in your company

Fina Calle var teaterhäst nu i helgen under julmarknaden. Minns ni att han var med i sommras?
Denna gång skulle han i alla fall bli såld utav en girig hästhandlare.
 
Jag och T satt uppe på ridskolan under förmiddagen då dom hade loppis. Lite skit lyckades vi bli av med i alla fall! Runt halv ett så skjutsade jag mitt hjärta till stationen för att sedan åka ut till stallet och göra iordning Calle för staden.
Han är ju töntig vår häst, under sommaren gick han den vägen varje dag under två veckors tid - man tycker att han borde ha lärt sig vid det här laget. Jomenvisst, denna gång var det ju SNÖ och han ville krypa ur skinnet och försvinna. Det for förbi en röd bil och han kastade sig ut på åkern, dörrarna vid Vilstahallen öppnade sig och han kastade sig rakt ut i vägen. Säker häst? Haha, herregud så han är!
Så stod han och jag på torget för att invänta Tarja som skulle komma med en påse hö när hon stått färdigt på ridskolan. Jag hade god lust att ge bort kräket. Så han höll på! Vet inte hur många varv han snurrade eller hur många gånger han föltuggade, folk måste ha trott att han hade Rabies eller något liknande.
Lika illa var det när Tarja kom även om han hade lugnat sig en smula då. Det som var så häftigt var att när teatermänniskorna kom igång och börja skrika så stannade han helt upp och var superlugn samt åt sig jävla hö. Det var som att trycka på en av-knapp och han visste att nu jobbade han vilket innebär att stå stilla. Han tänkte inte ens tanken på bus när vi lämnade över honom till gubbarna. Att det ska krävas något sådant för att han ska uppföra sig normalt..
 
Det är inte bara Calle som varit duktig. Jag och Tant T julpyntade stallet idag! Vi hämtade granris på en pulka och lyckades tråckla upp det i stallet tillsammans med glitter och julkulor. Blir otroligt mysigt på en gång man får upp det. Nu inväntar vi bara julen så vi får gå upp i ottan, frysa rumporna av oss bara för att dricka julmust och dela ut förbannade julklappar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback