någon som sa lov?

Haha, snacka om sunk á la Saxin .
På lov får man ha otvättat hår i tofs, noll smink och en skrynlig tröja med paljetter!
Man är också tillåten att skela med ögonen på bild. Åh. Älskar lov!


så skulle det inte spela någon roll ..

Tuffa minutrar - betalat räkningar med obefintliga pengar. Skillat.

Om några timmar så kommer Mathilda över och vi ska kila ner till stan för lite mysshopping. Tänkte faktiskt unna mig lite hårfärg. Pengar eller ej, min utväxt är allt annat än vacker! Så ska sätta nån på att färga det ikväll, kalasbra.

Just nu tänkte jag ge mig på att laga lite lunch, lika bra att göra något ordentligt så söta pappa slipper micra korv ikväll. Sedan ska jag sätta mig med körkortsteorin igen innan jag tänkte ge mig på att söka lite flera jobb. De flesta jobben går ut idag faktiskt, i alla fall de flesta sommaranställningarna.

Men nu var det lunch. Önska mig lycka till!

let's have some p-p-party !

Ja hur gick det igår nu då?
Det undrar jag med, gaaalet värre! Haha, fet tumme upp för kvällen vill jag passa på att skriva redan här.

Blev inget örebro. Dom vi hade planerat att våldgästa hade flytt till Malmö tydligen och då bangade mitt sällskap ur och det planerades för Arboga istället. Jag blev otroligt otaggad för Arboga är en helkass stad att gå ut i. Menmen, what to do när man är halvalkis? Eller något i den stilen.

Masiel fick förhinder, där rök vår förpärla med andra ord. Men min otroligt söta mamma for ut för att hämta upp Ellenor och Anna och vi började hemma hos mig istället. Lite fix, kortspel och hårplattande. Awesome. Drickan försvann lite väl fort där, i alla fall för min del. Men jag har varit vuxen på tok för länge nu så jag körde på 'ung&oansvarig' för kvällen.

Vid elva så fick vi åter igen skjuts av min söta mamma, fast denna gång ner till staden. Kilade in på krogen och ehm.. ptja. Jag sätter nog punkt här, för jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Minnet sviker en smula. Vet att jag träffade på massor av människor som jag tydligen kände, var säkert trevligt.

Dock tröttnade jag och Anna ganska snabbt så vid kvart i ett eller sådär så kilade vi hemåt - när Masiel precis kom in. Lyyyyckat! Men det var ingen bra musik och rätt tråkigt folk ändå. Så sängen var ett skönare alternativ denna gång.
Sängen har jag älskat med hela morgonen desutom, hela förmiddagen och tänker spendera resten av eftermiddagen med samma sak! Ingen ger en bättre njutning än ens säng! l o v e .



hello the world

Måste rätta mig själv. Kikade på Satins hemsida - 22 på lördagar. ASKASST!
Får se vart vi slutar nu. Men sitta hemma tänker jag då rakt inte göra!
För många helger har blivit spenderade på ett vuxet sätt. Illa.

Inväntar mamma nu. Ska ut och köra lite. Fickparkera och annat jag är grym på.
Sedan blir det fix och örebro - om allt går som jag vill .

to the break of dawn

Ohmy. Precis hemkommen från en kalasbra kväll.

Började dagen med att bege mig till skolan, inga konstigheter där inte. Tåg tåget till Västerås vid halv två och slog mig ner på Ellenors skola. Väntade på att hon skulle skriva prov innan vi skulle upp på stan. Sagt och gjort, handlade present till Julia. Mötte sedan upp resten av folket för att gå vidare till den Grekiska Kolbaren.
Supergod mat, superdyr mat! Åt så vi var proppmätta.

Tog tåget hem, trots att alla var supertaggade på utgång. Men den som spar han har, eller något i den stilen. Fick skjuts hem av grannen, tack!

Resten av helgen? Helt ändrade planer.
Imorgon så far jag, Masiel och Ellenor över till örebro för lite rumpskak. Skulle tydligen hem till M's kusin först innan vi eventuellt skulle prova pulsen på Satin. Är ju i princip det enda stället som har artonårsgräns på lördagar i Örebro. Superkasst!

Söndag så tänkte jag vakna upp utan bakistendenser och har dagen relativt oplanerad.
Måndag blir det att kila över till Mathilda för att tillsammans med Ellenor fira Julia lite mer. Äta god mat och chilla, som jag tidigare nämnt.
Tisdag har jag enbart körskola inplanerad, så vi får se vad som sker.

Torsdag bär det av till Västerås. Hundradagarsfesten. Runt hundra dagar kvar till s t u d e n t e n ! Awesome!

Nej, nu ska jag slå på en film och krypa ner i sängen. Puss!

fucking awesome!

Blogguppehåll? Näe!
Jag har egentligen inte mycket vettigt att skriva men det är la alltid roligt att pränta ner några ord i alla fall?

Kan meddela att min broms på cykeln, trampbromsen alltså, enbart fungerar när den vill. Detta innebär att jag snart kommer ramla i den söta (svinhala!) kurvan när jag cyklar till stationen. Ni lär ju bli meddelade detta när det händer! Rätt läskigt när man kommer i relativt hög fart, nerförsbacke och en sväng på snöbeklädda gator. Upplagt för en Saxinare att ramla.

