Fan ska man ut och resa för?

Jag är så förbaskat nervös att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Herregud alltså.

Har packat allt nu. Tror jag. Hoppas jag. Men som Kai sa igår, det finns ju faktiskt affärer där borta också. Jag tror inte världen går under om jag lyckats glömma halsbandet, skorna eller linnet. Eller? Jaja, det lär visa sig.
Det jag har ont i magen över är att jag inte vet hur mycket väskan väger. Försöker väga på vågen här hemma (som är från stenåldern ska tilläggas. Det är brunt filttyg på den.. liksom?!) och jag tycker det är farligt nära tjugo. Så packar jag ur lite onödigt (som faktiskt är onödigt. Tre sorters lotion behöver man kanske inte..), väger igen men tycker det känns mycket ändå och nu ligger väskan på sängen och jag funderar på om jag kan ta bort något annat.
Jag kommer få magsår av det här. FYFAN!

Fan ska man ut och resa för?


är det uppenbart för dig?

Vilken dag, pust!
Klockan två så kom Daniela förbi och vi hämtade upp Ellenor. Dom var mitt sällskap under besiktningen och vi hade en lektion om hur man gör. Töserna har aldrig satt sin fot på Besiktningen och Ellenor visste inte ens vart det låg. Blondiner? Eh ja!
Pärlan klarade sig nästan igenom och det var en lykta och en bromsslang som var trasigt. Jag fick flera gånger under dagen höra att man minsann ska kolla lysena innan man besiktar. Men jag håller fast vid att det är faktiskt männens jobb. Till och med Stephan höll med mig "Ja varför finns kvinnor? Jo för att männen ska ha någonting att göra" och det är ju helt sant! Vad skulle ni vara utan oss?

Var sedan och hämtade ut en ny plattång som min bby har köpt åt mig. Min gick sönder i helgen (PRECIS INNAN FESTEN - ÅNGEST!) och jag fick gå med duschlockigt hår. Osnyggt. Så min grabb erbjöd sig att köpa en ny åt mig. Han är snäll den mannen. För snäll. Hehe.

Nu på kvällen har jag hunnit sola och packa en smula. Är ju så svårt när man måste använda så mycket grejer på morgonen och inte kan packa ner dom redan nu. En enkel lösning vore om jag gick osminkad och bar glasögon i morgon - men vem vill se ut så? Haha!

Var förbi tant T nu på kvällen också. Lämnade av en liten present. En massa hästbilder som jag knäppt och sedan inte vetat vart jag ska göra av. Så köpte ett svart 'album' och klistrade in dom där. Synd för er att jag inte tog en bild..

Nej, en nattdusch och så lite mer packning innan det är dags att sussa. Hästutsläpp till råga på allt imorgon.


packhjälp sökes!

Det blev ingen ridning idag. Var uppe strax efter sju och släppte ut hästarna och efter det så var jag helt slut. Somnade på två röda och mådde inte mycket bättre några timmar senare heller. Så jag struntar i stallet idag, känns som att jag inte riktigt vill bli sjuk tills imorgon.

Men måste iväg och besiktiga bilen idag. Måste även fixa massa ärenden på stan och inhandla lite bra-ha till resan. Varför väntar man ALLTID till sista stund? Jisses!


comin' home tonight

Jisses vilken dag. Klockan ÅTTA var jag uppe och blev upphämtad av tant T lite senare. Morgonritt stod på schemat och idag var också Madde med oss. Mycket trevligt. Blev dock bara en kortis fram och tillbaka då vi inte hade speciellt mycket tid på oss.
Men jag och T tog en lunch på Subway och fyndade lite bra-ha på DollarStore innan vi for tillbaka till stallet. Det var sagt att vi bara skulle lämna sakerna men fy fan va duktiga vi var! Nu är hela stallet städat och organiserat. Det var inte en dag för tidigt. Vi åkte till och med för att kasta alla sjuttioelva kattmatsburkar! Förstår ni?! Vi tog ingenting.. sen. Haha. Jisses. Dock inget bildbevis så jag förstår om ni tvivlar.

Blev en tupplur på soffan när jag kom hem och nu funderar jag på om jag ska våga mig på att sola. Har känt av halsen idag och känner mig lite gruffig i kroppen. Vore jobbigt att åka på någonting nu när det är Alanya på lördag. Vi får se hur jag gör med saken!

Imorgon blir en tidig morgon då också. Ska ut och fodra frukost för att sedan invänta T för ytterligare en ridtur. Nu har vi tametusan gett oss på att få igång hästarna och trimma upp snygga kroppar.

Nej, te och soffmode en stund nu. Puss

Calle är ju inte den häst som blir bra på bild..


det finns inga vinnare i lekar för två

Jag har egentligen så otroligt mycket att skriva om dessa dagar. Men för tillfället vill jag inte låta känslorna bubbla upp till ytan så jag låter det hela vara oskrivet för tillfället.

I fredags så kom grabben hit och vi tog en romantisk middag för två på Dinners. Haha! Det var gott i alla fall. Sedan blev det chirre och dirre i chillmode väl hemma. Självklart så somnar pojken på tre röda och hann max med en halvtimma på filmen. Så är det jämt. Jag får alltid berätta hur filmerna slutar. Haha!

Bäddarna i stallet tömdes i lördags - helt otroligt! Så nu har Calle något att pyssla med om nätterna för hans nöje verkar vara att pressa upp all halm emot väggarna och lämna betongen synlig i mitten. Haha, knashäst!
På kvällen så kom mina gamla kära klasskamrater över. Eller ja, fyra av dom. Alex, Masken, Laoz och Tess var det. Det blev.. spårat! Fulla vinglas spilldes ut över bordet och färgade duk och gardin röda men lika glada var vi för det. Shottades upp en hel Tequila flaska och lite annat slank även ner i strupen. Stuvade sedan in två i bagaget och begav oss till krogen. Galet roligt!

Grabben missade tåget på söndagen sedan det aset. Tåget rullade precis när han kom upp på perrongen vilket är skapligt surt. Han hade även tappat bort sin nyckelknippa. Så han fick en natt till här hemma och tåg första tåget hem sedan.

Idag inhandlades en städrobot. Eller ja, en robotdammsugare. Tjabo har vi döpt honom till. Ett superbra jobb gör han. Jag älskar honom. Han kommer hata mig när vi släpper in han i mitt rum. He-he-he. Var han inte dammallergiker innan så kommer han vara det efteråt!

 

Adam kunde inte sitta på stolen efter lite (mycket) tequila ..

 

TJABO ♥


you stood so low

Alltså.. ibland känner jag mig himla sentimental och otroligt känslig. Precis som igår. Allt bara kommer över en och det tar trettio tusen år att få ner känslorna i skrift. Det känns lättare när man sedan fått posta inlägget, läsa det några gånger och sedan låta tankarna försvinna bort. Nästan som att texten blir avslutet på tanken och man kan gå vidare. Sedan när man läser det dagen efter så känns det så himla.. överdrivet. Men det är mycket för att jag inte anser att mina känslor är något för världen. Vad har jag att vara upprörd över? Vad har jag för anledning till att ligga sömnlös på grund av tankar? Ja jisses.. ibland undrar jag hur människan är funtad.

Annars så sov jag tre timmar inatt, om ens det. Halv nio masade jag mig upp och hällde i mig kaffe för att piggna till. Drog borsten genom håret och begav mig ut i snöslasket. Jävla skitväder! Ut till stallet och slänga ut hästarna. Försöka vidröra så lite som möjligt och undvika geggan utanför stalldörren. För åka hem och byta kläder orkar jag minsann inte med. Nej, så lite energi som möjligt är mitt motto. Dumt att springa upp för den låååånga trappen i onödan liksom!

Kvart i tio befann jag mig i Rådhuset för att ha möte med min/a chef/er. Det var bara information och sådär. Skrev på tystnadsplikt samt fick veta hur TimeCareprogrammet fungerar. Så nu inväntar jag mina introduktionsdagar i början av maj och sedan är det jobb som väntar. Spännande indeed!

Jag och tant T for ut till stallet i väntan på hovis som skulle slå på Calles tappsko. Planen var att vi skulle kasta ut bäddarna idag men vi beslöt oss för att göra det.. sen! Denna 'sen' ligger planerade som imorgon men det är omöjligt att veta om det blir av. Hehe.

Vilket meningslöst inlägg .. precis som det brukar. Puss!


solen trots moln alltid går upp

Det har varit en jobbig vecka - känslomässigt och jag vet inte i vilken ände jag egentligen vill börja nysta i .. Måste man veta det?

Jag är en människa som egentligen inte vill visa känslor och drar mig in i det sista för att göra det offentligt. Bloggen känns som ett andrum just för att jag slipper se människorna som läser och i tysthet dömer, reflekterar eller vad dom nu gör. Jag vet inte vilka som vet och jag kan därmed inte tycka det är jobbigt att möta människorna i fråga just för att jag inte vet vad som vet om mig och mina tankar.

I början av veckan så flippade min bror. Det är något som alltid berör mig så otroligt mycket även om det är det sista jag vill bli berörd av. Jag vet inte hur många gånger jag försökt intala mig att jag inget kan göra åt saken. Det var många hårda ord som haglade när han störtade ut och varenda ett gick rakt in i hjärtat trots att jag vet att det var få ord som han riktigt menade i sitt onyktra tillstånd. Smset som ramlade in hos mig sedan har jag läst flera gånger om och varje gång gör det lika ont. Varför gör han såhär?

Imorgon är det ett år sedan Västerås. Jag har förändrats mycket under detta år och på ett sätt är jag glad över det hur galet det än må låta. Det gör ont, jag skulle ljuga om jag sa någonting annat. Det gör ont varje dag men jag är tacksam för att det lärt mig att ta vara på varje dag och uppskatta alla de små ting.

Avslutar detta inlägg med en låt som alltid finns mig nära;


bilder ifrån en vardag

Jag har ingen större lust att skriva någonting så bjuder på några bilder ..


Ett stycke sjuk häst tar en ansträngd powernap i solen


Ett annat stycke tycker det var en bra idé


Grabben vet inte hur mycket en normal portion med glass är
så han ger oss halva burken var. På riktigt alltså!



Calle har tydligen aldrig sett en sopborste så han får panik och välter suggan..


Jag och älskade tant T tog en frukost á la kaloribomb.



Jag fick ett par supersnygga skor av min mor.


Sen en dag så tvättade jag håret - för en gångs skull ..



då kände jag mig lite såhär ..


Humle är en hund som gillar att pussas - brutalt!

so call me maybe

Nu var det fyra hela dagar sedan jag uppdaterade och det har hänt en hel del!

Utgången i lördags vart lyckad. Ganska svårt att få det till något annat i det sällskapet. Jag och J hade kanske något att klaga på och var hiiiimla upprörda på vägen till krogen. Jag är väl fortfarande lite putt över kommentaren som jag väljer att utesluta - jag är inget för att hänga ut folk på bloggar. Toppenkväll som slutade med att jag tappade bort alla, träffade S med hans vänner som jag sedan också tappade bort. Lite vinglig på fötterna beslöt jag mig för att avsluta kvällen och for hem. Jag hann dra heeeela dagens och kvällens händelser för mamma på vägen hem. Det tar kanske max fem minuter att åka hem och jag hann med ALLT! Förstår ni hur mycket jag måste ha svammlat på? Jisses.

I söndags for jag hem till min bebis som hade ordnat tacos. Tack! ♥

Måndagen bjöd på bio - Safe House. Lite seg och en aning för mycket slagsmål och skjutning (och när killarna också tyckte det så är det illa!) men en helt okej film ändå. Käkade på greken innan vi for hem igen.

I tisdags så väcktes jag av att mobilen ringde i mitt öra. Det var mer än okej att vakna utav det. Det var min blivande chef! Timvikarie nu och sommarjobb. Granne med jobbet. Tar mig två min att gå dit - underbart!

Men nu har jag inte tid att sitta här och inte heller att lägga in bilder. Ska upp en sväng på stan och sedan hämta upp tant T. Superrastlös här hemma så vi ska ta en ridtur. Mys!

she can't wait forever

Var uppe med tuppen imorse. Redan klockan sju var jag i stallet och kastade ut morgontrötta hästar. Dom hade mig en smula. Det är så himla härligt egentligen och det säger vi ofta, att vi kan kasta ut eller in (eller glömma..) hästarna vilken tid som helst och dom är nöjda oavsett. Sovmorgon är något som är uppskattat dock. Inget innan åtta är önskvärt. Haha.

Har varit med pappa och besökt farmor på sjukan idag. Hon mår mycket bättre och får förhoppningsvis komma hem snart. Eller hem och hem.. Idag hade hon samma gamla sötsug i alla fall och tryckte i sig av glatta livet. Både kakor och godis så till slut fick vi ställa undan. Haha, sötan!

