you can't always escape

Jag har utvecklat en mild form utav bacillskräck under åren. Jag tar inte på ledstången varesig i trappor eller i rulltrappor. Främst rulltrappor - fyfan va baciller och äckel det finns där! Jag håller knappast i stången när man måste stå på pendeln/tunnelbanan. Bara att sitta på sätena ger mig lite rysningar. Förstår ni hur många människor som hostat, nyst och pillat sig i anus just där jag befinner mig?!
Däremot så kan jag lätt skära bröd med en genomskitig stallkniv, utan att tvätta händerna ifrån stallet äta en subway och slicka dressing ifrån fingrarna (standard när det gäller mig och Tarja!) osvosv. DET är nog egentligen värre, men då är det ju enbart baciller jag gosar runt med dagligen - och det är inte så många olika personers skit..
Hur som, jag kunde inte stå emot bakterierna denna omgång så nu sitter jag här mitt i natten med en genomtäppt näsa, pipande bröst och en hosta som river upp lungorna inifrån. Inte okej. Inte någonstans!
Jag fryser och svettas om vartannat och att kliva upp ur sängen och gå på toa är en bedrift bara det. Snoret flyger när jag nyser och jag låter som en rysk man, typ.
 
Men jag har lite tur.. Jag får gå runt hemma och se hur sunkig ut som helst iförd min älskade OnePiece som jag fick av pojken förra året. Bästa presenten typ!
Och på tal om pojken så åkte han till mig direkt efter jobbet, inhandlade choklad (!), halstabletter och mintcigg. Hur söt? Nu ligger han visserligen i sängen och är en ren pina då han snarkar, högt. Men under vissa perioder kan han va bra att ha i sängen, frossperioden. Han är nämligen en KAMIN när han sover och jag avskyr varma människor, under samma täcke.
 
Nej, nu ska jag krypa ner under täcket igen och snörvla framför teven. Sov ungefär hela dagen så nu finns det inte så mycket sömn kvar. Blir nog att jag är vaken när han ska åka till jobbet igen. Tur nog, för honom måste man sparka upp. Jaja, godnatt eller nått..
 
 

BAJS - SJ AB

Ja men det där med att åka tåg gick ju bra. Fröken Saxin och tågåkning hör inte ihop helt enkelt. När ska jag lära mig det?
Jag skulle som sagt åka till Södertälje i lördags. Går ner i god tid och köper mig en biljett. När jag vänder mig om så ser jag det man inte vill se - blinkande text i högra hörnet! Happ, en timma försenat. Bara slå sig ner för att gå hem igen gör jag då inte. Kommer fram en kille som skulle med samma tåg. Efter lite småprat så föreslår han en öl. Jag som har lite snålt med pengar avböjer men han erbjuder sig att bjuda. Mer svårflörtad än så är jag inte..
Så vi drar till första bästa ställe som serverar öl och snackar lite. När klockan närmar sig kvart i nio så går vi tillbaka och ser ett tåg på perrongen.
Saken var den att på tavlan stod det 22.03 och det stämde ju inte. En utav konduktörerna hörde vårt samtal och kom fram (den absolut trevligaste och serviceinriktade konduktörer ever!! Bjöd alla på kaffe ovs). Han berättade att det tåget kom in för ca 17 minuter sedan och åkte två minuter efter. Han upplyste att man ska inte lämna stationen är det är en försening - tåget kan komma ändå. Åter igen vill jag påpeka att jag hade den magkänslan! Min första tanke var att eftersom SJs system nyligen blev hackat eller sådär så står det bara fel - tåget kommer komma ändå! Mhm, lyssna på magkänslan kanske?
 
MEN så fick vi kliva ombord, och jag skulle skriva ett sms. Tror ni inte att mobilen spökade eller? "Sätt i SIMkort" stod det hela tiden trots alla försök till att stänga av, ta ut, fixa osv. Jävla skit. Tur nog fick jag låna min nyfunne väns telefon och skicka sms till pojken. Jag var ju tvungen att fixa skjuts ifrån stationen då det är lite svårt att köpa smsbiljett utan telefon.
 
Kom hem ifrån storstan igår och började redan då känna mig seg. Nu ikväll har det blivit lite värre. Näsan börjar täppa till sig och jag är mest degig. Hoppas inte det bryter ut nå skit nu. Jag blir ju så jävla sjuk när jag blir sjuk.
 
Dagens positiva är att jag fått igång teven i alla fall. Provade dra ut 'pinnen' som sitter fast i kabeln (som egentligen ska sitta i väggen) och tryckte fast den. Efter några svordommar så backade jag försiktigt och teven fungerade. Nu hoppas jag att den sitter för det är världens krångligaste att felanmäla.
Ekofast skriver bara kontrakten, Newsec äger och förvaltar men i just detta hus så hyr dom i sin tur in Securitas för alla diverse felanmälningar. Känns lite wierd att ringa dom om en antennkabel.. Så dom hyr säkert in någon dom också. ORKA!
 
 

am i wrong

Igår dog min teve. Redan när jag flyttade in här så var antennkabeln kass men lyckades få bild och ljud. Tills igår. Det fungerade inte alls och jag kutade ner till Chlas Olsson och inhandlade en ny. När jag frågade om hjälp så var det en superhärlig gubbe som hjälpte mig. Jag hade plockat på mig en vit och han utbrister "Du kommer in med en svart och tänker köpa en vit!" (Jag hade givetvis med mig kabel för att jämföra!!!!) "Här har du en svart, jag vet minsann hur petiga ni är med såntdär!" Jag skrattade lite och tackade för hjälpen. "Vill du att jag ska kasta den gamla?" - "Herregud nej. Jag ska visa för alla att JAG bytt själv" Och jäklar va gubben skratta. Unda om han var frisk. Han kanske inte ens jobbade där? Hehe. Får läsa i tidningen sen att mentalsjuk rymt. Nejmen va elak jag är. Hahah.
Men så kommer jag hem och ska sätta i den nya sladden. Tror ni att det passade? Nejdå. Först blir jag asirriterad för att gubbjäveln gett mig fel sladd men sen hittade jag faktiskt problemet. Själv. Ibland blir jag lite rädd för mig själv.. Nej, det är så att 'pinnen' som ska komma ut ur väggen sitter fast i den gamla kabeln. Någon har alltså haft av den en gång i tiden. Moget. Ännu mer moget att sånt händer på en fredag. Klockan fem. Så nu får jag vackert vänta till tidigast måndag. Surt. Jag är en teveoman!
 
Men jag tar till alkoholen i stunder likt denna. Sorgsuper. Sara kom över igår och vi chillade lite tills en av hennes kompisar också kom förbi. Runt elva trillade vi ut och gick över vägen för att komma in på Villa Etuna. Riktigt smidigt att ha klubben som granne. Men eftersom De Vet Du spelade där igår så var det mest fjortisar osv. Tog typ tjugofem minuter att få beställa i baren. Jag och Sara tröttnade och drog till Royal istället. Supertrevligt ställe!
 
Jag bokstavligen ramlade hem under natten och det resulterade i ett superont knä idag. Måste ha vridit runt eller något sådant för kan inte böja knäet alls. Eller nu börjar det ge sig en smula men imorse. Höll på att dra i golvet när jag la tyngd på benet. Så jag har hoppat runt som ett freak här hemma - utan teve!
 
Aja, jag kör rond två ikväll. Iskall öl och fixering innan jag kutar till tåget och far mot Södertälje. Hörs när vi hörs sen..
 
 

when life passes you by

Jag älskar att ha blogg!
Eftersom jag tydligen inte kan sova, eller inte tillåter mig själv att sova (värst va allt på internäätet är spännande..) så skummar jag igenom min blogg. Eller rättare sagt så läser jag vad som hände i September för ett respektive två år sedan.
 
För ett år sedan så var jag och bodde hos min syster. Hon hade äntligen fått lägenhet och vi började inhandla alla saker och riva lite tapeter. Var ute och svinade runt i Kungshamn samt Smögen - en kväll som slutade i att en kille skulle gå en promenad med hundarna (vi bjöd givetvis på efterpärla!) och försvann! Han gick vilse, vi var ute och letade hur länge som helst innan han kom tillbaka. Då hade han knackat på grannen och frågat vart hundarna bodde, typ fem på morgonen.. Höhö.
 
För två år sedan så skrev jag det här; "Jag tog till och med min oskuld igår. Den ni. Eller ja, öloskulden i alla fall. Jag inhandlade min första öl någonsin. Denna dryck drack jag med sugrör. Snacka om att jag blev mobbad. Hehe!" Minns det så jäkla väl, Strömpis i Örebro (vart annars liksom, stamkuuuund) med Fredrika. Jag fick många snea blickar och goda skratt både från folk och bartendrar. Härligt!
 
Jag färgade även mitt hår blont, något jag alltid sagt att jag aldrig skulle göra. Knasigt det där..
 
"Mor kom och hämtade upp mig och jag fick köra till Örebru. Fattar ni, jag körde hela vägen till Örebro och parkerade mitt på parkeringen vid Marieberg. Jag förtjänar en medalj minst!
Sedan fick jag köra hem. Fattar ni det då. Jag körde klockan fyra en fredag - rusning! Rondeller hit och rondeller dit. Ännu en medalj till mig. Speciellt med tanke på att antal krockar var noll och antal mtorstopp också var noll. Skills!" - Höll på att övningsköra tydligen. Ett misstag utav staten.
 
Provade fulvodkan Crystal Magic vilket var ett misstag. Ett glas och några småcider var det som förtärdes men jag har inget minne från kvällen. Total blackout. Men tydligen så var jag aprak och spydde framför polisen. Mums.
 
Mitt twitterinlägg var med i teve. #AdamLive rättare sagt. Häftigt.
 
HAHA. Måste länka detta blogginlägg; http://engulanka.blogg.se/2011/september/189-2009.html .
Idag har det gått mer än FYRA år och inget är åtgärdat. Det som är förändrat är att några fler plattor rasat ner..
 
Sen var det nog slut på september.. En slutsats utav detta visar på att mitt liv var så mycket roligare för två år sedan. Jisses. PUSS!
 
 
 
 

it's a party

Korvsoppan blev godkänd. Förutom att paprikabitarna jag hade i smakade tvål. Wierd. Ingenting ska tamefan vara bra någon gång. Men man lär av misstag tror jag det heter? I sådana fall kommer jag bli världskock innan dessa tre år i denna lilla skrubblägenhet är över. Om jag lever så länge vill säga..
Denna förbannade soppa höll på att ta livet av mig idag! Lite överdrivet kanske men faktisk vill döden ha mig så hade han kunnat tagit mig. True story!
Satt och åt lunch (soppan) när jag ser en superstor bit basilika. Jag är ju alltid kinkig med mat så jag väljer att plocka bort den och tack gode gud! Denna stora bit visade sig vara en glas/plastbit dold under just basilika. Ingen liten bit heller då den mätte ca 1,5cm!! Vass som tusan och några glupska sekunder innan kunde ha skurit upp hela mig inifrån - och det vill man ju inte?! Nej vars, men hade inte vart direkt trevligt OM den hade satt sig på ett mysigt ställe och vart ivägen.
 
Lite roligare nyheter kanske jag ska berätta också. AHA! Nu kom jag på varför jag nästan dog. Någon måste dö för att få nytt liv här i världen!! Nej usch vad hemskt. Inte min mening att låta så brutal..
Men tillbaka till det jag skulle förtälja. Igår blev jag moster igen!
Syster har försökt ploppa ut barnet sedan igårnatt men fick åka hem på natten igen för inget mer än att vattnet gick hände. Så skulle dom få komma tillbaka på morgonen för eventuell igångsättning. Igårkväll så kom han! Halv tio klämde hon ut en nästan fyrakilos unge, 57 lång.
Alla dessa uppdateringar när folk får barn och berättar vikt och längd får mig alltid att säga ALDRIG. Herregud, fatta att kläma ut något så stort som sedan kommer störa en i resten av ens liv.. Vem gör sånt frivilligt? All heder till er måste jag erkänna. Jag ska bli crazy-cat-lady fastän jag hatar katter och katter hatar mig.
 
Nu ska jag steka pannkakor. Får se vad för hemskt som händer nu..
 
Trodde jag läste beteendevetenskap...
 

blä

Jag börjar allvarligt fundera på hurvida jag ska laga mat eller inte. Jag försöker förgifta mig själv eller i alla fall se till att jag krälar runt toan några dagar.
Skulle röra ihop en korvstroganoff och ingenting går bra, jag skär mig nästan, tappar allt på golvet osvosv. Sen ska jag hälla i creme fraiche och reflekterar inte att det ser lite grynigt ut. Men jag vet om att det var öppnad så jag var tvungen att googla för att se hur länge den håller sig då. Jomen tio dar eller mer så jag kör på. Jag vet inte vad som hände med det är en enda stor röra med vita gryn och en doft som luktar filmjölk. Jag smakar lite, rynkar på näsan och häller ut skiten. Sparar och sköljer av falukorven för att sedan googla.
 
