come push it at me

Var med en om skräckupplevelse igår. Ellenor valde att sätta sig bakom ratten på min pärla och jag glömde nämna den detaljen att mina bromsar inte är dom bästa och att man får ta i för att bromsa. Höll på att sluta med att vi satt i sidan på en annan bil. Men vi kom undan, tack och lov! Haha. 
Lunchade med Ellenor och Daniela innan jag tog bilen och for vidare till Södertälje. 

Har inte så mycket att förtälja, händer inte så mycket spännande när man sitter ensam i en lägenhet. Grabben ska jobba några timmar till innan jag ska hämta upp honom. Vad kvällen bjuder på vet jag inte ännu. Skulle nog inte sitta fel med en läsk eller två. Var ju nykter heeeeeeeela förra helgen. Det är på snudd till oacceptabelt. Ja jisses..
Fick min present av darlo igår. Nu ser jag ut som en jättebebis. Jag brukar alltid klaga på att jag fryser, ska ha extra täcke och sover med tjocktröja på. Så han tröttnade tror jag och köpte mig en OnePiece. Snacka om mysig pryl! Tack! ♥

jag saknar dig mindre och mindre

Det är ett under att vi överlevt alla dessa år ute i skogen. Jag trodde för en nanosekund att jag skulle dö. Köttbullen Calle skulle mosa hela mig och begrava mig i sumpmarken. Han ville nog göra det också efter att jag tvingat ut honom i skogen. Haha.
Nej, så illa var det nog inte. Hoppas jag.
Som redan nämnt så var Gustav ute och fixade till fötterna på hästarna. Han är en otroligt skön prick med en mycket sund inställning till både det ena eller det andra. Han är lite av en godbyidiot i sinnet tror jag nog. Eller så vill ha bara vara det. Vem vill inte?
Tant T och jag tog sedan en tur ut i ödemarken efter en mycket god lunch på SubWay. Tackar för det! Ridturen ja.. Vi behöver inte långa skogslingor för att hålla oss sysselsatta inte, vi rider ut i skogen med mål att rida vilse. Vips så har man kastat bort en timma eller två. Perfekt träning! Calle var nog lite för tung för en bit sumpmark så han sögs ner och när han skulle, i en töntig panik, dra upp fötterna så lyckades han snurra in sig i någonting och situationen förvärrades en smula. Det är töntiga Calle vi talar om. Så när han inte kom loss så satte han sig halvt ner och tänkte säkert att hans stund var kommen. Efter att jag drev på lite så kastade han sig därifrån och kom loss med en mycket förvånad min. Den hästen kan man läsa likt en öppen bok. Knashäst!

Annars så var gårdagen rätt händelselös och likaså denna dag.

Detta är nya bilen förresten ..


so why am i trying

Helgen ja.. den var spännande måste jag erkänna.

Tog med Calle bor för en liten longerstund. Jag var lat och orkade inte ta med honom ut på en promenad. Tänkte dessutom att här får han chans att träna musklerna på böjt spår även om det bara är i skritt. Tror ni han skrittade? Tror ni han hade alla fyra ben i marken? Ehehe.. Jag fick bara inte stopp på honom. Är inte det bevis nog på att han faktiskt tycker det är kul att träna? Ja jisses.. Så han fick skutta av sig en himla massa energi innan jag tog med honom på en kort promenad i alla fall. Skulle jag puttat in honom i boxen efter det där så skulle han inte kunna ta ett steg dagen därpå.

På natten agerade jag taxi. Fyra gummor och en gubbe skjutsades till Köping. Under denna resa så kände jag hur hela bilen skakade och det var skapligt läskigt när jag bromsade. Ringer då till Kent när jag är ensam i bilen och påväg hem och han säger helt sonika att "det är nog ett däck som sitter löst.." som om det vore det simplaste i hela världen. Jag svarade då att jag aldrig skulle komma på tanken att stanna längs vägen - i mörkret!
Så när jag väl var hemma fick jag ställa mig och känna på bultarna. Det är ju helt normalt att göra mitt på en parkering halv ett en lördagsnatt.. Kändes likadant efteråt när jag hämtade hem fyllona så antagligen är det bromsarna som är kaputt.
Blev under denna natt även kallad för trollkarl och tjuv då jag skulle ha stulit en av tjejernas tröja. En tröja jag inte hade en aning låg i min bil den kvällen. Så jag skulle minsann betala tröjan eller skaffa fram en ny! Jag skrattade henne i luren och klickade. Har jag inte råd att köpa mig en egen tröja så köper jag ingen tröja - stjäla är nog det sista jag skulle göra.