Nog om klantigheter. Uppe i tid imorse, hann med bussen och har inte gjort bort mig mer än nödvändigt idag tror jag. Lagom tråkig skoldag. Var på insperationsmöte till Ung företagsgrej. Rätt sugen på att dra igång något. Gäller ju bara att få fram en fungerande projektplan. Lägger det på is ett slag - har annat att lägga energi på.

Höjden av noll IQ idag. Kliver av tåget, går till cyklarna och spanar ut över cykelhavet. Ser inte min cykel någonstans! Får panik över att någon snott den. Står hur länge som helst och bara glor på alla cyklar. Folket måste ha trott att jag var helt retard. Även fast jag hörde kommentaren "Oh, vi har blivit sponsrade" så kopplade jag inte alls.
Saken var det att alla cyklar hade fått ett sadelskydd, reklam ifrån något företag. Det var som om min cykel fått en 'osynlighetscape', som i Sagan om Ringen! Bara för att det satt ett rött sadelskydd på min cykel så såg jag den verkligen inte, trots att jag stod max en meter ifrån den! Ohmy!

Helgen föresten, vad sker?
På fredag åker jag till Västerås direkt efter skolan. Möter upp Ellenor för att köpa present och sedan blir det middag ute med Julia som blir nitton under måndagen. Blir nog ett gäng som käkar lite och chillar innan det blir hemgång.
Ska se till att få in bilkörning i helgen. Måste kirra lappen snart!
Måndagen blir det mys hemma hos Mathilda. Julia blir som sagt nitton så vi ska över och käka lite mat och bara glida. Mathilda får äran att klippa mitt hår också. Kanske skulle ge sig på att färga utväxten samtidigt?

usch!

Ja jisses.. fem jobb sökta här mitt i natten. Alla enbart hotell.
Jag ska tametusan ha ett jobb, en flott lägenhet i Arboga och en toppnotch bil!
Så skare bli alltså.

Eller arboga och arboga, har sökt här i kring just nu. Får ta mig i kragen och söka resten av världen sedan.
Jobbigt. Sova nu .

Just so ya'll know .

Finns inget intressant att skriva.
Har ingen lust att skriva.
Låter bloggen vila några minuter.


chaos!

Ja jisses. Idag har jag varit lite överallt. Med kaffe så går det mesta hörrni.

Började min dag tjugo över sju. Stessade upp och fick i mig dagens dos av kaffe. Kilade sedan över till trafikskolan, dubbellektion från åtta till tio. Snacka skillad chey! Körde med Klemens idag, han är grym.
Gjorde backning runt hörn. Ska dock göra om det utan snökanter senare. Provade på hård inbromsning med alla dess delmoment. Backa in i parkeringsrutan samt fickparkering. Så jag känner mig superduktig nu faktiskt. Trodde inte det skulle vara såååå lätt att fickparkera ändå.
Ja just, fick prova att vända på vägen också. Grait!

Sedan efter att jag kikat över teorin någon timma så tog jag bussen till skolan. Pluggade Turism som jag hade prov i ytteligare en timma senare. Gick rätt okej ändå. Svarade på allt och kunde nog det mesta - även om jag inte ens haft boken hemma!

Sedan så kilade jag upp på stan, blev upphämtad utav Linn och hennes mamma. Följde med L till bup innan vi styrde hemåt.
Så nu sitter jag här. Ska nog ta tag i religionsplugget snart. Snart. Ja. Sen. Typ. Lovade att ta stallet också. Tant T's nästan äldsta dotter fyller.. femton idag. Grattis till Maria!

Nej, nu har jag ordspytt lite för länge. Ciao!

FUCK YOU!

Länge sedan jag använde mig utav "Klantarsel"-kategorin. Men idag är så klockren sådan!

Försov mig till att börja med. Iväg till skolan och egentligen inte göra någonting. Jäkla p och q värden med roten ur och lösningsformler på matten. Min hjärna är officiellt bortkopplad nu.
Satte mig på bussen hem och inser att jag glömt turismboken! Skulle kunnat döda någon. Det viktigaste på dagen var just att få hem turismen. Stooort prov imorgon.

Just ja, glömde idrottskläderna idag med. Första jag tänkte på imorse var att få med mig kläderna. Stiger av i Köping och inser att väskan är tom ändå. Åh!

Tog cykeln och skulle cykla hem. Olåst var den. Alltså..

Hem och gliiida lite. Somnar på soffan runt fem. Vaknar till när pappa kommer hem, somnar om och blir väkt av pappa igen vid kvart i åtta. Då tyckte han att det räckte. Jisses, sova inatt? Nej!

oh my dear .

Lovade er en uppdatering om när jag valde att trampa till stallet. Sov så gott så jag fick inte dåligt samvete. Inte mycket i alla fall. Ställde klockan på så sent som åtta. Kikade på vädret, -24. Snoozade tio min, kikade igen, snoza osvosv. Halv nio kastade jag mig ur sängen och kilade iväg ändå. Solen var framme så det var inte så farligt ändå. Hästarna ville minsan inte ut oavsett. Knas!
Vattnet inne i det halvt uppvärmda pumprummet valde att inte fungera innan jag blev arg. Det mesta går med lite våld, så är det nästan alltid. Vatten fick jag ju i alla fall.

