trettionde juli ; dos

Dåså.. Nyss hemkommen ifrån Köping alltså.
Huvudvärken har kommit och gått vilket gör mig ganska putt. Hur som.. Senilhet är inte att leka med, men attans så roligt!
Pappa upprepade tre gånger att jag vart sexton imorgon och det med säkert fem minuters mellanrum och varje gång vart farmor lika glad och sa grattis. x) haha!
Menmen. Vi fikade lite och så, var ganska okej ändå. Fick höra sjutusen gånger att jag blivit så stoooor sedan jag var där senast. ;) haha.
Runt helv tre så svängde vi in vid gamla Netto där nu Centralservice (Elon) ligger. Bara sådär hade vi satt sprätt på över tio tusen pix. o.o Tänk så mycket kläder för de pengarna!! Menmen, ny kyl och frys är välbehövligt då våra gamla har suttit inne sedan husen byggdes vilket var för ungefär trettio år sedan. Haha!
Så på fredag får pappa allt konka in och ut med vitvaror, kul för honom! ;)

Nej, om inte annat så blir det att prova ny sadel till Calle today. Håller på att förhandla med Johanna förfullt idag. ^^
Trevor Flatback, en av drömsadlarna. :'D 2100, 17" och vid bom.. Kan det bli bättre? Bara hoppas att aset kan ha den nu. :)

trettionde juli

Ser man på. Solen skiner ännu en dag.
Jag är hemma idag. Sov lääänge. Nej, det gjorde jag ändå inte. Gick upp när klockan ringde vid halv nio och så för att göra mig iordning för at fara till ridskolan. Men mitt huvud ville något annat då det demonstrativt rockade loss. Så det vart att gå och lägga sig igen för att hoppas på att värken skulle gå över. Ingen ridning idag inte. Men vi hoppas på morgondagen!
Så istället blir det att fara till farmor och tråka. Lär ju bli ganska booring! "Emilia, det måste ju ha varit år sedan du var här!" - "Nej, jag var här för någon månad sedan!". -.- Eller så lär jag få höra; "Mats, är det där verkligen Emilia?". Kuuul!
Menmen, hon lever ju än så länge.

Nej, nu ska jag kila.. Ciao

tjugonionde juli

nu är det såhär va att jag tänker göra min blogg ännu tråkigare genom att bara snacka ingående hästtrams. ;)

Ridskolan idag då. Var som sagt ett bra tag sedan jag var i stallet där då de gånger jag befunnit mig på det området så har jag varit i ridhuset eller paddocken.. Hur som. Var som vanligt dock bara sadelkammaren som innehar nu en gul skrikande färg som jag riktigt avskyr. Men hey, that's life!
Vart att rensa sargkanterna i ridhuset så att man kunde tvätta väggar/tak men högtrycktstvätten. Inte alls speciellt spännnade så vi gick och red istället. Anna, Emilia, Alexandra, Emil och så jag var det som håll igång hela dagen. Camilla var mest i vägen och skrattade. haha!

Red Fame först. Var verkligen superkul att sitta upp på skrället igen och se om man kommer ihåg hur hon fungerar. Gick la sådär. Hon var stel till att börja med och dryg i skänklarna, gick sakta. Fick senare ett spö och när hon blivit varm i kläderna gick hon relativ bra faktiskt. Ställningen i hörnen osv vart klockrena på slutet. Tror att det skulle ha gått bättre om man kunnat lägga in galopp för att få upp henne i varv menmen, det är ju bara igångsättning så det spelar ju ingen större roll. Men den hästen har mer saker innanför pannbenet än man vet för ack så duktig hon vart stundtals. :)

Sedan vart det att sitta upp på Kiara, en ny, helt främmande häst för mig. Trodde allt skulle skita sig inna jag ens hunnit komma upp i sadeln då hon var oerhört fladdrig med huvudet och rastlös. Ptja, jag avskyr sådant beteende i boxen. >< Menmen. Till en början var det hela en besvikelse. Hon var med huvudet överallt, facklade runt på spåret och hade noll koll. Och så fort man tog tag i tygeln så vart det rollkür för hela slanten eller så hamnade huvudet uppe bland molnen. Ville man ha henne ställd så kunde hon nästan bita tag i stiglädret osv.. >< (överdrivet ofc, men det kändes så!) Men efter cirka trettio minuter så hittade jag rätt knappar och hon gick verkligen som en klocka! Jag behövde knappt bry mig om någonting mer än att ha stöd i handen och använda sätet. Form, ställning och ja, you name it! Verkligen superhärligt..

Sist men inte minst (jag var den enda som fick äran att rida tre hästar) så vart det Millies tur. Jag var ganska opepp redan från början. En nordsvensk/ardenner (brukshäst iaf!!) som är seg och har ett klumpigt steg, tung i handen och nu precis hemkommen ifrån bete. Hur kul kunde det bli? Hur som, var bara att kasta sig upp och tygla problemet. Camilla trodde att hon skulle vara superseg och att jag skulle komma att få jobba jätte mycket vilket inte peppade upp mitt humör. Men ack så fel vi båda hade. Hon traskade på som om hon inte gjort annat och var allmänt framåt. Jag kan ju säga att henne tänker jag rida resten av veckan..!! Även denna gång slutade det superbra. Hon sökte sig neråt, trampade under sig och hade ett bra tempo. I skuggan så kunde man aldrig tro att det var en stor klumpig arbetshäst på flera hundra kilo, nej, det såg mer ut som ett kraftigt halvblod. Lång hals, superb form och ett guldsteg. Millie kan knappt gå bättre.. och det påpekade Camilla med! Så det vart att sitta av med ett leende.
Jag vet inte om det är jag som har utvecklats en aning för att få tre hästar som för två dager sedan kom hem ifrån bete att gå i någorlunda form (tänker på en viss Fame) eller så vart det bara en slump.
Men hur som, imorgon blir det uteritt om vädret är med oss. Uppe där vid tio, rida två hästar ungefär och sedan hem igen så det blir ganska okej.
Min solbränna nu är ganska snygg. Linne+stekande sol=snart flagning. Jag är härmed kräfta. :D

tjugoåttonde juli

Blev att kliva upp tidigt idag också. Redan klockan åtta ringde klockan och papa kom in hurtig som alltid och frågade vad som stod på. Jag med mitt morgonhumör fräste att jag skulle till Eskilstuna men mer kommer jag inte ihåg då jag var i ett halvsovande tillstånd. Men jag masade mig upp en stunde senare och gjorde det ena och det andra.
Klockan kvart över nio stod jag vid stationen och väntade på mama, redan då stekte solen riktigt ordentligt. Men vid det skedet var det ganska skönt eftersom det fläktade rätt okej. Hur som, buss till E-tuna eftersom Sj bygger om spåren. Lite smått drygt men både jag och moder nickade till. Det var riktigt skönt!
Vid tio ungefär var vi framme i E-tuna och vi knallade runt på staden och hittade det ena efter det andra. Jag älskar verkligen rea!! Om jag skulle ha köpt alltid i ordinariepris så skulle det bli över tusen kronor, närmare ett och fem, men allt har gått på runt sexhundra kronor bara. Riktigt snygga grejer bl.a;
*En skjorta *En skjortblus *En cardigan *Lite smycken *En kjol *Ett par skor *Sminkborttagningsservetter *Galgar *Ett långt linne.
Nu har jag 33 kronor kvar på kortet. Dock fick jag ju pengar av farfar så det blir att handla lite till med Lindkvist senare i veckan. Nu har jag kjolar klara till sk. Ska kolla upp om jag har något upptill annars blir det första prioritering. Skor har jag nu köpt ett par som jag kan ha hela helgen men vore ju kul med ett par andra också.. (aa) haha!
Får la se hur det blir med den saken. Bra blir det nog allt..!

