hundsnarkningar

Just i skrivande stund ligger en fet varm korv och snarkar. Inte otäcka Humle utan tjocka gamla Ricki. Han är ganska okej faktiskt. Mer okej än Humle. Fast Ricki är fulare, dock lugnare i alla lägen vilket uppskattas ibland. Han är glupsk dock. Så fort kylen öppnas så vet man att Ricki snart svansar kring benen.
Men nog med det, ska snart putta ner kräket. Olidligt varmt börjar det bli.

For med Mamma till Örebro idag. Tog oss hela dagen innan vi kunde sätta oss i bilen igen. Hittade ganska okej grejer så nu är jag färdigköpt tills imorgon. Kanoners.
Blir hem till Sabina ganska tidigt för att tjööta lite. Sedan vet jag inte riktigt. Får la se vad som händer. Kul kommer det garanterat att bli. Hoppas på mycket fyverkerier.

Sedan kan jag utelämna att ge P-A tummen upp. En kalasbra gubbe (eh, haha det där var inte jag som skrev..) som vi alltid kommer minnas. Om du läser det här nu så ska jag hälsa ifrån massa jobbiga tjejer som alltid hängde nere på ditt kontor och skippade lektioner. Nej, jag skolkade aldrig. o.o

glasögonormar och otäcka hundar

Nu sitter jag i min nya säng och delar rum med ytterligare en glasögonorm nämligen Kent. Han tycker jag borde ha världsrekord i att skriva på tangenterna. Fast jag vet folk som är snabbare, mycket snabbare. Usch. Denna glasögonorm tjatar om sina fiskar jämt. Alltså sina fiskar på facebook. Det tycker han är roligt, att leka med fiskarna alltså. Ganska töntigt tycker jag, men jag är ganska töntig själv eftersom jag har TRE akvarium. Det ni.

Jag är alltså hemma hos mamma. Hon och Kent kom och hämtade upp mig och vi for till Överskott precis intill här. Jag styrde stegen emot hästgrejerna. Utförsäljning. 70% på ALLT. Jag och mamma stod läänge och grävde bland alla täcken. Cesar behöver somsagt täcke nu när det är så pass kallt och snöigt. Hittade ett supersnyggt vintertäcke som nog ligger på 200 g i alla fall - Åttionio och sjuttio riksdaler. Fann också ett supersnyggt regntäcke för samma pris. Hur billigt är inte det på en skala? Jag blev glad i alla fall och det blir Cesar med.
Just ja, Dolly börjar också få gå med täcke nu. Eller i alla fall ha ett fleece när det är kallt och ett regntäcke när det är emot nollan och risk för snö. Stackars kusar..

Blev uppbjuden till ridskolan imorgon med. Rida igång hästarna lite nu efter lovet. Men jag vet inte. Har själv stallet imorgon och så funderar jag på om jag ska iväg och slösa lite pengar. Men den som lever får se. Alltid roligt uppe på ridskolan, dessutom får man rida igenom sig själv också. Med Calle är det ju bara lulla som gäller.

Nu när jag skrivit så här pass mycket kom jag på att jag skulle skriva om Humle. När vi kom innanför dörren så ligger det papper överallt! Han har slaktat mammas dyyyra kokbok. Miljoner delar, över hela hallgolvet. Han är bar busig den vovven!

hello seattle

Just nu är det minus femton grader och solsken här. Det kliar i mina fingrar till att greppa kameran och kila ut. Men latmasken håller i mig för hårt. Jag orkar inte. Orkar ingenting. Förbaskat. Egentligen funderar jag skarpt på att strunta i latmasken och kila ut i alla fall. Men det beror lite på om mitt motiv är ledig idag, annars så är det ingen idé i alla fall. 
Annars funderar jag på att kila bort till mamma och störa henne ett tag nu. Kanske tvinga henne till någon större stad så vi kan, liksom alla andra, slåss om billiga priser. Men vi får se här med. Jag lär komma med en uppdatering snart..


paranoid

Jag är så himla töntig!
När jag satt barnvakt åt tant T's barn plus kompisar så slog dom på något i stil med 'Det okända' fast det handlade om USA och saker folk upplevt. Jag har ingen aning, jag satt och nördade vid datorn. Men så kastade jag en blick på tven och Anna skriker något i stil med 'KOLLA BJÖRNMANNEN'. Haha, det var hur töntigt som helst. Anna och hennes kompis vågade absolut sova nere i källaren (trots att hon frågade mig innan om jag ville sova där så dom kunde dela med Natanya och hennes kompis där uppe), på morgonen fann jag dessa två i varsin soffa i vardagsrummet.
Men det var inte dit jag ville komma. Under två nätter (har säkerligen inträffat flera gånger bara det att jag sovit då) har telefonen som står i fönstret pipit. Inne på småtimmarna har det låtit precis som om någon trycker in ett nummer och det HAR funnits ett random nummer på displayen när jag vågat mig upp för att kika.
Två nätter i rad, nu är batterierna urplockade. Men helst skulle jag vilja kasta telefonen i snön och hoppa på den.

Att gå upp på höskullen imorse (så ljust det bara kan bli där uppe) var en plåga som jag jag först tänkte strunta i. Hur fjantig får man bli på en skala?
Men jag håller kvar vid att en vacker dag kommer jag träffa på någon där uppe, en mördare som gömt sig bakom alla stora halmbalar! Usch.

*.*

HELKASST!
Dom har ändrat vårat schema till vårterminen. Jag som hade ett superskönt schema, nu är kaputt igen. Inte okej! Skulle ha kunnat tagit halv ett bussen på fredagar men nej, nu ska jag ha svenska då istället. Och vem vill spendera en hel förmiddag med Gunnel, ha lunch och sedan spendera resten av dagen med Marcus istället för att ha sovmorgon dom tisdagarna? Jag blir faktiskt lite ledsen i ögat. Förbaskade håltimmar överallt med.
Jag hatar min måndag redan nu ska jag bara tala om. Ha mindre än en timmas engelska, vänta till tjugo över två och ha lite mer än en timme Psykologi för att ta tjugo över fyra bussen hem. Hur kul är det på en skala?
Bara hålla tummarna att jag och Alex får ha matte B tillsammans med klassens Matte A, då försvinner i alla fall lite av mina håltimmar.
Ska klaga på hårt!

Dessutom var Plutten bångstyrig ikväll. Han ville inte vara kvar i boxen så jag hotade honom med grepen.
Bambi på hal is blev det då. Ganska kul.


sleepy day

Pappa väckte mig två idag, förstår inte hur jag inte hade vaknat innan?! Alamet på mobilen var ställt och allt, har kikat på det nu i efterhand så det lär ju ha ringt.
Tur var väl det att jag inte hade stallet imorse. Stackars kusarna annars. Haha. Fast dom lär ju vara vana, Godbyidioter.
Ska på tal om det, sätta mig på cykeln snart och trampa ut. Dock är jag inte så pigg på det, snön vräker ner och det är runt 10 minusgrader (ganska varmt ändå..). Men Calle ska komma i form nu så det är la bara bita ihop och kasta sig upp. Får nog bli lite traggel på åkern. Kan inte tänka mig annat än att det är tjäle under alla denna snön.
Hittade föresten ett täcke till Cesar igår. Vi som aldrig använder vintertäcken har med andra ord inga, trodde jag. Kikade på översta hyllan, där allt skräp ligger, och så hittade jag ett helt sprojlans ponnytäcke - Pluttens täcke med andra ord. Hur, vem och varför någon köpt det till honom är ett ganska stort mysterium. En fet ruggig ponny behöver inte använda ett täcke. Hur som, Cesar och Plutten har samma storlek i princip så det satt som ett smäck på Cesar. Blir lite varmare än det regntäcket han haft hitintills så det är bara bra. Nu slipper gammelmannen ödsla energi på att hålla värmen och kan inrikta sig på att äta sig tjock igen. Får se hur länge det håller i sig, dom är seglivade kan jag bara säga!

Nej, nu kurrar magen. Mat och stall - livsnödvändigt!


you never gonna belive me

Min jumske gör uppror nu. Ni skulle bara veta hur förbaskat ont det gör!
Började strejka när vi traskade uppför teknikbacken men igår när jag fick cykla/gå i full snöstorm så pajjade jag den helt. Kan knappt gå idag. Attans alltså!
Men igår, jag har blivit en friskus. Eller inte. Kan behöva röras lite mer i dessa juletider. Men jag fick skjuts av systsers halvgalna man hem till pappa. Sätta sig på en cykel och försvinna bort till stallet. Då hade jag massor av motvind. Men sedan, när jag skulle hem till Tarja så får jag motvind hela vägen. Snön var som spikar och min luva for envist bakåt varje gång jag släppte taget. Det gick allvarligt talat inte att cykla. Så jag fcik gå med cykeln, snorjobbigt de sträckor där det inte var plogat.
Så när jag kom fram ringde jag och bekladade mig till pappa och tvingade honom att hämta mig nästkommande dag.
Så imorse stod han utanför Tarja och jäklar vad snö det kommit.
Det här är ett totalt meningslöst inlägg så jag kastar in några bilder ifrån julaftonskvällen.



Tre helknasiga syskon

 


better then ever

Gårdagen.. Ja hur ska man beskriva gårdagen? Högljudd!
Åkte hem till min bror Matthias och hans familj efter trippen till Köping, jag var först på plats. Varför är jag inte förvånad? Hur som, syster, bror, mamma, Kent, Jocke, Dixie och Ida kom tillslut och vi käkade samt snackade skit. Mycket trevligt. Sedan kom bomben.
Min kära (tjocka) mor agerade jultomte vilket fick Nea till en panikattack. Hon skrek, grinade, bet och slogs om vartannat. Men när julklapparna kom fram så var inte skäggiga damen så läskig längre.
Julklappar i massor plockades fram och ungarna blev som vilda. Var jag sådär när jag var liten? Mysigt var det hur som helst.
Sedan var surgubbarna trötta så vi for hem. Fick snart ett sms ifrån bror att han var besviken över att vi åkt så tidigt, stackarn. Så jag, Maria och Mårten for ut igen och utklassade (inte..) bror, Malin och Ida på diverse spel. Vid ett kom vår beställda taxi, for hem till Mårten och sedan vidare till en snubbe vars namn jag nog glömt. Han fick den briljanta idén att ta med hans säng, vända upp och ner på denna och åka ner för Teknikbacken. Vi vägrade och traskade iväg med sopsäckar och flyttkartonger. Jag var dock den enda som var bra nog och kom ner för hela backen.
Jobbigt att gå upp dock. Då var nog klockan runt fyra, jag och Maria vandrade hemåt. Vid fem satt vi och åt potatisgratäng med mamma och vid sex så sov vi som stockar allihopa.

Nu ska jag fixa lite grejer (äta godis!) och sedan natta hästarna i stallet. Nästa grej på dagordningen blir att cykla hem till Tarja (i motvind och snöstorm) och passa skitungarna. Sedan ska jag, på morgonen, cykla samma vända och kasta ut kräken. Sen ska jag sova i sju år!

Konstigt nog har dessa dagar inte gått snett. Jag är förvånad!

on the wing

Såja, nu har duktiga Emilia varit i farten igen. Jag är bra sämst ibland.
Lyckades försova mig imorse. Halv åtta ringde Anna och frågade om jag kom snart. Jäklar vilket fart jag fick. Haha. Men ut kom jag. Bytte klappar och hade lite mys innan det var dags att bege sig hemåt igen.
Invänta en sovandes pappa, äta frukost och så sova lite på det. Kanoners.
Nu har jag duschat, fixat mig lite (är inte speciellt snabb idag!) och fått på nya naglar. Ska bara fila lite och annat sedan är jag fit for fight. Eller inte.
Nästa på dagordningen är farmor. Sedan skjutsar pappa mig till bror och familj i Medåker då vi tydligen ska äta? Blir nog bra. Slutar som vanligt med att fara hem till mamma med andra brodern plus syster med familj. Om det blir som jag tänkt. Ska se vad för hemskheter som inväntar detta år. För inte kan en jul med Saxinsyskonen sluta väl?

Nu gick jag för långt. Men ni lär höra av mig imorgon.
Ska föresten vara barnvakt imorgon med. Till tant T's ungar. I hennes hus. Om jag inte blir uppäten av min familj så kommer hemskheterna i hennes hus göra det! Menmen, jag får bada badkar så det är plåster på ondskan. Fick hedersuppdraget att släppa ut kusarna på lördagmorgon med. Jag är superkvinnan jag. :D

God Jul nu.


do you remember

IQbefriad är bara förnamnet! Sitter och pratar med en vid namn Kenth och så kommer vi in på jultomten. Tro mig tusan att jag inte kan stava till den rykande grejen på taket. Hallå, hur kan man INTE stava till det? Jag känner mig minst sagt förnedrad. Förstår inte heller varför jag delger detta till er men ni verkar leva på mina misstag (haha, av dem som pratar med mig efter att ha läst min blogg vill säga) så jag låter mina misslyckanden får ljus över sig även om det smärtar..

Pumpade cykeln idag, aldrig har det varit så lätt att cykla. Himla underbart var det!
Calle var mysig han med. Nockade mig och allt. Men mysigt ute i mörkret var det. Usch vad jag saknat att rida. Mörkt, tyst, kallt, snö och rykande andetag. Det tillsammans med någonman verkligen tycker om. Går knappt att få det bättre.

Hem och göra pepparkakshus. Gick kalas. Jag är bäst.
Pappa stekte köttbullar med. Vi åt upp hälften. Finns inte många kvar i kylen ska jag säga. Attans.

Om fem timmar eller något sådant så ska jag sätta mig på cykeln igen och ge mig ut till stallet. Julmys!

EDIT; S
korsten heter det upplyste Kenth mig om nu. TACK!

The moon still keeps on moving

Igår var jag inte ens utanför dörren, vet ni hur skönt det var?
Bara mysa inne och göra absolut ingenting. Sånt borde jag göra oftare.
Idag däremot blir det lite mer. Men bara lite.
När pappa kommer hem så ska vi pumpa upp Kents cykel så jag slipper gå till stallet. Sedan ska vi åka och handla så jag kan avsluta mitt pepparkakshus. Kan tänka mig att det blir lite annat tills imorgon med. Sedan har jag bestämt att han ska släppa av mig vid stallet så jag slipper gå. Haha.
Nu är det hög tid att sätta igång Calle med. Har varit så himla lat att jag bara inte orkat. Har inte funnits någon motivation till det heller. Speciellt inte när kusarna stod i skogshagen och var leriga från topp till tå. Men nu finns det ingenting att skylla på i princip. Hästarna står precis utanför stallet och inte en tillstymmelse till att vara leriga. Calle är skodd runt om med brodd så det är egentligen bara att sitta upp. Uschdå.
Men nu ska vi komma igång, 2010 ska bli ett tävlingsår. Utvecklingsår på riktigt! Ni bör hålla tummarna.

Varför ska jag försvara mig?

Jag vet inte vad jag tycker länge om att vara ridskolans fotograf. Jag vet inte om jag orkar. Motivationen tryter allt för ofta och det hela känns.. påtvingat. Jag vill komma upp och fotografera för att jag tycker det är kul, inte för att fylla upp andras behov.
Jag vill inte känna pressen på mig att jag ska finnas på plats under evenemang utan jag vill komma upp för att ser fram emot det. Jag skulle vilja få ett tack ibland och inte bara frågan; 'Du lägger upp det där på hemsidan va?'.
Fortfarande har jag inte gjort iordning julshowbilderna för att jag inte orkar. Det var en fotografering jag inte såg fram emot. Jag blev stressad, folk ville ha mig både högt och lågt samtidigt som jag skulle hinna få med allt på bild. Nu ska jag ägna ett par timmar åt att fixa upp detta samt ladda upp bilder.
Det är inte så att jag är girig, men folk förväntar sig saker och när man inte verkar bli uppskattad så sjunker ens motivation direkt. När folk dessutom börjar fråga vart bilderna tog vägen så dör den lilla gnistan som fann och nu är det ett tvång.

Vissa saker har jag tagit på mig själv att ordna. Som med porträttbilderna på hästarna, men i och med att motivationen för att sammarbeta med ridskolan är så gott som dött blir ingenting gjort med dessa bilder. Det står stilla och jag vet inte om jag vill längre. Det enda jag vinner på detta är att jag lär mig. Men ibland är uppskattning lön nog.
Om inte annat tänker jag vara ful och sluta 'arbeta' för dom och enbart komma upp vid tävlingar/aktiviteter och ta betalt för mina bilder..

Bittert..


skumt

Såg nyss på reklam ifrån Färjan..
Då sade han Håkan att hans hårgelé var slut och han använde rakskum istället.
Jag kände bara att delge er att det har jag med gjort. Omedvetet naturligtvis men ändå.
Kent hade något billigt skit som såg precis ut som hårmousse (jag var trött och läser inte med andra ord).
Kleta in lite i håret och fixa sådär. Kan bara erkänna att det blev.. hårt. Stenhårt och skitfult.
Jag förstod inte vad fören Kent kom hem och berättade att det var hans rakskum.
Typiskt Saxinare..!


First day of my life

Enbart för att jag inte behöver gå till skolan idag så känns det som att det inte alls skulle vara fel. Hur sjukt nu det än låter. Jag var uppe med tuppen, eller en morgontrött tupp, och är färdig för denna dag. Jag skulle lika gärna kunna ha varit redo för att slänga på mig jackan och gå till bussen. Men så är inte fallet. Jag är redo i alla fall.
Så vad ska man göra idag? Solen skiner så man kanske skulle tvinga med Ellenor ut. Vi får la se vart detta slutar. Ni lär på reda på det i alla fall eftersom då kommer det komma bilder.

Tanken slog mig att jag egentligen har en del att göra. Bilder ifrån Julshowen ska upp på hemsidan, efter att jag gjort ännu en rensning och fixat lite. Sedan måste jag gå igenom hästporträtten så jag kan skicka iväg dessa också. Jag har en del att göra och nu har jag tiden till att verkligen göra det med.

Annars ska jag kila ut till stallet och låta Calle arbeta lite. Spännande. Får se hur pigg mannen är idag. Jag kanske hamnar på marken, det är inte helt omöjligt.

Denna låt är inte heller helt fel;


soundtrack of my life

Idag har det varit ännu en slödag. Förstår inte hur jag orkar. Göra ingenting alltså..

Gick dock upp vid åtta eller något ditåt. Gick ut till stallet så jag verkligen inte tänker sätta mig på den där cykeln innan den är pumpad igen! Never! Men det var trevligt med en morgonpromenad. Lite varmare idag dock, inte allt trevligt. Kallt är det som gäller nu, allt annat är mesigt egentligen.
Var molnigt och snöade så kameran fick vara hemma idag i alla fall.
Väl hemma igen sedan så somnade både jag och pappa framför tven. Sov några timmar, han for till Västerås, jag städade.
Nu här på kvällen har granen kommit upp. Skitful! Så det är min dag, oerhört spännande.

Snart blir det sängen till någon värdelös film. Jag har blivit så himla tråkig!

Annars tycker jag ni ska älska den här låten..


.. så vad väntar du på?

Blev en jäkligt tråkig kväll. Har stannat inne sedan imorse. Dock kan det behövas, har hela lovet på mig.
Annars skickade Ida sms och frågade om jag skulle med ut, men ärligt så var en hemmakväll lite högre på listan. Har tjötat med pappa och nördat framför Robinson.
Alla kan inte vara lika vilda som Josefin.

Nej, snart blir det en film under täcket och sedan tidig morgon igen.


cold as ice

Imorse så var det bara att ge upp sängen och kila ut i kylan. Mina ögonfransar frövandlades till is, då är det kallt! I stallet är det dock behagliga plusgrader när man kommer. Uppskattas mycket! Tog fram saxen och mobbade Calle lite med. Men han ville inte stå stilla för fem öre så hackigt blev det. Usch.
Men när jag mockat och pysslat lite så blev det att trampa hem igen.
Ni skulle ha sett himlen! När man kommer till stallet är det innan solen visat sig, men när man ska hemåt så är det alldeles rosa och supervackert. Lägg till alla snö plus vitklädda träd. Ångrade att jag inte hade kameran med mig!
Men imorgon så är det en ny dag.
Förhoppningsvis så blir det varmare någon dag så kan jag och Ellenor (någon mer?) busa i snön med kameran.

Trött är jag i alla fall. Har ändock sovit två timmar här sedan jag kom hem. Får ta och ruska liv i mig tror jag!

"men kommer du ihåg.."

Var länge sedan jag skrattade som jag gjorde ikväll. Min kompiskrets är verkligen helsjuk! Varenda en har den sjukaste humor. Eller sjuk och sjuk, vi är knäppa hela bunten alltså.
Hur som helst. Blev bara jag, Ellenor, Masiel och Julia som våldgästade Anna. Beställde pizza och tjockade oss. Vi skrattade så tårarna rann och den film vi slutligen satte på fick inte många minuter ägnad åt sig. SUpertrevligt verkligen. Men nu är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Blir tidig sänggång.
Hästutsläpp imorgon med, men kräken ska få stå inne lite längre tänkte jag. Cesar kan må bra av det och Calle med, snacka yrvaken häst när jag kom ut här om dagen. Låg ner och gav mig onda ögat när ljuset stack honom.

Men nu taggar vi till 15 januari för då är det Ellenors 18-årsdag. Eller inte riktigt, två dagar försent menmen..

OH NO!

Kan börja med att berätta att jag klarade naturprovet! Eller haha, ja, gjorde jag det?
Knappt. Fick 7 ½ så det var ett G minus. Tada!
Annars så hade vi lite lekar på idrotten, fick kladdkaka på svenskan och sedan var det slut. Eller inte riktigt. Jag, Daniella, Willy och Niklas skulle göra naturprov. Våran underbart snälla lärare vägrade ge oss provet direkt så vi lade oss på bänkarna och sov en timma.
Gjorde ett skitdåligt prov men jag är godkänd i kursen. Tummen upp i alla fall.
Sedan g i c k jag och Daniella bort till Big Inn, vet ni hur kallt det var? Hur som helst, jag blev en jacka rikare och Intersport 3 pix rikare. Alla vann på detta. Förutom min far. He-he-he.

Nu sitter jag och tinar lite men det varar inte länge. Ska snart ut till stallet och pula lite innan det blir att knalla över till Anna en sväng. Hon fyller år om någon dag så det blir att käka lite pizza och så. Trevligt!

Världens tur hade jag idag med, förutom jackan då, vi fick skjuts av Daniellas mormor från Biggan. Men när vi kommer till stationen så säger jag att jag missat tåget med tre minuter. Attans bananer tänkte jag. Men vet ni vad? Tpget var försenat med ett par minuter så när jag kliver upp på perrongen så tuffar tåget in. Perfekt!

Tack till Lina för skjutsen imorse med!



förlåt för mina hårda ord

Klockan tio i sex fick jag lov att kasta fötterna över sängkanten. Tiggde skjuts av pappa och kastade ut hästarna. Dock fick Calle stå kvar inne, vilket han inte tänkte tillåta! Det brukar vara helt lungt att lämna hans dörr halvöppen när man fyller på med hö eller halm. Ett 'apapapap' brukar få honom att backa när han tänker smita och jag fick upprepa det ett antal gånger innan han helt enkelt trycker sig ut ur boxen och ilar fort som tusen ut genom dörren. Vi har dessutom tagit ner vårat latrep som gör att vi bara kan öppna boxdörrarna så går hästarna ut. Nu var det fritt fram att sticka alltså.
Calle stod vid ginden och såg på mig som 'Hallå, öppna NU!' . Knashäst!
Hemma igen så insåg jag att jag hade sovmorgon till tjugo i elva. Attans! Men jag tog det lungt, drack lite fejk-kaffe (capuccino eller hur fasikens det stavas..) och såg hur det blev ljusare utanför fönstren. Halv nio satt jag och Lina på bussen. Vi var så pass duktiga att vi åkte in tidigare för att få klart lite arbete som skulle in idag (ett ord; kolhydrater). Allt blev färdigt. Gjorde dessutom prov idag. Det gick faktiskt bra. Svarade på allt utom två frågor. Varför är Glukos bra för kroppen? ; Varför är Kolhydrater bra för kroppen?

Vi passade på att kika på Lunchkonserten också. Det är esterarna som sätter ihop lite kul grejer emellanåt. Är faktiskt ganska skönt att kila in och lyssna ibland.
Så det gick vi på. När en kille, Ternhelm eller något ditåt, klev upp på scenen så sa jag till Sabina; 'Oh, det är ju brunkrämsbögen!' Min fördom där är att han dels har kort lockigt guldfärgat hår, supermesig röst, smaaala stuprör och oftast skjorta och hänger alltid med tjejerna. Pricken över i'et är att han använder brunkräm. Sådär. Han är med andra ord bög! (Nej, jag har ingenting emot bögar)
Grejen jag vill komma till är att jag blev helt paff när han började sjunga! Jag skojar inte, den killen har så mycket talang att jag skulle kunna gifta mig med den. Hans röst.. alltså. Jag finner inte ord.
Haha, nu kommer Daniella sitta och skratta åt det jag skriver men jag skojar inte, så jäkla underbar kille!
Han sjöng Higher.. Den som Erik Grönwall, han som vann idol tror jag, sjöng. Kan ju erkänna att Erik är slagen, med hästlängder!
Vad tror ni det är för låt som går på högsta volym här hemma nu?


put on the fire

Som sagt.. onda ögat idag. Eller fyra onda ögon. Jag kom överlevande ur striden i alla fall, lyckades prata mig ur det hela ganska snyggt. Haha. Eller inte. Men vadå, 10 % ogiltig frånvaro sedan augusti, är det så himla farligt?
Min lärare satt och sa till min mamma att ohja, Emilia har farligt hög frånvaro. CSN kan dras in, ojojoj.. ungefär så. Saken är den att fler än 6-7 i klassen ligger på över 50% ogiltig så jag är en av dem som har lågt. ;)

Igår fick hästarna komma in under natten och nu är den värsta tiden på ingång. Bäddarna ska sättas, Calle är proffs på att riva sönder allt. Jag har dessutom fått äran att kasta ut kräken imorgon med. Inte kul!
Gustav kommer imorgon med, Calle ska skos om. Antar att han får skor med fyra broddhål istället för de två han har idag.

Resten av kvällen kommer spenderas med kolhydrater, diabetes och gluten. Inte okej.

bad romance

Det här fick samtliga i klassen att skratta. Helt värdelös video, jag skäms bara över personen i fråga.


Annars så har detta varit en värdelös dag.
Mamma ringde och bjöd över mig och pappa på mat ikväll.. Jag kan bara vänta mig att bli utskälld. Attans!


".. kan jag få din mössa när du dör?"

Jag blev minst sagt mobbad på bussen hem idag. Jag frågade Alexander och Willy innan vi lämnade skolan om de inte var rädda för att bussen skulle krocka eller åka av vägen nu när det är snorhalt ute. De skrattade bara åt mig. Dom påstod också att bussarna inte har ordentliga vinterdäck. Är det så?
Det började imorse. Bussen sladdade till i en sväng, jag fick hjärtat i halsgropen. Sedan när vi skulle hem så kom bussen knappt ifrån skolans område. Hjulen bara spann och fick inget fäste. Så var det lite här och var. Ytterligare så åker vi ju en dragspelsbuss och jag envisas alltid med att sitta långt bak. Risken att åka av vägen med bakdelen, eller välta, är väl större än fram?
Sen så hela vägen satt både A och W och retade mig. 'Ojoj, nu blev det ostadigt' osv. Dessutom så hade Marcus visat den här bilden under dagen;



Vår buss som går mellan Arboga och Köping har precis bytt nummer ifrån 51 till 551. Nästa buss kommer vara våran, jag är helt stensäker!
http://www.aftonbladet.se/vader/article6291627.ab 

Annars fick jag reda på företagsprovet. SJU hela poäng. Det ni. Sju poäng av fyra hela sidor med frågor.
Dock fick jag och Josefin hemuppgift. Ska få göra om provet.. hemma. Tack för det, lär behövas!

Gårdagens to do blev helt åt pipsvängen. Jag gjorde inte ens klart arbetet som skulle in idag. Men det fixade sig under dagen. Så ikväll blir det att plugga kolhydrater och göra några fler uppgifter. Måste också verkligen tvätta.

what i've done

Har nästan nyss kommit hem ifrån ett totalt misslyckat prov. Jag skojar inte, jag var totalt värdelös!
Fick ett papper på fyra sidor tror jag det nog var. Svarade på tre eller fyra frågor men dessa var helt åt skogen. Jag hade ingen aning om vad jag dillade om! Så det är bara att välkomna ett IG nu. Underbart! Något som är skönt, som jag redan nämnt, är att jag fick mer än G på förra provet så jag ligger lungt.
Jag och Ellen fick något anfall på hemvägen också. På tåget slutade det med att vi satt och pratade om hur ögonen växer fram. Som Ellen så fint påpekade 'så kan dom ju liksom inte bara.. pluppa fram'. Sedan var det en man som satt och sov snett brevid oss. Hans huvud for åt alla håll och kanter. Vi höll på att dö av skratt.
Mogna tjejer!
På hemvägen så ringde jag och smörade för min mamma. Så nu kommer jag att få göra Naturprovet på fredag. Hon ringde till min lärare och sa att hon glömt att sjukanmäla mig, hon smörade ganska bra hon med. Jag och min mamma är ganska bra på att smöra. Jämt. Hehe.

Dagens to do är tråkig! Jag vill krypa under täcket och stanna där tills imorgon.
Jag måste skriva iordning Projekt och Företagande tills imorgon. Inte speciellt mycket kvar. Hur fejkar man enkät svar?
Skriva om en matsedel så den passar till glutenallergiker - Näringslära alltså
Dra ut artiklar och kommentera dessa ; Kolhydrater, Diabetes och Gluten - Näringslära
Plugga Kolhydrater
Plugga Naturkunskap
Tvätta

k l a n t a r s e l ! del 3

Denna gång är det dock inte om mig det handlar. Det är om stallkatten. Hon om någon är ett klantarsel, eller som Tarja sa; För nyfiken för sitt eget bästa.
Hur som helst, hon har varit försvunnen sedan i torsdags minst. Vi har ropat och letat lite halvhjärtat eftersom vi vet att hon kan kila iväg och vara borta ett tag. Men hon brukar alltid komma tillbaka nästa dag då hungern sätter in. Men nu har hon alltså varit försvunnen ett bra tag.
Så jag tog pannlampan och tänkte leta lite mer noggrant men jag kom inte långt innan jag hör hennes panikskrik. Det var samma skrik som den gången då hon fastnade halvt under vattnet. Det var bara för mig att ge mig in i den kolsvarta ladan och lyssna vart hennes skrik kom ifrån.
Eftersom jag inte hade en aning om vart man tänder och så vidare så fick jag springa bort till Tord som självklart inte var hemma, så istället störde jag Erik.
Han lurade upp mig på innertaket där det var trångt, halvmörkt och dammigt! Har ni hört talas om höjdrädda bönder? Här har vi två!
Väl uppe på taket så fick jag krypa fram till plankornas slut, när jag kikade ner så sitter en trött katt och stirrar på mig. Problemet var att hon var minst två-tre meter ner och satt på all säd som finns i silosen.
Provade först att ta ner en bräda, vilket självklart var för kort, men hon vägrade gå i närheten. Sedan så fick det bli en ikeapåse som hon alltid brukar krypa in i och ett rep. Men denna strök hon sig bara emot.
Dock när kattmaten kom fram så tog hon sina sista krafter och försökte ta sig upp på brädan. Men när påsen hivades ner igen så kröp hon snällt in och mumsade kattmat medan hon hivades upp.
Väl i stallet var hon trött, social och hungrig.
Dock är maten begränsad idag i och med att hon kommer äta ihjäl sig annars.
Kattkräk.

Kan nämna att jag råkade ha ner plankan i säden med. Erik kommer med all sannolikhet att glömma detta och när dom sätter igång tömningen så kommer det bli kaputt.. Attans.

vuxenpoäng!

Jag har hållt igång som en tok, och mobilen är avstängd. Det om något är coolt. Haha.
Nejmen jag har pillat och plockat här hemma. Fått upp mina nya gardiner (hur många försök jag gjorde för att få dessa åt rätt håll, på rätt plats osv låter jag vara osagt..), bytt i sängen och startat diskmaskinen. Jag skulel egentligen dammsuga men det är bland det tråkigaste jag vet så det får la bli en annan dag!
Ska inom kort plocka iordning på mitt rum och se till att jag ska se min soffa och bord igen. Jag har för mycket saker helt enkelt. Någon som kan hjälpa mig att gräva? Haha.
Ska nog ringa pappa snart och fråga när han tänker bege sig hemåt, vart han nu än är. Jag håller på att svälta här hemma! Attans.


.

Känns bra att kunna bli utbytt så pass..
Jag betydde tydligen ingenting för dig.
Över en sommar dog kontakten.
Du får göra vad du vill, men tänk på andras känslor också.


skitsnack och skräpmat

Det blev verkligen en kanonbra kväll igår!
Åkte som sagt hem till Sabina, som förövrigt har flyttat till en supermysig lägenhet, och tjötade lite. Dunkade musik och snackade skit om allt och alla, trevligt! När vi tröttnat på detta (och Sabina var hungrig, igen) så kilade vi bort till Donkan. Problemet här är att jag tog högklackat och Donkan ligger inte direkt ett stenkast ifrån henne. Tog nog en halvtimma om inte mycket mer att gå, svinkallt! Väl där och beställt så ville vi inte alls ha. Kastade i princip halva maten och gick hem igen. Det är inte okej!
Så blev det lite mer skitsnack innan vi satte på en film som vi inte ens såg fem minuter på. Slocknade direkt, trötta tjejer!

Idag så kom pappa förbi och hämtade upp mig. Köpte med oss lite gott att tugga på innan vi åkte till farmor. Satt där en stund och sedan passade vi på att svänga förbi Jysk. Jag fick nya gardiner och nytt påslakan. Mysigt!
Så imorgon ska jag pyssla här hemma. Ska städas, tvättas och bytas gardiner. Såntdär som hör Söndagar till.

Ikväll blir det lungt, tack och lov!

säg att det är regn som faller på din kind

Så jäkla värdelöst! Jag skippade att skriva naturprovet igår för att jag mådde hur illa som helst. Förmodade att jag skulle få skriva på lektionen idag för att det var fler som skulle göra det. Tror ni jag fick det eller? Självklart inte. Attans bananer.

Men nu sitter jag och gör saker jag inte borde göra. Ska snart hoppa in i duschen och fräscha upp mig, sedan blir det förhoppningsvis lite fix (det vill säga om jag hinner..) innan jag ska sitta på en buss tillbaka till Köping. Ska hem till Sabina och chilla sönder. Det blir nog bara vi två trots allt. Alla är dissare. Haha.
Men ska bli kul anyway.

Imorgon så kommer pappa och hämtar mig så ska vi vidare till farmor och äta tårta. Hon fyller tydligen år.

Kan passa på att säga att min far är massor av tummar upp! Han betalade mina kort jag beställde och satte in pengar på mitt konto. Jag som har haft världens ångest över att haft några pengar. Men nu är jag på topp igen. Frågan är ju vad jag ska slösa dem på nu.


hold me closer

Den här dagen har inte varit rolig!
Har knappt sovit inatt och dom stunder jag har gjort det så har det inte varit någon djup sömn. Jag var en aning trött imorse! Dog nästan på bussen.
Hade tid hos Christer idag med, inga roliga beslut kunde tas. Jag har ju den förbaskade håltimman på måndagar nästa termin. Tänkte att det kanske går att kasta in matte B där men nejdå! Ska jag läsa Matte B så blir det på samma tattartider som förra gången. Det vill säga måndag morgon och fredag eftermiddag. Never! Inte när jag slutar halv ett på fredagar!

Annars så har jag mått illa idag, eller inte hela dagen men det har kommit och gått. Däremot var det svårt att få på sig kläder imorse. Nästan så jag ville gå naken. Men det är inte så trevligt kanske. Hoppas det går över till imorgon för det här är verkligen inte roligt!

Imorgon ja.. Förhoppningsvis så är det Köping som gäller på kvällen. Myyys hemma hos Sabina tror jag nog att vi sa. Chilla sönder är det som gäller. Nejmen det ska bli skönt, kika på film och moffa onyttigt kan jag tänka mig. Tummen upp.

Kan passa på att nämna att jag är totalt värdelös på kortspel.
Dessutom skulle jag kunna strypa en person. No names för då kommer jag bli mördad. Blondiner.. jisses!

paiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin!

Förlåt men det gör verkligen ont! Det skulle vara så mycket skönare om någon kom med en slö kniv och skar av armen på mig!
Vad skulle jag ta det förbaskade vaccinet för? BLÄ! Jag känner inte av någonting annat just nu mer än minsta lilla rörelse får mig att må illa av smärtan. Det här är inte okej. Lycka till att sova inatt. -.-

k l a n t a r s e l ! del 2

Kan ju lungt säga att denna dag inte helt gått enligt mina planer. Usch då!
Började med att jag vaknade tio över åtta, bussen går halv nio så det fanns inte en chans till att hinna.
Väl på stationen så är tåget försenat, kommer inte till skolan fören en timma efter start, läraren var skitarg verkligen. Ajabaja, jag och Lina fick onda ögat..
Efter skolan så mötte jag upp Ahokangas och vi kilade bort till vårdcentralen. Vi skrämde upp varandra så sekunderna innan hon stack in sprutan mådde jag verkligen illa. Jag som aldrig brytt mig om sprutor skakade efteråt. Jag är ganska klen. Mår helkasst.
Ut till stallet ändå, kastade in maten och sådär. När jag sedan skulle fösa bort Plutten så backar Cesar på mig och jag ska kliva därifrån. Dock var det en stubbe ivägen! Mitt i den värsta leran faller jag handlöst och det var inte en vacker syn. Tur att det är becksvart och ingen på gården var hemma! Hahaha. (Jag hade pannlampa men jag kan ju inte lysa överallt..typ)
När jag väl var i stallet så vem rullar inte in då om inte Erik!? Fy fasikens vad han skrattade. Spö ska han ha!

Så nu sitter jag med en ond arm, bula på benet och leriga kläder. Inte okej!

Dagens roliga var dock när Alexander hamnade liggandes på bussgolvet. - Inga kommentarer! Haha

"jag är så jäkla bra på att göra potatismos!"

Helt okej dag. Dock var jag så sjukt seg att det inte var klokt, skulle kunna ha somnat sittande. Attans.
Att jag coh Jonte är så himla smarta är ännu bättre. Vi har redan gjort klart matte A kursen så när resten av klassen svettades på den lektionen så satt vi och kikade på film i biblioteket. Fråga mig inte hur men vi kikade på 2012, dessutom på engelska så vi är helgrymma! Såg bara halva tråkigt nog, men jag har ju sett den förut så..

Annars blev vi drillade av Markus på eftermiddagen. Smörsås skulle vi göra. Äckligt är förmanmnet. Fast mitt och Sabinas mos var oslagbart! Att vi var dom enda med mos är ännu bättre, kalas! Jag är dock inte lika grym på att panera hälleflundra. Tummen ner.

Utvecklingssamtal som dom så vackert kallar det. Min bror var med, han är den knäppaste jag känner! Gick la sådär. Orkar inte med någonting så jag sänker mig i varje ämne. Inte okej. Att jag sedan har ig varning i svenska för att jag inte lämnat in uppgiften om boken gör inte saken bättre. Ikväll ska det pluggas svenska!
Mamma gav mig onda ögat när frånvaropappret kom upp. Inte kul. Tur att jag inte skulle vara hemma hos henne ikväll. "Jag tänker ringa din far!" hotade hon dock med i bilen medans min bror yrade om hur jag skulle skolka på bästa sätt. "Du går dit, men sedan går du på toa och kommer tillbaka innan lektionen slutar. Säg att du satt och sket!" - Kan tilläggas att jag är den i familjen som har bäst utbildning, eller bäst betyg. Min äldsta bror gick dessutom samma linje och samma skola som mig. Sucker!

Tror det var ett otäckt djur i hagen med. Hästarnas ögon reflekteras ju i pannlampan och det var precis likadant fast mer.. gult. Dessutom vet jag att det bara finns fyra hästar i hagen. Det var lite läskigt.

Föresten, jag kommer avsky måndagar efter lovet..
Klicka på bilden;


i don't wanna hear from you

Totalkass dag! Jag förstår inte vad det är med mig. Surkärring är vad jag är. Haha.
Men i ärligaste laget, 08HR är den mest respektlösa klassen jag vet. Att sitta och totalignorera att man ber folk hålla käften rent utsagt när man kollar på en film är bara inte okej! För en gångs skull så lyssnade jag på naturen, det var en intressant film (om planeten Mars för er som vill veta.. haha) och den var delvis på svenska. Men sitter det tre pers och bråkar om ett sudd, häller ut cola och stoppar pennor i vattenflaskor samt ett gäng som pratar konstant så är det inte lätt att koncentera sig.
Tror jag sa till fyra-fem gånger att dom skulle knipa käft, reaktion i max men minuter sedan så var dom på gång igen. Man gör bara inte så. Jag bubblade av ilska. Usch!

Annars så har det inte hänt ett dyft idag och kommer inte göra resten av kvällen heller.
Mathilda och jag ska eventuellt kila ner och sola ett par minuter. Kan behövas.

blöt , blötare , blötast

Vid elva någon gång så begav jag mig ut till stallet.
Satte igång att mocka ur Calles box, kalkade botten och fyllde upp med höboss (som är till för att suga upp). Halmade och så klart. En av tre. Fy vale! Likadant med alla andra. Dessutom så har jag kånkat uppe på skullen. M a s s o r av halm skulle ner och det är inte det lättaste görat kan jag ju lungt påstå!
Fick ett ryck och föste undan höbalarna med. Dom tar upp så mycket plats där dom står i stallgången. Men varken T eller jag brukar orka fösa in höet där det egentligen ska vara. Men idag var jag duktig. Detta är inte heller så himla lätt. En rundbal väger mellan 3-400 kg så det är inte alls kul.
När klockan tickat på så dök T och hennes följe upp och det blev hög tid att ta itu med staketet. Upp kom det trots lite krångel.
Dock är vi inte klara. Fick upp både över och undertrådarna men nu återstår grinden och det utrymmet mellan grinden och stallväggen. Det får bli imorgon. Men sedan är vi helt klara.
Känns så otroligt skönt! Blir det minusgrader igen så är det bara att kasta in kusarna. Men eftersom vädret är så pass bra än så länge så kan dom pinas lite till.

Nu ska jag inta soffan och där tänker jag spendera kvällen!

hur ligger det till med stavningen?

Insåg nu att jag döpt ett av mina inlägg till 'Träningsverk'.. Om det är ett sak jag stör mig på är när man byter ut ä emot e. Det kliar i mina fingrar när jag ser folk skriver så. att jag sedan själv gör det får mig att vilja slita mig i håret. Alla andra stavningsfel jag har i alla mina inlägg är inte lika viktiga. Jag ser dem inte ändå..

Jag kilade över till Josefin igår. Tummen upp! Det var helkul, verkligen. Men det dog ganska snabbt så jag traskade vidare till stan och mötte upp Ida och Jenna, gick hem till Jenna och satt för att mögla ett tag. När vi inte orkade det längre så blev det till att gå hem igen. Men det var ganska skönt att ta den pormenixen i alla fall.
Nu är jag dock helslut! Vill bara lägga mig under täcket och dö hela dagen. Men det går icke!
Inväntar att T ska höra av sig så det kan bli till att arbeta. Hagen måste komma upp, NU!

Dags att spola av gårdagen och ordna upp sig för en ny. Ciao!

good girl

Det är sviiinkallt om morgonen. Inte kul att jag får bege mig ändå bortifrån ÖB till stationen heller. Det är så himla långt! Tog mig en halvtimma att gå i onsdags, minst en kvart att cykla. Så ovärt.
Men jag satte mig på en halvpumpad cykel kvart i sju imorse. Hur bra gjort är inte det på en skala?
Min hjärna har verkligen gått i hårdstrejk. På varje uppgift till företagsekonomin räknade jag fel och så har det hållt på hela dagen. Inte min grej det där.
Jag, Alex, Willy, Lina och Terese var de ända som ville ha idrott så vi fick köra volleyboll emot byggkillarna. Dem var ju höga som hus och vi fick köra på killhöjd. Detta innebar att vi blev utklassade. Totalt.

Hotell & Restaurang ettorna vann volleybollturneringen för deras årskull så vi ska möta dem efter lovet. Slår vi dem så kommer vi att få åka och spela DM med dem som vann idag av treorna. Så nu får vi alla hålla tummarn för att vi klassar ut 93fjortisarna.

Annars så får vi se vad som sker ikväll. Ska invänta min far så vi kan hämta hem lite saker ifrån mamma som jag inte fick med mig idag. Sedan ska jag kika till hästarna en snabbis.
Josefin frågade om jag ville komma hem till henne ikväll. Skulle komma några dit så vi får la se.
Insåg nu när jag kikade i kalendern att det är julshow på söndag. Och jag skulle fixa kläder till mig själv, trötter. Detta kommer inte gå så bra. Usch.
Genrep imorgon med och jag som bokat upp helgen med Tarja och hagbygge. Men det får pusslas ihop. Allt går med lite våld. Typ.

Bruna byxor, Gråaktig tröja, Blå/Grå mössa och långt skägg. Lycka till! ><

träningsverk

De senaste dagarna har varit lite.. omtumlande. Men nu är vi på rull igen vilket är skönt.
Tack alla som uppmuntrat, verkligen! <3

Vad har hänt annars då? Inte så himla mycket spännande måste jag säga. Ganska skönt ändå. Bara lullat runt lite, alltid skönt att ha några sådana perioder.
I går var det volleybollturnering på skolan. Jag, Jenny, Frida, Ellen och Lina var ett lag. Vi har som sagt verkligen helkassa på idrotten i fredags = inga större förhoppningar. Men vi körde på och vann första matchen, dock var det andra laget helkass så skulle vara pinsamt ifall vi förlorade. andra matchen förlorade vi för att vi tabbade oss hela tiden! Sedan vände det och vi vann både tredje och fjärde matchen. Gick vidare till kvartsfinal - taggade till tusen. Nervkramande jämt i semifinalen, vi vann där med trots alla odds. Vid denna tidpunkt har vi kommit längre än förra året. Då åkte vi vid kvartsfinalen.
Men så blev det final och där spelar man tre set, 25p, 25p och 15p. Vi vann första settet, andra så var det sjukt jämt hela spelet men det slutar med att vi vinner där med.
Sammanfattningsvis så vann vi hela skiten! Eller ja, av tjejernas turnering i alla fall. Helt underbart.
Idag känns det i rumpan. Aj!

Färgade håret igår med. Mörkbrunt. Det blev.. mörkt. Men vi håller ut ett tag tills det blivit lite ljusare. Tack Daniella för kvällen. :D
Insåg igår att min blogg ser helt knasig ut i Firefox. Ni bör alltså kika på min blogg med Explorer..