Ingen idé att krypa ner och sova när jag kom hem. Var uppe i varv men slog på slutet av filmen jag såg här om dagen, eller inte såg kanske man ska säga. Hur som, fick senare i mig lite frukost och man kan ju undra vad det var i dom äggen.
Som en liten duracellkanin har jag flygit runt här hemma. Skrubbat toaletten, handfat, tvättmaskin och ehm.. ptja.. allt. Jag sa till pappa att han fick slicka på stolen nu om han ville, det ville han inte.

Satte igång en tvättmaskin, tömde mitt rum på alla kläder samt allt annat skit. Jisses vad duktig jag är på att samla på mig saker! Har dammsugit hela lägenheten, satt igång en diskmaskin och pillat med massor annat.
Ska snart ge mig på att byta i sängen och sedan torka golven. Usch.
Måste så duscha sedan. Men man bränner sjukt med kalorier när man städar. Synd. Kommer sakna dom!

freez!

Alltså skojar någon med mig eller?
Min iphone visar att det är -23 grader kallt ute här i söta gnällbältet. Jag skulle inte klaga om det inte vore så att min uppgift är att släppa ut hästarna nu på morgonen, om ett par timmar. Noway säger jag. Kusarna får allt ta en låång sovmorgon då jag aldrig tänker sätta mig på cykeln.
Fast känner jag mig själv så kommer jag få dåligt samvete vid åttasnåret och inte kan somna om. Så ptja, jag uppdaterar er om vilken tid jag gav upp.

Ännu en värdelös uppdatering.

changechangechange

Åh, prov om sisådär åtta timmar. Hur okej är det på en skala?
Har fröken saxin pluggat? Ahrå, det har hon minsann gjort.
Har läst igenom alla arton frågor, suckat och slagit ihop boken igen. Men det räknas, det gör det!
Hur kommer det gå på provet imorgon? Käpprätt åt happaranda!

Varför är jag vaken? Bra fråga. Jag har egentligen ingenting att skriva. Tråk.
Kan meddela att .. ehm.. jag har stallet i helgen?
Ut på äventyr under lördagen.
Glömt min kvällsmedicin.

Nej.. sätter punkt här. Finns inget vettigt. Återkommer när det händer spännande grejer!

i fall from a train

Ja jisses vad djup jag blev där igår. Huvudvärk. Haha, så det kan gå.
Är fortfarande hemma, försov mig. Eller gjorde jag det? Svår fråga hörrni.
Inväntar bussen sedan så blir det religion och samhäll.
Hem och plugga massmedia hela kvällen. Prov imorgon.

Prov i religion på onsdag, turism på tisdag. Tumme ner.


"Så hur sätter man ord på känslor?"

I ren tristess satt jag och skummade igenom en random vald månad ifrån min blogg. Blev april 2010 som valdes och jag kom på mig själv att sitta och le. Det var ett par månader av.. allt!
"Med dina söta ord och tankar så kommer du och slår sönder allt. Obarmhärtigt hårt och skoningslöst. Får hela min mur att falla. På ett sätt känner jag en enorm lättnad men att mina ben skakar av rädsla kan jag inte förneka."
Det var till en början nerkittlande, spännande. Tror aldrig jag skrev ut hans namn. Han förblev N i mina texter. Vissa var han helt anonym i men den kursiva texten talade sitt egna språk. Jag försökte vara duktig, försökta visa mig ifrån min mogna sida. Saken är den att jag kastade mig in i något jag hade noll koll på och jag är, idag, glad för att det slutade. Han kan inte sköta sig och han har idag inte den frihet vi andra har. Det var inte länge han klarade sig här ute. Sådant nederlag för honom, kan bara föreställa mig hur down han måste vara över det.
Hur som helst, det här inlägget skulle egentligen inte handla om honom..

Har tänkt på det ett tag, hur otroligt långt jag kommit i mig själv efter den tiden. Nu har jag givetvis blivit äldre och mognare på det sättet, men min mr N hjälpte mig en bra bit på vägen. Utan honom hade jag aldrig klarat av se på vissa saker som jag faktiskt gör. Även om han var en totalt hjärndöd knasputte så pratade vi mycket om allt. Jag minns det första samtalet om det, jag minns fortfarande vart jag var och vad jag tänkte. "Säg vem det var" var ord han upprepade tills jag insåg att han inte skulle sluta. Han lovade mig att plocka honom.

"Jag tyckte jag lovade mig själv att slita mig loss, trycka mig bort ifrån den världen och personerna i den. Lämna allt det där bakom mig."
Idag kan jag hantera människor som inte är vid sina sinnes fulla bruk. Jag kan förbli oberörd även om jag får höra vad dom gjort minutrarna innan jag träffar dom. Idag berör det inte mig nämnvärt när vi blir stannade på stan och byteshandlar. Vi och vi föresten, jag har och kommer förmodligen aldrig att förtrösta mig hos den världen. Klichéaktigt, N fick mig att se allt från ett annat perspektiv. N fick mig att inse att det inte går att ändra på människor oavsett hur mycket man än vill.

"Jag vet att jag inte borde falla för dig och dina ord igen, men varför gör du det så himla svårt? Allt låter så bra - när det kommer ifrån dig. Tiderna går och folk förändras. Varför är man så rädd att bli sårad, egentligen? Det är väl enbart att spänna på hjälmen, hoppa ner i åket och hoppas att man inte krockar? Vem vet, resan till kraschen kanske är underbar. Man får aldrig veta om man aldrig provar?"
Dessa ord är bland det klockrenaste jag fått ner i svartvitt. Man både ha långsiktiga tankar i mycket, men ibland finns det inget som är så bra som att bara 'go for it'. Livet blir så himla mycket mer spontant och minnesvärt om man låter sig fångas med, utan ett egentligt mål. Spontanitet skapar minnen.

Trots att jag fått denna insikt, varför släpper jag då inte taget denna gång?
Ibland leker livet med en, fast det borde vara tvärtom.


who i supposed to be

Dagens mest underhållande; Busschauffören som missade busshållplatsen - mitt på stan!
Nu kan ni dra slutsatsen till hur underhållande min dag varit. Folk skrek att hon skulle stanna, roligt.
Något i den stilen har hela dagen varit. Jag och Ellen satt mest och kommenterade gamla människors utseende på en film vi såg under samhällen. Hackade på den som satt och skrev menyförslaget till alkohollektionen och lite sådär. Roligare än så är inte vardagen.

Uppgiften på svenskan var att skriva en krönika. Det skulle liknas vid ett blogginlägg. Jag har massor jag vill skriva blogginlägg om, saker jag känner ett behov att klaga på, men där stod det stilla. Hur skriver man en jäkla krönika helt out of the blue? Ämnet var fritt och svårare än så blir det ju knappast. Vi får hålla tummarna och hoppas på det bästa hur som helst. Jag får skriva om något helt ointressant som jag egentligen inte har några åsikter om, i värsta fall vill säga.

Hade möte med Christer idag också. Återkoppling som han så fint kallade det. Tydligen hade min söta rektor tyckt att det var synd att jag inte skulle göra projektarbetet. Han och några av mina lärare hade sagt, och jag vet det själv, att jag skulle klara av att göra det om jag bara gav mig fanken på att fixa det.
Men problemet blir att ska jag göra PA så måste jag lägga tillbaka SvC för att komma upp i tillräckligt med poäng. Både jag och Christer var överrens om att jag skulle bli godkänd i allt. Men då är frågan; kasst slutbetyg eller ett relativt bra samlat betygsdokument?
Jag vet redan nu att jag aldrig kommer palla plugga direkt efter gymnasiet och att jag säkerligen kommer hamna på komvux i och med att jag inte ser mig själv att jobba inom hotell mer än ett par år.
Fast jag är ju bra sugen på att utmana mig själv, lägga tillbaka mina två kurser och se till att fixa bra betyg på dessa. Men det känns som att det straffar sig i slutänden. Nej, jag har lite att fundera på. Möte igen om en vecka.

Har hunnit en kaffe med tant Tarja också. Var ett tag sedan man tjötade med henne. Alltid trevligt.
Så till denna effektiva dag ska jag lägga till en tur till hästarna också. Ska bli skönt att få komma tillbaka och avreagera sig med mockningen. Första gången på hur länge som helst som jag är där nu. Skönt!


the sky is so blue

Alltså, vem vare? Vem vare som ladda upp en HALV film?
Jag blev ju lagom road när en kanonbra film bara.. tog slut mitt i handlingen. Jag la ju aldrig märke till att klippet bara var fyrtiominuter och lite därtill, jag räknade ju med att det var en hel film. Men icke. Sen när jag skulle söka efter filmen, om jag bara råkat få med ena delen så fanns den inte kvar. Ovärt!

Annars så kom jag upp till skolan idag. G ringde och hörde efter så jag inte glömde turismen idag. Tydligen hade vår lärare suttit ensam förra veckan, stackarn.
Jag och Jossan var dom enda som kom till Marcus 'frivilliga' lektion idag (många i klassen har bara den lektionen idag så dom som vill slipper denna men istället ha en dubbel på torsdag..) så vi åt päronpaj och kikade på blocket istället. Sweet att byta ut det emot en nice sovmorgon på torsdag!

Hade turism efter den ansträngningen. Fick reda på ett sött prov idag med. Nästa vecka - ALLT vi gått igenom, Landade på i alla fall ett sjuttiotal sidor som vi ska gå igenom. Vi vet ju inte heller hur hon lägger upp provet, vilka frågor hon tänker ta. Eller alltså, vi har aldrig fått några direkta frågor under hennes lektion. Inte heller finns det några frågor i boken så vi kommer ju få plugga hjärnan av oss. All text måste in i huvudet i och med att vi har långt ifrån en aning om vad som kommer. Gillas inte.

Men nu blir det chilltime ett slag innan jag planerat in en dusch och säng. Puss




Look of today


shut up ..

Uppenbart att kroppen inte pallade längre.
Blev en kall morgon för mig i snön. Jag kan ha sett lite retard ut imorse, men det bjuder jag på.
Skakiga ben hem och direkt till sängen. Fick allt tycka synd om mig en dag längre.

Imorgon är det bara två lektioner varav den ena är turism. Så jag hoppas att jag kan finna kraften denna dag då jag börjar ana att min turismlärare känner sig lite stressad över mig. Hur som helst, tänkte lägga mig med turismboken och bläddra lite så jag kan visa lite skills imorgon.