Imorgon blir det att fara upp till ridskolan. Lovade Camilla igår (eller om det var i förrgår, är lika sträv i skallen som Tarja dessa varma tider!) att jag skulle hjälpa till med att rida igång hästar och städa lite uppe vid ridskolan i veckan. Så det blir spännande. Får la se om jag får rida någon spännande häst. var trots allt en lång tid sedan jag red där och nu har det ju hänt en himla massa. Nya hästar, gamla (saknade!) hästar har försvunnit och det har blivit en del förändringar som jag förstått det. Men det ska bli kul och kanske att man kan få lite tips från de nya (och vad jag läst, duktigare) ridlärarna. Ganska sorligt dock är att det verkar bli sämre bland privatryttarna och att det 'gamla' inte längre finns kvar. Ganska få som rider och är i stallet sedan jag red där. Hur som, kanske är förändring det som ridskolan behöver? En rolig nyhet är då att vi fått pengar ifrån Idrottslyftet och jag hoppar verkligen att vi bygger nytt! Nog om hästgeek's snack. Nu ska jag bege mig till stallet och kolla så hästarna lever.


tjugosjunde juli

Söndag igår (skriver inlägget idag; måndag för att inte få ett förfärligt hopp bland inläggen!!!!) och det var olidligt varmt.
Jag försov mig och kom därmed inte iväg till något möte. Men ack vad jag sov gott..! Har inte alls sovit mycket de senaste dagarna då det blivit tidiga mornar, sena kvällar och aktivitet dagen lång. Blir så när det är barn med i bilden. Yessyess.
Men runt tolv så kom moder hem och vi tog vårt pick och pack och for ut till Högsjön där vi fick pressa oss fram med bilen för tat få en parkering. Fick trots allt en skuggpplats så det tackar vi träden för..! Dock var det inte farligt med folk och vi fick sitta i skuggan även nere vid stranden och vi tackar ännu en gång träden för detta. Alla badade utom jag (jo Kent den riktiga landkrabban badade också en bra stund!) som chillade på filten med en bra bok. Riktigt skönt måste jag påstå. Solen letade tillslut upp oss och då vart det att fläka upp sig men var ganska skönt det med.
Runt tre vart det att åka hem igen och käka mat och efterrätten vart tåååårta. Härligt och supergott. Eddie tjura till rejält då han var tvungen att äta upp det han lagt på (han ville tillochmed ha mera). Saken var ju den att han bad om mer och åt en stund, men när mama sa att det var tårta så vart han helt plötsligt proppmätt. Och när jag sedan frågar hur han skulle orka med tårta om han inte orkade med maten så blev han superarg. Precis som storesyster sin och jag tja, jag kan bara inte hålla mig för skratt! o.o x)

Kom rejält med regn och åska framåt kvällningen vilket bara var uppskattat. Helt plötsligt vart det bara så lätt att andas. Jag for hem runt fyra eller något sådant men stannade hemma hos Tarja och bjöd på resterande tårtan vilket vart uppskattat. Hon hade haft en supertrevlig vecka iallafall och tja, hon om någon behöver det då och då! Och varför jag skriver detta i min blogg har jag absolut ingen aning om. Haha! Men hur som, stannade där en stund (läs; ett par timmar) och skymningen hann komma innan jag var påväg ut till stallet. Flygfäna håller igång oavsett väder. Det är ju helt fantastiskt jobbigt..!


tjugosjätte juli

Nuså, nu är det rätt rubrik på rätt dag. Lyckat! :)
Fick inte alls sova idag heller. Låg ch läste ett bra tag igår och somnade därför en aniiing försent. Vart sedan att masa sig upp vid halv nio och packa och ha sig. Vid tio kanske så satt jag, Eddie och Kent i bilen påväg emot Södertälje. Varmt, kvavt och en olidlig sol, men jag sov större delen av sträckan. Myyysigt då jag hade min kudde med. Haha!
Så ungefär en timme efter att vi lämnat hemmet så befann vi oss på Tom Tits. Ganska spännande även för oss lite äldre må jag säga. Var ganska kul om jag får säga't själv! Eddie uppskattade nog detta enormt då man i stort sett alltid fann honom med ett leende eller hörde ett; "Oh, WOW!" eller, "KOLLAKOLLA". Ungar är bra härliga ibland. Han var glad redan när vi gick utanför och kollade in på gården. Haha!
Så det vart en heldag där i stort sett och man var ganska trött när man kom ut igen. Eller jag och Kent iallafall, Eddie studsade runt som en annan gnu. Jobbigt!
Innan vi for hem så kom Kent på idén att vi kunde svänga förbi Mariefred och åka ånglok. Sagt och gjort så for vi emot ångloket som går in till själva Mariefred och slottet där. Var faktiskt himla kul och vackert! (Vuxenpoäng till mig!!) Var spännnade men en timme efter så var det över och vi begav oss till den kokande bilen igen. Har ju Dennis bil och tja, att AC'n fungerar är nästan förmycket begärt. Vi vart i princip kokade levande. Inte roligt! Denna gång sov jag verkligen hela vägen hem och det gjorde ungen med..!
Hemma sedan så fick jag två presenter eftersom jag snart blir sexton och vi inte firar födelsedagar så fick jag dem rakt i handen ungefärum. Så blir att sätta sig i solen och läsa ut hela Arn serien nu då. ;) Maah! (Älskade uttryck!!)

Kvällen innehar grillning och så tänkte jag se om jag kan klämma in en ridtur på kvällen när det blivit svalare. Ska tydligen bli tårtätning här snart med. CIAO!

tjugofemte juli

Okej, jag erkänner.. Det är den tjugosjätte idag men annars blir det ju så himla långa inlägg om jag ska uppdatera två dagar på ett inlägg. haha!
Men hur som..
Gick upp tidigt (för mig då alltså), och det fick väl bli tjugo i sju. Attans så trött jag var!
Vart att bege sig till strängnäs och träffa ytterst trevliga människor. (Att vissa inte alls var så trevliga att träffa, och definitivt inte att krama, är ju en annan sak..!) Bra tal osvosv, fick en superb överraskning med så dagen kunde inte bli bättre! Solek sken utanför och det ska vi vara glada över, men(!!) det var superhett inne i salen och det ser en aning komiskt ut när man sitter i princip högst upp på läktaren och ser det fladdra papper, solfjädrar och böcker överallt.
Fann fam. Ridlägerbarn precis bredvid och hur stor är chansen? Så jag 'pratade' lite med dem och kännde mig helt jättelycklig! Så kan det vara..!

Kvällen fick dock en helt annan vändning och det slutade nästan i trårar!
Poliser är ett mysterium i sig själva. Halv tolv stod vi utanför brors lägenhet. Vem kunde veta att han varit efterlyst i en hel månad? Jag som trodde att det satt lappar på gatulysena med en stor fet text där det stod WANTED på. :/ Knepigt..!
Hur som, känslorna är blandade men jag är ganska övertygad om att det kan vara bra för honom.

tjugofjärde juli

Underbart! Sol och nästintill vindstilla precis hela dagen. Som mest en lätt bris som fick löven att susa men inte mer än så! Det var till och med underbart att gå upp nio då jag fick se det vackra vädret utanför.
Yeess, jag gick upp tidigt idag. Redan vid halv tio var jag hos Dennis där Angelica var i full färd med att packa på packningen på motorcyklarna. Så runt elva vart jag och Eddie ensamma. Stekte på hamburgare och for sedan efter diverse uppgifter till badet. (Eddies önskemål så jag fick gott följa med och steka i solen på en smäckproppad gräsmatta.) Menmen.. For hem strax innan tre då Eddie inte alls mådde bra.
Nu har han knaprat Alvedon hela kvällen (eller tja, inte ordagrant då) och är allmänt dåsig. Ont i huvudet och i nacken, mama börjar redan fasa för att han dragit på sig hjärnhinneinflammation och andra hemskheter. Jag rycker bara på axlarana och säger att han överlever. Han jag lyckats överleva i stort sett alla barnsjukdommar när jag var liten så överlever han nog en helt vanlig förkylning. >< *suck*
Nej, nu ska jag ta och besluta mig för vad jag ska ha på mig imorgon och sedan ta en välbehövlig dusch. Jag har seriöst varit igång hela dagen..!
- Badet
- Lagat mat!!!! (Jag anser att steka hamburgare är något utav nobelpriset-material!)
- Cyklat med Ricki
- Åkt en himla massa moped
- Packat en himla massa
- Gjort iordning en massäck (okej, ska sanningen fram så har mama gjort hela men vadå?!)
- Duschat (inom en snar framtid)
- Kollat på bilder utav valparna. En ska snart bli lyckligt utvald. ;)


tjugotredje juli ; dos

Hejsanhejsanhejsan..!
Nu är jag nästan i stort sett nyss hemkommen. Varit borta i cirkus tolv timmar. Läskigt..!
Det hela började med att jag och papa for till Pops för att inhandla en tröja till farfar. Vi vart oense och papa köpte en dyyr tröja när han kunde ha fått två för samma pris. Status när det är dyrare liksom. >< Jag tänker nog allt dra med mig Johlin till Pops någon dag för attans vad det fanns att fynda snygga saker alltså. :) huu!
Hem till farfar och fikade för fulla muggar efter att vi köpt en blombukett. En myysig sådan med! Och på denna tipp hem till papas papa så vart jag ettusenfemhundra kronor rikare. Det ni! En förtidig födelsedagspresent. Så nu är jag stenrik!