Hämtade Daniela i västerås på söndagen. Kastade ut hästarna innan och skulle sedan ut och fylla på bensin samt köpa mig en kopp kaffe. Vad tror ni jag gör när jag står i kassan och ska betala? Självklart häller jag ut halva muggen rakt på magen. Vem vill inte ha skållhett kaffe på magen och dessutom få en stooor kaffefläck på nya, cremevita tröjan? När jag dessutom hämtat upp D så vill hon att jag ska följa med henne in på Erikslund och köpa ett presentkort. Lätt det pinsammaste jag gjort denna vecka!

Imorgon kommer hovis. Halv nio hämtar tant T upp mig. HALV NIO! Jag tror hon avskyr mig en liten smula.

Sommar ♥


someone to belive in

Nu har jag kommit in en period där sova är överskattat. Pappa hade dessutom svårt att sova han också inatt. Men han lyckades före mig vilket var runt femsnåret. Klockan ringde sedan nio och då fanns det ingen tid till att snooza.
Mötte upp kusin med familj och vi alla trängde ihop oss i vår bil för att sedan styra emot Adolfson utanför Örebro. Hjälpte pappa att hitta lite nya kläder och främst något att ha på sig i sommar. Med hans kroppshydda så är det inte alltid det lättaste. Men jag tror han blev nöjd, blev några riktigt snygga tröjor.

Väl hemma så svängde vi alla förbi Pia för en fika/lunch innan det var dags för den klassiska vändan till NilssonMotor. Vad är det med gubbar och bilar egentligen? Ska ta och elda upp den där byggnaden. Ja jisses.. Ni har ju inte sett vår nya bil förresten. Tanken var att jag skulle lura alla och säga att pappa köpt ny bil till mig, men min grabb förstörde ju det hela på FB. Haha. Så därför kom det aldrig upp här på bloggen.

Pappa och jag hälsade dessutom på farmor idag. Tog ytterligare en liten fika innan vi brummade hem. Nu är jag helt slut och det får jag vara efter fyra timmars sömn och bara massa fläng. Men ska ta och ge mig en sockerkick så jag orkar med att motionera köttbullen. Nästa vecka har jag som en plan att lägga in lite trav, nu är det slut på latandet för hans del.

Nej, godismuggen från DollarStore äter inte upp sig själv - ciao!

Tänk om Calle kunde få se ut sådär igen. Mums!the club in the sky

Tant T skickade spindlarna på mig och det på riktigt!
Skulle hoppa in i bilen och åka iväg till henne med bilderna ifrån begravningen. Så jag sätter mig i bilen, vevar ner rutan för att inte kokas upp och märker då hur det sitter en djävul på framrutan - MITT FRAMFÖR MIG! Jag tänkte att 'nu ska du DÖ!' och sprutar på spolarvätska varpå torkarna dras igång. Vad tror ni händer? Självklart flyger aset IN I BILEN OCH PÅ MIG! Var tvungen att sitta en bra stund innan hela jag slutat skakat så pass att jag skulle kunna hantera bilen. Även framme hos tant T så vägrade händerna vara stilla. Bara tanken på att jag delar bil med odjuret gör mig illamående!

Blev en kopp kaffe och lite tjöt innan jag for och mötte upp mor på stan. Tog följe med henne hem sedan och Humlan blev så himla arg att träffa mig så han tänkte skära upp min hals. Så har tre fina blålila ränder på halsen nu. Gjorde inte alls ont..

Någon städning har det självklart inte blivit. Varför skulle jag?

När jag gick igenom kameran så fann jag massor av gamla bilder på både syster och Dixie. Även en bild på gamle Ricki. Det betyder alltså att det är sista bilden på honom i livet vilket var lite roligt. Bjuder därmed på en bild av syster. Min vackra syster!


hey, i'm the wild one

Hade nog den mest knasigaste drömmen på länge inatt. Jag kan inte låta bli att undra hur mycket blod jag har i min kropp. Antingen ville drömmen tala om att jag är odödlig och kan inte blöda ihjäl - eller så saknar jag bara att ha lingonvecka. Vad tror ni? Haha, jisses!

Tant T förstörde min snoozning imorse genom att dra med mig ner på staden. Frukost/Fika stod på agendan och påväg ner till fiket så stötte vi på Linda och Amanda som vi övertalade till en andra fika. Mycket trevligt och mycket hästprat, kan det bli så mycket annat?

Nu är jag hemkommen och ska nog dra fram den förbannade dammsugaren. Förstör ju hela ens humör. Jag tror stenhårt på att det var en man som uppfann den jävla prylen. En man uppfann säkert dammet också. Skitgrejer! Sen var jag på min far igår om att vi måste köpa en ny golvmopp. Han fick en idé för ett bra tag sedan att kasta våran (visserligen var den av men ändå..) och köpa en TORRmopp. En avlång grej ni vet.. Går ju inte alls ner i skurhinken och när man kör runt med den där så lämnar den efter sig ett hav av vatten. Den är ju inte till för att våtmoppa med. Pappa vill inte tro mig. Sedan så kom han med kommentaren "Jag köper vad du vill, bara DU moppar golven". Haha, jag kommer inte moppa några golv och har aldrig gjort.

Nej. Städning nu och har jag ork kvar så ska jag kasta mig upp på köttbullen ooch ta mig en tur i det fina vädret.

Gravöl och pizzaslice ♥

when we shout it out

Vaknade av att bror ringde mig imorse. Jag orkade inte svara. Dryg som han är ringer han igen direkt efter, och igen, och igen. Så tillslut svarade jag ju och det vet han om att jag gör. Likadant när han kommer och ringer på dörren. Det räcker inte med att plinga en gång. Nej massor av gånger och gärna hålla in knappen tills man öppnar. Haha, ibland skulle jag vilja trycka ner en klacksko i hans hals.

Jag visste redan vad han skulle fråga. Donken. Jag sa att bjuder han på lunch så kunde vi åka. Denna gång var Jeff med och när dom två är tillsammans så är det dagisnivå. Hoppas ingen jag kände hörde dom inne på DollarStore. Haha, herregud!
Lille Rudas är klockren han också. Har man rutan nere så kommer han direkt och sticker ut huvudet. Han står med frambenen på karmen och njuter av vinden. Åker man fortare än trettio så får han andnöd - för att komma in i bilen igen är inget att tänka på inte. Jag lovar att knäppa en bild på det sen!

Så nu har jag dansat lite zumba, lånade ifrån internet igår. Tacka gudarna för Apple TV i dessa lägen. Slog bara på teven och körde. Sjuuukt jobbigt måste jag erkänna. Men det var så otroligt kul att jag förhoppningsvis fortsätter. Fönstren är fördragna - mina grannar ska inte få skratta åt mig.

Nu inväntar jag ett sms för att sedan ge mig ut till stallet. Johanna kommer förbi och provar Shalinka. Spännande!


vill du göra något äckligt, baby

Tanken var att jag skulle möta upp Johanna i stallet idag då hon ville provrida Shalinka. I dagsläget står hon bara och behöver komma ut och motioneras. Men när jag vaknade så var jag allt annat än pigg. Lykades sova bort någon timma till innan jag tvingade mig ur sängen.
Men vid halv två-taget så orkade jag inte längre så slog på BB som jag sedan toksomnade till. Tur nog hade jag ställt ett alarm så jag vaknade och snoozade om vartannat i säkert två timmar. Vid fyra fick jag intala mig själv att jag får inte sova längre. Trött som en zoombie slog jag läger i soffan. Är precis lika trött nu igen!

Så imorgon får tanten bli provriden istället. Förhoppningsvis så trivs dom ihop och även hon kan börja sättas igång. Skulle vara skönt att ha igång hästarna tills vi släpper dom i skogshagen. Kan tänka mig att det kommer ta någon dag för att få fatt på dom och om inte annat så kommer dom ha träningsvärk att det blir vila för det sakens skull. Vore synd att få börja om helt efter släppet menar jag. Så vädret får vara lite ostabilt någon vecka till tycker jag allt.

Imorgon händer det något spännande dessutom. Vad det är avslöjar jag på kvällen. Hihi, you gonna hate me!

På tal om ingenting, M's pojkvän har hittat en mycket billig resa och hotell till Alanya. Hans plan lyfter trettio minuter innan vårt och hans hotell ligger bara en liten bit bort. Hur awesome? Det kommer med andra ord bli spår hela veckan lång. Ujuj - hur ska detta sluta?


the world, hello!

Hoppsan, var visst ett bra tag sedan det hände någonting här inne. Jag har inte riktigt haft lust att uppdatera här. Bloggtorka tror jag rättare sagt det kallas. Men nu kanske. Har nog några bilder jag skulle kunna kasta in här och visa upp för er alla. Fst något direkt spännande vet jag inte om det är.
Har mest latat mig, varit med grabben och gullat med hästarna. Märks att Calleballe börjar få energi och kondis nu när jag ridit i stort sett varje dag. Jisses han är mer i luften än på marken och även så i hagen. Stackars hans hagkamrater!

Hade en klockren utgång i lördags. Jag och J låg i sängen och degade - planerade en chillkväll hemma med chips och lite alk. Mjukisdress och sådär. Får då ett sms med frågan om vi ville spåra. Eh, dum fråga! Så vi kastade oss iväg. Släppte in hästar, fixade oss och åt gott på Kina innan vi plingade på hos Jennifer. Så bra kväll! Förutom lite fyllebråk och sådär så var det ruuligt. 40+ på krogen och vi var nästan dom enda ungdomarna. Vi hördes kan jag ju lova. Speciellt på dansgolvet. Hehe.

Har dessutom ändrat Alanyaresan. Min bror har tackat nej och i ren panik har vi försökt fått tag på en ny då resten av resan ska betalas IDAG! Så ringer Masiel och så underbart spontan som hon är så var hon självklart på. Underbara tjej! Så nu står hennes namn på bokningen och pengarna sätts in och betalas ikväll. Hur awesome? Nu är det snart bara fyrtio dagar kvar. Åh!

Annars så väntar en arbetsintervju om en vecka där jag förhoppningsvis får jobbet. Äldreomsorgen. Kanske inte det jobb jag förväntat mig när jag var yngre. Men det ska bli kul. Jag tycker ju faktikst om gamla människor och hamnar jag på den avdelningen som hon ringde ifrån så är det mer 'klara' gamla. Sen får någon annan torka rumpa och duscha - jag tänker bara göra dom roliga uppragen. Hehe. Nejdå, det ska bli spännande. Jag håller tummarna, verkligen!
Dagen efter dom hade hört av sig så ringer rekryteringen och bad mig skicka in lite kompletterade uppgifter så jag hoppas dom hör av sig också och vill att jag ska börja där med.
Någon båt har jag inte hört ifrån fast jag var starkt medräknad i deras planer. Menmen.

Jag har mycket att vara glad för, vi borde alla ta vara på det lite oftare. ♥

uhuhuh

Idag har jag slappardag deluxe känns det som.
Kastade mig ur sängen strax efter sju och begav mig ut till stallet. Det enda jag gjorde var att kasta ut hästarna, fixa kvällsmat och fylla på vatten ute. Sen tog jag mig gäspande hemåt igen. Rakt ner i sängen!
Sov fram till.. någongång efter elva då jag pillade i mig lite frukost och kikade på Top Model. Sedan blev jag trött igen och hoppade ner i sängen för att sova ytterligare en stund.
Nu är jag vaken, men fortfarande lika trött. Vill gå och lägga mig igen!