En av min och pappas fullt normala tillvaro.
"NEJ, INTE FYRAN! Knäpp bort! Vill inte se!"
"Haha, vadårå?"
"Det är ju förfan bögtv!"
"Men ingen av dom ska ju ligga med dig, så du behöver ju inte oroa dig"
"Nej, men jag vill INTE SE DOM!"
"Hörru, akta så jag inte ollar dig i örat" *pillar med fjärrkontrollen på hans kind*
"Alltså, det där är ju långt ifrån en task"
*dör en aning* "facebookstatus!"
"Vad skulle folk säga om du satt och ollade mig i örat med en fjärkontroll?"
Kan tillägga att min far inte är så homofobisk som han vill framstå som .

i keep on wonder why

Sitter åter igen hemma hos min kära pappa. Känns lite jobbigt, för nu vet jag mycket väl att det är slut på ledigheten. Back to reality även om mattheten i kroppen påminner mig om helvetesveckan. Det ska bli skönt att få komma tillbaka. Jag föredrar ett ångestfyllt plugg framför att ta mig igenom en likadan vecka som nu gått. Aldrig mer säger jag bara.
Paniken över smärtan önskar jag ingen. Det går inte att beskriva i ord hur ont det gjorde, så otroligt jobbigt.

Nu lär jag återgå till mer normal bloggning. Mindre 'tyck-jävligt-mycket-synd-om-mig' inlägg och fler 'på svenskan gjorde vi..'. Jag kommer så tappa läsare, så jag kan redan nu tacka för tiden jag fick mer er. Välkomna åter!

Fast jag vill inte släppa att det är synd om mig riktigt ännu. Har ont i varenda tand i munnen. Förmodligen en bieffekt ifrån alla vedervärdiga bakterier och virusproppar i min kropp. Hostar gör jag med. Låter som om jag vill få upp lungorna. Skulle va nått att ta kort på det hörrni.

Nej.. ska knapra i mig ett piller, krypa ner under täcket och slå på en värdelös film. PussPill

sleeeeptime

Vågar jag lita på att det går mot förbättring nu? Kanske inte ska hoppas på för mycket.

Kan ju passa på att berätta att jag åt vanlig mat igår! Första gången sedan måndag och jisses så bra det kändes! Fast jag blev nog för ivrig, mamma tycker det är kul att krydda sin mat. En 'ovan' mage och en kryddad köttfärsås var kanske inte det bästa att börja med. Men anyway, jag lyckades! Visserligen har mina smaklökar gömt sig.

Sovit en himla massa inatt har jag också gjort. Gick och la mig runt halv elva, slocknade och sov hela natten. Vaknade av att Humle var pussugen strax innan nio. Körde ut honom och somnade om. Tvingade upp mig själv här nu för en halvtimma sedan. Även om jag är tröttare än en sten så måste jag vara vaken också.
Hungrig som en apa, kylskåpet nästa. En efterlängtad macka kanske? Åh!


älskade medicin !

Nej, jag fick inte sova speciellt mycket inatt. Eller ptja, några fler timmar än igår så jag ska inte klaga. Jag var uppe och rastlös/illamående redan innan Kent klivit ur sängen. Tröttheten slog mig när mamma precis åkt. Så jag och Humle kröp ner i sängen. Tur att man har en sängälskade hund när kroppen beställer in Islandtemperatur.

Mamma ringde och väckte mig runt halv nio och sa att jag fått en läkartid vid tio, morbrors söta sambo kom och hämtade mig. Tusen tack!
Fick träffa en läkare idag, en som har smärre bacillskräck. Men han var den första som kollade mig i halsen över huvud taget. Fick ta en ny sänka och denna hade gått upp ganska bra, fick inga siffror dock. Så herr doktor skrev ut penicillin, den starkare sorten.

A och jag for direkt till apoteket vilket sjutusen andra människor gjort. Nummer tjugotre betjänades och jag fick turen att få trettionio. Här i Arboga lever vi stressfria liv, eller apotektspersonalen i alla fall. Jag ljuger inte nu, men minst fyrtio minuter väntade vi. Kom dit tjugo över tio, åkte fem över elva. Det är sjukt!

Denna lite utflykt tyckte inte min kropp om för fem öre. Kände på slutet av apoteksvistelsen att jag inte skulle palla så himla mycket längre. Svarta små prickar dök upp framför ögonen, hjärtat slog snabbare och ah.. ni vet. Men det var precis när mitt nummer dök upp så jag bet ihop, ville heeeem!

Väl hemma började världen att snurra så jag fick i mig mitt piller och däckade i sängen sedan. Söta feberdrömmar, iskalla fötter och en skakande kropp.

Sov från 7.30-8.30
11.30-14.30
15.00-16.45
17.15-19.00
Och nu är jag så trött att jag vill spy.
Bara tanken på att nästan alla mina studentkamrater skakar rumpa på B&S i köping just nu får mig helt matt. Kan vara bra för mig att vara sjuk såhär ändå. Blir ju ingen alkohol. Haha.

köttbulle!

Alltså vem vare? Vem vare som smitta?

Nu är klockan midnatt och inte mår jag bättre heller. Min hals är supersvullen, har fått fler bulor längst bak och nu även massa små röda prickar/blåsor. Det är en pina att ens suga in luft. Var nära ett tag att be mamma ringa läkaren akut men valde att bita ihop i alla fall.
Mellan febertopparna kunde jag i alla fall ta en dusch, super varmt och jäklar så skönt det var. Kunde andas normalt under den tiden i alla fall.

Provade att knapra i mig en citodon för att se lindringen på den, men näe. Halvsov på den tabletten någon timma innan jag inte märkte av den längre. Kalasdåligt!

Nu emot kvällen har jag även börjat fått hosta, sköterskan igår sa att det är vanligt att få när halsen sväller igen. Det är ju inte skönt på en skala alls och en kniv i magen skulle vara lindrigare!