Runt halv fyra eller något så vart det att dra vidare till Örebro och vid fem ungefärum så träffade jag Lindkvist. Då vart det att kila upp till staden och kolla lite. Jag inhandlade ett par BjörnBorg flippflopp, en aprikosfärgad cardigan, puder, hårspray och ett helt vanligt svart linne. Lyckat! Blir att köpa mera nästa vecka när Ida har pengar med. Blir att storshoppa inför sammankomsten sedan.
Hur som, runt sex ungefär skulle jag tippa, eller kanske halv sju, så traskade vi ner till Stortorget och klämde oss fram bland folkhavet. Där fick man allt sätta livet till..! Träffade fjortisvännerna med. Kulkul, var trots allt ett par dagar sedan. haha!
Jag och Lindkvist drog oss hem runt tio då all fjortisfylla drog igång. Poliset stod i varje gatuhörn och hällde ut alkohol i avloppet.

Det är nu det spännande kommer. När vi närmar oss Arboga så ser vi orden; 'Ola på Turné' svischa förbi. Idol-brat-Ola åker alltså förbi och papa vet inte ens vem han är. Menmen, så skojar jag och säger; "Han kommer säkert svänga av där och sedan äta på Donkan" - Vad gör han inte då om inte svänger av. haha! Dock vart det bara mcdrivern men ändå. Vi låg bakom honom och jag har exlusiva kort på hans bils bakdel. ;) haha! Mog1..!!!!!!111!

tjugotredje juli

Jag har ont i rumpan ..

tjugoandra juli

Yess, ännu en dag har passerat och denna gång med underbart solsken. Dock har det blåst på förmiddagen men det störs man ju inte av när man sitter framför datorn right. ;) haha.

Jag har inte alls gjort mycket idag. Kollat på film, fått utbrott på datorn, mått illa och ridit.
John Tucker must die blir aldrig uttjatad..!
Ingenting i denna dampdatorn fungerar. Sak efter sak ger upp och lämnar mig ensam. Igår försökte jag en hel timme med att bara starta en film i VLC ifrån det trådlösa minnet (som nu faktiskt fungerar när pappa bytt raouter!!!!!). Så vid tre på natten gav jag upp och sov istället. Kanske lika bra men ändå. Principen liksom. ;) haha! Sen så idag provade jag igen men nehejdå! Samma sak, tog tre tusen år för VLC att dyka upp och tre år sedanre så dök filmen upp, hackandes. kuuuul! Tänkte då förflytta filmen ifrån minnet till datornshårddisk. Visst, det gick men vad tog det? Två timmar?! Så jag fick se filmen, tillslut. >< Men när filmen väl var klar så kunde jag inte flytta muspekaren. (Har trådlös mus med.. ><) Då hade den grejen som tar emot signalen lagt av. Jag fick ett psykiskt sammanbrott så jag satte mig och kollade på Svampbob.

Runt fyra någongång så började jag må superilla och jag vet inte varifrån det kom eller något men det bara fanns där. Gick dock över ett par timmar senare och då kom ridsuget. o.o For genast ut till stallet och övertalade Fredrika att följa med ut på en tur. Så vi tog en lång sväng i skogen. var riktigt skönt förutom att det var sjuttioelva bromsar. Calle var inte glad! Red bort till koloniområdet (vid Donkan) och den svängen, allt bra så långt. Så kommer vi 'hem' till FL där också Cardus hälsade oss välkomna. Calle har inga problem att se/träffa nya hästar. Han vill gärna bara stå och kolla en stund och se om det är ett ufo. Jag red på de långa tyglar som vi haft hela ridturen och lägger ingen notis om att Cardus kommer, Calle har ju träffat honom förr. Men så får Benjamin ett ryck och fladdrar iväg. Calle som lyder Benjis minsta vink hoppar på och gör världens skutt så jag hamnar på sniskan för att slutligen slå i marken. Stenhård grusväg+landa på svanskotan=smärta!!
Och inte nog med det.. Ungefär fem minuter innan så stod Calle på framknäna och duttade på en skogsstig. -.- Klantarslar är vi allihoppa!

Onsdag:
Farfar på förmiddagen, Rix med Lindkvist på kvällen.
Torsdag: Barnvakt åt småkusinerna
Fredag: Sammis
Lördag+Söndag: Barnvakt åt småkusinerna

tjugoförsta juli ; dos

Nu har dagen passerat liksom alla andra dagar. Imorgon blir det tio dagar kvar tills jag är sexton. Det låter spännade..!

Vid två så drog jag ut Greger ur garaget och susade in till staden. Konsum för att vara exakt. Där väntade Julia på mig. Anna hoppade av men vi var lika glada för det. Så vart det att köpa hårfärg och sedan bryta mot ett par lagar.
1. Jag skjutsade Julia utan hjälm
2. Jag körde där inte ens cyklar får åka
3. Tänkte inte stanna vid STOPP (men vadå, jag kan också vara laglydig?!)
4. Körde på cykelväg
Men vi överlevde och det var vi glada för. Så vart det att färga mitt hår först. I love it..! Så nu ser jag chokladig ut i håret. Nästan så att jag vill äta upp mig. Eller nej. Det blir nog hårigt.. >< Hur som. Är inte helt nöjd så jag ska skaffa lite ljusa slingor och fixa men det får la bli sedan. Ida, är du villig att ställa upp nästa vecka?
När jag var helt färdig så var det Julias tur. Dock insåg hon (och jag blev också varse om det pga hennes skrik) att hon köpt fel färg när jag redan blandat. Istället för svart så vart det blåsvart och tja, det vart inte vackert! Men man kan inte arbeta på fastande magar kom vi överens om och gick ner till pizzerian (som ligger bekvämt nog precis nedanför) och beställde mat innan vi fick gå till Konsum och köpa en svart hårfärg. Till pizzerian, upp och äta och sedan for jag hem. Har ju hästkräket att kolla till med.
Tog med mig kameran så det lär väl dyka upp några bilder. (Har ni lagt märke till att jag hela tiden säger att det kommer komma bilder men att dom aldrig kommer? Ptja, jag är laaat!) Tänkte att jag kunde ha på raw-format (som jag tydligen inte haft innan). Sägs ju att det blir superbra bilder och att man knappt behöver redigera mer än lite ljusättning och liknande. Bra tänkte jag och knäppte på. Kul insåg jag när jag laddat över bilderna. Kunde inte se en enda. >< De förhandsgranskningsprogrammen jag brukar köra i stödjer inte raw. huuu! Men så efter en och en halvtimmes letande på internet så finner jag sidan jag behövde. Adobe Photoshop Lightroom! Detta räddade min kväll. Humöret dalade starkt neråt men nu är jag på topp igen! Var ett bra redigeringsprogram till raw filer med så jag kommer säkerligen använda det. Dock fick jag bara ner ett trettiodagars.. >< Menmen. Har fixat formaten i kameran nu så jag har både raw och jpeg samtidigt :)
Hur som, sitter nu och omformaterar 184 bilder och jag njuuuter för lyckades tillslut klura ut hur man omformaterar alla samtidigt. kuuuul! :D
Nej, nu ska jag nog kila vidare. Ciao!

Onsdag: Rixfm med Lindkvist
Torsdag: Barnvakt åt småkusinerna
Fredag: Sammis
Lördag, Söndag: Barnvakt åt småkusinerna


tjugoförsta juli

Jag måste nog påstå att den dusch jag tog igår var den skönaste på länge. huh?!
Var så oerhört jobbigt väder igår. Klibbigt, varmt, fuktigt och kvavt. Kan det bli svårare att andas?

Hur som..
Fick ett underbart sms igår. Tänk att ett par ord kan göra ens dag! Underbart må jag säga. Och det verkar som att folket var på göra-gott-humör igår för jag snackade med Jakob igår och fy så glad han gjorde mig. :D Nästan så att jag inte ville gå och sova sedan. Så kan det vara. Det borde finnas flera sådanna dagar, ellehur?!

Idag då?
Vaknade vid nio utav min något annorlunda dröm..! Jag, pappa och Mårten var och handlade på en något sjuk affär. Sedan åker vi ut till sommarhagen där vi blir stoppade av en polis skulle jag nog kunna tro att det var. Där så blir vi anklagade för någonting som jag inte riktigt minns. Sedan så står hon 'polisen' med en burk med blått pulver i och säger att vi stulit knark? Hon säger att vi kommer hamna i fängelset och jag blir helt till mig av ilska. Börjar skrika och ha mig. Men så tystnar jag tvärt och sträcker upp händerna då hon riktar sin pistol emot mig. Tackar! Hon häver sedan ur sig; "Tja, ni kommer nog att få mellan 3-5 år för det här. Jag skulle inte hoppas på mindre än tre om jag vore er". Jag vart upprörd och började gråta helt hysteriskt. Springer in i hagen och möts utav Calle och där blir jag stående ett bra tag. Vad som händer med 'polisen' och pappa samt Mårten har jag ingen aning om för ganska snart så kommer Elin, Sofia och hon som jag glömt bort namnet på, i en bil och vinkar hysteriskt innan dom åker vidare. (Hagen går längsmed en väg upp till Elins hus). När Elin och dom åkt förbi så vaknar jag. - Yes, knepigt!
    Åter till vad jag tänkte pyssla med idag. Blir att fara upp på stan om en tag. Ska träffa Julia och Anna för att inhandla hårfärg för att sedan dra vidare till Julia skulle jag tro. Så där blir det hårfärgning och så. Myyyys!
Efter det så ska jag åka vidare till Camilla och Magnus är det bestämt så det blir trevligt. Och när jag är klar där så är stallet sista stoppet. Om det är fint väder så tar vi nog en skogstur, annars så blir det att skaka fläsk på ridbanan. ^^ haha.
Nej, nu ska jag ta och hitta på något spännande!


tjugonde juli

Om exakt elva dagar så får jag börja övningsköra.. Sådant är mycket bra att veta!

Hur som, nu är både jag och Ida hemkommna ifrån vildmarken. Det var en som man kan kalla det, nära döden upplevelse för min del. :') Blev nästan uppäten av en haj, klättrade upp på ett berg nästan lika högt som Mount Everest och så lärde jag mig att flyga högre än granarna i skogen. :) Kanonkul!
Ida däremot höll benen stadigt på jorden och var min dokumenterare! Så det kommer komma en film och x antal bilder när jag utför mina våghalsiga uppdrag.. Så ni vet att jag inte ljuger vill säga. haha!

Kent var den enda som drog upp ädelfisk, en något mindre rengbåge än jag fick förra gången. Ida däremot fick upp första fisken av oss alla denna resa. En mört lika stor som ett knappnålshuvud. Luftblåsan pajjade så den dog och vi kunde inte rädda den. attans!
Ett annat djur vi inte kunde rädda var den halva kopparsnoken som vi fann påväg hem efter min flygtur. Dock hittade vi en levande kopparsnok som var tja.. levande! Jag släppte alla mina hämningar och brottade ner bjässen. Tillslut var han så pass lugn att jag kunde hålla honom. Bilder på detta kommer också komma snart.
Alla dessa extrema uppgifter har satt sina spår. Jag har fått en krigsskada. Men inget medlidande. Jag är en viking och klarar av en amputerad fot. Jag lovar!

Så som ni kanske ser så har det varit en ypperligt rolig utflykt och jag har fått nog av spänning på ett tag så jag klarar mig. Blir att duscha och sedan.. göra något annat.

Välkommen hem!

sjuttonde juli

Idag har jag gjort precis ingenting..

Ida kommer ikväll och vi lär väl göra ingenting..

sextonde juli

Mhm, onsdag idag alltså.

Vid kvart över tolv så mötte jag moder på staden. Vi hämtade ut ett ellos-paket som innehöll ett sängöverkast och en väska. Jag tror nästan att det är en likadan som Ida har.. o.o Hur som, den är trasig hur som helst. Handtaget gick sönder direkt. Kuuuuul! >< Men det går nog om man bara köper en ny såndär metallgrej och trycker dit. Menmen, sen så for jag till Camilla och Magnus samt Ricky the supersöta dog.. :'D
Sedan så bytter jag fordon och tog mig ut till Nalles tillsammans med fader och Stefan. Käkade lite mat och så innan vi for hem. Fader går över till Stefan och jag åker ut till stallet.
Kul och intressant dag ellerhur! ><

Hur som, hästträning right?!
Gick super idag alltså. Cavaletti idag, delvis böjt spår och delvis rakt. I båda övningarna hade vi med tempoväxlingar och varierande steglängder.
Började passet med att rida ryttarmärket i skritt. Superbra program det där! Menmen, Calle var superstel i halsen så det vart att ta tre serpentinbågar i trav. När han vart en aning mer medgörlig så lade jag på en volt vid A och C även dessa i trav. Så höll vi på ett tag i båda varven och faktiskt så kom han i en bra form ett par gånger. Dock bara för ett par steg med ändå. Förbättring, förbättring!
Sen så vart det att ta bommarna. Red på en volt vid A så att bommarna kom med, red upp till C och tog en volt med bommarna där osvosv. Passade på att rida i olika tempo (bommarna låg lite i en böjd form så att man skulle kunna växla tempo) och Calle klarade det utan att slå i mestadels. Känndes som en klar förbättring nu när han verkligen bjuder emot 'hindrerna' istället för att redan ifrån ansatsen känna att han tvekar. Så även en förbättring! :)
Red på dessa volter ett tag innan det vart två serpentingbågar istället. Gick i ett rasande tempo men han klarade sig galant ändå. Superb! Hur som, Calle blev nog ganska slut i benen där emot slutet då han snubblade och fick med sig hela bommen en bit. Klantarsel. x)
Skrittade en stund och när han slutat flämta osv så tänkte jag att det kanske är dax för att prova galoppen igen. Sagt och gjort (eller tänkt och gjort ;))  så vart det att galoppera. Högervarv, hans svåra varv, tänkte jag inte ens utan jag ställde mig upp och lät honom springa. Men sedan när vi bytte varv så fick jag mycket mer kontroll. Kunde reglera farten och volten. Jag fick även honom att ställa sig en aning. Och detta är då en klar förbättring från ett halvår sedan då han bara kunde löpa som bara en travare kan rakt frammåt.
SNYGGING!


femtonde juli

Moi är hemma nu. (Psst, det är nu ni ska hoppa och skrika av glädje!?)
Hur som, riktigt drygt att åka hem, drygare än att åka dit måste jag påstå. Myrorna kom krypandes när det var ungefär en timme kvar. Rumpan somnade, mitt onda knä började värka, tröttheten smög sig på ordentligt och AC:n brummade som en idiot. Jobbig släkt! Seriöst, det var som att sitta i en frys. Men jag är så dum att jag håller tyst och pinar mig. Klantarsel!
Menmen, blev barskt väckt av Johanna imorse. Halv nio tändes lampan som satt precis rakt ovanför mitt huvud. Myyyysigt! Blev inte alls mycket sömn för min del kan jag ju säga. Somnade ju en stund på dagen och detta fick jag igen nu. Bara att skylla sig själv i guess!
Trött som jag var så packade jag ihop mina saker osv. Vid halv tio (?) åkte vi iväg. Slog följe med Matthias och hans GPS som försökte lura oss in på vägar som skulle gå genom Norge, snabbare väg. Nehej sa vi och åkte tillbaks till E6'an. Jaao.
Åt godaste köttbullarna på länge. Perfekt stekta, perfekt kokade potatis och supergod sås. *dreggel* Nejmen seriöst. det är varkligen supergott. Rasta hette rastaurangen, men minns jag inte. (Att jag börjar beskriva maten kan inte båda gott, ska nog uppsöka en läkare snart!)
Kom hem relativt sen, ah, hem till Gullvivan alltså. Hur som, Johlin ringer och övertala mig att följa med till Donkan. Sure tänkte jag och satte mig på moppen. Jag fick allt i mig en Mcflurry. haha! Passade på att köpa 2-takts olja och så innan vi drog vidare ut till ÖB där kusin shoppade kakor. Hon är en riktig gottegris. For hem sedan och nu sitter jag här.
Har provat kläderna från Ellos. Kunde ha allt men det är en tröja som ser helt.. sjuk ut? Vet inte om jag tänker skicka tillbaks den, ganska onödigt eftersom det bara blir en sak och den kanske kostade.. 50 kronor?! Så ganska onödigt.. Men nu har jag åtminstonde två kjolar till sammankomsten och så är det bara att leta efter passande tröjor. Blir la bra.
Fick ett sms om att mammas beställning kommit med. Good för då får jag min väska. :)

I helgen blir det att fara till Åkers Styckebruk igen. Ska bli skönt att komma ut till sjön. Superbra fiske är det ju med så känns helt okej. Skippar Stockholm. Lär bli rätt sura miner från mina fjortisvänner. :'D Men skit samma säger jag.

Norskakurs:
Bobil - Husbil
Bajs- Bets

fjortonde juli ?

Haha, det är illa när man knappt ens vet vilken dag det är..! 
Hur som, vart inte alls som det vart planerat igår. Inget alls vart det, vi stannade hemma istället. Men det gick lika bra det med. Nu är Matthias klar med tatueringarna för denna gång, Johanna håller på med sin nu och sedan är det Malins tur. Maria lär ju bli helt trött på oss. haha!
Menmen, vi har lekt här i huset och bara tagit det lungt, är skönt det med ibland måste jag påstå! Jag har till och med hunnit med att sova en sväng här på dagen så jag lär väl inte kunna sova. >< Menmen, har ju snott en sjukt bra bok av Johanna så jag lär ju kunna sysselsätta mig ändå. Går la bra skulle jag tippa.

Jag har åkt motorcykel idag. o.o Jocke och jag drog till Norge. Svinesundsbron (?) har en supergrym utsikt. Bron är ju över en fjord så det är en syn för sig. Och så kraften i MC'n, hur härligt var inte det på en skala då?! Jag satt och skrattade hela vägen till tullen skulle jag tro. Det var verkligen en grym känsla. Och så på den lilla landsvägen här så gasar Jocke på så vi låg väl i 120? Det vart svårt att hålla huvudet uppe men jag var lika glad för det. Nr man väl hoppade av så var benen som gelé. haha! Nej, det går jag gärna om måste jag säga!

Till en helt annan sak. När jag och Johanna satt ute och käkade så kom Jocke ut och började prata om att jag köpt jordgubbssylt på ÖB och sådana saker och jag såg ut som ett levande frågetecken och trodde mamma hade ringt och sagt det till honom!? Men det slog mig ganska snart att så var inte fallet. Han och Maria hade kollat min blogg. haha! Lite småkul sådär. 

Glömde skriva en sak igår, om vad som hände för en natt sedan. Första kvällen jag sov med Johanna på övervåningen. Vi har helt kolsvart i rummet och jag sov med huvudet emot fönstret. Rätt som det är så vaknar jag och vet inte alls vart jag är. Helt tomt i huvudet. Helt plötsligt så känner jag att väggen är på fel sida än den var när jag somnade. Sedan låg jag på täcket men kudden vad vid mitt huvud. Det var helt sjukt och jag vart totalt livrädd. Jag fattade inte vad som hänt med sedan gav ju upp, drog på mig täcket och fick gott acceptera att jag på något underligt sätt vänt mig helt utan att vakna. Skit skumt! 

Nej, snart kommer maten så jag ska väl sluta nu. Ciao!

Sviiin

Mohaha, snart kanske jag omvandlas till en Norrman. :'D
Sitter nu i Svinesund som ligger precis vid Norges gräns, tar väl cirka fem minuter innan man är inne i Norge härifrån. Kuuul! :D När man tar sig in mer åt civilisationen så kryllar det av norrmän, det är säkerligen mer norrmän på gatorna än svenskar. Och jag lovar, norrmän kan i n t e köra bil. Riktiga svin och man sitter bara och garvar. Finns vissa som parkerar i vägkanten av i en rondell, parkerar vertikalt (heter det så?) så det får plats med tre bilar istället för tio. Och blir man irriterad eller bara vill ha lite skoj så hänger man sig på tutan när man ligger bakom en norrman. Superkul! x) Jo minsann här kan man allt roa sig ordentligt! 

Fredag: 
Vid ett ungefär så drog jag ner på stan för att vänta på Mårten. Han dök upp och vi drog runt på stan ett tag, käkade minirulle och gick i spöregn. Vid fyra kom Johanna så då vart det att åka bil. Tog väl runt fyra timmar och trettio minuter att åka och vädret var väl inte det bästa. Men det gick ju och det fanns väl en del saker so fick en att dra på smilbanden. Visste ni att det finns en stad som heter "Gatan" eller att nästan alla affärer säljer Hallal kött. x'D haha! Sedan finns det en stad inte långt härifrån som heter "Ingerborgsröd". Där vill jag bo! Huuu!
Väl framme vid Maria så möts man av Matthias, Malin och barnen Iza samt Nea. Vi käkade lite och hade trevligt. Lite tråkigheter hände som jag gärna inte vill dra upp. ><

Lördag: 
Vaknade runt sju av att jag hade två hundar bredvid mig samt en bror nere vid fotändan. Varmt som en bastu och en grym huvudvärk som håll sig sedan dagen innan. Så jag gick ut och satte mig i tältet ch halvso innan det vart för kallt så det vart att traska in och sova en stund till. När hela huset vaknat upp så vart det att dra in till Strömstad och kolla lite. Vackrare stad får man leta efter säger jag bara! Vi käkade lite pizza innan vi gick längs bryggan med hundratals båtar och åt mjukglass. Kollade på affärer av alla möjliga slag som var trevligt att kolla på. Men seriöst, blir jag rik så köper jag garanterat ett sommarhus här nere! o.o 
For sedan iväg och spelade minigolf, jag kom trea vilket jag inte trodde! Spelade uselt som alltid men det var fina banor och en fin camping. :) (Vuxenpoäng!!)

Söndag: 
Seg morgon som vi alla trodde skulle bli en dryg dag. Molnigt och det blåste. Men vi gav oss iväg ändå. Mot Nordby (?) som är ett stort köpcentrum. Ungefär som Tuna Park skulle jag tippa om inte lite större. Fanns en godisbutik som är lika stor som en helt vanlig mataffär men bara är fyllt med godis längs hela väggarna och golvet osv. Sedan finns det en Tobaksbutik. Gissa vad som fanns där. ;) haha! 
Varje gång man handlar så frågar kassörskan som man ska betala med Norska eller Svenska. Fattar ni hur mycket norskar det finns här eller?! Alla norrmän åker ju över gränsen och handlar eftersom det är billigare här. Och det finns många som tar med husbilen eller husvagnen bara för att handla.. o.o Och andra går ut till bilen, fyller den och går sedan in och handlar mat igen. >< Seriöst helt otroligt! 
Och vart du än går så finns det en godisaffär. Vid en affär som Konsum kan det ligga tre olika godisaffärer som är lika stora som varuhus. Liksom, hur mycket äter norskarna egentligen? x) haha!
Efter att vi varit vid det där köpcentrumet så for vi vidare till en ö ungefär. Havet. Det är supervackert! Jag, Iza, Maria och Johanna plockade snäckor vid stranden. :) 

Imorgon blir det att att fara över till Norge och gå på Oslos motsvarighet till Liseberg, om detta inte är större. o.o Finns vattenpark med och så. Trehundra kronor per person. >< Fast det är ju relativs billigt ändå om man tänker efter. Allt ingår ju typ. :) Men det blir nog spännande. 
Kommer antagligen hem på Tisdag men jag skulle inte ha något emot att stanna här ett tag till kan jag ju säga! Det värsta är ju att jag missade att ta med mig kameran. ><><><><>< Baaaaajs! (moget!) Men Jocke säger att jag får låna hans något vassare Canon om jag vill. :D Får la se, känns inte alls lika kul att ta med någon annans kamera. huu!
Nej, nu ska jag nog gå och kolla på där Matthias bli tatuerad av Maria. Han tatuerar in döttrarnas namn på varsin fot. Gölligt värre.. ;)

Ciao..!

elfte juli

Wosh. Sitter hemma hos min bror just nu. Vi har varit på stan och köpt minirulle, det var gott. x) haha!
Väntar nu på att klockan ska bli fem och att Johanna ska komma och hämta oss. Sedan blire fyra timmars bilresa till Maria och Svinesund. :3
Hur som, sms:a i massor för jag lär få tråkigt i bilen..! Menmen, ska kila nu.
Pussss

tionde juli

Tjenare svenska folket. Hur är läget liksom?

Idag gick jag upp kvart över elva bara för att jag , i ett halvsovande tillstånd, stängt av 'väckarklockan' och somnat om. *applåder* Så vart det att glo på tv och äta liiite frukost. Macka på morgonen och oboy börjar bli uttjatat nu tror jag allt. Fyyy!
Hur som, sedan ringen mama och ber mig komma över. Hon skulle laga pannkaka om jag kom. :3 Jag åkte direkt! Handlade mjölk samt tankade på vägen dit, jag är så himla duktig..!
Så satt jag och mama hela förmiddagen på verandan och fikade samt kontrollerade lotter till mamas tant på jobbet. Det vart inte roligt efter den fjärde lotten. -.- Jag hade lust att riva sönder resterande och säga att hon inte vann. ^^ huuu!
Sen så kon Kent hem och vi åt pannkakor som sagt, efter att jag varit till ÖB och köpt syylt. Cooling jag är. Efter det så for jag och mama ner på stan för att köpa lite åt den där tanten. Typ underbyxor och så. For till Lidl och lite annat. Tyckte inte att det tog så lång tid och att vi lungt skulle hinna hem. Gissa vem som fick panik när klockan var halv sju. >< ATTANS! Så det vart inget möte minsann. Tåktråk!
Fick reda på av mor att jag ska bli moster snart också. :) Och det innebär att det är Maria denna gång. Det låter helt fel i mina öron, att Maria (av alla) ska få barn. Men det kommer nog bli superkul. Dock så var Jocke helt vild när han var liten och att Maria inte var speciellt lungn hon heller. Så det bli spännande att se vad det blir för en liten vilde. x) haha!