Nu står det en korvsoppa med potatis och puttrar. Öhm, kryddad efter behag! Får se om jag överlever denna pärs. Jag ska äta och sen kuta ner till affären och handla cigg. Har faktiskt vart utan sedan tio igårkväll. Himla duktig. Men ska det hållas på såhär så skiter jag i att sluta röka..

helpful or heartless

I skrivande stund så håller jag på att städa. Dammsuger mitt rum rättare sagt. Skönt när maskiner gör skitgörat!
Har nyss kommit hem ifrån en Köpingstur där jag blev två skor rikare. Var tvungen att köpa ett par höstskor och eftersom det är rea på DinSko så måste man ju kika. Hittade skorna jag blev kär i förra året (som Sofia stolt visade upp och gjorde mig grön av avund..) för ynka två hundra. Men jag blir alltid snål och väl i kassan så sa jag att avvaktar med klackarna. Fick då reda på att köper man två eller fler par skor så får man 20% vilket även gällde för reaskor. Lättövertalad som jag är emellanåt så köpte jag dom och det visade sig att jag kammade hem klackarna för FEMTIOÅTTA riksdaler! Originalpriset på dom var 699 och nedsatta på rean till 199 men blev mina för 58:-. Det kan jag nog överleva. Älskade rea!

Sen där det med att man aldrig har några kläder att ta på sig.. det stämmer ju verkligen inte när man flyttar! Har plockat ihop en ikeapåse och en väska med kläder som jag tar med mig denna vända. När jag flyttade så hade jag tre KARTONGER med enbart kläder och ännu finns det kläder kvar här men som jag väljer att lämna - just nu. Herregud vad skit man äger..

Nej, nu ska jag se vad dammsugaren där inne i rummet piper om sedan invänta pappa som är gullig nog att skjutsa mig ända hem. Guld!


behind closed doors

Det är lillördag idag och grannen har p-p-party. Ovanligt va? Ni som har mig på FB kanske vet att jag varit lite av en bitterfitta då musiken är hög, till och med i min lägenhet - på vardagar. Jaha? tänker ni men att försöka sova trots musiken in på småtimmarna, rättare sagt fyra på morgonen, är lite frustrerande. Vem fan är uppe och spelar musik till fyra på morgonen - varje dag? Det har dock lugnat sig denna vecka, var förhoppningsvis bara 'tagga skolstart' typ..
 
Tillbaka till partymode, jag är supertaggad och skulle nästan vilja gå över och joina dom. Jag har ju varit nykter i ... snart två veckor vafan. För mycket blod i mitt alkoholomlopp. Alkholiserad, jag? Hehe, lite kanske? Men vad gör det om tjugotvå år?
 
Imorgon ska jag ta och förpassa mig hemåt Arboga. Ska bli riktigt skönt att få träffa alla där hemma igen. Speciellt pappa! Pappasflicka ni vet. När jag bodde hemma så gick jag för det mesta och irriterade mig på gubben men jäklar vad jag saknar honom. Och med tanke på smset här om dagen så saknar gamle gubben mig också. Sött!
 
Nej, nu ska jag återgå till min statistikbok plus lära mig vara kritisk emot all forskning. Kul? Njaa..
 
Förresten, visste ni om att var tionde barn här i Sverige lever i fattigdom? Alltså fattigdom, knappt råd att äta. Det är skrämmande siffror som visar vad som försigår i detta underbart rika land. Var tionde barn..
 
 

some of us changes

Jag måste erkänna att jag varit himla duktig. Har klarat av att inte vara mörkrädd. Sover med alla lampor släckta (sen när gjorde jag det senast?) och utan radion mamma köpte mig. Har gått förvånadsvärt bra och jag är lite stolt. Haha! Dock så har jag grannar att lyssna på så man slipper ju känna sig ensam.
 
Har beställt internet förresten. Hade förhoppningar om att det skulle trilla in en avi i fredags så jag kunde hämta ut nu i helgen tillsammans med tvboxen (jobbigt att gå två gånger till Coop som ligger milslångt härifrån..). Jag hade rätt och blev överlycklig när jag kikade i 'brevlådan'. Tog mig dock ett bra tag innan jag läste ordentligt och insåg att det väntar i.. Arboga! Hur surt?
Så nu är jag utan internet tills jag åker hemåt på torsdag. Har redan köpt mer internet till telefonen två gånger, dyrt.
 
Meeeen, snart är jag tillbaka. Tror jag!

Hallå?

Hur fan klarar folk av att bo själva?
Det är tyst (när inte jag håller låda för mig själv alltså..), MÖRKT och tomt. Det har sakta börjat skjunka in att jag faktiskt bor här och inte ska åka hem snart. Jag håller för öronen och ögonen när den förbannat läskiga spökreklamen för nån film går på teve - varför är jag så jäkla mörkrädd? Jisses.
Lovar att komma med bilder och bättre update när jag väl bestämt mig (snarare, förstått mig på) för vilket internet jag ska ha. Vafan är det för fiffel med att vissa företag inte levererar cancerstrålar till det här huset? Hur ska en blondin kunna beställa något som är billigt, relativt snabbt men också ska det finnas i huset också? Kaos.
 
Nej, jag överlever nog det här också.. kanske!