Tänker inte åka ut till stallet för det är pissväder ute, och jag vet inte om jag har så himla stor lust att dra på mig andra kläder än trosorna och oversize tshirten jag har på mig just nu. Det är en sådan dag idag.
Men med tanke på att jag lämnat stallet helt vind för våg så tänker jag erbjuda mig kvällen och fixa stallet lite senare. Jag kan ju faktikst inte sitta här en hel dag, även om jag vill det!

when angels meet

Oerhört vilken produktiv dag jag lyckats med idag. Och denna gång så ljuger jag inte - jag har till och med hunnit slappa!

Tvärslocknade innan tolvslaget igår vilket händer en på miljonen! Vaknade därför innan klockan ringde runt sju men valde att somna om de sista minutrarna. Varför frångå det? Snooza är ju underbart!
Men så kastade jag mig iväg för att släppa ut hästarna. Orkade inte göra många knop så jag for hem direkt och landade i soffan någon timma innan jag släpade mig till sängen och sov bort en stund.

Vid ett så for jag ut till stallet igen där jag donade med lite allt möjligt. Fick upp whiteboard tavlan och planerade hur Calles resterande vecka ska se ut. Nu är det hög tid att börja tagga till lite.
Någon som var taggad idag var faktiskt Calle. Våran korkade lilla köttbulle.

Jag gav upp borstningen efter halva hästen - helt omöjlig att få ren. Medan jag skulle fånga in Shalinka så band jag helt sonika fast C i dörren. Med tanke på att han var omringad utav fyra höbalar under näsan så tänkte jag att han stannar kvar. Gjorde han inte. Kom loss på något vänster och brallar iväg upp emot husen. Jag står kvar och egentligen bara väntar in honom. Han stannar ganska snart och inser att det är i n g e n som följer efter honom och då är det ju inte roligt alls. Så jag börjar närma mig honom och då blev det genast lite roligare. Dock så lyckas han trampa på grimskaftet och tror sig då sitta fast - mitt på en stor gräsmatta. Han accepterar läget och börjar beta solblekt gräs tills jag kommer och fångar in honom. Pucko?

Skjutsat in hö i höboxen, flyttat in två balar in i stallet, haft ner massa halm samt gjort kväll i hela stallet.
Blev en tur till granngården där emellan också. Börjar lukta urk dessa dagar vi vart utan kalk i boxarna.

Jag insåg hur skönt det är att handla med hästkläder på dessutom. I en vanlig affär alltså. Jag luktade råtta och det var inte en jäkel som ville stå mig nära. Hehe. Hon i kassan ville dessutom ge mig elva tusen. Sicken bra dag!


darling do not fear

Idag vaknade jag utav ett samtal av den bättre sorten.
Dom ringde ifrån äldreboendet här bakom knuten och frågade om jag ville komma på intervju.
Självklart ville jag det och vi bokade en tid om två veckor. Jag hade kunnat kuta ner och varit där
på fem minuter om dom hade velat. Haha!

Inte mycket har blivit gjort idag fast jag hade en massa planer. Allt verkar så bra när man ligger och
kuckilurar i sängen och väntar på John Blund. När man vaknar sedan så är det mesta bara jobbigt.
Så jag skiter i det och tar en slappdag. Ska nog kila ner och sola en sväng tror jag.
Måste börja bygga upp en bränna så jag kan pressa i Alanya senare. Mindre än två månader. Jisses!

Nej, krypa ner under täcket igen ligger närmast på agendan. Puss!


in a world full of fear

Det har varit en bra dag idag. Trots att jag var sifferblind imorse så har dagen passerat med nöje.

Började med att jag hämtade upp tant T för lite ärenden på staden och sedan runda av med en fika/lunch. Mycket prat om döden, respekt och folks korkighet (man kan väl böja ord hur man vill?). Man vill hjälpa till så mycket, man vill kunna lyfta bort sorgen från deras axlar och stampa på den. Förbannade jävla känslor. Förstå vad världen vore en mycket trevligare plats om man inte hade känslor. Ingen skulle bry sig liksom. Eller ja.. okej, det var en dum idé!

Efter att jag spenderat denna underbara tid med tantaluttan så hämtade jag upp bror mig för en liten tripp där vi letade efter en 'psshyy psshyy' - sådär som han i Neserilreklamen låter! Det vi letade efter, men inte visste just du vad det hette, var ju helt enkelt en tom sparayflaska. Då kommer frågan - vad använder man en sådan till ? Ni kan ju fundera, jag vet svaret. Som jag och tant T diskuterade tidigare - dessa personer har minsann sjujävla bra idéer!

Fyndade åtta par strumpor för femton riksdaler på Ö&B. 80% nedsatt pris på redan reamärkta varor - passa på!

Blir stallet hela veckan och nu ska jag se till att hålla mig hemma. Folk får komma hem till mig för omväxlingens skull. Ska passa på att göra lite ordning där ute. Fixa upp och väga en lagom mängd hö till hästarna. Börjar spåra ur en smula med vikt på både hö och häst. Dom har ju faktiskt fri tillgång utomhus. Man behöver inte tugga ihjäl sig..

Men nu ska jag dra på mig raggsockorna och krypa ner under täcket. Ska försöka hitta lite fler avsnitt utav Skilda Världar. Det är minsann dags för det igen.


oh boy, if i did..

Det där med att söka jobb måste vara det mest tidsslukande jag vet. Det och att spela Sims!
Jag satte mig vid elva och nu är klockan kvart över ett? Vart tog tiden vägen?

Menmen, jag har fått iväg ett antal ansökningar nu och vissa hoppas jag mer på än andra.
Dock var regionen denna gång västkusten. Främst kring Smögen/Hunne. Hur härligt vore inte det?

Fast jag hoppas nog mest på att båten hör av sig i veckan. Vore så perfeeeekt!
Men vi ska inte hoppas på för mycket. Skönast är ju faktiskt att gå hemma och suga pengar ur andra! Haha!

it's this in twenty -something- years

Jag lovade att uppdatera. Men jag är inte så bra att hålla det jag lovar, i alla fall inte när det gäller bloggen. Men vem är det som lider? Nej, inte många! Haha!

Jag och mamma for som jag redan nämnt, ner till syster för att fira Dixie i onsdags där vi spenderat de senaste dagarna. Har besökt Dixies dagis vilket är på Nordens Ark. Superhäftigt dagis! Det är en byggnad som är uppbyggd likt Noas Ark och i längorna finns det massor utav djur - det är lite av en lantgård!
Går man längs hela byggnaden så passerar man kossor, grisar och getter. På utegården finns sedan ankor, gäss och andra fågeldjur som trivs mer ute.. Man går sedan in i byggnades tvärs emot och där är det andra sorters getter, höns av olika raser, häststallet och kaniner. Alla djur har tillgång att gå ut och in närhelst de vill, stora fina inhängnader ute som inne - precis som det ska vara!
Barnen får då hjälpa till att mata och lära sig massor om djuren. Alla barnen är mer utomhus än inomhus! Något som dessutom var häftigt var att i barnens lekrum inne så finns det ett fönster som är rakt in i kossornas ligghall!
Några gånger så går alla barnen längs med tunneln under vägen och går in till de vilda djuren. Ofta så sitter dom och har mellis bland vargarna. Hur häftigt?

Har annars besökt Kungshamn och bara glidit runt. Ätit tårta och sprutat ut konfetti så dom kommer få dammsuga sådant fram till midsommar. Dixie fick en dockvagn som hon körde med hela tiden och var så stolt över. Jag köpte fingerfärg åt ungen som hon hade himla roligt med i badkaret. Att en unge kan ställa till med så mycket. Haha!

Fredagens party spårade som vanligt ur för min och systers del. Vi eldade en planka och hade slut på en hel flaska med tändvätska som jag sedan kastade på elden. Vi hade lika gärna eldat upp oss själva och hela huset! Natten slutade med att syster åt nudlar med beasås och att vi somnade kramandes framför Big Brother inne i min säng. Det krävs några Saxinare för något sådant.. haha!

Bjuder på dessa så länge;