Hem och hämta upp Tarja för en ridtur. Blev inte så mycket ridande då D låg ner i hagen och såg galet trött ut. Jag hade varit ut tidigare under dagen för att byta täcke på henne och då hade hon varit hur pigg och glad som helst. En sådan vändning på tre timmar är inte så himla bra och dessutom inte när hon precis avslutat en medicinkur. Så kasta in henne och fixa stallet i väntan på M. Dock kunde vi inte stanna och se vilket beslut som togs men hörde av T att veterinären var ute också. Då känns det skönt att man reagerat och agerat!
Nu hoppas vi på att veterinären kommer fram till något vettigt och D kan få bli helt frisk. Inga fler sjuktillfällen vill vi ha! Vi har varit skonade ifrån sådant så länge och det borde fortsätta så!

Men nu ska jag ta och börja fixa mig. Partey ikväll, precis som alla andra helger känns det som. Tumme upp!
Jag ska nästan befinna mig på plats om en halvtimma och här sitter jag i min onepiece och ser dum ut, så det ska vara! Nehej, trevlig lördag och påsk på er!


moments like this don't last forever

Åh, detta var en mycket bra dag!

Trots att mamma kom och ringde på dörren redan halv tio. Hon hade med sig gofrukost som vi tuggade i oss medan vi talade om allt möjligt. For sedan för att hämta upp Kents mamma som vi skulle hjälpa handla. Tillslut var jag så trött att mamma fick skjutsa hem mig och jag slocknade innan huvudet nuddat kudden. Händer aldrig!

Nu på kvällen har jag varit och myst med hästarna en sväng innan det blev one-piece i soffan. Helmys!

Har förmodligen blivit med hund dessutom. SÅ ROLIGT! Syster har tillslut kommit till den punkten att hon insett att Kiwi verkligen inte trivs och inte kan bo kvar så jag erbjöd mig att ta henne. Hunden behöver massvis av kärlek och uppmärksamhet samt lite (mycket, haha) lydnasträning för att komma tillbaka till en harmonisk livsstil. Så som det är nu är ohållbart. Ska försöka få ur henne hatet emot andra hundar också. Men det ska nog gå bra. Man får lösa ett problem i taget. Tror mycket kommer hjälpa bara hon får komma till någon som har tillräckligt med tid åt henne. När tryggheten finns så tror jag resten faller på plats allt eftersom. Men det är ju upp till bevis.
Efter Turkiet så kommer syster bo med mig någon vecka så det blir en fin övergång. Jag är så spänd och förväntansfull!

KIWI


jag hoppas, jag drömmer

Det var en smått galen fredag. Hamnade i en bitter diskussion som förstörde min (och antagligen grabbens) humör för en bra stund. Varför ska människor alltid försöka veta bättre om andras liv? Varför ska man alltid framstå som den bästa? Åh! Men vi slog bort detta genom att äta en bit mat på Nancy's, det är nog favoritstället! Borde plättlätt öppna här i närheten också tycker jag.
Sedan inhandlades det lite godsaker på glasbanken innan vi for hem och mös bort några timmar. Kvällen spenderades på världens fjortisfest i fula förorten Ronna. Haha, jisses säger jag bara! Kilade sedan ut på krogen och avslutade kvällen rätt tidigt. Skönt!

Riktigt vad vi gjorde under lördagen minns jag inte. Men på kvällen så mötte vi upp grabbens syskon med respektive för att äta på restaurang. Munorgasm. Plankstek blev det för min del och den hade gärna aldrigt fått tagit slut. Blev ytterligare en dag med läskfyllda brukar och hög musik. Fast denna kväll avslutades inte direkt tidigt. Tror vi var hemma runt femsnåret. Somnade som en stock!

Snöade som bara den på söndagen och jag hade sommardäck. Mellan Strängnäs och Eskilstuna så var det kanonfint väder. Torr väg och solen sken. Men när jag precis passerad Eskilstuna så vänder det på sekunden och vräker ner snö, blåser halv storm och är nästan isbana. Där halkade jag omkring i 60km/h. Haha, skapligt irriterade bakom mig. Men hem kom jag tillslut.

Så igår, måndag, var jag på intervju. Inte nervös för fem öre fram tills det var ca en halvtimma kvar. Jag trodde jag skulle få upp lunchen. Men det gick bra. Hon jag skulle till vabbade så jag fick träffa en annan. Kan inte riktigt sätta någon känsla på hur det gick. Kändes varken bra eller dåligt. Förhoppningsvis gick det bra! Nu kan jag bara hålla tummarna, skulle vara superkul att få ett erbjudande!

Nancy's

Jag är inte fjortis någonstans!

Det var en riktigt häftig himmel när jag for hem.
Visserligen ter det inte sig lika häftigt på bild..

Tack darlo för allt du bjuder mig på.
Du är bäst! ♥