Röst har jag inte haft någon på hela dagen. De få gånger jag varit tvungen att prata så har jag viskat - får inte ut mer. Så jobbigt. Dom flesta vet ju att när jag kommer igång så är det svårt att få stopp på orden.
Imorgon så ringer mamma vc igen och denna gång kräver vi att jag får träffa en läkare!

Nu ska jag kila ut för lite piller och sedan blir det sängen. Sova inatt kanske?

när tar det sluuut?

Hur det mås idag? SKIT!
Somnade nog inte fören runt tresnåret, sov superdåligt. Vaknade när Kent gick upp runt halv sex. Vid sex kilade jag själv upp och medicinerade mig lite - inte trött för fem öre vilket är superknas! Men jag kilade till sängen igen för att sova en halvtimma eller så. För då öppnade mamma dörren och Humle gjorde mig sällskap. Eller först vältar han ut mitt vattenglas och dricker sig otörstig innan han kastar sig upp i sängen. Inte mys någonstans. Han fick gå!

Somnar, vaknar, somnar osvosv i två timmar kanske. Klockan är strax efter elva innan jag kliver upp med knivar i halsen. Mådde relativt bra första vändan jag var uppe, när jag tog panodil och det men nu fick jag ett bakslag. Jag kan inte svälja utan att det ska till att tåras i ögonen.
Hela halsen är kanonröd (alltså inuti för er trögfattade ;)), supersvullen och gör djävulskt ont. Det är en perfekt jämförelse det där med knivar. Ett antal knivar som rispar längsmed hela halsen varje gång jag ska till att svälja. Från den där grejen högst upp till lungorna i princip.

Jag orkar inte med det här. Fick verkligen tvinga i mig ett halvt glas youghurt. Mina Zyx-halstabletter hjälper inte heller. Nu bedövar dom bara tungan och inget mer. Åh, skjut mig!

sjukupdate

Mamma kom och hämtade upp mig och vi for till vårdcentralen. Min läkare var inte där utan jag fick bara träffa fröken sköterska. Drygdrygaredrygast. Hon förklarade, för mig helt random ord, i sjukhustermer om både det ena och det andra. "..halsfluss får du ju bara sådär på ett par timmar.." - jomen söta jag har haft det två gånger redan varav jag åkte in akut en gång. Sparas inte alla ens vårdvistelser i ens sjukjournal?

Oavsett. Hon tog först ett prov för bakterier, fick gå ut och vänta. Blev inkallad igen bara för att få reda på att det inte var bakterier jag hade. Ta blodprov och då prova för virus. Varför inte ta båda samtidigt och låta mig åka hem fortare?
Hade tydligen en sänka på 28. Under åtta är man frisk, över hundra har man bakterier, om jag förstod henne rätt. Jag hade tydligen en rejäl virusinfektion vilket penicillin inte biter på.

Förklarade för henne om hur ont jag hade i hela kroppen men det viftade hon bort. "Ät några värktabletter så får du stå ut. Tack så mycket, hejdå!" ungefär så lät det innan jag blev utkörd.

Jag är den som klagar, absolut, men i slutänden så är det ingenting. Lite smärta får man tåla genom livet och tabletter tar man i nödfall! Nu är det illa. Jag knaprar högsta dosen panodil (ibland slinker det ner en treo också) och har förätit mig på halstabletter - nu är det smärta jag talar om.
Min rygg alltså. Det strålar smärta och det tar emot att skriva det, men under vissa smärtvågor kan jag inte hålla tillbaka tårarna.

Har i alla fall fått i mig lite youghurt nu på kvällen vilket magen nog uppskattade. Ska krypa ner under täcket och hoppas på någon timmas sömn i alla fall. Godnatt!


jag hoppas ni tycker synd om mig!

Ni anar inte hur otroligt dåligt jag mår. Bara att skriva det här blogginlägget tar sjukt mycket energi. Jag gör det bara för att få tiden att gå, det känns i alla fall som att tiden går lite fortare än när man ligger och vrider sig i sängen.
Halsen smärtar ännu mer och varje andetag är ansträngande. Andas i ett sugrör efter ett joggingpass! Dessutom låter jag som en gammal tant, rosslig och ansträngd. Min rygg strålar av smärta och jag kan knappt gå upprätt. Alla muskler i kroppen är helt utmattade och mina händer skakar.
Det här är bland det värsta jag varit med om ska jag tala om för er. Har nog aldrig mått så här fysiskt dåligt vad jag kan minnas.

Åh, låt mig sova tills det går över!
Nej, nu blir jag snart upphämtad utav mamma och vi ska vidare till läkaren. Hoppas på bra resultat. Nu ska jag påbörja kampen med att få på mig kläder!

ohmy , jag döööör!

Bloggkåt som jag är så uppdaterar jag bloggen trots värkande muskler, frossa och minimal andningsteknik.
Febern har gått ner lite i alla fall, känns det som. Men iställlet har hela min hals svullnat upp och det är på gränsen till att jag får tillräckligt med luft - så illa är det utan att överdriva!
Min röst har nästan försvunnit helt, får pressa fram ord som låter mer som ett sjöko's. Mamma frågade i luren, eftersom jag sällan presenterar mig till henne, om det verkligen var Emilia i andra änden. Jomenvisst.
Jag drar av några vuxenpoäng idag då mamma sköter snacket med vårdcentralen. Visserligen kan jag knappt prata men anyway. Jag tippar på att det är halsfluss - igen! Det blir tredje gången sedan jag började skolan i augusti! Dags att plocka bort halsmandlarna from hell snart?

Nej, nu ska jag ta min B&J's, släpa med mig mitt underbara duntäcke och slå läger framför teven tills jag får komma in till herr doktor.

KRYA!

vart är du kära medicinman?

Åh, ni skulle bara veta hur otroligt synd det är om mig just nu. Om det gick så skulle jag slita av mig alla kläder, flå mig själv och rulla runt i den kvarvarande snön! Så ont gör mitt skinn just nu. Kläderna rivs, musklerna ömmar och lungorna brinner. Det känns som att hela mitt huvud är stoppat med bomull och mina rörelser är inte i synk med hjärnan.
Oh, jag vill lägga mig ner och dö en smula. Bara lite. Vad gör man när man är sjuk, hur blir man friiiisk?

Är tillbaka hos pappa nu i alla fall och fick med mig en Ben & Jerry hem. Så ska försöka mig på den huskuren. Fick hem lite undies hem idag också. Tummen upp för det. Tack söta mamma!

Nej, soffan och tycka så himla mycket synd om mig själv nu!

Döööööö

Åh jag dör! Vaknade upp efter en orolig natt med... FEBER! Kul att jag har en intervju senare i eftermiddag med en värkande kropp och kallsvettningar. Men jag kurrar allt. Alvedon och äpple. Fit for fight!

"alltså du har en så jäkla snygg hylla!"

Skapligt ovärd dag må jag säga.
Slocknade vid tio igår kväll, bara det är ju skumt!
Skulle ha släppt ut hästarna imorse med men kroppen strejkade totalt. Hur läskigt som helst.
Inte fören vid tre var jag uppe på benen och kunde få något i magen som dessutom stannade kvar. Illa. Piggade på mig en aning. I alla fall så pass att jag ställde upp att köra till Örebro för att hämta mina två kusiner. När vi lämnat av dom så kilade jag och pappa till China för att äta lite cuurry! Sweet.

Nu sitter jag och har fjärilar i magen. Skapligt nervös inför imorgon. Arbetsintervju. Tänk om dom ställer svåraste frågorna ever och jag ser ut som en fiskmås. Det skulle ju inte vara helt otippat för att vara mig. Men vi kan ju i alla fall hålla tummarna över att det går lite bra. Skulle inte sitta fel med ett jobb lagom till att man tar studenten ska jag tala om för er!

Nej, nu ska jag föna håret och fundera över mina egenskaper. Haha. Det är nog inte läge att erkänna att jag är grym på allt imorgon va? Risken att det motbevisas senare är ganska stor. Vågar nog inte riktigt. Hehe.

Föresten. Måste ha fått en nerv eller sådär i kläm i ett av benen. Min stortå och nästföljande två tår har halvsovit i ett par dagar nu. Alltså, jag känner dom lite grand men det är inte så pass att det pirrar. Men tänk er en svag lokalbedövning! Vet ni hur skapligt irriterande det är eller? Kapa av!

kvällsresumé

Otroligt lyckad kväll igår. Det var awesome ska jag säga er!

Kunde dock ha gått åt skogen redan innan det börjat. Jag cyklade till stationen, en kvart för tidigt rullar ett tåg in på perrongen och jag skyndar mig massor, kliver på och inser att hela tåget ekar tomt. Kliver av och kliar mig i huvudet. Det var ett helt random tåg som sedan rullade vidare? Skulle vara klockrent om jag satt mig på det och hamnat någon helt annanstans liksom.

Mötte Sabina på det rätta tåget, vidare hem till Lisa där det blev lite fix och föris. Vid tio tog vi bussen in till stan igen och tog oss till Frimis. Jaeklar vad luddigt det blev efter det. Det blev dans med folk ifrån jordens alla hörn. Alltså, riiiktigt mörka är king på att dansa ska ni bara veta! Nej jag drar inte alla över en kam.. typ.
Stod hur länge som helst och pratade med helt randoms på toaletten? Mer dans, mer dricka och ytterligare mer dans.

Vid ett, halv två så satt jag i en taxi påväg till sängen. Han som körde visade sig vara en köpingsbo. Tummen upp för honom. Billigt pris fick jag också. Rätt okej att vara tjej ibland!

Somnade nog runt fem, snarkade ett par timmar och vid ett så kilade vi till stationen. Pappa var in och jobbade en sväng så fick åka med honom hem. Kanoners!

Så nu sitter jag här med ett huvud som vägrar sluta dunka och fryser som en glasspinne! Tror jag dragit på mig en förkylning också. Ont i halsen och sådär. Men kan ju bero på annat också. Faktiskt.
Nej, sängen och en film kallar. Ikväll ska jag bo i soffan med en vaniljcola!


update

Okej, kirrat och klart. Eller i alla fall stad är bestämt.
Örebro, älskade stad.
Jag och Sabina, som jag inte umgåtts med sen.. jättelänge!, kilar över till hennes kompis och kör en förpärla. Vart vi hamnar sen vet jag inte. Det löser sig. Gör det alltid. Nästan.

Nu taggar vi..!


you can feel it

Åh. Dagens i-landsproblem!
Örebro utan skjuts hem eller Köping på tråkiga BS?
Haha, känns som att jag lägger fokus så jordens problem här.
Hur som helst, om inte annat så spar jag mig och chillmyser hemma hos Masiel som fyller nitton imorgon.

Nu blir det att BUSa lite och påbörja fix. Partymusiken är igång!

misslyckades ..

Det är tur att jag inte går restaurang! Misslyckades totalt med min tacolasangne. Hur gör man det liksom? Kirra lite köttfärs, lägga lite plattor, pilla lite och sen in i ugnen. Svårighetsgrad 0..!
Men det gick inte. troligtvis var jag för snål med mjölken till såsen, men alltså. Trött jag blir! Haha.
Blev stenhård botten, perfekt mitten och skorpa överst. Inte okej någonstans.

Imorgon är jag taggad på utgång. Jag ska dricka saft så det sprutar ur öronen på mig. Två veckor utan redigt håll-i-gång tar på krafterna. Jag tänkte nog fira att jag är kallad på intervju med. Why not liksom? Sen kan man fira att man fått jobbet efteråt! Ta vara på alla chanser är ett bra motto.

Nej, nu ska jag inta sängen och skicka goda bakterier till Fredika så hon blir risk.


"stanna här!" - "ahmen huuur?!"

Alltså, jag vet nog inte riktigt vart jag ska börja. Den här dagen har gjort så min hjärna verkligen känns som äppelmos. Topp ett på min önskelista just för minuten är ett tyst, mörkt rum med en säng! Skulle knappast kunna bli bättre än att få blunda och höra absolut ingenting. Vila upp mina få och hårt arbetande hjärnceller.

Vart började vi idag? Jag kom upp ur sängen - i tid! Upptäckte att den 'nya' tio i åtta bussen går ända till skolan. Åt en macka i skolan. Hade lektion. Ansvarsfull alkoholhantering. Ironi på det! Men jag är bra grym på det ska ni veta. Först att plöja igenom två häften, deni!

Äsch, jag orkar inte och ni bryr inte om vad jag gjort i skolan. Uppenbart. Lärarna hade dock satt in ett sött möte vid klockan tre som vi skulle gå på. Lagom stressad när vi skulle hem efter det. Åkte med Lina igen, tack!

Jag som trodde att jag skulle klara mig halkfri denna vinter kunde ju ha hoppats på någonting annat. När jag hoppar ur Linas bil så är det is, bara is och vatten. Jag tar tag i Linas bil och håller emot, ett ben glider in under hennes bil (alltså, tänk er 'kullen' som blir efter hjulspåren - is!) och försöker då parera genom att sätta andra benet längre bak. Glider givetvis in under bilen bakom mig och ptja, tillslut ramlar jag på sidan. Hur nu det gick till. Blöt blev jag , Jenny skrattade. Illa.

Stressa till körlektionen, kom precis i tid. Glömt både böcker och blåsgrej hemma. Kanon! Jag var grym! Stopp och start i backe stod på schemat. Vem kirrade det då? Haha, jag är bäst!
Påbörjade även liiite parkering för att vi åkte tillbaka till skolan för snabbt. Men jag kirrar allt.

Nu står grymmaste lasangnen i ugnen och magen kurrar. Puss!

a whole new world

Ahmen jiiiiisses! Min dag blev så otroligt mycket bättre.

Kilade över till Linn för en promenad. Vi kilade iväg och gick runt Höjen. Kallt som attans! När vi nästan kommit runt så ringer min mobil. När jag lagt på luren så var jag kallad till en intervju på måndag. Rasta håller på att flytta in i restaurangen borta vid ÖB - precis utanför min mamma med andra ord! Awesome!
Skulle inte sitta helt fel med ett jobb alltså, speciellt så klagar inte min plånbok!

Nej, nu ska jag plugga samhäll en snabbis.

oh so many things

Det finns vissa saker som bara förgyller ens vardag så otroligt mycket. Jag måste erkänna att dagens underbara solsken toppas med en otroligt underbar VaniljCola. Det är orgasm! Jag vill aldrig att den ska ta slut, snällasnällasnälla.

Vad gör jag inne och bloggar nu? Jo det ska ni få höra. Jag har slutat. Jovisst. Svenskan slutade tio över elva och söta Lina skjutsade mig till Arboga. Så nu är jag hemma och gottar mig med min dryck. Ska snart kila över till Linn för en promenad.

Blir stallet lite senare, ska hinna med att plugga klart massmedia också. Sedan tror jag inte att dagen blir så mycket mer spännande än så. Uh.


du kan va en påse mjöl!

Vad hände där imorse egentligen?
Vaknade tio minuter innan bussen skulle tuffa iväg minsann. Det var nog inte helt okej tycker jag nog. Så jag masade mig upp, åt en pannkaka och bredde ut mig på soffan ett par minuter. Ett bussen till Köping fick jag ta senare. En halvtimma försent kom jag till turismen. Inte okej det heller tror jag.
Inte så spännande, tog en liten refresh av minnet. Insåg att jag verkligen inte kan världskartan för fem öre. Minus ett par vuxenpoäng för det.

Hem med bussen halv fyra. Åkte och handlade med pappa. Har pluggat massmedier nu. Roligare än såhär blir det nog inte idag. Eller det beror nog på vad som sker i duschen. Men tror inte att det går att göra några större underverk där inne heller. (Daniella, det är bara du som leker med duschmunstycket - acceptera det!)

Så en dusch och sedan sängen. Svenska och sedan prov i samhäll. Slutar tolv. Det känns sweet.