sjukling till häst

Hann till skolan för att göra prov och sedan hem igen. Full fart ut till stallet där de redan satt igång.
Visade sig att Calle eventuellt har en hovböld men att det kunde hon inte direkt säga utan det lämnade hon till hovslagaren. Men för tryck vid korset/länden svankade han som en vinthund. Hon visade också något siom varken jag eller Tarja märkt och det var en utbuktning runt höften/bärbenet. Calle har säkert varit så pass klantig att han flygit i hagen och landat på rumpan. Hon trodde dock inte på en fraktur vilket var lättande!
Men akupunktur i rumpan fick han och jäklar vilken effekt det fick! Nålarna satt i runt 10 minuter och när hon drog med fingrarna så var det inte alls lika tydligt markering ifrån Calles sida.
Så nu väntar vi på Gustav som skulle komma imorgon på morgonen. Vi fick förbereda Calle lite med ett omslag. Bomull, en pad och så linda på det. Efteråt så dränkte vi detta i en jodopaxlösning, blev mycket vackert.
Är det nu inte en hovböld så blir vi tvugna till att åka och kolla upp det så för en gångs skull håller jag tummarna för en hovböld.
Jag har även bytit hage på gammelrussen, byggt en sjukhage till Calle och halmat upp hans box. Så han får stå inne nu inatt och imorgon. Sedan får vi se vad Gustav säger. Så ynklig hästen är nu alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback