when we where together

Det där med att skriva klart tentan fungerar inte. Jag har pappret här bredvid datorn och meningen "OBS! Tentan ska vara inlämnad..." hånar mig hela tiden! Jävla idiotgrej alltså..
 
Någon annan som är idiot är Calle. Han var billig igår, och det är ingen underdrift. Tusan vad dryg han var i stort sett hela vägen in till stan. Det var töntgrejer som han gjorde piruetter för, studsade och uppförde sig som ett mähä. Han fick panik när han såg sig själv i skyltfönster, en av fyra skyltar var livsfarliga och gränder var otäcka. När han totalvägrade gå in i parken och under den röda 'bron' så sa jag åt honom på skarpen och då böev han faktiskt riktigt grinig på mig.
Vi vände om och i den vändningen så fuckade han ur och jag fick säga åt honom igen och han svarar med att kasta sig ut framför en bil. Självmord för att slippa? Haha! När jag då la på en skänkel, efter att bilen fått tvärnita, så stegrar han sig. Snacka om att totalvägra.
När vi sedan kommit så långt att vi skulle under tunneln (som han dessutom gått under utan problem under två veckor i sträck i sommras!) så kastade han sig baklänges ner för den branta slänten och vägrade gå förbi den enorma eken. Jag gav då upp och satt av för att leda honom.
Vi kommer då under bron men där börjar han flippa igen - givetvis där det var fullt av is. Tarja erbjöd sig att byta häst efter att jag hävt ur mig att jag skiter i om Calle bryter alla fyra ben, jag låter honom ligga! Haha.
Så efter att vi gått en bit och jag fått lugna ner mig så sitter vi upp och rider hem. Absolut inga problem längre och vi valde att ta vägen genom skogen och då var han givetvis helcool. Skithäst.
Men Tarja muntrade upp mig genom att faktiskt lägga fram att det är lätträknat alla de gånger han bråkat ordentligt. Ibland får man bakslag och det kom med råge denna tur. Bättre lycka nästa gång.
 
Nu sitter jag och väntar på att den förbannade hockeyn ska ta slut så pappsen kan skjutsa mig och hjärtat till Sofia. Det vankas utgång ikväll och Källarn har båda våningarna öppna. Återkommer med hur kvällen avlöpte sig.
 
 

så länge han inte är bättre än jag

Det är fasligt vad bra bloggen uppdateras i tentatider. Skrämmande!
 
Det märks att jorden snart snurrat (eller är det solen? Skit samma!) tillräckligt då jag vaknar av solsken i rummet. En av fördelarna med mitt rum - naturlig väckarklocka under senvåren, sommaren och sensommaren. Vad är mer underbart än det? Så vid halv åtta tycker min kropp att det är tillräckligt ljust för att kliva upp. Jag är till och med vaken och har slagit på kaffemaskinen innan tant T plingar på dörren. Hoppas hon är stolt!
 
Idag valde vi att agera fusk till Annas klass under Stureskolans dag. Det är poängsamling genom att hämta och visa upp diverse ting. Så vi plockade tussilago idag. Tänka sig, vilket vårtecken! Att vi sedan stannade på en påfart till en motorled är en annan femma.. hehe.
Sedan tog vi oss till stallet och red iväg. Först var tanken att vi skulle rida en kortare runda och kolla till läget i skogshagen. Slutade med att vi var vid Lidl och hälsade på Lindha. Alltid lika trevligt och Calle är alltid lika panikslagen. Egentligen är han nog inte rädd utan det är bara fixideer han har. Åkte förbi en vit (!) lastbil och han tittade glatt på den. Inte fören den passerat och börjat åka in i rondellen som han insåg att det var en livsfarlig lastbil och började slingra sig. Knashäst!
 
Imorgon blir det att hämta upp Sofia för en tripp till Köping. Hon ska gadda sig och sedan så ska vi kika på reaskor, halva reapriset föfan! Spännandespännande.
 
Nej, nu ska jag väl återgå till min förbannade tenta. Kommer inte på mer att skriva om för att förhala det ytterligare några minuter. Fuck.
 

in my pocket

Satt uppe ett bra tag med tentorna igår men fick tillslut iväg dom. Så nu hoppas vi på att lärarna tycker det är okej och godkänner mig. Orkar inte tampas med dessa längre! Men med tanke på hur jag och Tarja diskuterade idag så är vi två antingen jävligt korkade (skulle ju inte förvåna någon..) eller helt enkelt bäst.
 
Jag och Daniela drog en lunch på Kina idag. Satt inte helt fel måste jag erkänna. Daniela är dock en av dom töntigaste jag känner, nudlarna med curry klagade hon som fan över för att dom var starka? Vart var dom starka? Nej, just det. Fisgris!
Sedan så mötte vi upp tjejligan i parken bredvid som var ute och larvade med barnen. Satt och pratade skit ett tag innan jag och min vapendragare for hemåt igen. Jag är dock bra bebissjuk så jag måste sluta fräffa mina vänner!
 
Hämtade senare upp tant T och vi tog oss ut till stallet. Inte så mycket att förtälja där egentligen. Red bara en kortis då vi hade tidsfrist och kunde inte rida vilse i skogen. Men ängslogen fram och tillbaka är helt okej det också så länge man bara kommer iväg.
På fredag har vi planerat att ta oss in till stan och liva upp stämningen lite. Fjädrar är obligatoriskt! Om ni ser oss så hälsa och pussa på odjuren. Hästarna alltså..
 
Nu är jag supertrött så ska se klart programmet på teve och sedan krypa ner i sängen. Några lärarteorier och den tentan får vänta tills imorgon. Ska ju inte in förän på tisdag så det tar vi sen.. Ehm, perfekt upplägg!
 
