you can be anything

Nu blir det hästinlägg. Ni som inte bryr er, läs inte. Höhö.
 
Igår så for jag hem ifrån Södertälje klockan SJU PÅ MORGONEN! Se där. Åkte förbi tanten och rappade på henne lite så vi kom ut till stallet tillslut. Upp och iväg med hästarna kom vi. Ut i skogen och lallade en vända, dock är det ju blött överallt så det blir riktigt bra rumpträning för hästarna och benträning för oss ryttare. Kanon!
Shalinka ha kommit på att det kan vara kul att galoppera sansat utan att fara iväg i diverse bocksprång. Riktigt roligt faktiskt. Vi som inte tycker att vi tränar våra hästar alls och så visar det sig vara helt tvärtom.
Calle totalvägrade plaska ner i vattnet som vanligt, men att bjuda glatt när jag styr ut honom på rena leråkern är däremot helt okej. Ibland undrar man hur hans hjärna ser ut..
 
Idag blev det en långtur med stor variation. Skog, blöta stigar och vägar. Mycket trav på travvänliga sträckor och arbete på asfalt. Vi besökte andra sidan utav Godby, red längs med motionsspåret (nej, inte på motionsspåret utan bredvid!) och sedan in bland villorna. Passade på att arbeta igenom en kortis på volt när vi nådde grusplanen och det är alltid lika roligt att se hur fina dom blir efter att ha 'värmt upp' så pass länge.
 
På sista sträckan hem så galopperade Shalinka iväg före Calle och det brukar sällan vara problem att säga nej ifrån till Calle och att han lyssnar. Idag så slog det slint i hjärnan och det var stepp på stället innan han taktade in i kort trav. Jag gav upp när huvudet gick som en propeller och lät honom falla in i galopp. Det var så kul att han var tvugen att lufta bakbenen en smula.
 
Vi hade trötta hästar innan ridturen men det var knappt så att dom orkade gå ut till hagen efteråt. Det blir en välfärtjänt vila imorgon för båda två. På söndag är det inplanerat en längre runda igen och vi hoppas på relativt bra väder.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback