i'll be yours today

Nu har det gått en hektisk vecka sedan jag uppdaterade senast. Vad har hänt?
 
Jag och tant T har varit duktiga med hästarna. Riktigt duktiga!
En dag upptäckte vi två stora bulor vid Shalinkas sadelsgjordsläge, troligtvis skav/för hård sadelgjord vilket innabar att hon fick stå en dag. Vi tog tillfället i akt och drog med Calle till ridbanan för att skutta över några hinder. Fy bubblan va stolta vi var över honom efter det ridpasset! Hästen som hopptränats mindre än fem gånger gick som en klocka. Han föll till och med in i galopp självmant och klippte hindren. Tilläggas ska kanske att C har så dålig koll på sina ben att han knappt kan galoppera på böjda spår..
Övningen vi gjorde klarade hästen bättre än jag! Jag har den dåliga vanan att kolla ner i gruset istället för dit jag ska och Tarja satte upp hindren så jag var tvugen att titta upp och planera min väg. Jag insåg ganska snabbt vikten utav detta då C vägrade när jag kollade i marken men hoppade superfint när jag väl var med honom.
 
Icke att förglömma så sitter jag i älsklingens nya lägenhet och skriver detta inlägg. Jag och Tarja hämtade hans soffa i fredags som jag släpade med mig till Tälje. När jag och J dumpat av soffan så for vi till IKEA och handlade det nödvändigaste vilket blev en hel del. Mycket man inte tänker på att man använder. Och tänka är ju inte min starka sida så det resulterade i att vi fick gå fram och tillbaka i affären ganska många gånger.

I lördags så flyttade vi in alla hans grejer och tillsammans med ett par glas vin så fick jag ordning på det mesta medan männen satt och lirade NHL på teven. Skapligt trötta var vi på kvällskvisten så man sov rätt gott när vi väl gav upp.
 
Så idag har vi hämtat lite smått ifrån hans föräldrar samt möblerat om här inne. Det enda som är ouppackat är alla hans kläder men det tar jag hand om imorgon när han är på jobbet. Sedan är det mesta i ordning, bara lite saker som måste inhandlas. Soffbord och någon form av köksbänk så man får plats med micron. Sedan ska jag övertala mannen att det ÄR viktigt med mysprylar så som ljuslyktor, blommor och lite annat smått.
 
Nej, nu ska jag försöka få nördarna att sluta upp med hockeyspelandet. Jag blir tokig på allt skrikande och svärande. Det är inte fel på spelkontrollen...
 

play no games

Just för tillfället känns livet tillfredsställande. Jag vet vad jag kommer göra i höst, jag vet att jag inte kommer vara helt utan slantar i plånboken och jag vet att jag har stallet att ta ut min frustration på. Det har tagit mig ett tag, men nu känns det som att jag står med båda benen på jorden och det är inte ett himla kaos runt omkring.
Jag är så jäkla stolt över mig själv, jag har lyckats ordna ett slutbetyg, jag har lyckats genomföra högskoleprovet med ett inte allt för illa resultat (motsatsen kommer snart bevisas.. haha!) och jag har kommit in på en utbilning i vår. Hästen är igångsatt och skadefri fysiskt - när hände det senast?
 
Halva veckan har spenderats i Södertälje, kom hem därifrån idag. Om bara några dagar får hjärtat nycklarna till sin egna lägenhet och om en vecka så har vi flyttat dit möblerna. Det bästa med det hela är att vi ska åka till IKEA och jag får plocka nästan precis vad jag vill och han betalar. Bara det är ju helt underbart! Haha.
 
Jag har hunnit med att pussa på hästarna ikväll också. Djuren får stå inne i stallet inatt, det är ju så otroligt dåligt väder och det kan nog vara skönt att få sova inne. Det är snart dags att stalla in dom alla nätter nu när kylan börjar tränga sig på ordentligt. Snart kommer det stora lasset med snö och då är det kanske lite sent att börja tänka på installning.
 
Nej, nu har jag dagit på mig mjukisbyxorna och ska sno till mig pappas bil för att åka över till tant T för lite skitsnack. Puss på er trogna läsare. ♥
 

kung över livet

Tanken var att det skulle bli en lugn kväll igår för att jag skulle kunna börja på en ny kula och kunna gå ut ikväll också. Det sket sig ju ganska hårt. Jag har rört mig så lite som möjligt idag!
 
Igår ja. Jag mötte upp Daniela och hennes Josefine för att sedan styra emot Örebro. Träffade Sara på tåget också, icke att förglömma! Ända bort till Lundby åkte vi och tog över Danielas systers lägenhet. Kanonfin!
Vi fixade oss, förade lite och svarade på obekväma frågor genom 'Jag har aldrig..'. Jag skulle som sagt ta det lugnt med det slutade med att jag blivit övertalad till nästan tre Minttu-shots innan vi sparng till bussen. Konstigt nog så ramlade jag inte en enda gång på hela kvällen. Otroligt, speciellt med tanke på vilka skor jag hade!
 
Vi kilade in på Nivå som denna kväll var gaymodifierat. Jag kom fram till att jag är en bögmagnet. No kidding. Det var nog minst ett tiotal som drog med mig, kramades och tyckte jag var helt fantaaaaastisk. Jag ser la inte ut som en utklädd transa? Hur som, sjukt kul var det i alla fall.
Det mest otippade var att jag sprang på min kusin där inne. Nästan så vi frågade varandra i mun vad den andra gjorde där. Så ja, det visade sig att han var bög och en jävel på att dansa. Haha!
 
Daniela och Josefin var tvugna att lämna klubben ganska tidigt men jag och Sara ramlade in efter tre någon gång. Min huvudvärk sprängde och hade redan börjat göra på krogen. Hinkade i mig ett par glas vatten och stöp sedan i säng. Någon riktigt sömn fick jag inte då huvudvärken gjorde mig illamående.
D kom in med några tabletter och jag somnade om. Men inte för allt för många timmar inte, nej vid elva så kommer det in tre fnissande tjejer som spelar "Det är bögarnas fel" för att jaga upp mig ur sängen. Hela hemresan var förjävlig. Ont i huvudet, illamående och sjukt trött.
Snälla pappa hämtade oss på stationen och skjutsade hem vännerna för att vi sedan åkte till Pronto så jag fick trycka en bakiskebab. Kärlek.
 
Så det blev ingen utgång ikväll. Min lever tackar mig. Jag ska krypa ner i sängen tidigt och tagga en långritt imorgon. Sedan ska jag skratta åt alla som ligger hemma i bakismode. För då har jag redan glömt mig själv och mitt mående som idag. Höhö..
 

you can be anything

Nu blir det hästinlägg. Ni som inte bryr er, läs inte. Höhö.
 
Igår så for jag hem ifrån Södertälje klockan SJU PÅ MORGONEN! Se där. Åkte förbi tanten och rappade på henne lite så vi kom ut till stallet tillslut. Upp och iväg med hästarna kom vi. Ut i skogen och lallade en vända, dock är det ju blött överallt så det blir riktigt bra rumpträning för hästarna och benträning för oss ryttare. Kanon!
Shalinka ha kommit på att det kan vara kul att galoppera sansat utan att fara iväg i diverse bocksprång. Riktigt roligt faktiskt. Vi som inte tycker att vi tränar våra hästar alls och så visar det sig vara helt tvärtom.
Calle totalvägrade plaska ner i vattnet som vanligt, men att bjuda glatt när jag styr ut honom på rena leråkern är däremot helt okej. Ibland undrar man hur hans hjärna ser ut..
 
Idag blev det en långtur med stor variation. Skog, blöta stigar och vägar. Mycket trav på travvänliga sträckor och arbete på asfalt. Vi besökte andra sidan utav Godby, red längs med motionsspåret (nej, inte på motionsspåret utan bredvid!) och sedan in bland villorna. Passade på att arbeta igenom en kortis på volt när vi nådde grusplanen och det är alltid lika roligt att se hur fina dom blir efter att ha 'värmt upp' så pass länge.
 
På sista sträckan hem så galopperade Shalinka iväg före Calle och det brukar sällan vara problem att säga nej ifrån till Calle och att han lyssnar. Idag så slog det slint i hjärnan och det var stepp på stället innan han taktade in i kort trav. Jag gav upp när huvudet gick som en propeller och lät honom falla in i galopp. Det var så kul att han var tvugen att lufta bakbenen en smula.
 
Vi hade trötta hästar innan ridturen men det var knappt så att dom orkade gå ut till hagen efteråt. Det blir en välfärtjänt vila imorgon för båda två. På söndag är det inplanerat en längre runda igen och vi hoppas på relativt bra väder.