Blir inget Stockhoöm imorgon, men däremot om en vecka. Jag blev övertalad av bröderna att jag ska följa med bort till Norska gränsen och hälsa på Maria. Kulkul! Johanna är med så det blir trevligt att träffa henne igen också. Och så Rudas och Kiwi med såklart! Superkul!
Hur som, nu ska jag nog träffa fjortisvännerna!

nionde juli ; tres

Tjoho, nu luktar jag svett, häst och myggspray.
Mjo, for ut till stallet, finns väl inte så mycket att förtälja om det historien.
Packade på hästen massa utrustning och gav mig ut på 'ridbanan'. Körde igenom det där programmet, typ ridmärket eller vad det heter. Superenkelt, volt vid A, upp till C och volt. Halvt igenom vid C, fram till A, halvt igenom igen. Upp och förbi C (glömt bokstav eftersom våra sitter fel) och snett igenom, förbi A och snett igenom igen sedan upp till X och halt. Det var mäkta intressant att veta därför skrev jag ut det. Hur som, på volterna satte jag upp två cavaletti som han fick trava över. Gick perfekt. Han valde tempo, ökade stegen osvosv och slog bara i en gång på alla de gånger jag trixade oss över. Kuuul!
Galopperade idag med. Men eftersom han inte riktigt kan balansera sig i galoppen så låter jag honom bestämma rätt mycket själv. Så det går väl en aniiing för fort men sak samma. Och idag bestämde Calle att han ville träna på förvänd galopp och tja, det gick faktiskt bra. :) Känns alltid kul när han klarar svårare saker (även om han inte vet om det själv).
Tarja kom förbi senare så det vart en hel del prat.
Hur som, nu är jag helt hemma och tänker hoppa in i duschen.

nionde juni ; dos

Om jag inte var dammallergiker innan så är jag garanterat det nu!
Har städat så jag är helsvett. Dammat överallt förutom i pappas rum och då dammsugit. Och inget fusk idag inte. Nej, alla lister, skåp and you name it har blivit nästan helt dammfria. Nu är det jag som är dammig. -.-
Ska väl snart hoppa in i duschen eller om jag tänker lukta svett tills ikväll och jag kommit hem ifrån stallet. Dagens i-landsproblem! Solen skiner fortfarande iallafall.
Nej, imorgon blir det allt at torka golv och så med. Upptäckte att Rudas (han var typ här för ett halvår sedan om inte mer) kissat på mitt golv. x) Bra jag har städad right?! hahaha!

nionde juli

Haha, jag blev lite inspererad utav min vän Idloo så jag satte mig och pillade bland alla dessa HTLM-koder. Kulkul! Det är sådant jag kommer att få leka med sedan om ett par månader. Det ni. ;) Och går jag grafisk design så är detta mitt kall. Huu! Får la se hure blir med val och sedan. Kommer säkert sluta med att jag byter linje helt och börjar troka gamla tanter i rumpan. >< *ryser*
Hur som, orkade inte leka så mycket så jag ändrade bara färger och lite annat, mer kommer väl någon annan dag i guess.

Men idag då, får se om det blir någe Kebabhus idag med fjortisarna. Dom har inte hört av sig ännu men jag har ändå inte dammsugit eller något sådant ännu. Yes, jag hoppas att jag kommer mig för att dammsuga för det behövs verkligen. Men idag, när jag inte tänker på dammsugning så har jag ätit paj, ätit ett äpple, börjat kolla på film, druckit en festis och ehm.. kollat på tv. Nu vart ni imponerade va?!
Får väl la se vad dagen kommer att erbjuda mer sedan, ska ut till stallet en sväng med. Hoppas solen håller sig kvar så man kan få en mysig ridtur för en gångs skull och slippa bli blöt. Än så länge har jag inte skådat några mörka moln, men dom kommer väl lagom tills jag åker ut. Det skulle ju inte frvåna mig om jag säger så.
Menmen, nu ska jag kila och kolla om dammsugaren fungerar.

åttonde juni

Nu har dagen passerat och jag har blåsor unde fötterna!
Började det hela med att sova till elva då jag och Henry diskuterat film ända till halv två. Men det räckte inte för mig för när jag lagt mig så kollade jag klart på The Cider House Rules och klockan tickade sig fram till kvart i tre. Hur som, masade mig upp och gjorde precis ingenting ända fram tills tre ungefär. Då vart det minsann fart i lägenheten.
Jag duschade, fyllde en tvättmaskin, plockade in och ut diskmaskinen samt gjorde mig iordning för mötet. Det var supermycket besök ikväll vilket uppskattas och det vart en hel del prat efteråt.
När jag sedan var hemma så vart det att byta om och kirra stålar. ;) Sen så kom Julia och Ellenor och vi traskade ut till Donkan där vi tjockade och gjorde bort oss. Fy vad jag saknat alla stunder på Donkan alltså! Och allsångerna i mörkret påväg hem. Men hur som, det blir nog fler gånger. Denna kväll så räddade vi en fet äcklig larv och försökte få lastbilar att tuta. En helmyysig kväll som bjöd på många skratt.
Men nu är klockan elva och jag är i stort sett nyss hemkommen. Har hunnit med att käka paj. Pappa hade bakat. ;) Snabbpaj från Ica. Den var god faktiskt! rekomenderar jag att ni köper och smakar. Helt okej.. :)

Imorgon blir det att dammsuga samt torka golv eftersom jag plockade lite här hemma idag. Så nu ser man golvet på mitt rum. Glömde att nämna att jag även packat upp sakerna sedan jag jobbade. haha! Så det blir att fixa resten imorgon. Sen ska jag väl se till att antingen ringa eller åka förbi farfar en snabbis. får la se hure blir med det. Men sen så ska jag och Julia gå till det nyöppnade Kebabhuset. Extrapris ffs! ;) Får se om jag äter något, känner mig så himla äcklig eftersom jag ätit typ samma sak sedan i söndags. huuu! 
På fredag så far jag, Julia, Ellenor och Mathilda till stockholm iallafall och tar en helgalen dag i storstaden. Ska passa på och kolla om det finns något snyggt till sammankomsten med. Beställde kläder igår också så vi får väl se hur det blir med det. :) Ordnar sig nog. Om inte annat så snor jag något ifrån Ida ellerhur!? HA-HA-HA! PUSS

sjunde juli ; dos

Nu har dagen passerat och det är TIO minuter kvar. Skrämmande tycker jag nog allt!
Hur som, regnet höll ihärdigt på resten av dagen och kvällen, inte en lugnt stund.. typ. ><
Men jag drog på mig mina söta regnkläder så jag såg ut som en tomte och for till stallet. Det var inte mysigt! Hur som, mitt ridsug försvann när jag såg Calle. Han var blöt hela han, lerig under magen (vilket tyder på att han redan motionerat) och var superpigg. Så jag kollade bara upp hans sår och köra lite hastigt igenom resten av kroppen. Tänkte att det var lika bra att ta de andra med så sagt och gjort, fångade in Pluttis som gav med sig efter en stunds jagande. Dolly var lättare än jag trodde då hon stod helt stilla (var väl att överdriva med sak samma?!) och det var faktiskt inte så illa. Om vi byter hage snart så är det nog time to bada småponnyerna *evil laught* och ha på både det ena och det andra. Men med tanke på att hon stått totalt orörd och helt utan flygspray så såg hon inte illa ut, var väl några småsår osv men inget farligt. Det är lite kul faktiskt. :)
Skulle sedan fånga in Cesar som brukar stå stilla när jag kommer men inte idag! Nejnej, han vägrade. Och när jag väl gett mig in i leken så får jag inte låta honom vinna. Men den gubben gick inte. (eller jo det gjorde han. ;) huuumor!) Jag sprang runt i regn över en timme och jagade en trettioårig gammal häst som har ont i alla leder som finns och bara skrotat runt i en hage de senaste tio åren. Hur fasikens kan ha ha så bra kondis? O.O Jag vart arg iallafall och jag var så illa tvungen att ge upp innan jag skulle stå och banka huvudet i en trädstam! ><
Jag var dyngsur när jag väl var hemma, kuuul! not!

Om det är bättre väder imorgon så ska jag åka och hälsta på farfadern. Han hade tydligen gett mig femhundra kronor. :) Sedan så tjänade jag ju sexhundra på jobbet, uppe i 1100:-. Sedan så har jag redan 799 kronor på kontot och vips så har jag 1899 kronor. Jag är stenrik!

sjunde juli

Sådär då.. Körde på en nostalgitripp igår. Kollade igenom en himla massa gamla bilder på datorn och fy vad jag saknar den tiden. Sommrarna på Donkan och det.

Hur som, idag regnar det för fullt. Himmlen är mörk och regnet vräker ner. Hoppas det kan komma lite åska. :3 Åska är myyyys! Blir att dra på sig regnkläder lite senare och fara ut till stallet. Ska kolla till så hästarna inte drunknat. Träningen från vänta på bättre tider och väder. Dock så gör det absolut inget att det regnar då det har varit torrt i hagen på tok för länge nu! Hoppas på att växtligheten drar igång nu när solen behagar sig att titta fram. Men jag måste nog allt så till att Plutten får i sig mindre mat för ajabaja vad fet harn är. Hans rygg är seriöst platt! Jag tycker synd om honom då jag nog allt tror att han är störra än Noosa när hon kom, och då är det illa! >< Hur som, det löser sig nog, skaffa munkorg till honom också kanske.. ^^ haha.

Jag har myst framför tv idag. Hällt i mig varm obóy och lyssnat på regnet emot fönstret. Sånt gillar vi!
Men nu ska jag nog allt se till att hitta på något sysselsättande för ut tänker jag då inte gå i detta skede.

CIAO


sjätte juli 2

A small update..

Min bajskaka smakade förträffligt. Den smakade skitgott. Ha-ha-ha! Kul humor typ.. Jag är en riktigt rolig typ jag, enligt min själv. men det brukar låta så. Sak samma. Det smakade superbra. Och det tyckte så även Kent och mama. Ricki fick grädde, han tyckte med att det var gott. ;) huu!
Fick åka hem sedan, dom ville inte ha mig hemma. Nejmen no car tomarraw. Kent och hans två poolers ska ha den imorgon (för er ovetandes så har vi endast en bil som fungerar!) så Kent den allsmäktige skjutsade hem mig här nu på kvällskvisten. Jag, lika rastlös som alltid tog Ragnar och for ut till stallet en snabbis.
Jag har igen skam i kroppen så jag tog med longerlinan och Calles grimma och satte hästen i arbete. han var superduktig. Efter ett par rejäla glid i det blöta gräset så insåg han att det var bäst att inte hoppa runt som han gjorde utan tog det superlungt och fint. Somsagt, han var duktig idag. Travade lungt och höll igång till och med i en liten volt. Och då menar jag liten . Tänk er lite småblött underlag (var lera blandat med gräs ungefär), det regnar, trav och på en relativt liten volt. Ni lite mer hästkunniga (och som känner till Calles longerfasoner) förstår att detta var inte något som händer varje dag inte. Så jag var superstolt över aset today. Sedan, när jag går igenom honom mer basic (stavas det med c, k eller ck? o.o (med händerna byw, efter passet)) så upptäcker jag ett superäckligt sår i hans öra. o.o Hur lyckas man med det liksom? Det var relativt djupt i mitten och skinnet var avskalat i en area. Var hade sipprat ut tillsammans med blod och usch, det var inte en vacker syn, men detta syntes inte på längre håll. Hur som, det var bara att traska till stallet med kräket och tvätta rent. Ringde Tarja för rådgivning och hon tyckte att eftersom det varken blödde eller varade nu längre så skulle jag bara tvätta och låta det vara. Så jag får titta på det imorgon och se om det blivit bättre eller sämre. Jag är bara rädd för flugorna och så som älskar dessa sår. >< FY!
Nu är jag hemma igen, blöt men ovanligt välmående. Illamåendet efter den där bajskakan har passerat och jag är trött. Ska väll duscha snart, lägga över bilder och sedan, om jag har ork, kolla igenom samt redigera vissa.

Insåg när jag traskade med Calle att nästan halva sommarlovet har passerat. Det är depperimerande om något!

sjätte juli

Nu har helgen passerat. Detta har inneburit en hel helg hos familjen Lindkvist. Det är inte varje dag man är där inte!

Fredag ;
Solade en bra stund på förmiddagen då solen ville smeka min välformade kropp, detta resulterade i att jag nästan somnade. Runt tolv så for jag och mama ner på staden för att inhandla vissa produkter, allt ifrån barnmat till en Bamsetidning. Vi hann till och med se en arbetare som smorde in sig i grusdamm för att skydda sig från solen. Snitsigt värre! Han var grå. Sedan for vi minsann och hämtade upp broder Saxin den yngre och for vidare till broder Saxin den äldre där han, den långe och snygge unge mannen var. Iza och Nea var lika blyga som vanligt och broder Saxin den äldre var precis lika osocial som vanligt. Hur som, vi åt glass och jolgubar samt drack saft. Det var gott må jag säga.
Efter detta äventyr så for vi vidare hem till Lindkvist där jag blev avdumpad. Eller tja, vi blev sittandes och fika ett tag innan moder åkte utan ett ord. Hejdå! :'D

Lördag:
Behöver jag säga mer än att dagen spenderades med Ida?

Söndag:
Möte på morgonkvisten. Min kjol gick sönder så jag snodde en ifrån Ida, det var kul! Helmysig tjej det där, undra vad hon heter på msn!? Snyggtjej@hotmail.com kanske? ;) haha. Nej fy, vad säger jag nu? o.o
Nu är jag hemma, funderar på om jag ska masa mig iväg till stallet och rida iallafall eller ta det imorgon? Tufft val, men jag vet redan nu att latheten kommer att ta över och jag kommer stanna hemma. Kul! Men jag funderar dock på om jag ska ta cykeln och motionera Ricki idag. Han är tjock!
Jag har bakat idag. En bajskaka. Det ser ut som bajs, men det är choklad det lovar jag.

1. Smälter man choklad i en kastrull direkt på spisen så blir det inte lyckat
2. Lidlcola är supergott
3. Jag är bäst på att baka Drömmar
4. Jag ska se Arn ikväll
5. Mamma syr och Kent är blind
6. Det skulle stå något kul här men jag glömde

fjärde juni

Idag har jag inte ätit frukost, men jag har ätit två jolgubbar..!


tredje juli

idag har jag ätit frukost


andra juli

Vädret har varit perfekt today. Jag tackar vädergudarna för denna totalt underbara dag..!

Det hela började med att det inte vart något hemma hos Camilla, anledningen har jag glömt.
Jag drog mig in till staden runt halv ett, måttligt försenad. For hem till papa där jag bytte om för att sedan fara vidare till stallet. Och väl vid stallet så mötte jag en illgrön skåpbil som jag till en början trodde hade kört fel. Men snart presenterade sig föraren som Gustav och då föll poletten ner. Han var tidig! Stack och hämtade Calle och blablabla. Hästen har i alla fall fått nya skor och jag längtar tills hovslagaren kommer igen. :') haha! Gustav var supersnygg, superung och har en supersöt hund! Det kan ju inte bli sämre..! Maaah! Hur som, grymt bra hand med hästar har han och Calle har behållt skorna längre än någon annan hovslagare lyckats med. Sedan att Calle står och sover när han får nya skor är även det förvånande, så jag tolkar det som att han gillar Gustav han med. :') haha.
Efter att hovis åkt så fick Calle bada. Var på tok för varmt för att träna idag så då passade jag på att göra honom ren. Det vart schampoonering och hela slanten, leka med munstycket och trampa på slangen. Jag lyckade till och med hålla honom på fötter ända tills han torkat också. Det är nästan så att jag är värd en applåd. Muu!
Sen ringde Mathilda och fråga om jag ville joina henne och Dennis och bada. Svettig som jag var tackade jag ja och for hem ganska snart. Charley honkade på han med. Sen satt vi där men rutorna nervevade i Dennis volvo och dunkade musik. Det var härligt! *fjortisfjortisfjortis*

Kvällningen har erbjudit film och sura vindruvor.
Ska väl ta och springa en sväng snart tänkte jag. För att gå från att vara aktiv och röra på sig till 100% i en hel vecka till att åka hem och sitta still större delen av dagen resulterar i sömnlöshet! Det bara kryper i kroppen på mig. Fyyy!


första juli ; 3

Nu är klockan en bit över tio och jag tänker då delge er om vad som skett denna dag.

Som ni säkert redan sett så avreagerade jag min ilska över den nya hårddisken och jag mår bra nu.
Efter att jag packat ihop datorn, slickat igen ett kuvert (som smakar allt annat än gott) och rotat fram mopedpasset så gav jag mig av på en stadenruntresa. Det var trevligt. Första stoppet blev den gula lådan, han åt mig och mitt brev. o.o Efter att jag kommit ifrån det gula odjuret så for jag vidare till Jocke (aka, Jako) som var allt annat än ledig. huhu, stackars man! Han irrade runt som ett fån och kladdade ner ett datum som han tyckte lät bra (för när vi servade moppen visste varken han eller jag ;)). Sen så for jag hem till mama.
Kollade på lite film och chillade. ^^ (chillchill) For iväg på bokstudie. Det var barnkalas där och när jag påpekade det så började Magnus att skratta hysteriskt. ehehe. Vi har fått Toivonen (?) till våran grupp, dvs; tre barn, så har vi den andra familjen (som jag inte har en aning om vad dom heter, eller jo det vet jag men minns gör jag då rakt inte!) som har en unge och så fam. W (tänker inte ens ge mig på att stava!) med tre barn som låter som femton stycken?! Det var hejconbacon today! Och herr Dinse flyr bort med Felicia till Örebro Central, jag sa att han skulle gå vilse i den stora staden men det trodde inte han. Men han förbannade kvinnor och deras sätt att dra runt på männen. Haha!
Inget mer om det, den timmen passerade snart och jag kom hem. Men lika sanbbt som jag kom hem så blev jag ivägkörd. Mama hade glömt sin nyckel till skåpet. Så det vart att fara ner på staden igen. Jag fick se en tants rumpa.. o.o Hon hängde typ i en stol för mamma tvättade henne i de nedre regionerna för att hon inte kunde hålla tätt.. där bak. Tack och lov att jag inte ska gå omvårdnad säger jag bara! Ida, jag låter dig inte gå i fördärvet och torka tanter i rumporna!
Sen så hem, äta och så kolla film igen. :) Mama kom hem nyss, vid halv tie ungefär och så kekade vi jolgubar. Det var mums!
Nu ska jag kolla film igen, det blir myys!

Imorgon blir det att vara hemma hos Camilla runt elva eller något sådant.
Halv två kommer hovslagaren och då ska Calle bara inne och redo,
sen ska jag låta Calle bli svettig (hoppas det inte blir så varmt imorgon!)
Och sen ska jag hem och schteka i solen (då får det bli varmt igen!)

Ida, ledig i helgen? :D

förbaskade appung!

Jag hatarhatarhatar tekniska saker som inte fungerar. Seriöst, varför uppfinner man krångliga saker som en vanlig människa aldrig förstår sig på? >< ARRRGHH!
Pappa köpte ju (hatar hans prylbögsfetich så mycket att jag skulle kunna kasta en sten i huvudet på en krokodil!) ett minne till våra datorer. Ett såntdär trådlöst grejs. Mh, superbra tyckte jag lite grand då jag kommer kunna lägga över bilder och inte få en fullt så seg dator. Tjohej, visst! ><
i förrgår, när jag tagit med datorn till Johlin för att vi skulle kolla på film, gick det? Nehej, för alla mina filmer hade en viss person som inte har ett dugg att göra på min dator, lagt över på det nya minnet. Tackar sa jag och vi fick kolla på Asterix och Obelix.. ><
Sen igår, när jag tänkte ta med datorn hem till mama så tänkte jag lite längre. Tänkte då lägga över alla filmer från minnet till datorn. Tror ni att det gick? Nejdå! Jag kom inte ens in på den förbaskade servern! Allt fick damp och datorn hängde sig. Jag frågade papa snällt om han kunde hjälpa mig och det jag fick till svar var; "Jag får se på det när jag har tid" (till saken hör det att han legat på soffan hela kvällen). Jag, en helt missanpassad tonåring, vart superarg och hävde ur mig att så fort det inte rörde hans datorer eller prylar så kunde det vänta, sedan smällde jag igen dörren och for hem till mama. Supermoget!
Nu är jag hemma hos papa igen och skulle åter igen försöka öppna minnet. Tror ni att det går eller? NEJ! >< Exception Error, subnets differ och conecction faild bl.a är det som dyker upp. Jätte kul, jag riktigt skriker av lycka!
Men visst, det är bara min dator som har damp, för papa hade tydligen provat på sin (ser ni, SIN DATOR) om joho, det gick. Men man orkar då inte kolla på min datorn, nej, för den sitter ju han aldrig vid så han störs ju inte om det inte funkar på denna. ;)
Men han ska allt få veta hut sen, sådär totalt egotrippad får maninte vara! o.o (aa) haha.

Jag har rotat i brevlådan today. Kom in på Wenströmska. :D:D:D:D:D *happydance x10* Och så hade spexkatalogen kommit. Lite smått roligt att kolla på.
Så har jag hunnit få ner 7 filmer på mindre än en halvtimma. ;) haha. Två kvar. (aa) dessa sparas dom på datorns hårddisk så jag ska ta med datorn hem till mama och kolla på fiiiilm. :')

Nej, ska få ner de sista sen ska jag ta moppen och lägga på brevet till VL och sedan åka förbi Jako och lämna in mopedens pass. ;) (Jag ska härmed döpa om det till pass, få då blir det ju samma sak som med hästen. När vet. är ute så fyller man i passet och när moppen är inne på servic eller liknande så fyller man i passet, spuerb!)
ciao!

första juli

Nu är det trettioen dagar kvar innan jag får börja övningsköra. Sånt gillar vi!

Orkade inte alls uppdatera igår så jag kan dra lite kort om vad som hände.. :)

Efter att jag sovit klart i min underbart sköna säng hemma så ringde jag Johlin som nästan genast dök upp hemma hos mig. Vi tog mopedederna och gav oss iväg hem till Frida för att hämta henne. Slutstationen var Donkan där vi tjockade oss. Det var supergott! Måste ha varit en månad sedan jag åt snabbmat?! Hur som. Efter donkan funderade vi starkt på att dra till Köping för att leta mjukglass då allt i Boga hade stängd. Jag var supersugen och vad ska man göra? Men vi hejdade våra impulser och lade istället ihop våra pengar och köpte fyra liter cola, ostbågar och lösgodis sen åkte vi hem till Johlin ute i Lunger. Där kollade vi på film och hade myyys! Runt midnatt vart vi rastlösa så vi tog mopedederna och for till hamnen där vi nattbadade och träffade på tre prinsar. Eller nej, dom hade inte blivit prinsar än för dom var grodor fortfarande. Jag pussade en i hopp om att det skulle bli en stilig ung man men nehejdå! >< Sen efter att jag och Frida badat så for vi hem. Jag y frida höll på att krocka med en hare. Attans vad rädd jag vart! Sen så vart det hem att kolla på film igen. Jag somnade.
Dagen grydde och vi for in till affären och handlade bröd och mjölk. Det var lite smått coolt sådär för Johlin sa bara; "Skriv upp det på mamma". Fatta chill (fy vad fjortis det där lät!) att bara be dom skriva upp på ens föräldrar. Haha!
Sen så efter att tag, runt två så drog vi in till Boga igen, efter att jag fått bensin i tanken *vissel*, och lämnade av Frida. Jag och Johlin drog ut till överskott där vi handlade godisklubbor och MJUKGLASS! Supergott..! Vi satt där och dryga ett tag innan vi for hem till mama. Johlin drog hem sedan och jag åkte ut till stallet. Fy vad Calle är feeeet! Han har haft en 120 cm gjord nu ett bra tag men inte då längre. Det jag fick sätta är väl en på 180 kanske? Nah,. jag vet inte. Kan ligga på två meter med men den var i alla fall en aniiiing för stor så oroa er inte. ;) haha. Men imorrn kommer hovslagarn och då ska jag banne mig få ner honom till den gamla sadelgjorden igen. Slut på sommarlovet för hans del! Ska bli träning för hela slanten. Cavaletti, klättring, galoppintervaller osvosv. Han ska få känna på riktig mjölksyra! Mohaha! x)

Idag har jag rakat benen, slut på det som hänt idag. :/

Jag var såhär nära *visar med fingrarna* att ringa VL idag helt själv, men jag vågade inte. ^^ haha. Tvingade mama att ringa. Så nu är det uppklarat i alla fall. Ska iväg hem till pappa, fylla klart papprena och så posta direkt så att jag hinner i tid. :) För jag tänker då inte betala mina resor själv till och från skolan. o.o :')
Och så ska jag kolla i brevlååådan om jag fått besked från Wennströmska med. Spännande!
Nej nu ska jag nog fara, puss!