all the crazy shit i did

Min pappa har alltid sagt att man ska ta vara på den tiden man har när man är ung, att man ska resa och göra saker man inte hinner/orkar när man blir äldre. Att vara lite galen (jorå, jag han nog hört om alla hans fylleresor när han var ung - inte så konstigt att jag är som jag är..) och faktiskt bara leva lite i nuet för det är något man tappar efter vägen. I alla fall är man inte lika tillgänglig för att vara spontan i äldre dagar. Jobb, dryga ungar och en himla massa räkningar - det är att vara vuxen det!

Varför tjötar jag på om det här nu då? Jo.. Om exakt en dag, onsdag alltså, så styr jag och Daniela kosan emot Österrike. Wien för att vara exakt. Där stannar vi i ett par dagar innan vi far vidare till Berlin och ser vad den staden har att erbjuda. Gratis boende så det är flyg och nöjen som drar slantarna ur en. Men det blir en biiiiiillig resa. Kom undan med lite mer än tusenlappen. Awesome!

Just vilken dag vi kommer hem sedan vet vi inte. Men vi blir inte borta längre än till den sjätte i alla fall för den sjunde så ska jag över och prova smink samt hår på Johlin. Sedan är det hennes tur att sjunga studentsången.

Men jag återkommer med mer uppdateringar om resan!

would you live my life?

Jag finner ingen lust att blogga och det brukar aldrig sluta i bra inlägg när man behöver tvinga fram dom. Så jag lägger bloggningen på hyllan och när jag känner för det så låter jag dela med mig av speciella händelser.

Hade min intro förra veckan på Hällbacken. Måndag till onsdag var det sagt. Så blev det inte. Visserligen så gick jag min intro men fick hoppa in och jobba redan på torsdagen. Fredagen likaså och den dagen så fick vi på avdelningen en förfrågan om vi hade en vikarie 'övers' till kvällen då deras andra alternativ runnit ut. Så ja tackade ja och jobbade därför från sju på morgonen till nio på kvällen med någon timmas sovpaus. Hårt slit ger pengar.

For efter det arbetspasset direkt till Södertälje och min babe. Trött som en gnu vilket innebar att det blev en tidig kväll och mr J fick istället klaga på att jag snarkade. Haha. Nu vet du hur det känns knasputte!

Under måndagens jobbpass så fick jag även mitt schema inför sommaren. Himla nice! Är ledig när jag fyller men jobbar dock 7-16 dagen efter så lär bli lungt. Det bästa är att jag istället slutar två på torsdagen och är ledig fre-sön. Hur chill? Känns som att det är upplagt för party. He-he-he.

Nu idag har vi dessutom fixat iordning skogshagen i stallet. Men i och med att vi har en höbal kvar i gamla hagen så blir inte släppet förän dom ätit upp den. Jag lovar att ladda upp kameran och försöka knäppa några bilder!

Kusins student närmar sig också. Det ska bli så roligt att se henne få springa ut - äntligen och som hon har kämpat! Hon förtjänar det big time. Så himla synd när skolväsendet inte gör och utför det dom ska. Straffar ju enbart eleven i fråga och så ska det absolut inte vara när man kämpar som en idiot. Hur som, om två veckor är det hennes tur och jag är så stolt!


come and dance with me

Happ, känns som att uppdateringen inte är det bästa här inne. Men är nog i en bloggsvacka för tillfället. Känns som att livet är lite på latsidan och det speciellt efter Alanyaresan. Fick nog mersmak utav att få allting serverat. Haha.

Men kan väl berätta att jag avverkade min första dag på Hällbacken idag. Känns lite krystat nu i början men det är mest för att jag har absolut noll koll på vad som ska göras och när. Minns inte ens namnen på dom jag jobbade med idag. Men det blir bättre allt eftersom givetvis. Alla var supersnälla så det ska nog gå bra det här.

Blir förmodligen inget med västkusten just i sommar. Har inte hittat något boende. Syster bor i Hunnebostrand och att pendla över en timma enkel resa känns lite off. Räknade på bensinkostnaden också och det blev en hiskelig summa även om jag räknade stort. Känns inte värt att få ut ca 6000 svenska riksdaler efter skatt, bensin osv. På det så ska jag överleva med mat, en liten hyra till syster osv. Visserligen så skulle jag ha en kanonsommar och jag älskar ju verkligen städerna och jobbet men ah.
Var inne på det riktigt ordentligt ett tag men nu har jag tagit fram det lilla förnuft jag har och insett att det nog är bättre att jobba här hemma i sommar och mer utöver det för att spara och flytta senare. För flytta det ska jag bara, östkusten är inte riktigt min grej.


what the hell is going on?

Jag lovade ju er en uppdatering med bilder och sådär. Men jag tål tydligen inte att komma hem ifrån utlandet.
Minnt ni när jag kom hem ifrån Kreta och drog på mig världens halsfluss (som vissa människor inte trodde på inom skolväsendet..) vilket innebär veckor av återhämtning. Vad tror ni jag vaknar upp med denna gång?
Jag fick snällt ringa till Hällbacken och sjukanmäla mig - PÅ MIN FÖRSTA DAG!
Visste dock med mig att jag hade två tabletter kvar sedan senaste penicillinkuren så jag stoppade i mig en sådan och gick tillbaka till sängen. Några timmar senare vaknar jag symptomfri och trodde det gått över. Morgonen därpå vaknar jag upp om ännu sämre. Fick i mig den sista tabletten och likadant som innan blev jag 'frisk' efter några timmar. Idag vaknar jag och mår prima ballerina. Wierd!

Bilder och text om resan kommer sen.. Haha. Som vanligt.

Anledningen till denna uppdatering var att jag måste få skriva av mig lite. Mejlade min gamla arbetsgivare i Strömstad för ett tag sedan och fick svar idag och frågan om jag fortfarande var intresserad av ett jobb. Givetvis! Det är något jag längtat tillbaka till ända sedan jag lämnade butiken måste jag erkänna. Fyfan vad jag trivs på västkusten - det är lätt min framtida boplats!
Så nu står jag i valet och kvalet om jag ska chansa att jobba, eventuellt flytta dit och söka mig ett ordentligt jobb (plugga?) redan nu eller om jag ska stanna kvar här. Stannar jag här så har jag vikariatet på Hällbacken, sommarjobb och vikarieanställning efter sommaren medan jag pluggar. Men hur kul är det att bo kvar här? Jag vill ju faktiskt till västkusten! Om inte annat så har syster och jag sedan länge pratar löst om att hitta något boende tillsammans där. FAN!


home sweet home

Jag är hemma nu. Eller har varit hemma ett tag men kraften att uppdatera har inte funnits.
Resan har varit fantastisk på många sätt och vis och vi har gjort saker som jag aldrig kommer glömma.
En mer utförlig uppdatering med bilder kommer imorgon. Jag tänker försöka sova mig lite piggare och imorgon vankas det jobb. Min första jobbdag. Spännande!