Finland - Lördag/Söndag

Efter en sen kväll så fick vi sova ut och var inte ute ur det hus vi sov i, förrän vid tvåtaget.
Åkte in i grannstaden (vars namn jag glömt) för att hämta upp en och sedan fara vidare till deras bror vars dotter fyllde två. Så blev tårta, massa kakor och saft.
Att leka med barn som inte kan ett enda ord svenska är inte det lättaste. Även barn kan idiotförklara en ganska duktig och jag höll mig därefter till soffan. Haha!

Pojkarna bastade sedan på kvällen men jag som avskyr bastu höll mig utanför och försökte istället hålla mig vaken.

Blev en tidig morgon på Söndagen. Halv sex skrek mitt alarm och det var bara att gilla läget. Upp och packa iordning allting för att sedan kasta sig in i bilen och fara tillbaka till Åbo. Sicket skitväder! Man underhåller inte sina snövägar på samma sätt som vi gör hemma i Sverige och att åka på dessa samtidigt som det blåser halv storm är inte det roligaste. Speciellt inte när man tillslut mötte plogbilen som begravde hela bilen i snö - skapligt nervkittlande att ligga i knappa 80 km och inte se ett jota under ett par sekunder. Halt som en isbana och skarp blåst rakt ifrån vänster. Nej, det gör jag gärna inte om.

Väl framme i Åbo så var det i princip bara åka upp på båten och få i sig lite frukost innan man däckade i sängen. Lite småsegt fram emot kvällen för det finns inte speciellt mycket att underhålla sig med på båten vid den tiden.

Allt som allt så var det en rolig resa. Har träffat massor av nya människor och dessutom varit i ett helt nytt land. Det enda ordet som helt har fastnar är fisk.. Vem lär sig vad fisk heter på finska liksom? Haha.
Väldigt få bilder dock vilket alltid är tråkigt såhär i efterhand.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback