i never let it get me down

Riktigt ruskväder á la vår ute nu. Från sol till halv storm, sol igen och så lite regn på det. Men nu märks det att sommaren är runt knuten på riktigt!
 
Dagen började med ett besök utav vår älskade hovslagare. Märks att han är uppvuxen på Godby.. haha! Så nu har våra hästar vårfina fötter vilket innebär att bakskorna är slopade och dom sönderslitna broddarna borta. Hur härligt är inte det på en skala?
 
Sedan for jag och tant T till Västerås där hon hade en remiss till ÖNH. Halvbölden läkaren sa att dom skulle kika på punkterades och den var inte en smarrig syn.. Först den längsta nål för bedövning jag sett, sedan in med spruta nummer två för att suga ut massa gottigt ur käften och slutligen in med värsta skalpellen och cutta. Jag var glad att jag fick sitta på sidan och att jag slapp den behandlingen under min böld!
 
Kanske värt att nämna är det vi utförde i stallet under förmiddagen föresten! Vi har fått ut massa 'bra-ha-saker' och knåpade ihop en uteplats. Ett par trallar och så snygga trämöbler ovanpå blev perfekt. Nu är det bara att olja trallarna och måla möblerna så blire det en kanonplats att sitta och ljuga på. Ett parasoll har vi att skrämma hästarna med dessutom, kan det bli bättre?
 
Imorgon är det valborg, svenskarnas anledning till att supa sig asfulla och bränna upp all kroppsbehåring vid diverse majbrasor. Låter oslagbart. Min kväll kommer nog se liknande ut.. Ska hem till Jennifer och fira henne som fyller år idag. Så blir lite käk och trevligt sällskap. Sen ska jag bli asfull och dräggig. Låter som en vanlig lördagskväll egentligen? Haha!
 
Nej, nu är det dags för tentaplugg! Femtiobegrepp och sjuhundraelva sidor att läsa igenom. Berättade jag att det är tenta nu på fredag? Framförhållning är för amatörer!
Mamma frågade mig idag om jag kommer klara tentan och jag svarar sonika 'Nej..' och hon såg helt förbryllad ut och blev arg. Skulle jag istället ha ljugit och ordningen behållen? Pest eller kolera - inget uppskattas.
 

work hard, play hard

Precis när jag skulle sätta igång med uppgiften så kliade jag mig i huvudet och undrade i vilken bok Fromms kapitel var. Konsigt att han skulle ha åtta kapitel i någonannans bok tänkte jag och letade lite till. Kollade sedan litteraturlistan och ser att jag missat två böcker. Hur kan man göra det? Är man sinnesförvirrad, korkad eller båda två? (Svara inte på den frågan, tack!)
 
Men jag tackar Wikipedia och andra korkade människor som lägger upp sina arbeten på internet! Haha. Nu VAR det visserligen en lätt uppgift men det gick lite för lätt när man fått hela boken i en sammanfattning.
Nu är uppgiften klar och redo att gås igenom imorgonbitti.
 
Edit. HAHAH, fyfan va trött jag blir på mig själv!! Letade ytterligare lite till då jag hade i bakhuvudet att jag minsann skulle ha Fromms bok. Kikar i... skolväskan och där ligger dom två 'obeställda' böckerna. Tippat! ÅHH!

never said i was an angel

Supertrött chey som skriver, hade jag vart klar med morgondagens seminarieuppgift så hade jag kunnat krypa ner i sängen på en vettig tid. Men så är ju givetvis inte fallet utan här sitter jag med min kaffekopp och ska ta mig an uppgiften. Jag fick lite pepp när jag såg att någon skrev att det var kursens lättaste uppgift. Man kan ju alltid hoppas..
 
Var i stallet som vanligt imorse, var kanonväder med strålande sommarsol. Både hästar och människor trivdes rätt gott och vi fick jaga in hästarna ifrån hagen. Blev dock ingen ridtur då våra misstankar om en skramlande bakhov besannades av en lös sko. Tur nog så kommer hovis ut på måndag vilket är välbehövligt!
 
På eftermiddagen så mötte jag upp mamma i Kungsör och vi for vidare till Eskilstuna. Var och kikade på en lägenhet. Superliten men blir supermysigt med lite snygga möbler och sådär! Jag ska ringa till hyresvärden och tacka ja till den, superspännande! Måste passa på och fråga om dom kan tapetsera om, skulle vara guld att få lite egen prägel på väggarna också.
Så förmodligen blir jag Eskilstunabo till hösten, första egna lyan och det är skrämmande! Men man måste prova sina vingar någon gång och skiter det sig så går det oftast att lösa på ett eller annat sätt. Right?!
Min största ångest är att jag måste lämna stallet, tant T och hästarna - hur ska jag överleva det? Hur ska DOM överleva utan mig? Usch! Kan ni inte flytta efter?
 

i'm here with my friends

Träffade tant T utanför Lidl när jag handlade lite tröstgodis till mig själv och hon förväntade sig ett inlägg om fem minuter eftersom jag skulle plugga. Nu har det gått långt mer än fem minuter men tror ni att jag pluggat? Ehehe.
I brevlådan låg en påminnelse ifrån Statistiska Centralbyrån, ni vet dom som skickar ut äckligt jobbiga ankäter emellanåt. Japp, den satte jag mig och fyllde i - allt är ju bättre än att plugga?!
Sen skulle jag bara vila lite, sen skulle jag bara göra iordning mat, sen skulle jag ju bara smälta maten, sen skulle jag bara se klart programmet och ptja, nu sitter jag här. Skulle bara..
 
Min hjärna är i kaos för övrigt, mer än vanligt. Har fått två lägenhetserbjudanden i Eskilstuna. Helt okej hyra, max två minuter ifrån skolan (centralt alltså!!), enda nackdelen är väl att det är ganska litet och det finns ingen ugn. Jag kollade upp det och billiga bordsugnar finnes så det är väl inget egentligen. Den enda är 24kvm och den andra är 26kvm så det är inga flådiga citylägenheter med andra ord.
Jag är dock så förbannat trött på att pendla och det är snordyrt! Som det ser ut idag har jag i princip noll kontakt med mina kursare och dom hittar på massa spännande hela tiden och jag är den mobbade.. typ. Haha!
 
Men nu är det så att jag hittat på andra planer som jag förhoppningsvis får positivt svar på i juli och då blir det en flytt till södertälje. Just i södertälje håller jag och pojken (eller det är väl mest jag) att leta större lägenhet. Hans på 36kvm blir man tokig i.. Jag skulle ju vilja flytta dit men då är det pendlande igen. Åh, jag jag vet varken ut eller in!!
 
Iiih, kommer ni ihåg när jag var såhär liten?
 

Världen är inte vacker

Nu är jag en upprörd bitterfitta..
Jag har många kursare på FB och i vår grupp kommer det mycket bra information och hjälp på traven. Nackdelen med detta är att jag allt som oftast svävar iväg i cyberrymden och stannar sedan kvar där. Inget undantag nu heller.
 
Ramlade över en tråd på Bukefalos där några videor publicerades. Det finns tydligen en rodeo i USA som årligen hålls utan Coca-Cola Company. Jag är långt ifrån ett fan av rodeo, bullracing och allt vad det nu heter - där man jagar djur på ett himla onaturligt tillvägagångssätt. Det är mycket med sporterna som jag misstycker men men åter till saken.
Antalet djur som skadas under just denna rodeo är skrämmande och inställnigen till det hela är ett axelryck och sedan avlivar man djuret - ofta timmar senare. Finns inga veterinärer på plats som akut kan ta bort smärtan från brutna ben och diverse andra skador.
 
Samtidigt som Coca-Cola sponsrar isbjörnar, donerar pengar till diverse utsatta djur/människor så står dom även för djurplågeri av detta slag. Skrämmande.
Jag vet egentligen inte vart jag ville komma med detta inlägg, det var nog mest till att få ur min frustration och sådär.
 
Länkar till en utav videorna men jag varnar er att det inte är roligt att kolla på. Det rör sig inte om blod eller sådär men skadad blir hästen i alla fall..
 

inte en dag har gått

Det är inte bara en sömnlös period jag hamnat i, även en bitter sådan. Jag är trött på mänskligheten, luften, jorden, blommor och vem vet allt. Är jag seg på att höra av mig, vara social eller något i den stilen så är det för att jag inte orkar/vill. Är det okej? Får man vara sådan trots att det går emot dagens principer?
 
Har inte gjort allt för mycket vettigt idag, mestadels har tiden spenderats i stallet. När det var uppehåll och solen kikade fram så tog jag och Tant T en ridtur. Red runt och kollade hur paddocken såg ut och det såg ut som att den var ridbar. Härligt! Vi ska se till att kasta upp några hinder och skrämma Calle lite någon dag.
Han har inga problem med att hoppa, det är vi som är mesiga med honom. Han har en grym teknik när höjden kommer upp, det är vi (läs jag då T fegar ur) som hämmar. 80-90 är ingen match för honom, om jag lär mig att lita på att han faktiskt kan och istället tänker på vägen och nästa hinder. Det är där min spärr sitter och jag förstör hela banan. Tur nog så är T av den tjatiga sorten och skriker på mig!
 
Nu är dags att sätta igång med dom sista begreppen till morgondagens seminarium. Jag vill spy på den här kursen och alla begrepp. Om mindre än en månad är det en riktig salstenta på FEMTIO begrepp, blir nervös bara jag tänker på det.
 


can't stop me from trying

Eftersom jag är sömnlös och befinner mig i ett hem utan mirakelpiller så låter jag natten fortgå med lite bloggande och pluggande. Det gäller att planera effektivt eller hur är det?
 
Nattsuddandet har dragit sig in på sociala sampel, det känns som att på sistone så har snacket eskalerat. Jag har alltid haft den principen att sådant snack går in i ett öra och ut i nästa med förhoppningen att jag inte verkar allt för intresserad. Just skvaller och skitsnack har facinerat mig.
Förr i tiden, ung och dum, så var det en hög status att veta mycket om många. Man skulle veta smaskiga detaljer om människor man faktiskt aldrig träffar, allt för att vinna respekt hos åhöraren. Vet man för mycket idag så är man en bitch och det är inte alls accepterat på samma sätt, inte i min åldersgrupp i alla fall. Det man vet om andra sitter man i sitt stilla sinne och gottar sig i.
 
Skitsnacket idag går ut på att förstöra för andra eller få sig själv i bättre dager. Jag kan erkänna att jag tycker det är lite roligt att ta del i snacket och använda det på helt andra sätt än vad personen förväntat sig. Att vara tyst eller göra helt åt andra hållet och dra upp det tillsammans med personen/personerna det gäller. Allt för att uppväcka en reaktion. Kalla mig bitch, iskall eller helt enkelt bara jävligt manipulerande. Nedlåtande ord om mig själv eller bra egenskaper?
 
För mindre än ett halvår sedan var jag själv utsatt som huvudperson i ett drama men med just dom orden som ovan så vann jag det hela istället. Ibland skrämmer jag mig själv över hur pass uträknat jag kan bete mig, who to blame? Jag har fått erfara att varje man klarar sig självt och så är det väl ändå i slutänden?
 
Det jag ville komma fram till var lite att jag bryr mig ganska lite om saker som jag inte får höra ifrån personer själv. Vad har jag för större nytta av att veta sådant folk väljer att inte dela med sig av? På ett personligt/privat plan kanske ska tilläggas då det går lite emot vad jag faktiskt läser till.
 
/Sömlösa bitchen
 

iusfgalisbdflzkjdsbv

Det blev inga bilder på lägenheten. Dåligt med bilder överlag i denna blogg..
 
Nu har jag hamnat i en period av sömnlöshet igen. Lagom drygt måste jag erkänna. Trodde att efter denna dag så skulle jag somna som en stock men icke, är knappt trött även om klockan börjar närma sig två. Kanske skulle jag ta och hjälpa kroppen en bit på väg, men känns så himla onödigt på sitt sätt.
 
Hur som, idag har jag varit effektiv - igen. Tant T är sjuk så jag fixade stallet, måste säga att det känns lite wierd att vara där ute själv och pyssla. Jag kan knappt minnas när jag sist var utan sällskap, mänskligt sällskap alltså.
Molnen såg trista ut så jag slängde in Calle direkt och skrapade av all hans lera. Nu har tjälen släppt rejält i hagen och det är en enda stor lerpöl, kanske dags att börja täcka? Haha!
Som sagt så har varken jag eller tant T vart ute själva speciellt ofta och Calle blev riktigt störd över att han fick traska ut i skogen ensam, vi har bra konstiga hästar. Men pigg är han, förmodligen på grund av att han har fått kondis. Roligt pigg och glad är han så lät honom trava ur sig den mesta energin och avsluta med en rejäl galopp, jag blev svett av att hålla tillbaka honom i ett någorlunda kontrollerat tempo. 
 
Sedan var det dags för Calles bädd. Den är mättad nu så det börjar sippra in i boxen bredvid, inte fullt så trevligt då vi har det som fikabox. Inget stall utan fikarum! Tre överfulla kärror drog jag ut och med all den jäkla skit som ligger där inne så är det inte världens lättaste uppgift att köra kärran sen. Väger ton! Jag ska nog vara sjuk den dagen bäddarna ska tömmas på riktigt!
Lite frustrerande var det också när jag kört dessa kärror och skulle fixa ihop resten av bädden - det syntes inte ens att jag varit och skalat på den! Förhoppningsvis så kommer vi i alla fall märka att jag skalat och grejat när vi fikar nästa gång..
 
När jag väl var färdig i stallet så hämtade jag upp den sjuka tanten då hon skulle vara moraliskt stöd när jag besiktade bilen. Det stödet behövdes! Min lilla skrothög drog på sig fyra tvåor och jag ordnade några nya punkter till LISTAN - hur dom kommentarerna löd återger jag inte, jag är överrepresenterad på den förbaskade listan ändå!
 
Nej, nu ska jag tametusan trycka i mig ett piller och sova!
 
 
 

we could see the sun

Det är mycket som blir gjort när det är time för plugg. Alltså ja, med allt annat än skolarbeten..
Jag gör som jag alltid gör och skjuter upp det till sista kvällen och det resulterar i att jag måste sitta timmar i sträck och svära över hur tråkigt det är. Har sagt i flera dagar att jag ska sätta mig och ordna uppgiften till seminariumet och idag gör jag ju det. Jag håller nästan alltid det jag säger.. hehe.
 
Idag har jag varit driftig! Har vikt ihop alla jävla kartonger som skräpat i köket och agerat som avlastningsplats till kaffemaskinen. Lite rangligt men ack så fungerbart! Nu åkte dom iväg i alla fall, ända till förrådet. Typiskt mig, där har vi problemet med att skjuta upp allt jobbigt till sen..
Alla påsar med skit och skräp i åkte i sopen, sopsortering - vad är det? Har även kastat in allt annat skit i skåp så dom försvann. Det som inte syns finns inte.
Har dammsugit och moppat golven, diskat en omgång, lagat mat till mig och gubben samt haft tvättid. Fast nu när mannen kom hem från jobbet så är det han som jag tvingat springa till tvättstugan. Inte mer än rätt!
 
Nej, nu bloggar jag ju istället för att skriva på skolarbetet. Ehehe..
Kan kasta in bilder på hur vi bor imorgon, när det är ljust och sådär.
 
Puss

if you close your eyes

Har varit en seg uppdatering, vad det beror på vet jag inte riktigt.
En lugn vecka har det varit i alla fall. Inget direkt spännande har inträffat, inget som är värt att skriva om i alla fall.
 
Som den partyflicka jag är så blev det en utgång i lördags. Blev som vanligt lite förkrök hos min pärla Sofia och hennes sambo tillsammans med några andra goa människor. Körde ring of fire fast i en lite mildare variant. Skulle vi nog inte ha gjort. Promillehalten steg ganska raskt men kul hade vi!
Riktigt när vi vandrade vidare till krogen har jag ingen koll på, så det var ungefär den nivån vi alla låg på. Hur vi, speciellt jag och Sofia, kom in på krogen är ett mysterium. Jag snubblade lätt på tröskeln och vakten tittade misstänksamt på mig och bad om leg innan han släppte in mig.
Jag måste erkänna att det var en enda stor dimma där inne men det jag vet är att vi dansade lite, rökte rätt mycket och mest stapplade runt. Strax innan två så skuttade vi iväg och inhandlade kebab och jag ringde efter älskade mamma som skulle hämta upp mig. Kommunikationen brast en aning där och hon stod vid Taxi och jag i korsningen precis ovanför, båda två lika irriterade. Jag gick igenom det värsta som kunde hänt henne på vägen och det var ungefär i stil med att polisen stannat henne och plockat körkortet - hjärnan fungerade inte värre. Men jag hade lite rätt i alla fall för polisen hade stannat henne..
Väl hemma och en kebab senare så skulle jag krypa ner i sängen men upptäckte när kläderna rykt att det låg en halvfull cider i min BH! Det var Tess som inte orkat dricka upp och jag skulle smuggla ut den. Så jäkla typiskt mig alltså. Haha!
 
Under hela kvällens gång tyckte jag inte att vi varit så himla dräggfulla men baksmällan talade sitt tydliga språk. Hade dock jävligt roligt och det är väl sådant som räknas?
 
Jag vet inte om jag fortfarande är lite bakfull men jag har fortfarande den där molande huvudvärken som ständigt påminner mig om helgen, hehe!
 
Nej, nu blir det att försöka få lite sömn. Upp i ottan för att bli bjuden på kaffe hos tant T halv åtta och sedan vidare till skolan. Veckan spenderas i Södertälje, om ni kände för att veta det.
 
Nya skorna. Halva reapriset så dom blev mina för 100:- och invigdes nu i helgen ♥
 

en storm ifrån ingenstans

Jag lovade att berätta om lördagskvällen. Finns inte direkt något att berätta, kvällen blev inte som tänkt. Sofia fick ett återanfall med magen och låg däckad i mörkret halva kvällen stackarn! Vi andra satt och spånade helt vilt, supertrevligt var det faktiskt.
Dock var min kväll lagom förstörd genom skvaller, något jag inte väljer att återge här i bloggen. Min största fråga är ändå, varför ska man alltid berätta sådant med alkohol i glaset? Reaktionerna blir starkare och det vet ju i princip alla om, och dessutom när det är något så pass känsligt? Varför måste man vara så förbannat korkad bara för att man dricker? Min moral på sådant rubbas sällan och jag försöker, oavsett hur pissfull jag är, att inte dra det strået. Bara för att jag påverkar hjärnan så låter jag inte hela hjärnan att sluta fungera.
Kvällen blev nog inte direkt rolig för mitt hjärta efter detta heller så vi valde att traska hemåt när resten drog till krogen. Rätt skönt ändå. Vi drog en panpizza när vi kom in i värmen och sedan sov vi gott.
 
Drog in till Marieberg på söndagen och jag fick med mig ett par snygga, stilrena pumps för femtio spänn på DinSko. Halva reapriset är riktig kärlek. Det är inget man ens tvekar över. Nästan femhundra sparade jag. Klockrent!
 
All övrig tid har jag mest kastat bort. Suttit lite med tentan och tragglat, går segt framåt. Blir en uppesittare inatt för att bli klar med aset. Åtta imorgon bitti ska den vara inlämnad. Inga direkta instruktioner om pappersverisionen kan lämnas in senare på dagen eller om den också måste in innan åtta, detta leder till att jag får sätta mig bakom ratten en timma tidigare för att få in den. Fuck.