Puss
 

en del av vardagen

Vem vill ha en blogg med bra uppdatering? Jag struntar i det i alla fall, jag skriver när helst jag vill så ni behöver inte tjata. Jag går ändå inte in och kollar bloggen om jag inte känner för att skriva.
 
Calle har överlevt skadan. Det var som sagt bara ett 'skrapsår' men i mitt huvud så såg jag framför mig att vi skulle behöva låna ett släp direkt och åka i ilfart till akuten där dom berättar att det enda rätta är att sätta en spik i huvudet på honom. Något i den stilen. Min lilla pojke! Överbeskyddande? Näää..
 
Var ute en sväng med Tarja idag och vi njöt i det fina vädret. Blev en lite längre sväng, det är ju dags att skritta igång hästarna ordentligt. Men eftersom vi är lite töntiga så blir det mesrundor med den underskattade gångarten skritt. Skonsamt och jävligt bra träning för kroppen!
När vi var tillbaka så såg vi skogsmaskinen som rensar upp i sommarhagen och vi tänkte mobba hästarna lite så vi skulle fram och kika lite. Går hur bra som helst, den maskinen ser dom ju varje dag på stallplanen. Men Calle är ju inte som alla andra hästar och får ett dampryck och snurrar runt på en femöring vilket jag var allt annat än beredd på. Jag hamnar på sniskan med enda benet rakt upp i luften och luttrad som man är så vägrade jag släppa tyglarna. Resulterar i att jag håller mig uppe med hjälp av just tyglarna och lutar mig lite över Shalinkas rumpa som snällt står kvar. Calle gör ytterligare ett ryck och jag hamnar över ryggen igen. Tugga grus vägrar jag göra!
 
Helgen som var så for jag och mr J iväg till Ikea och inhandlade en ny säng. Välbehövligt. Om inte annat för att jag ska slippa bli krossad samt kokt. Jävla gubbe att ligga nära och vara varm! Så det blev en 160 vilket känns enormt nu när man är van med att ligga tätt. Men gudars vad skön sängen är. Skulle kunna bosätta mig där.
 
Anledningen till att jag sitter och bloggar nu? Kan ni gissa? Tentor. Förbannade tenthelveten! Jag har laddat upp med kaffe och räknar kallt med att sitta några timmar nu. Har komplettering på två som ska in på fredag och en ny som ska in nästa vecka. Woopwoop! Not..
 
Pappa då.. han är bra knasig! Igår berättade han att det var dags att köpa påskägg till jobbet. Så han hade ringt till en godisaffär i Marieberg;
"Ja hejsan, Mats heter jag.. Jag undrar om ni har påskägg?!"
"Nej, sådant säljer inte vi.."
*tystnad* "neeeeheee"
"HAHAHA, jag skojade bara!"
Jag skulle vilja se min fader under det samtalet. Sådant förgyller vardagen! Haha, dör en smula.
Hur som, det var egentligen inte det jag skulle berätta.. Jag sa till pappa (efter att han berättat att han köpt fyra ägg á la fyra kg) att vi också ville ha ett ägg men ett mindre skulle ju räcka..
Va tror ni gubbjäveln sitter med nu när jag kom hem? Största ägget EVER. Fyra fucking kilo godis! Priceless! (eller inte, idiotdyrt).
 
 

fuck you kattjävel

Det var ett jävla tjat om att uppdatera, håll käften. Haha.
 
Min bil lever, tack och lov för män i dessa lägen då man tvingar dom att fixa och trixa. Ända dom duger till vill jag säga.
 
Har inte hänt så mycket spännande. Pluggar, trallar runt i stallet med Tarja och fördriver tid i Södertälje tillsammans med alla tattare. Mer spännande än så är det inte i dagsläget. Behöver det vara mer spännande?
 
Igår var det partyparty i Eskilstuna tillsammans med ett gäng kursare. Jag, C skulle ta med T hem för han var kalasfull och vi gick vilse och T låg plötsligt i en buske med benen i vädret. Stannade en Securitasbil och frågade vart fan vi var och han pekade på den lilla byggnaden som det stod Trafikverket på. T ringde då en taxi och sa att vi ville bli hämtade - visade sig att vi var max fem minuter hemifrån honom. Typiskt!
Vi åt omelett med ost, eller snarare ost med omelett efter att T tyckte det skulle vara mycket ost i och sedan gick vi hem och sov.
 
Idag hämtade jag upp tant T och vi for ut till stallet med planen att vi skulle ut och rida. Hästarna var taggade och det blev drag när grannens lastbil körde förbi. Så pass mycket drag att Calle slant med bakdelen utanför staketet och fastnade så pass att staketet gick sönder. Calle visade ingenting sådär direkt så vi tänkte ge oss ut på en tur ändå men när jag borstade igenom honom så upptäckte jag ett relativt stort sår på bakknäet. Efter lite pillande och tvättande så konstaterade vi att det var bara ett ytligt sår. Förmodligen brännsår ifrån elbandet. Så blev det ingen ridning i alla fall.
Ska bli spännande att se hur det ser ut i morgon. Han är den typen som sväller som en ballong för minsta lilla skrapsår och vi har svurit över hans svullnader många gånger. Så vi förväntar oss att han är svullen från öronen till svansen imorgon.
 
Nu har jag nyss intagit STARK soppa hos familjen Anttila och nu tjatar dom på att jag ska lägga ifrån min dator. Jävla idioter. Bajs, mutta, springa och Hönö kan sammanfatta denna dag. Puss