu, några fler imorgon eller något sådant.



tell me more, tell me more

Det blev aldrig någon uppdatering igår, hade inte tillgång till internet.

Fredag:
Mathilda kom över hit en sväng istället medans jag gjorde det sista. Sedan kilade vi ner till lokalen som var tom. Ellenors mamma kom och lämnade tillbaka mitt kort så vi kom in. Ungefär halv sex kom resten av gänget och vi fixade mat och massa annat. Fanns nog att äta till ett helt land. Uhja.. Frukt, chips, köttfärs och dricka i massor.
När presenterna öppnades så kom vi igång ordentligt. Inne på sexaffären hade vi köpt spelet Sanning & Konsekvens som är lite mer.. råare än originalet. Jag åkte på att blunda och få en orgasm samt pussa alla deltagare. Det var sådana konsekvenser och ungefär i den stilen på sanning med. Så jäkla kul!
Dans och annat roligt hann vi med också. Men vid tolv så drog jag, Bea, Julia och Masiel till någon Fred. Åkte taxi gjorde vi och Bea stoppade in en strumpa i munnen. Min bror kom förbi också och följde oss hem sedan. Myys!

Lördag:
Supersega, vid fyra eller något ditåt så drog vi oss upp på benen. Eller jag var på benen myyycket tidigare men sällskapet jag hade drygade. Men vi bestämde oss för att beställa pizza och stanna kvar en natt till. Då var vi bara fyra som var kvar. Ellenor, Baykar som kommit under kvällen, Julia samt jag. Så vi köpte pizza och skickade upp Baykar på stan. Kvällen blev kalaslyckad.
Vid ett idag så gav jag och Julia upp, stängde av datorn efter att ha kikat på film och väckte sömntutorna. Både jag och J var superhungriga så vi orkade inte vara kvar. Städade lite och sedan gick vi.

Så nu är jag hemma, övermätt och trött som en gnu.
Blir en dusch och i säng tidigt!
Bilder kommer komma så fort som möjligt!

Förlåt..!

snabb uppdatering

Sitter i skrivande stund och är blöt. Nästan nyss utkommen ifrån duschen. Innan det var jag och fixade natt i stallet. Känner mig sjukt stressad fast jag inte behöver. Så jäkla onödigt må jag säga.
Om ungefär en timma ska jag vara på plats nere i lokalen. Hinner inte hjälpa till som jag hade tänkt, stallet kom i vägen. Så nu slipper jag alltså stressa. Kalas.

Ellenor ringde helt panikslagen när jag var i stallet; "EMILIA! Jag har låst in kortet!" Hon har alltså lagt kortet där inne, gått ut och stängt dörren. Nu för tiden kan ens kort enbart användats när det är registrerat att man ska använda den lokalen. Ingen annan kan alltså ta sitt kort och komma in när E har bokat.
Tur nog så är Saxin VIP.. ;) Jag kommer in överallt och när som helst. Pappas kort, eftersom han är med i styrelsen och har varit ordförande, går till allt.

Nej, nu ska jag eventuellt kila över till Mathilda en snabbis. Kommer nog en update imorgon. Ciao så länge!

nattblogg

Varför jag ännu inte sover denna tid på dygnet (som är över tolvslaget) vet jag faktiskt inte. Tror jag försöker vara cool.
Något som inte är lika coolt är att jag nog beställde linser precis. Trodde det skulle vara ett steg till innan man skickade iväg beställning men troligtvis var det inte så. Orkar inte köra igång andra datorn för att kika i mejlen så jag får gott vänta tills imorgon. Spänningen är olidlig.
Nu är det la ingen katastrof direkt, har en månad kvar i asken här hemma som inom några dagar kommer påbörjas. Men grejen är den att jag inte har några pengar. Kaputt i plånboken. Men min bank ställer nog upp..

Om sadeln föresten. Fick ett mejl om våran sadel som ligger ute för ungefär en vecka sedan, hon prutade till ett helt okej pris. Men nu har hon inte hört av sig. Fult gjort. Jag som plingade den underbara dressyrsadeln. Vågar inte riktigt be min bank om pengar till detta så tyvärr slinker nog ett riktigt kap genom fingrarna. Får tacka nej till sadeln och hoppas att vår blir såld snart i alla fall. Usch!

Pepp för imorgon. Insåg att det är fredag på riktigt. Och fredagar innebär stall. Jag åker bara ut och mockar samt fixar allt så skulle tant T släppa in. Underbart. Sedan blir det dusch och fix. Kanoners!

you make me wanna belive

Rätt okej dag. Det enda roliga som hände var nog vår engelskalärares utbrott på Viktor.
Lärare: "Men du beteer dig som en 6 åring"
Viktor: "Men det är ju för att det kommer ifrån en FYRTIOsex årig lärare"
L: "Du går ut nu!"
Sen hade dem ett lååångt samtal utanför salen och aldrig har vår klass varit så tyst. Någonsin!

Efter skolan for jag, Therese och Jonna till Västerås. T och J skulle kika i affärer och jag skulle möta upp Anna, Julia och Cajsa. Kilade runt lite och fick tag på det vi behövde, och det jag behövde. Så nu är allt mitt avklarat för stunden. Känns bra.
Imorgon blir det först skola sedan hem och traska runt tills Mathilda kommer hem. Över till henne och där ska vi fixa oss innan vi kilar ner och hjälper Ellenor med förberedelser. Sedan får vi se vad som händer och sker. Om inte annat ligger vi på golvet och vrider oss i skratt. Om det blir som det brukar vill säga. Tummen upp för det.

Men nu ska jag äntligen gå och få någonting i magen. Inte ätit sedan lunchen i skolan. Synd om mig.

'Cause everything is never as it seems

Trippen till stallet var ungefär det jag orkat göra idag. Helt slut nu!
Tog in Calle som förövrigt börjar få 'problem' med sina ädlare delar (de få han har kvar *vissel*). Luktar och massa klet. Det är nu man får börja rynka på näsan, dra på sig ett par handskar och gräva på ställen man gärna låter bli annars. Jag vet en som tycker om det i alla fall. Så nu får det bli varmare så det kan bli bra igen och man slipper den uppgiften.
Vi begav oss ut på en kort tur, barbacka. Jag menar, åker jag av så är det ganska mjukt i snön. Men någon avsittning blev det faktiskt inte. Himla mysigt var det dock. Rumpvärme och rökmoln tillsammans med snö. Fick slänga in ett par travsteg med för att kunna svänga in vid en väg då den kom en bil. Jäklar vilken mjuk trav han har fått! Eller så är det jag som är klockren, gissar på det första.. Jag satt som klistrad på ryggen trots att det var kallt ute, han var pigg och vi var påväg hemåt. Tilläggas ska att jag red som sagt barbacka och i grimma och grimskaft! Så idag var han duktig, riktigt duktig.

Missade USKmötet på ridskolan med. Attans bananer.



It’s nothing more that what you see here

Jag kommer aldrig få bli frisk känns det som. Har fortfarande ont i halsen, täppt näsa och noll uthållighet. Jag börjar tröttna på det här nu faktiskt. Är helt okej ett par dagar, men i tre veckor? Nejtack!

Skönt med sovmorgon imorse i alla fall. Att bara sova en halvtimma känns underbart. Surt dock att B-klassen j ä m t har fått lååånga sovmornar medans vi får håltimmar. That's life i guess.

Senare i eftermiddag blir det stallet som vanligt. Kan tilläggas att jag faktiskt är sugen på stallet nu. Släppte bara in hästarna igår och det kändes mer än bra måste jag säga! Pappa klagade dock, det luktade häst.
Tänkte åka ut rätt tidigt, medans det är lite ljust och få med kameran. Men jag tänkte också ta det riktigt lungt. Mocka ordentligt, väga hö på riktigt och inte enbart på grepen samt sopa stallgången riktigt noga, som förr! Ska passa på att städa också. Nu ser det förjäkligt ut i stallet kan jag säga!
Ska med andra ord göra saker jag tycker om. Hinna med en barbackatur är också ett måste.
Jag återkommer med hur det gick!

I know I'm playin with fire but I don't mind

Så superseg dag att vi alla ville lägga ner huvudena på bordet och somna. Samma sal från kvart över åtta till halv fyra - hur mysigt är det på en skala? Under denna tid hade vi en håltimma på två timmar sedan var det dags igen. Nu gäller det bara att verkligen inte 'försova' sig vilket jag kommer vilja göra ofta i och med detta.
Imorgon har vi sovmorgon dock, superskönt.

Fick reda på att botox är gjort utav världens farligaste microorganism som jag inte minns namnet på. Skulle man ta tre kilo av detta i koncentrerad form så skulle man kunna utplåna hela världsbefolkningen. Läskigt! Anledningen till att man kan ha det i kroppen är att blodet innehåller så pass mycket syre att organismen inte bildar giftet som är dödligt.

Vi mobbade en kille idag faktiskt.. Eller ja, det där lät elakt. Var ett uppgjort misstag om man säger så? L och S (haha, inga namn) låste upp en toalettdörr och övertalade J att öppna. "Men det ligger en bajskorv på golvet!" J öppnade och kollar in, rakt på en kille som sitter på toa. Han låste dock inte när dörren väl var stängd igen så när vi berättade så trodde inte J (en annan J ) på oss och drog upp dörren hon med. Han låste inte denna gång heller. När han var klar störtade han ut ifrån toan och försvann - lämnade ett gäng avsgarvande flickor utanför.
Vi är verkligen superelaka.


jag är med och tävlar hos Mikaela

Klicka på bilden om du också vill vara med!



http://tavlingsryttaren.blogg.se/2009/december/bloggtavling.html


uprising

Sliten och frusen. Just nu skulle det inte sitta fel med någon slags snabbmat och ett badkar. Fy så underbart det skulle vara. Men så trevligt ska vi inte ha det.
Nej istället så tog vi nya tag, första dagen i skolan. Helt okej dag ändå, två lektioner men en låång håltimma. Tror det ligger på tre timmar eftersom jag inte har någon matte. Än i alla fall..
Jag, Alex och Terese var och pratade med Christer idag så snart ligger nog Matte B på våra scheman. Kalas.
Jag började med Psykologikursen idag. Tror det kommer bli spännande faktiskt. Läraren verkar bra och kursen intressant. Synd bara att vi blev en så himla stor klass.

Till skillnad ifrån andra dagar har jag haft massor av tur! Det är helt otroligt. Eller jag hade otur imorse. Glömde busskortet. Ska man åka buss kan det gå an (är i alla fall billigare men hade inte bankkortet med mig heller) om man drar till med att jag glömde det. Men imorse skulle jag åka tåg med Alex, så det går inte lika bra. Ringde till Ellen som skulle få skjuts av sin syster. Så tummen upp för det.
När jag sedan skulle hem, med bussen, så slutar kortläsaren att fungera så det var bara att hoppa på i alla fall. KALAS!

Nu är jag hemma och har precis mättat magen lite, eller snarare retat. Ska ta itu med lite plugg innan jag far vidare. Ont i halsen som en gnu har jag med. Rött och svullet - jag är alltså sjuk igen!


watch me walk

Så otroligt skönt att ni anar inte. Bara känslan av att jag slipper sätta mig på cykeln ikväll är så sjukt underbar. Jag behöver verkligen inte bege mig ut i kylan och mörkret. Jag slipper ramla i snöhögar och hacka bort skyhöga styltor ifrån hästarna. Underbart!
Det är helt sjukt att man kan känna något dyligt som man verkligen brinner för - egentligen.

Blev inga ridstövlar idag. En snabb koll över internet avslöjade att allt var stängt. Även dom som brukar ha öppet på söndagar. Men vi tog oss en tur i alla fall med mig bakom ratten. Det var halt och spårigt. Men jag klarade det galant. Att bara ta ett automatkort lockar så fruktansvärt men är så onödigt!
Köpte semla gjorde vi med. Jag tog pistage - superäckligt! Mår illa som en gnu nu. Vem mår bra efter att smälla i sig en semla med tre liter pistage, fem liter grädde och en söt vetebulle? Aldrig mer!

Nu blir det en efterlängtad dusch, lite plugg och sedan 'En annan del av Köping'. Vem vet, jag kanske dyker upp i rutan?

It all seems so surprising

Hästäckel!
Det är ungefär så jag känner mig just nu. Så jäkla trött på allt vad stall och hästar heter för tillfället. Trött och irriterad är jag så därför kommer detta vara ett argt blogginlägg! Man får ha sådana ibland..
Hur som helst. Inte kunde jag sova inatt heller bara för att jag sov mitt på dagen igår. Har bara mig själv att skylle egentligen. Så runt halv fem släckte jag ner datorn och vred mig ett par varv innan jag tillslut somnade. Hann dock inte sova speciellt länge för halv åtta ringde mitt alarm - på min sista sovmorgon! Elakt nog (efter att ha sett hur mörkt det var ute!) så ställde jag om alarmet och somnade om för ett par minuter. Halv nio masade jag mig upp istället och begav mig ut till stallet. Lite dåligt samvete för det har jag faktiskt. Men ändå.
När jag inte sovit så pass mycket så blir jag så grymt lättirriterad och precis så var jag imorse.
Suckade högt så pappa skulle höra, känna medlidande och skjutsa mig. Men icke sa nicke. Han har slutat bry sig, undrar vad det kan bero på!
Kan säga såhär; Jag irriterade mig på gul snö - rasta hundarna någon annanstans.. Och så på att det ligger snöklumpar mitt i vägen. Då kan ni förstå hur trött jag var! Inte kul att vara i min närhet då.
Avreagerade mig på mockningen istället - underbar terapi!

Jag tröttnar fort när jag får traggla samma saker för ofta. Så är fallet nu. Jag skulle kunna ge upp hästarna bara sådär just nu. Speciellt nu när jag känner pressen ifrån andra håll så som skolan. Måste verkligen ta ledigt ifrån hästarna någon dag här nu, hur sjukt det än nu låter!
Men jag och pappa ska iväg och kika på ridstövlar idag. Underbart!

Ni ser ju bara hur mycket Calle har tappat.. :/


"men gliiiiid då!"

Det är verkligen superkallt ute!
Hade dubbla byxor plus en tjock jacka på mig ut till stallet, men ändå frös jag. Kan bero på att jag ramlade i snön. Jag är så värdelös! Haha. Var mörkare än jag brukar tycka att det är på cykelvägen innan man kommer upp på landsvägen. Vägen svängde och jag svängde med - bara lite för mycket. Plötsligt tvärstannar cykeln och i slowmotion ramlar vi åt sidan. Rakt ner i massor av snö. Det var inte varmt!

Jag begav mig hem till Josefine efter att jag nattat hästarna. Bean och Angelica dök upp och vi kikade på Robinson innan Bean trallade hemåt. Dock hann vi resterande inte kika speciellt länge innan B ringde och frågade om vi ville vara med på Hockeyturnering. Självklart ville vi det så vi traskade över dit.
Willy utklassade oss allihopa men attans så vi skrattade. Jag och Josefine var sämst. Inte förvånar det mig i alla fall..

Nu är jag hemma igen som sagt. Ska kika lite till på företagsekonomin innan jag kan dejta kudden. Får offra min sista sovmorgon imorgon också. Jag är för snäll helt enkelt. USCH!

trött, kallt och.. trött

När alarmet ringde imorse så vet jag inte vad jag pysslade med. Tog antagligen telefonen och fipplade med den, lade den i sängen och sparkar sedan ner den på golvet. Sedan vaknade jag inte fören ungefär två timmar senare det vill säga vid halv tio. Blev en jäkla fart på mig här hemma, hann inte ens borsta tänderna vilket jag borde ha tagit mig tid med. Men plikten kallade och jag har hellre dålig andedräkt än låter hästarna missa hagtid.
Ut i den bittra kylan. Gick tuuungt att cykla idag. Dessutom tog jag fel jacka, tog min vanliga och inte stalljackan för jag hade fel tröja (?), och då kunde jag inte ha halsduk vilket jag sedan ångrade. Varja antedag fick mina lungor att frysa. Det var trots allt -22 grader ute.
Mesig som jag är fick Cesar två täcken på sig, vilket jag nu ångrar en aning. Solen ligger på och det har blivit ett par grader varmare. Men han lär inte avlida för det, snarare tycka det är mysigt. Säger vi. Hoppas jag!
Dock kommer dom få stå ute lite längre, alltså komma in senare på dygnet än vanligt så det hiner bli kallt ändå. Och då är han glad att han har två täcken på sig. Kanske.

Om en timma ungefär kommer Fredrika och hämtar upp mig. Jag är för lat för att cykla den korta sträckan. Men hon erbjöd sig att hämta så vem tackar nej till det då liksom?


edit ..

Kan bli lite svårt att kika på Robinson eftersom det går imorgon..


oh, my love

Dessa dagar har jag sovit, sovit och sovit lite mer. Så otroligt skönt!
Jag gick upp imorse och åt lite frukost med päronen. Sedan gick jag till sängen och sov bort ett par timmar. Kan inte bli mycket bättre. Eller ja.. hör man hur mamma skriker "HUMLE! Du kan ju inte äta det där!" och en liten stund senare får en puss av ett odjur som visat sig äta bajs så kan det bli bättre! USCH! Duschen nästa.
Annars har dagen flytit på ganska händelselös.
Dock har jag kommit underfund med att både mor och Kent gillar stallet, innerst inne. Mamma har under dom senaste sju dagarna följt med tre gånger och Kent två. Utan att jag ens frågat så har dom velat följa med. Och idag kom båda två med!
Kent började hugga in med mockningen och mamma pillade med allt möjligt. Jag blir mest irriterad för dom är bara ivägen! Gulliga dock!
Det som förvånade mig mest var Kent och att han började mocka. Kul typ! Fast mata Calle med mandariner ville han inte, men mamma var snabbt där.

Nu har jag avnjutit en underbar fredagsmiddag bestående utav kokt korv med bröd.
Kvällen ska spenderas så att jag retar pappa så mycket som möjligt. Anatgligen när vi kikar på Robinson!

*.*

Fy vad tomt det är här hemma! Ingen gnällande hund vid matbordet, ingen tjock korv som ska komma och ligga brevid en i sängen och ingen jobbig sak som vill att man ska klia på honom. När han svansade runt våra ben avskydde man det, men nu saknar man det bara. Dubbelmoral?
Jag vet en hund som börjar skämmas bort redan nu - Humle. Man pillar, pratar och matar den byrackan konstant! Han har fått tagit över Rickis hedersplats i min säng. Inte lika mysig på morgonen dock när man blir väckt av något slibbigt i ansiktet.

Igår var inte min dag helt enkelt.
När jag skulle kasta in hästarna så gick det kalas ända till jag skulle hämta vatten. Värmepumpen är inne i gamla sadelkammaren och där inne bor som sagt alla creepy djur. När jag väl fann spaken och precis börjat fylla en hink med vatten så blir allt kolsvart. Det var som om jag blundade. Jag avskyr verkligen mörkret i stallet! Så jag fick känna mig dram till dörren. Gick in i diverse saker på vägen, höll på att välta en full skottkärra! Tord var inte hemma och Erik hade gäster. Det var med andra ord bara att fortsätta i mörkret med en pannlampa.
Ringde Daniella och hon fick hålla mig sällskap i telefonen. Tur nog så hade Tord fyllt ett par hinkar med vatten, för pumpen lade av med lamporna.
Calle är också mörkrädd föresten. Knashäst!

Förlåt Daniella för att jag inte följde med idag..


vår kära vän

Jag kan inte sätta ord över vad vi känner här just nu, hos mamma.
Det är en blandning av sorg givetvis, men också lättnad. För lite mer än två timmar sedan så kom jag och bror hit hem till mamma och fann vår älskade Ricki utslagen på en filt i vardagsrummet. Andningen var ansträngd och mer åt hyperventilation. Hans blick var helt tom och man såg hur han hade släppt taget.
För mindre än en timma sedan så slutade han att andas. Hjärtat slog svagare för varje slag tills det upphörde helt. Vår underbara vän farsvann under våra händer. Humle satt med oss brevid och bara såg på sin kamrat innan han sakta lunkade iväg. Han vet mer än vad vi tror.
Ricki, tack för dom här underbara åren vi fått med dig!



usch!

Nu sitter jag under mitt gosiga duntäcke. Det behövs kan jag säga!
Klockan åtta ringde telefonen och väckte mig. Lika bra ändå, för jag skulle ju ändå upp. Så jag klädde mig ordentligt för att bege mig ut i det iskalla vädret. Var -24 imorse så kallt var det! Mina ögonfransar klibbade ihop sig och halsduken frös fast på mina kinder när jag andades in. Ni vet, när man andas ut blir det varmt och fuktigt men när man sedan andas in så fryser det. Inte speciellt behagligt!
Hästarna var pigga och glada, dom har det i alla fall varmare inne i stallet. Vattenkranen var det stopp i. Fick fram några droppar efter en stund med värmepistolen. Man jag gav upp, fick bege mig in till vattenpumpen.
Inne där vattenpumpen befinner sig bor alla obehagliga djur, dvs, alla sk. kinesiska vattenspindlarna som bara väntar på att attackera mig. Jag fick slå undan alla fobier och med ett illamående så fick jag sätta mig på huk och försöka få igång kranen där.
Men trots isolering (halvhjärtad i och med att det är Tord som fixat..) och element där inne så hade den med frysit. Dock fick jag igång den men vattnet var brunt. T kom tillslut och vi fick in ett till element. Får se hur det ser ut ikväll.
Dolly var nog den häst som var minst glad. Hon måste ha haft ont idag stackarn. Ska se till att åka ut relativt tidigt och plocka in henne så hon slipper kylan. Calle och Plutten däremot for ut och skuttade för allt i världen. Knashästar!

Nu när jag är hemma så ringer telefonen i princip hela tiden. Vårat värmesystem, eller vad det nu än må vara, har tydligen fått en läcka. Så ingen värme här inte. Bara vinka underbara 25 grader och hoppas på bättre tider.
Nu blir det mys i sängen, en vaaarm dusch och raggsockor - dagen är räddad.

Inatt bytte jag en propp med. Vuxenpoäng!

ursäkta röran!

.. jag bygger om.

vad ska man med rubriker till?

Jag börjar gilla nattuppdateringar. Fast det kan bero på att jag vänt dygnet. Dock är jag supertrött.

Hur som helst. Fick svar på sadeln idag. Hon hade den kvar. Nu återstår bara att tala med min bank. Nu ska alla hålla tummarna för att min kära far vill låna ut pengar. Det vore kanon att få en dressyrsadel nu lagom till vi kör igång hårt igen. Spännande!

Annars så ska jag som sagt kasta ut hästarna imorgon. Inte allt för roligt nu faktiskt. Det är mer än -26 grader ute och jag får cykla. Men jag ska göra det snabbt så jag kan krypa ner under täcket igen.
Jag vet att Calle kommer vilja stå kvar inne och gosa i det mycket varmare stallet.

rise up

Har inget vettigt att berätta, som alla andra gånger.
Mår bättre idag i alla fall. Men inte så bra så att jag skulle kliva utnaför dörren. Usch.
Hade tänkt kila över till Josefine men det får la bli en annan dag. Imrogon blir det stallet dock. Myyys!

Annars hittade jag denna sötsak på aftopnbladet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6380551.ab


by night

Jag har börjat vända på dygnen. Inte okej.
Men snart är det sängen och en film som gäller. Huvudet börjar strejka nu så det är la lika bra.

Har hunnit med att lägga ut sadeln på annons inatt faktiskt. Eller den har inte kommit ut ännu i och med att jag betalade idag. Kommer upp om ett par timmar, på en mer normal tid. Haha.
Kan lägga ut länken här i bloggen senare om det är någon som är intresserad utav en allround emot hopp. Normal emot vid och 17". Brun, eller mer.. nöt. Kastanj kanske är det rätta betäckningen? Hur som helst. En flatback i alla fall. Calle har vuxit ur den och den är för lång för Plutten.
En självklarhet när man man lägger ut en annons är ju att kika runt (även om man gör det sjutusen andra gånger med!) och jag hittade en perfekt sadel!
Vi har ju alltid sagt att våran nuvarande sitter som ett smäck på Calle och letar därmed efter en till Wintec Cair fast nu i dressyr. Jag hittade en.. i ÖREBRO! Priset var under ett 'normalpris' för dessa sadlarna och sätet var en 17½ som vi har på nuvarande. Dessutom följer det med extra järn som man brukar betala minst 500:- styck för om jag inte missminner.
Annonsen var dock inlagd för en månad sedan drygt så nu håller alla tummarna för att hon har den kvar.

Nej, sängen vill ha en dejt nu.

CH Trevor Flatback
2700:-


no headline

Detta kommer bli ett värdelöst inlägg, precis som många andra av mina inlägg men hur som helst.
Jag blir lite ledsen över att vara sjuk. Ingenting smakar någonting, jag gråter konstant samtidigt som jag nyser.
Detta gör att jag inte kommer kunna orka att åka till stallet imorgon och ha utsläppet. Jag som älskar vintermornar i stallet. Hur mysigt är det inte att komma ut till ett mörkt stall och höra svaga muller ifrån boxarna när man tänder lamporna? Eller mumsandet på morgonhöet medan man förbereder utsläppet.
Sedan tycker jag det är så roligt att släppa ut Plutten först, sedan följt av Dolly enbart för att trigga upp Calle. När man sedan öppnar hans box så flyger han ut i hagen och brallar järnet. Om han får knata ut först så tar han god tid på sig i gången och man får putta ut honom genom stalldörren för att han sedan ska placera sin mule vid silagebalen.
Sedan när Cesar kommer ut, sist efter sin lucernfrukost, så drar Calle igång igen. Lite synd bara att det oftast är han som har humöret uppe och ingen annan. Några tafatta övertalningar till bus och han ger upp.

Anyway. På onsdag är det jag som ska ut och rida i alla fall!


one way or another

Jag mår verkligen kasst. Jag är nästan värre än pappa när det kommer till förkylningar! Tycker så jäkla synd om mig själv när jag går här hemma och nyser. Ont i halsen som en gnu och ingenting hjälper! Förra förkylningen så köpte jag jättebra halstabletter på apoteket, hade en kvar som jag tog imorse. Precis när den tog slut, vem tror ni nyser? Halsen rivs upp av tusen nålar och så var jag tillbaka på ruta ett.
Jag måste plugga idag också. Har ekonomiuppgiften att göra klart för att kunna få godkänt i kursen. Sedan, om jag inte vill få IG i svenska (ironiskt nog) så måste jag göra den uppgiften med. Vad är det som hänt egentligen?

Nu blir det soffan och något varmt att dricka som gäller tills pappa kan komma hem och ta hand om mig!

Haha, jag bjuder på den!


kvällshumor

Fråga inte vad jag gör uppe nu. Det vet jag inte ens själv. Jag borde ligga i sängen och tycka synd om mig själv. Till råga på allt har jag ont i magen nu med. Halsen hugger knivar i mig trots varmt vatten med honung. Inte okej.
Dock piggar jag upp mig med att läsa på tjuvlyssnat och jäklar. Jag håller på att dö. Trött tjej, dålig humor och sådana texter är inte bra.
Väntar nu bara på att pappa ska komma och säga åt mig att gå och lägga mig. Men snart börjar hockeyn och den vill jag nästan inte missa. För kikar på den så hinner pappa åter komma upp innan han åker till jobbet, och då kan jag avslöja vem som vann innan han hinner se det själv. Ondska!

http://www.tjuvlyssnat.se/goteborg/barnuppfostran-x-2
http://www.tjuvlyssnat.se/norra-sverige/naja-maffiakrig-kan-bedrivas-pa-fler-an-ett-satt

to bad.. for you

Imorse tvingade jag ut Tarja i kylan. Själv vaknade jag med svullen hals, feber och hela köret. Orkade inte röra mig en millimeter! Så jag vände mig om och försökte somna om.
Så hitintills har dagen spenderats med att sova och kika på film. Såg New Moon - Twilight. Ganska värdelösa filmer egentligen. Denna var i alla fall sämre än den första måste jag lungt påstå. Var egentligen inget vettigt som hände. Helkasst. Kan faktiskt inte rekomendera den till någon. Folk härjar om hur himla bra den är (och hur snygg han Pattinson är) men jag kan absolut inte hålla med! Det verkade mest som att dem gjorde en uppföljare för att ettan blev bra. Sedan skulle filmen komma ut så snabbt som möjligt så vi slänger bara ihop lite kärlek (blev ju ett förbaskat triangeldrama mitt i allt?), några varulvar och lite död så blir det bra. Sämsta slutet med.

Nej, nu orkar jag inte med det här längre utan ska återvänta till min underbara säng.

ny träningsform?

Nyss hemkommen ifrån stallet. Minus elva komma sju grader ute och snöar gör det med. Det om något är ganska knasigt.
Hur som helst, jag tänkte ju rida men som vanligt orkade jag inte det. Får bli skärpning! Imorgon ska jag ut! Istället plockade jag ut Dolly och Cesar och verkade dem. Deras hovar var verkligen inte roliga. Skulle behövas en rejäl uppfräschning men tills dess så får vi gå och dra ett par tag ibland. Så det var min sysselsättning idag.
Cesar stod snällt och snusade på min rygg medans jag svettades som en tok. att det kan vara så grymt jobbigt, och speciellt för ryggen i och med att dem är så smååå.
Dolly däremot är en tjurkärring! Hon stod inte stilla en sekund och då var det endast frambenen jag tog. Fick ta liite på höger bak men vänster struntade jag i helt. Gäller att hon inte ska se detta som något obehagligt. Sen vet vi ju inte om hon verkligen inte kan få upp hoven heller.
Hur som helst, jag var helt slut i ben, armar och rygg efter de två kusarna. Snacka om träningsvärk imorgon!

Ikväll blir det Robinsson och sängen tror jag nog. Utsläpp imorgon. Usch!

i'm what you want me to be

Jag gick la upp för en timma sedan om någon ville veta. Det är intressant fakta. Eller det var inte första gången jag gick upp. Jag var vaken redan tjugo i åtta då min fader väckte mig och det var bara att masa sig upp. Himla smart att han jobb ligger påväg till stallet. Jag skulle ha dött lite annars.
Så på med cykeln bakom bilen och fara ut till stallet. Jag tror jag var trött imorse för när jag kom hem så insåg jag att jag glömt göra kvällsmaten. Menmen, ingen fara skedd egentligen, vad har man vattenkokare till?
Så hem och kasta sig i sängen igen för att sova några timmar till. Superskönt. Helsjuka drömmar i alla fall. Någon helt random (som dessutom var nästintill blind) red Calle. Jag och Tarja hade köpt en hästbuss som var sviiindyr och Plutten var stor!

Idag kommer inte många stordåd utföras. Inte mer än att jag ska sitta på cykeln och befinna mig stallet ikväll. Ska rida en sväng också hade jag tänkt. Kanske att jag joinar Josefine och Bean idag med. Men det är inte just på fläcken för en dusch skulle sitta bra först.
Blir tidigt i säng med, har stallet imorgon också. Tufft liv. I-landsproblem.

New year, new opportunities

Alla tjatar om detta så varför ska inte jag också göra det? Jag är ju ganska tjatig av mig så det passar rätt bra in. Eller något sådant.
Daniella och jag låg och pratade om det imorse, att nu har vi ett helt nytt år framför oss. Vad kommer hända? Några saker som jag vet är att jag kommer fylla arton (om jag inte räknat fel..) och med det så kommer ju en rad av nya påfund som lär provas på. Jag kommer antagligen skaffa körkort och eventuellt fixa lägenhet. Detta innebär att jag kommer kunna ta mig.. vart jag vill i princip och med lägenheten så får man massor utav vuxenpoäng. Jag kommer börja mitt sista år på gymnasiet och bara den tanken är läskig, ett år kvar innan det är slut med säkerheten - börja tjäna pengar.
Mycket hände under året nollnio och ännu mer kommer hända under år tio.
Det här är första dagen på ett helt oskrivet år. Jag kan göra precis vad jag vill, skapa historia som jag kan binda till detta år.

010110 - Jag är villig att bjuda på en vacker bild. Haha


"hoppas du kan mun mot mun metoden"

Haha, gott nytt år kära läsare. :)
Gårdagen.. Ja, hur ska man beskriva den? Galen? Kall? Högljudd eller bara rent av äcklig?
Det måste nog bli allt!
Hur som helst, några nötter fanns det allt och det äcklar mig. Från sypermysig till en manshora, sånt gillas! "Hoppas du kan mun mot mun metoden ifall jag skulle svimma av den här klockan" - Han lånade sin kompis klocka som var på gränsen till för liten och visade mig stolt att han minsann kunde ha den. "Vet du vad det här är? Det är ett kort som berättar hur otroligt duktig jag är på ställningar ;)" - "Jasså.." - "Fast det beror ju på vad för ställningar du menar, jag menade byggställningar upp till nio meter"
Så jäkla körd kille att det inte är sant. Men kul var det i alla fall.. Han har ju i alla fall blivit stämplad av x antal personer efter kvällen igår. Jäkla svin det finns! Det roliga är ju att Sabina inte har några dörrar i sin lägenhet.
Hur som helst. Tolvslaget spenderades på torget i Köping där det var miljoner med folk. Vet inte hur många man träffade på. Helt okej kväll, svinhalt men jag överlevde. Tråkigt nog slutade kvällen inte fullt lika bra. Vissa har ju bara ingen kontroll över sin kåthet eller vet hur man beteer sig så det slutade med att jag sov hos Daniella.

Menmen. Lyckad kväll trots allt. Vad gjorde ni igårkväll då?