"Det som händer på Kreta - stannar på Kreta!"

Okej. Första inlägget på lite mer än en vecka. Ni kanske är sugna på att höra vad som hänt? - Jag tänker berätta oavsett.

Som jag skrev i förra inlägget så väntade vi på Ellenors pappa och tillslut så satt vi faktiskt i bilen påväg emot huvudstaden. Min mage gjorde saker jag inte trodde gick när vi var precis intill Arlanda och såg planen ovanför oss. Väntan på Arlanda var ganska dryg, men vi får skylla oss själva som var där så jäkla tidigt.

Jag och Ellenor hamnade vid fönstret. Vi var dom som hördes när planet ökade i fart och slutligen släppte trygga marken. Men attans så häftigt det var alltså. Ovanför Polen sedan så tändes bälteslampan och vi trodde att nu var slutet kommet. Vi fög rakt igenom ett oväder och bytte kurs i sista stund. Rätt häftigt att se blixtarna under sig. Det var något man säkert inte kommer se igen. Klarade oss gjorde vi.

Drar bara en lite kortare sammanfattning, tror inte att ni är så intresserade av en dag-för-dag förklaring.
Vi har i alla fall chillat vid polen, solat, badat i havet, blivit sura på jobbiga försäljare, köpt skivad melon för fem euro och varit ute sent om kvällarna.
Tempen har varit mellan 35 - 40 grader varje dag med vindstilla. Till och med grekerna beklagade sig över värmen och då är det ganska illa. Vi kirrade kalluft (nej, jag tänker inte ge mig på att stava det!) till lägenheten i alla fall och det var verkligen värt det! Jag sov i långbyxor och tjocktröja efter det. Massa mys.

Vi har ätit på underbara restauranger med utsikt värd att döda över, druckit helt amazing drinkar (med risk att låta mer fjortis är jag egentligen är) och ätit glassar som "knullar i munnen" som vår kära Julia uttryckte sig.
Något som kan bli ganska jobbigt är alla de som jobbar på restaurangerna och försöker få en att äta på just deras restaurang - finns ganska många! Speciellt en som hade någon typ av kinaställe som låg precis på den väg vi gick för att komma ner till staden. Han pratade med oss v a r j e gång och det är ju inte bara en gång man går den vägen. Tillslut så svarade vi inte ens på hans hejande utan bara gick och då slutade han - sista dagen.

Bardisken var något vi sa att vi skulle dansa på och det var ett måste så ptja, på bardisken var vi. Vi dansade, skrattade och svettades tills våra muskler (eller mina och ellenors i alla fall) gav upp och inte bar oss längre. Hej träningsvärk!

Resan hem gick bra också. Planet lyfte halv två på natten, vi var trötta som gnuer. Vänta nästan två timmar på Arlandra tills bussen gick. Framme i Västerås så gick vi bort till E och J's skola där dom skulle fixa lite innan vi kilade vidare till Donken och tog en frukost. Ellenor lämnade oss och vi gick bort till stationen för att bli hämtade av mamma.
Så jag har sovit, packat upp en aning, försökt få mig en bild av vad som hänt och sovit lite mer. Jag är fortfarande lika trött som innana. Illa.

Praktik i morgon, skönt att börja tre. Ska möta Mathilda vid tolv, göra lite ärenden och sedan hem till henne. Ska bli myyys. Nej.. Sängen nu!

Jag och Ellenor blev jagade btw.. Av fyra äckliga greker mitt i natten. Vi gömde oss i någons trädgård ett bra tag innan vi fick klättra över ett staket och springa vidare. Jag skar upp mina ben. Illa. Alla är inte lika trevliga som andra må jag säga. Bland det värsta jag varit med om alltså. Något jag gärna inte upplever igen!

Kommentarer
Ellenor säger:

Bästa resan och den kommer vara oförglömlig! :D

2010-08-24 | 18:51:53
Bloggadress: http://ellenoreden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback