Upptäcksfärd

Joho sönni, idag var och pollen ute och kikade i skogen. Bäst att passa på att lulla runt innan jakten börjar här i trakten. Då vill man inte visa sig i skogen för jägarna här är blir inte alls speciellt förtjusta när vi kommer.
Hur som, såg att bönderna Sonnerfeldt (jag har aldrig lärt mig att stava deras efternamn..) hade skördat åkrarna kring stallet idag. Gissa vem som vart glad. Mja, både jag och hästen.
Han var pepp till hundra redan när jag satt upp. Dock var det ganska lerigt (har ju varit flera cm vatten i flera dagar därute) så vi tog det lungt. Skrittade runt hela sedan kunde varken jag eller hästen hålla oss så det blev en galopp också. Slutade nästan i en avramling. Läskigt värre blev det! Calle sparkade bakut ett par gånger och jag, så glömsk som jag är, hade glömt att spänna de där extra hålen som man måste då Calle glömmer att spänna ut magen. Så jag kände hur jag gled och gled, hästen i full galopp och jag fick blackout. Tillslut tyckte hästen att det blev obehagligt så han stannade och jag slapp leran. Lite småkul faktiskt, han är smartare än man tror.
Men efter att han fått upp flåset och tillräckligt mycket lera på benen så tog vi en kort sväng i skogen. Sprang då på en stig som jag aldrig sett förut. Och hur många gånger har man ridit där..? Tre år..? Hur som, den var utmärkt med gula plastgrejjer av något slag och jag kom tillslut ut vid ett älgtorn. Mycket spänning blev det alltså. ;) Storartat slut må jag säga.
Så lite dystert vände vi om och traskade hemmåt igen.
Men jag måste säga att han var superduktigt idag. Jojo, han var lite väl het men lyhörd var han allt. Mjuk och formfar, kom även ner i form stundtals. Menmen, går inte alls bra att rida nu då tårna är borta i happaranda och skorna flyger snart av. Tror inte att dom kommer sitta veckan ut. Ska se när hovis har tid för att ta sig an monstret. (:
I helgen blir det eventuellt hagförflyttning. Yessssyess.

Nej, hejdå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback