when pain comes around

Helg - igen. Känns inte som att det är annat än helg just nu.
 
Tänkte dela med mig utav mitt hjärtas lidande. Lilla Humepluttis!
I början av veckan så upptäckte jag en liten bula på hans huvud, något ingen sett tidgare. Jag provade att massera den och efter bara en liten stund så försvann den relativt mycket. Jag och Kent trodde att han säkert sprungit in i något (det skulle då inte förvåna oss..) och det var en liten blodansamling. Var ingenting mer med det då han varken ömma eller var påverkad i övrigt.
 
Så kommer jag över här om dagen och då har han ett riktigt fult sår på huvudet. Vi trodde att han hade kliat upp den lilla bula som var. Ytan var ojämn och riktigt ful. Luktade dock ingenting eller var varigt som ett "normalt" såg skulle vara. Det såg liksom inte ut som ett riktigt sår men vad skulle det annar kunna vara?
 
När jag kom förbi igår så fanns det inte en enda levande själ i huset och min första tanke var att nu är Humle död. Haha, vadå erfara det värsta direkt? Ringde mamma och fick veta att han vart inne på operation för huvudet.
När Kent och Humle kom hem så hade han den förfärliga tratten på sig och var ostadig på benen. Fick vila emot frysen för att orka stå upp. Lilla plutten!
 
Tydligen hade han börjat tappa hår och såret bara växte plus vätskade. Vi har tur som har veterinärkliniken hundra meter ifrån ytterdörren! Men en av veterinärerna var sjukskriven så dom blev skickade till Köping för drogning och sårklippning. Det visade sig vara Hot Spot även kallad våtexem/retriversjukan. En bakterie som tar sig in i småsår och oftast kring blöta partier så som ljumskar och kinder, oftast drabbas långhåriga raser och speciellt retrivrar. Ja, Humle passar ju självklart in på allt det där.. Haha!
Den finns i olika "sorter" varav Humle fått den lite mer aggressiva då såret växt så pass fort och stort. Vill det sig illa så kan det på bara fyra-sex timmar göra så att hela huvudet är skinnflått. Mysigt! Nu höll det sig tillbaka en aning vilket är skönt.
 
Tydligen är denna bakterie superenkel att bli resistent emot antibiotika så vetten ville inte sätta in det direkt. Istället fick han antiinflamatoriskt och ett speciellt schampoo att tvätta med. Tur att han är så snäll att han tillät oss att vara elaka och göra illa honom. Blir det ingen märkbar förbättring efter helgen så ska han tillbaka och få medicin i alla fall. Nu kan man ju hoppas att det inte blir ett fult ärr eller att han får detta flera gånger! Det är så synd om honom när han springer rakt in i saker med sin megafon runt huvudet plus att han blir nästan hysterisk emellanåt när det kliar.
 
Varnar för en ocensurerad bild. Detta är alltså hos veterinären - fyra dagar efter jag upptäckte bulan..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback